HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2019 Perşembe - 19:15

Çiğli’de gündem İZBAN’ın yeraltına alınması: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı el ele!

İlçenin ortasından geçen İZBAN hattının yerin altına alınması için Çiğli Belediyesi’nin meclis gündemine madde geldi. Toplantısında oy birliğiyle karar alındı. Buna göre; rayların yeraltına alınmasını kapsayan projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kurumların stratejik planlama ve yatırım programlarına girmesi için karar alındı.

Çiğli’de gündem İZBAN’ın yeraltına alınması: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı el ele!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti. Toplantıda ilçe adına önemli kararlar alınırken İZBAN’ın yeraltına alınmasıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Proje için hazırlanan komisyon raporu meclis gündemine geldi. 

Çiğli Belediyesi’nin yönetimi ve meclisi İZBAN’ın yeraltına alınmasını kapsayan projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kurumların stratejik planlama ve yatırım programlarına girmesi için karar aldı.  

İZBAN ÇİN SEDDİ GİBİ…
AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Bu önemli bir karar… Temenni ediyoruz 5 yıl içinde bunu beceririz. İZBAN Çin Seddi gibi ilçeyi ikiye bölüyor. Karşıdan karşıya geçiş 1-2 yerde var. Büyükşehir, bakanlık ve kurumlarda yapılacak çalışmalarda hepimizin desteği olacak” açıklamasında bulundu. 

CUMHUR İTTİFAKI, MİLLET İTTİFAKI OLARAK ÇİĞLİ’NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ
Başkan Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in düzenlediği ilçe belediye başkanları istişare toplantısında konuyu gündeme getirdiğini belirtti. Gümrükçü, “Salı Günü büyükşehir belediye başkanımıza ve bürokratlarına bir sunum yaptık. Kent için ulaşımın rahatlatılması yönünde önerilerimiz oldu. Demiryolunun mümkünse yeraltından ya da yer üstünden geçmesiyle ilgili bir önerimiz oldu. Birçok yerde İZBAN yerin üstünden geçiyor ve çok sayıda ilçe de yerin altına aldırmaya çalışıyor. Ama Çiğli’nin bir özelliği var. Hiçbir ilçede meydanından geçen ve kentin merkezini ikiye bölen bir yapı yok. Biz bu konudaki görüşümüzü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlar, kim varsa parti gözetmeden kim hep beraber Çiğli’nin iki yakasını bir araya getireceğiz. İZBAN’ın yeraltına alınması, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı tarafından Çiğli’de oy kullanan, Çiğli’de yaşayan tüm vatandaşlar adına ortak bir öneriyle meclise gelmiştir” diye konuştu. 

Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gümrükçü, “Hepimize hayırlı olsun. 5 yıl içince öncelikle takip edeceğimiz konu budur” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ ‘HAYIR’, CHP ‘EVET’ DEDİ, ÇİĞLİ BELEDİYESİ SODEMSEN’E ÜYE OLDU!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde kurulan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na (SODEMSEN) üye olunması noktasında karar alındı. AK Parti Grubu, Çiğli Belediyesi’nin sendikaya üye olmasına karşı çıkarken CHP oylarıyla madde kabul edildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bunun bir karşı sendika olduğunu önceki oturumda söylemiştim. Bu bir patron sendikasıdır. Bunun sosyal demokrat bir partiye yakışmayacağını dile getirmek istiyorum. Bunu ilerleyen süreçlerde göreceğiz. Bu sendika çalışanlar için sıkıntı yaratacak. Siz buna üye olmuşsunuz, kurmuşsunuz. Biz buna karşıyız” dedi. 

Başkan Gümrükçü ise, “Her dünya görüşünün Türkiye’de bir sendikası var. Aynı dünya görüşündeki belediye başkanlarının örgütlenerek bir araya gelmesi, kendi dünya görüşlerine göre bir işçi işveren ilişkisinin kurulmasına yol açma noktasında doğaldır diye düşünüyorum. Bizler SODEMSEN’e kurucu olduk. Şimdi de üye olacağız” açıklamasını yaptı.

AK Parti Grubu ret oyu kullandı. Çiğli Belediyesi meclisten çıkan oy çokluğu kararıyla SODEMSEN’e üye oldu.

 
YPG Türkiye sınırında tünel kazıyor
 
Çeşme’de kanalizasyon krizinde Başkan Oran’dan açıklama: Sorumlu TOKİ!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa koca 10 Eylül 2019 Salı 11:39

Kimileri sözleri ile kimileride hem sözleri hemde icraatları ile tarih sayfalarında yerini alır.Çiğlinin şansı bu dönem Utku GÜMRÜKÇÜ gi bir başkana sahip olması hem kültürel anlamda hemde proje bazında ilklerde imzası var liyakat sahibi olanlar görevde oluncada farkı fark ediliyor yolu açık olsun başarılar dilerim.

Yorumu oyla      4      5  
6 Eylül 2019 Cuma 09:46

Tramvay işi ne oldu Başkan? Egekent ilçenin en merkezi en büyük kalabalık semti olmasına rağmen San Fransisco usülü Tramvay ve Egekent-Bornova Evka3 metrosunu bekliyorduk. Ayrıca Çiğli vapur iskelesi nerede?

Yorumu oyla      6      6  
Dışarıdan göz 6 Eylül 2019 Cuma 08:30

Boşa Meclisi oyalamayın elinizde başka proje yokmu Egekente spor salonunu yapın 30 yıldır civi cakmadın Ciğli belediye duy sesimi

Yorumu oyla      6      5  
gürkan 5 Eylül 2019 Perşembe 20:19

Şu projede hata üstüne hata yapıldı; şimdi milyonlar harcanıp düzeltilmeye çalışılıyor. En baştan bu işin yapılmamasını geçtim, yer altına alınan yerlerdeki işin uydurma yapılmasından tut, hattın 2 hatlı yapılması büyük hata. Bu hattın metro olması gerekiyordu; hadi yapmadın, bari yapılan işi hakkıyla yapın değil mi? Yer altına alınan kısımlardaki proje tam bir fiyasko. Çiğli de benzer olacaksa hiç yapmayın daha iyi.

Yorumu oyla      6      5  
Tibet 5 Eylül 2019 Perşembe 19:38

OLMAZ O IS BASKAN

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da toplu sözleşme sevinci
Urla Belediyesi ile Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube arasında toplam 125 ...
Kemalpaşa'da çifte açılış: Başkan Karakayalı'dan üniversite müjdesi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı katıldığı ‘’Kadın Danışma ...
Bayındır'da kurtuluş coşkusu
Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş etkinlikleri saat 16.00’da ...
 
Konak Belediyesi İEF'ye hazır
Konak Belediyesi standı, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) ziyaretçilerini ...
Gaziemir'den Türkiye'de ilk: Gençlere Avrupa’da akademi yolu
Gaziemir Belediyesi, yurt dışında eğitim için lisans, yüksek lisans, doktora ...
Narlıdere'de Deniz Festivali başladı
Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve dört gün ...
 
Başkan Sengel: Siyasetten kopacak değilim!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP’de yaklaşan il ve ...
Torbalı'da renkli gece: Bir yanda nostalji, bir yanda sıra gecesi
Torbalı Belediyesi 7 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında etkinliklerini ...
Karabağlar Belediyesi, İEF'ye hazır
Bu yıl kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva