HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Eylül 2013 Perşembe - 10:37

Çeşme'nin gerçek güzelleri şenliğe hazırlanıyor!

Turizm cenneti Çeşme’yi, 4’ncü Sakız Koyunu Şenliği’nin telaşı sardı. Irkının özelliklerini taşıyan en güzel sakız koyununun da seçileceği şenlik için yetiştiriciler, güzelleri hazırlamaya şimdiden başladı.

Çeşme nin gerçek güzelleri şenliğe hazırlanıyor!

İZMİR - Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenleyeceği Çeşme Sakız Koyunu Şenliği’nin hazırlıkları erken başladı. Çeşme başta olmak üzere İzmir’in karakteristik bir ırkı olan sakız koyununu korumak ve besiciliğini geliştirmek için düzenlenen şenliğe bu yıl katılımın geçen yıla oranla daha da fazla olması bekleniyor. Şenlik kapsamında geçen yıllarda olduğu bu yıl da ırkının özelliklerini en iyi taşıyan sakız koyunu, koçu ve toklu (gebe kalmamış dişi hayvan) yarışması açıklanılması üzerine, ilçedeki sakız koyunu yetiştiricilerini de tatlı bir telaş sardı.
 
5 EKİM’DE ŞENLİK VAR
İlçedeki yetiştiriciler, 5 Ekim’de düzenlenecek 4. Çeşme Sakız Koyunu Şenliği kapsamında yapılacak Sakız Koyunu ve Koçu ve Toklusu Yarışması’nda boy gösterecek koyun ve koçları şimdiden seçerek hazırlıklara başladı. Daha önce ödül alan koyun ve koçların katılımına izin verilmeyen yarışmada, yetiştiricilerin büyük bölümü daha önce ödül almış şampiyon koyun ve koçların ırkından gelen hayvanlarla katılacak. Kendi yetiştirdikleri koyun ve koçların ırkının özelliklerini en iyi taşıdığını belirten üreticiler, yarışmada iddialı olduklarını açıkladı.
 
YETİŞTİRİCİ SAYISI ARTTI
Sakız Koyunu’nun başta Çeşme olmak üzere “Yarımada”ya has bir ırk olduğunu belirten Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme’nin ırkın en iyi korunduğu bölgelerin başında geldiğini söyledi. Geçtiğimiz dönemlerde yok olma ve karışma tehlikesi altında kalan sakız koyunu ırkına dikkat çekmek için düzenlenen Çeşme Sakız Koyunu Şenliği’nin amacına ulaştığını açıklayan Başkan Tütüncüoğlu, yapılan etkinliklerle sakız koyunu adının herkes tarafından duyulduğunu ve yetiştirici sayısının hızla arttığını vurguladı. “5 Ekim’de şenliğe bekliyoruz” dedi.


 
ÜRETİCİLER NE DEDİ?
İlhan Er: Yıllardır sakız koyunu yetiştiricisi olduğunu belirten 68 yaşındaki İlhan Er, “Irkının Özelliklerini En İyi Taşıyan Koyun” kategorisinde yarışmaya katılacağı “Karakız” ile iddialı açıkladı. Annesi de şampiyon olan “Karakız”ın podyumdan eli boş dönmeyeceğini düşündüğünü söyledi.
 
Hasan Saatli: Yaklaşık 40 yıldır sakız koyunu yetiştirdiğini açıklayan 60 yaşındaki Hasan Saatli, eskiden ek iş olarak yaptığı sakız koyunu yetiştiriciliğini zamanla ırka dikkat çekilmesi ve ırkın değerlenmesi ile meslek haline getirdiğini söyledi. Düzenlenen şenliklerden sonra ırka talebin arttığını belirten Saatli, yarışmaya birden fazla kategoride katılacağını açıkladı.
 
Ekrem Çelik:  Sakız koyunu yetiştiriciliğinin kendisine atalarından geçtiğini kaydeden 76 yaşındaki Ekrem Çelik, bu sene koç kategorisinde dedesi ve babası şampiyon olan “Karagöz” ile katılım göstereceğini vurguladı. “Karagöz”ün ataları gibi şampiyon olacağına inandığını açıklayan Çelik, “Sakız Koyunu Şenliği, sakız koyunu yetiştiricileri için kurtarıcı oldu” dedi
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İzmir’e iz bırakıyor: Proje yağmuru!
Büyükşehir Belediyesi’nin “Sokağın, Semtin, Mahallen, İlçen, Şehrin için ...
Bornova'dan Balkan şenliğine davet var
Bornova Belediyesi bu hafta, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
‘Ova’ asfaltında karne pekiyi: İzmir’den Helsinki’ye yol olur
Büyükşehir Belediyesi, tarlalara daha kolay ulaşım sağlamak ve ürün kalitesini ...
 
Dikili’de flaş gelişme: Özgüven’in başkanlık yolu…
İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılanan Dikili Belediye Başkanı ...
Esnaftan Başkan Oğuz’a hizmet teşekkürü
Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nin 11 yıllık çilesini, altyapı çalışmalarıyla ...
İzmir’de bir plan çıkmazı daha: Bu kez Efes!
Selçuk Belediyesi'nin hazırladığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi ...
 
Seferihisar'da kültürler buluştu: Horon gecesi
Karadenizliler Derneği’nin ev sahipliği yaptığı gecede tüm Seferihisarlılar ...
Kent Konseyleri Birliği Buca’da buluştu
İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin 30. buluşması Buca gerçekleşti. Buca ...
Konak’ta sokaklar kışa hazırlanıyor
Konak Belediyesi yıpranmış yolları yeniliyor. Beş ayda toplam 8 bin 140 ton asfalt döktü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva