HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2019 Perşembe - 12:17

Başkan Sengel: Siyasetten kopacak değilim!

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP’de yaklaşan il ve ilçe kurultaylarına yönelik yaptığı açıklamada, “Tek hayal ettiğim şey, kavgasız gürültüsüz bir seçim süreci olsun. Siyaset çok dizginlenebilir bir arena değildir. Ben Efes Selçuk Belediye Başkanıyım, partimin de 2008’den beri üyesiyim böylece orada oy vereceğim. Oy verileceği zaman da insan güveneceği kişiye oy vermek ister. Tabii ki belediye başkanı olduğum için siyasetten kopacak değilim” dedi.

Başkan Sengel: Siyasetten kopacak değilim!

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Filiz Ceritoğlu Sengel, Sonsöz TV yayınına konuk oldu ve gazeteciler Aslı Eren ile Mehmet İşler’in sorularını cevapladı. Belediye Başkanı Sengel kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İlçede 6-7-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan festival üzerinden konuşan Başkan Sengel İzmirlileri etkinliklere davet etti.

ATATÜRK ADI DA MI SİYASİ?
Son günlerde çok konuşulan Engelsiz Gezi Parkı projesi ile ilgili konuşan Başkan Sengel, “Biz göreve geldiğimiz gün Duru isimli kızımıza söz vermiştik. Duru bize o gün, “Ben engelliyim, engelli olmayan arkadaşlarımla oynayabileceğim bir park istiyorum” demişti. Bizim Selçuk’ta Gezi Kafemiz zaten vardı ancak AK Parti Selçuk’a geldiğinde ilk mecliste bu ismi değiştirdi. Gezi Kafe’nin adı Gazi Kafe yapıldı. Biz de burada Gezi Kafemiz vardı, bari bunun karşısına Gezi Parkı isimli bir park yapalım. Kaldı ki o parkın ismi başka da olabilirdi biz kafenin adını değiştirebilirdik. Biz Atatürk isimli bazı yerlerin adının yerlerinin değiştirildiğini gördük, Atatürk adı da mı siyasi? Biz bu parka Gezi Parkı ismini vermekten büyük bir gurur duyuyoruz. Bu iş çok büyütülüyor ama büyütüle de bilir bizim için sıkıntı yok” açıklamasını yaptı.

DOĞA’NIN TARAFINDA OLACAĞIZ
Selçuk’ta kurulması planlanan ancak ÇED süreci iptal edilen mermer ocağına değinen Başkan Sengel, “Biz bunu sermaye ile doğanın kavgası olarak görüyoruz. Selçuk’ta biz sermaye ile doğanın kavgasında her zaman doğanın yanında olacağız. Mermer ocakları ile ilgili ÇED sürecinin başladığını duyar duymaz herkesi davet ederek bir hızlı çalıştay yaparak eylem planı gerçekleştirdik. Hemen AK Partili meclis üyelerinin yaptığı görüşmelerle de ÇED süreci sonlandı” dedi.

SELÇUK İSMİ KONYA SELÇUKLU İLE KARIŞTIRILIYORDU
Selçuk Belediyesi isminin bir süredir belediye bültenlerinde Efes Selçuk Belediyesi olarak ifade edilmesi konusunda da görüşlerini belirten Başkan Sengel, “Bizim Selçuk Efes konusunda açıklamalarımız var. Efes’in mecrası Efes’ten büyük zaten. Türkiye’nin herhangi bir yerinde Selçukluyum denildiğinde insanların aklına ilk olarak Konya Selçuklu Belediyesi geliyor. Bizim bazı mektuplarımız Konya Selçuklu Belediyesi’ne gidiyordu. Biz bu şekilde Efes’in tamlamasını doğru yere koyduk. Biz bunu yapmaya başladığımızdan beri olumlu tepkiler aldık. Efes Selçuk Belediyesi olarak devam edecek ama önce bunun insanların kulağına alışması gerekiyor. Daha sonra resmi olarak gerekli kanalları açabilirsek, değerli yetkililer de belki bu sese kulak verirler. AK Partili veya MHP’li meclis üyelerine ya da sokaktaki insanlara sorun bunun olumlu bir görüş olduğunu göreceksiniz. Efes herhangi bir mamulün markası değil Efes Selçuk’un 8 bin 500 yıllık markası. Biz Efes’i kendi noktasına çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HAYATA DOKUNAN PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK
Adaylık sürecinde vadettiği projelere değinen Başkan Sengel, “Adaylık sürecinde bizim projelerimiz füze imalatı projeleri gibi değil, hayata dokunan projelerdi. O projelerden mesela SELBİM vardı, SELBİM’i kurduk ve 24 saat çalışacak konuma getirdik. Engelsiz Gezi Parkı istiyorduk ve çalışanlarımızın da özverisiyle o iş de oldu. Hayvan barınağımız çok kötü pozisyondaydı, bunula hala mücadele ediyoruz çünkü köy nüfusu kadar köpeğimiz var. Yazlık bir yer olduğu için yazın köpek alıp kışın kışlık eve götürmeyip bırakıp gidenler var. Çocuk Belediyesi projemiz var bunun da yerini belirledik kısa zamanda hayata geçecek. Üretim için gerekli çalışmaları başlattık biber gibi çeşitli ürünler üretiyoruz. Bu çalışmayla tohum üretimini hedefliyoruz. Biz Selçuk’ta ata tohumlarını ortaya çıkarmaya başladık. Köy Akademileri projesi vardı. Çok sayıda öğrencinin yazını bu kurslarda geçirttik. Köy Akademileri müthiş gidiyor. Beni en heyecanlandıran yer orası. Biz zaten yerinden yönetim ve yerinden eğitime önem veriyoruz. Çok maliyetsiz ancak çok dokunan bir şey. Dutlu yol projemiz yakında bitecek. Hayata dokunan projelerimiz olduğu için bunları hızla yapıyoruz. Selçuk’ta yollarımız çok kötüydü, Büyükşehir’in katkısıyla yollarımız yenileniyor. Önemli büyük projelerimiz var bunları da Büyükşehir’in katkısıyla gerçekleştirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“İNSANLARIN TRAMVAYLA PAMUCAK PLAJINA GİDEBİLMESİNİ İSTİYORUZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe belediyeleri  ile gerçekleştirdiği 2019-2024 İzmir Stratejik Planı Toplantısı’nda sunulan Selçuk projelerinden bahseden Başkan Sengel, “Bütün ilçelerden Tunç Başkanımız projeleri başlıklar halinde talep etti. Başkanımıza sunumlar hazırladık. Bizim için en kıymetliden başlayarak Büyükşehir ile birlikte yapabileceğimiz projelerden bahsettik. Bunlardan bir tanesi gençlik ve kültür merkezi projesi. Bu proje benim gençliğimden beri Selçuk’ta yapılmak istenen bir proje. Ödüllü bir proje 267 mimarın yarışmaya girerek ödülle birinci çıkan bir projedir. Bizim Selçuk’ta Pamucak plajımız var, çok bilinmiyor burası ama o sahilde Selçuk’ta yaşayan insanların tramvaya binerek dutlu yoldan buraya gidebilmesini istiyoruz. Bu projeyi bu şekilde düşündüğümüzde bizi çok mutlu eden bir proje” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDE ARTIK HERKES KENDİ TELEFON HATLARINI KULLANIYOR
Selçuk Belediyesi’nin ekonomik durumdan da bahseden Başkan Sengel, “78 milyon liralık bir borçla aldık belediyeyi. Gönlümüz zengin öyle devam ediyoruz. Büyükşehir yasasından sonra belediyenin bazı gelirleri Büyükşehir’e geçti. Şu an ören yerlerine girişlerde para almıyoruz gibi bir durumdayız. Zaten şu an sistem kendin bir şeyler yaparak kaynak oluşturmaya yönelik. Tabii para kazanmak için de para gerekiyor. Şimdi bazı kafeler ve otoparkları daha iyi hale getirerek para kazanır hale getirmeye başladık. Bazı işletmelerimizi canlandırıyoruz. Para kazanırken tasarruf da yapmaya çalışıyoruz. Mesela artık herkes kendi telefonunu kullanıyor belediyede. Hizmette siyaset yok, sınırlama da yok. Hep birlikte bu işlerin üzerinden geleceğiz” dedi.

BAŞKAN CHP’Lİ DİYE BAZI YATIRIMLAR SEKTEYE UĞRUYORSA…
Hükümet yatırımları konusunda İzmir’in ‘üvey evlat’ olarak görüldüğü tartışmaları konusunda da açıklamalarda bulunan Sengel, “İzmir’de kimi yatırımlarda daha uzak duruluyor. Ama Selçuk olarak daha farklı bir durum söz konusu. Selçuk’ta CHP’li belediye başkan var diye bazı yatırımlar sekteye uğruyorsa bu halktan çok kopuk olmak demektir. Bakın Milli Eğitim bize gelmeden biz onlara gittik ve dedik ki Selçuk’taki okullarımızın yenileme tadilatlarını yapalım. Her zaman söylüyoruz, hizmetin siyaseti olmaz” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIYIM DİYE SİYASETTEN KOPACAK DEĞİLİM”
CHP’de yaklaşan il ve ilçe kurultayları için görüşlerini belirten Başkan Sengel, “Biz Selçuk’ta olduğumuz için en kenarda kalıyoruz, İzmir’in siyaseti konusunda kim ne düşünüyor bilemem ama Genel Başkanımızın söylemi parti içi barış odaklı bir söylem. Tek hayal ettiğim şey, kavgasız gürültüsüz bir seçim süreci olsun. Siyaset çok dizginlenebilir bir arena değildir. Ben Efes Selçuk Belediye Başkanıyım, partimin de 2008’den beri üyesiyim böylece orada oy vereceğim. Oy verileceği zaman da insan güveneceği kişiye oy vermek ister. Tabii ki belediye başkanı olduğum için siyasetten kopacak değilim ancak bizim ithal bir ilçe başkanımız ve ithal bir il başkanımız olmayacak. Ben Deniz Yücel’in ve yönetiminin geride bırakılan seçim sonuçlarına bakılacak olursa, net bir başarı olduğu ortada. İstatistiklere bakıldığında böyle objektif bir sonucu ortaya koyabiliriz hep birlikte” diye konuştu.

“KADIN KOLLARINA KARŞI DEĞİLİM, BÜTÇESİNİN OLMAMASINA KARŞIYIM”
İzmir’de kadın il başkanı olması konusunda görüşlerini de ifade eden Başkan Sengel, “Ben siyasete ya da hiçbir şeye kadın veya erkek diye başlayan cümlelerden hoşlanmıyorum. Bir yere kadın olduğum için uygun görülmem doğru değil. Cinsiyet ayrım etmeksizin eldekiler değerlendirilerek uygun olanlar arasında gerek görülürse pozitif ayrımcılık olabilir. Sadece kadın veya sadece erkek olduğu için birine bir görev vermek doğru değil. Biz toplum olarak öncelikle iş dünyasında kadınlara yol açmalıyız. Kaç tane iş insanı kadın var, kaç tane bir firmada CEO olan bir kadın var. Biz öncelikle koşulları uygun hale getirmeliyiz, kadınları hayatın içine katmalıyız. Parti içinde kadın ve gençlik kollarına karşı değilim ancak bütçesinin ana kademeye bağlı olmasına karşıyım. Kadın kolları var ama bütçesi yok” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AVUKATLIKTAN DAHA ÇOK SEVDİM”
Belediye Başkanlığının sevmeden yapılamayacağını belirten Başkan Sengel, “Belediye başkanlığı veya siyaset temelinde insan var. Avukatlıktan daha çok sevdim belediye başkanlığını. Sabah kızımı öpüyorum ve koşarak belediyeye gidiyorum. Ben Efes Selçuk’u ve Efes Selçuk halkını seviyorum. Siyasetin matematiği yok dinamikler değişir. Verilen hizmet ve arkada bırakılanlarla insanların gözünün içine utanmadan bakmak gerekir. 1 dönem olur 2 dönem olur halk takdir edecek. Ancak her şey geride kaldığında insanların Filiz Başkan da şunları yaptı söz vermişti dedirtebilmek. Çünkü ben Efes Selçuk’ta yaşamaya devam edeceğim çocuğumla birlikte” açıklamasını yaptı.

SELÇUK’TA 3 GÜN UYKU YOK: YEME, İÇME VE EĞLENCE VAR!
Selçuk’ta gerçekleştirilecek ve 3 gün boyunca sürecek olan Efes Festivali ile de önemli açıklamalar yapan Başkan Sengel, “Efes Festivalini uluslararası bir düzeye getirmeye çalışıyoruz. Biz tarihi mekanları da kullanarak bunları Selçuk’un değerlerini öne çıkıyoruz. 6 Eylül’de Cem Adrian konseri öncesinde saat 18.30’da Selçuk Antik Pazarı’mızı açıyoruz. Siz o pazardan alışveriş yapmak istiyorsanız girişteki antik kıyafetleri giymek zorunda olacaksınız. Efes’te kentin her alanı kullanılacak, üretici pazarları, sanat sokağı, konserler, yoga ve bisiklet turları olacak. Efes Festivali’nde 3 gün boyunca uyumak yok, yeme içme, eğlence, spor, sanat her şey olacak. Tüm etkinlikler ücretsiz olacak sadece Cem Adrian konserinde 600 kişilik sınır olacak” diye konuştu.

 
Bakanlıktan Karantina Adası hamlesi: İmara mı açılacak?
 
'Güvenli bölge olmazsa kapıları açarız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da renkli gece: Bir yanda nostalji, bir yanda sıra gecesi
Torbalı Belediyesi 7 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında etkinliklerini ...
Karabağlar Belediyesi, İEF'ye hazır
Bu yıl kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ...
Selçuk'ta eğitim için konser: Cem Adrian sahnede
Bu yıl yepyeni bir soluk ve isimle düzenlenen EFEST; kültürü, sanatı, ...
 
Bornova'da 9 Eylül'e çifte kutlama
Bornova'da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos'ta olduğu gibi iki gün üstüste ...
Karşıyaka’nın Filizleri’nde yeni dönem başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, her kesimden gönüllülerinin ...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Fuarı'na hazır
Bu yıl 6-15 Eylül’de kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal ...
 
Buca’da 'slime' baskını!
Okulların açılmasına sayılı günler kala çocukların sağlığı için de harekete ...
Menderes İEF'ye hazır
88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak Menderes Belediyesi, ilçeye ...
İzmir Fuarı için son hazırlıklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva