HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2019 Perşembe - 12:45

Narlıdere'de Deniz Festivali başladı

Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve dört gün sürecek olan Deniz Festivali; Çevre, Kıyı Alan ve Sıfır Atık Paneli ile başladı. Türkiye’nin yer altı ve yer üstü doğal güzelliklerine yönelik tehditler, yanlış uygulamalar ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “İzmir’in dağlarında açan çiçekleri tüm Türkiye’ye yaymak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Narlıdere de Deniz Festivali başladı

Narlıdere Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlenen Narlıdere Deniz Festivali ile Çevre, Kıyı Alan ve Sıfır Atık Paneli’ne ev sahipliği yaptı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra, CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Muğla Milletvekili Burak Erbay ve Denizli Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler katıldı. Etkinlikte, doğa ve deniz kirlilikleri, yapılan yanlış uygulamalar ile yapılması gereken doğru adımlar tartışıldı.

“KÖTÜ GİDİŞE ‘DUR’ DİYECEĞİZ”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Atalarımızdan emanet aldığımız ve gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız bir doğada, dünyada eşi benzeri olmayan bir toprak parçası üzerinde yaşıyoruz. O nedenle çevremizi korumalı ve doğal güzelliklerimizi yaşatmalıyız. Ormanlarımızı, sokaklarımızı ve denizlerimizi koruyacağız. Bu topraklar üzerinde yaşayan her birey olarak, birer çevre gönüllüsü olacağız. Çözüm üretmeye yönelik tüm çalışmaların yanında olacağımızın bilinmesini isterim. İşte bu doğrultuda bir farkındalık yaratmak amacıyla Narlıdere Deniz Festivali’ni organize ettik. Narlıdere’den bir ses vermek, kötü gidişe ve doğa katliamına biz de ‘dur’ demek istedik” dedi.

“DURMAK YOK, MÜCADELEYE DEVAM”
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Gülizar Biçer Karaca “Kuruluşun ve kurtuluşun simgesi İzmir’de olmaktan, böyle güzel ve anlamlı etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ovalarımızın, dağlarımızın, yer- altı ve yer üstü kaynaklarımızın parsel parsel satıldığı süreçte, bu festivalin Türkiye’ye ses olacağına inanıyorum. Ülkemizin dört bir yanında yaşanan doğa katliamlarına ‘dur’ demek için durmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Umudumuzu yitirmiyoruz, yitirmeyeceğiz” diye konuştu.

“DÜNYAYI YAŞANMAZ HALE GETİRDİK”
Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy “Bizlere bahşedilen bu güzel dünyayı, ne yazık ki son 5-6 bin senede bir parça kirlettik, yaşanmaz hale getirdik. Bu konuda bir özeleştiri yapmazsak, bu gidişatın önüne geçemeyiz. Böylesine anlamlı bir konuda bizleri buluşturan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TURMEPA adına Saygın Yörük, TEMA Narlıdere Şube Başkanı Şaziye Bekdoğdu ve Çevreci Enerji Derneği adına Tolga Şallı’nın katılımı ile panel gerçekleştirildi. Doğanın temizlenmesine yönelik yapılan çalışmalar, kirlenmenin önüne geçecek önlemler konuşuldu. (DHA)

 
Altay ve Yeşilova el ele
 
CHP'li Beko'dan Kiraz'daki işçilere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel: Siyasetten kopacak değilim!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP’de yaklaşan il ve ...
Torbalı'da renkli gece: Bir yanda nostalji, bir yanda sıra gecesi
Torbalı Belediyesi 7 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında etkinliklerini ...
Karabağlar Belediyesi, İEF'ye hazır
Bu yıl kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ...
 
Selçuk'ta eğitim için konser: Cem Adrian sahnede
Bu yıl yepyeni bir soluk ve isimle düzenlenen EFEST; kültürü, sanatı, ...
Bornova'da 9 Eylül'e çifte kutlama
Bornova'da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos'ta olduğu gibi iki gün üstüste ...
Karşıyaka’nın Filizleri’nde yeni dönem başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, her kesimden gönüllülerinin ...
 
Bayraklı Belediyesi, İzmir Fuarı'na hazır
Bu yıl 6-15 Eylül’de kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal ...
Buca’da 'slime' baskını!
Okulların açılmasına sayılı günler kala çocukların sağlığı için de harekete ...
Menderes İEF'ye hazır
88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak Menderes Belediyesi, ilçeye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva