HABERLER>POLİTİKA
6 Mayıs 2019 Pazartesi - 11:53

CHP’li vekil Kılıç: YSK ret kararı vermelidir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İstanbul seçimleri ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrıda bulunarak, “Seçimlerin yenilenmesi hukukun katledilmesi olur. Sonuç ne olur, oyumuz artar mı azalır mı, hiç değerlendirmedim. Seçimin yenilenmemesi gerekiyor. , YSK’nın bugün ret kararı vermesini gerektiğini düşünüyorum ve bu yönde karar alacağını diliyorum” dedi.

CHP’li vekil Kılıç: YSK ret kararı vermelidir!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı.

Vekil Kılıç gündem üzerinden birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin konuşan Kılıç, İstanbul’da sonuçlanmayan tartışmalı süreç noktasında mesajlar verdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına yönelttiği bir dizi talimat çerçevesinde yeni süreçte uygulanacak yerel yönetimler stratejisi özelinde konuşan Kılıç örnekler sundu.

HER 6 MAYIS’TA BOĞAZIMIZ DÜĞÜMLENİR
Kılıç ilk olarak devrimci öğrenci lideri Deniz Gezmiş ile dava arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 1972 yılında idam edilmesi için, “Bugün 6 Mayıs… Bizim her 6 Mayıs’ta boğazımız düğümlenir. Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in, 3 fidanın bağımsızlık yolunda koparıldığı gün” dedi. Kılıç ayrıca “Ramazan ayının ilk günü… Bolluk, bereket, huzur getirsin. Ramazan nefse sahip çıkma ayıdır” diye konuştu.

YSK’NIN RET KARARI VERMESİ GEREKİYOR
‘Seçim yenilenir mi?’ sorusunu yanıtlayan Kılıç, “Seçimlerin yenilenmesi hukukun katledilmesi olur. Sonuç ne olur, oyumuz artar mı azalır mı, hiç değerlendirmedim. Seçimin yenilenmemesi gerekiyor. Ortada bir delil yok, kanıtlanmış bir husus yok, sadece iddialarla seçimin yenilenmesi hukuk açısından mümkün değil. Seçimin yenilenmesi halk tabiri ile deli saçmasıdır. Bu iddiaların direkt ilk olarak reddedilmesi gerekiyordu, YSK’nın bugün ret kararı vermesini gerektiğini düşünüyorum ve bu yönde karar alacağını diliyorum” açıklamasında bulundu.

KONUŞULMASINI DOĞRU BULMUYORUM
Erken genel seçim iddialarına değinen Kılıç, “Ülke bu haldeyken erken genel seçim konuşmalarını doğru bulmuyorum. Halk çok zor durumda… İşsizlik zaten anlatılamaz durumda. Yeni bir seçim konuşmayı doğru bulmuyorum. Artık ‘tamam’ diyerek şapkamızı önümüze koyarak çalışma yapmamı gerekiyor. Üretimi bitiren ve tüketimin olduğu bir iktidar var. Yüzümüzü üretime dönmemiz gerekiyor. Ekonominin iyi gittiğini söylemek ahmaklık olur” dedi.

İMAMOĞLU EN ÇOK SEÇİM KAZANAN BAŞKAN OLDU 
Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerine dair konuşan Kılıç, 31 Mart sonrasındaki itiraz sürecine değindi. Kılıç, “İstanbul’da süreç kötü yönetiliyor. Sandıkların başından hiç ayrılmadık. Nöbet tuttuk. İstanbul örgütümüze de teşekkür ediyoruz, bizi hiç yalnız bırakmadılar. Türkiye ve İstanbul böyle bir süreci hak etmiyordu. Sayımlar yapıldı, sonuç hiç değişmedi. En çok seçim kazanan başkan oldu Sayın İmamoğlu. Sandık açıldı yine İmamoğlu yine İmamoğlu kazandı. Tüm hukuk kuralları, teamüller çiğnendi bu süreçte İstanbul’da” ifadelerini kullandı.  

SEVGİ DİLİ KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz haftalarda Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde uğradığı linç girişimi hakkında konuşan Kılıç, “Halkı kutuplaştırmak isteyen ve kine yol açan bir dil var. Ülkeyi kaosa sürükleyen, insanları birbirine kırdırmak isteyen bir dil var. Halk kutuplaşıyor mu? Hayır. Biz çünkü beraber yaşıyoruz. Halkı kutuplaştırmak isteyen iktidarın karşısında barış isteyen bir muhalefet var. Kaos kimsenin çıkarına olmaz. İktidar başarısızlıklarına çare üretmek için kaos isteyebilir ama biz halkın barış içinde yaşamasını istiyoruz ve sevgi dilini kullanıyoruz. Doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Genel başkanımıza karşı yapılan hain linç girişimi sonrasında da biz dilimizi sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

EVRENSEL SOL DEĞERLER UYGULANIRSA KİMSENİN ÖZEL SİYASET YAPMASINA GEREK KALMAZ
“Belediye başkanlarımız ilk olarak tasarruf çalışmalarıyla göreve başladılar” diyerek sözlerini sürdüren Kılıç, “Evrensel sol değerler çerçevesinde bir yönetim anlayışı bekliyoruz başkanlarımızdan. Bu anlayış olduğu sürece kimseyi ötekileştirmeyecekler ve kimsenin de özel bir siyaset yapılması gerekmeyecek. Tüm halkı kucaklayan, şeffaf, kadın, çocuk, doğadan yana bir anlayış sergilenirse başkanın da özel siyaset yapmasına gerek kalmaz. Sonrasında bu genele de yansır ve aynı anlayışa destek verilir. Millet İttifakı’yla kazanan başkanların ortak çalışmaları olacak. Kente girildiğinde ‘burası Millet İttifakı ile CHP ile yönetilen bir ilçe’ denilecek. Mutlu bir kent ve ilçe olduğu görüşülecek ve bu da genele yansıyacak” ifadelerini kullandı.

TUNÇ BAŞKAN YİNE DESTEK İSTEYECEK HÜKÜMETTEN AMA OLMAZSA…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, merkezi iktidardan destek alma noktasında, ‘Projelerimizi anlatacağız, anlamazlarsa kendi göbeğimizi keseriz, yapacak bir şey yok’ açıklamasını değerlendiren Kılıç, “Bizim belediye başkanlarımız il ya da ilçe için yapılması gereken neyse yaptılar. Şimdi gelenler de bunları devam ettirecek. Alamadıkları oldu, onaylanmayan projeler vardı. Onay alamayınca kendi projelerini kendi yaptılar. Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Muğla, Tekirdağ bunların örneğidir. Bundan sonra da Tunç Başkan yine destek isteyecek hükümetten, ama olmazsa yine kendi öz kaynaklarıyla proje yapacak ve halka hizmet etmeye devam edecektir. Biz de milletvekili olarak onaylanmayan, destek verilmeyen projeleri halka anlatacağız. Bilgilerimizi sunacağız” diye konuştu.

MODELİN MİMARI AZİZ KOCAOĞLU’DUR
İzmir’deki çalışmaların Türkiye’ye ve yurt dışına örnek olduğunu söyleyen Kılıç ayrıca, “İzmir Modeli’nin mimarı Aziz Kocaoğlu’dur. Kocaoğlu ve arkadaşları İzmir’den bir model ürettiler yerel kalkınmayla ilgili dünyaya örnek oldu. Bayrağı şimdi Tunç Başkan devraldı. Seçim süreci, başkanın değişmesi hiçbir şeyi durdurmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları aksatmadı ve devam ettirecek” dedi.   

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA BİRAZ ŞANS VE ZAMAN VERMEMİZ GEREKİYOR.
‘Tunç Soyer’in 1 aylık Büyükşehir Belediye Başkanlığı performansını nasıl buldunuz?’ sorusu karşısında konuşan Kılıç, “1 ay çok kısa bir süre… Çok da objektif olmaz. Belediye başkanlarımıza biraz şans ve zaman vermemiz gerekiyor. Ama görüyorum ki Tunç Başkan ve belediye başkanlarımız alanlarda verdikleri sözlere paralel işler yapıyor. Ama performans değerlendirmek haksızlık olur. Ben ortak projeleri yapacaklarına inanıyorum. Sinyalleri görmeye başladık” dedi.  

DENİZ’LERİN YOLUNDA SİYASET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kılıç son olarak, “Deniz’lerin yolunda siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bunu da halkın huzuru için yapmak istiyoruz. Mesleklerimizi, ailemizi, özel hayatımızı zaman zaman bir kenarı bırakıyoruz ve bu toplumun refahı, huzuru için gerekeni yapmaya çalışıyoruz. İnandığımız yoldan geri dönmüyoruz. Böyle siyaset yapmaya devam edeceğim. İlk gençlik kollarına girdiğimde nasıl siyaset yapıyorsam aynı şekilde yapıyorum. Biz halk için siyaset yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  

 
CHP'li Beko: İşçiye verilen hapis, siyasi bir karardır!
 
Oyuncaklar tiyatro bileti oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: İşçiye verilen hapis, siyasi bir karardır!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, TARİŞ'te sendikalı ...
AK Parti İzmir'de 'A Takımı' mesaisi tam gaz! CHP'li Yücel'den sürpriz ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yönetimi belirlemek ...
Başkan Sürekli’den Ramazan mesajı: İzmir'den birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ramazan ayının başlaması ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Biri sizi gözetliyor CHP’li sayın başkanlar!
Mehmet KARABEL yazdı... Biri sizi gözetliyor CHP’li sayın başkanlar!
Bahçeli: İstanbul seçimi yenilenmeli
MHP lideri Bahçeli, "Parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yanayız"dedi.
İl Başkanı Yücel'den Ramazan mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yayınladığı mesajla ...
 
Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'yeni parti' iddialarına yanıt
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı ...
Bakan Akar'dan Ege ve Akdeniz mesajı!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, Doğu Akdeniz ve Ege'de uluslararası ...
İzmir'de halkın tepki gösterdiği çiftlikler meclis gündeminde!
Çevre Komisyonu Üyesi ve partisinin komisyon sözcüsü CHP İzmir Milletvekili ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva