HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2020 Pazar - 14:20

CHP'li Torun'dan kritik deprem raporu: Gereken niye yapılmadı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti İzmir'de gerçekleşen 6.6'lık deprem sonrası depremzedelerin bulunduğu çadır alanını ziyaret etti. Ziyaret öncesi konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Karagül Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Rıza Bey Apartmanı hakkın belediyemiz raporları tutmuş ve ilgililere iletmiş. Belediye bunların çürük raporunu ortaya koymuş. Bu raporlar gerekli yerlere iletildiği halde hangi önemler alınmıştır?" ifadelerini kullandı.

CHP li Torun dan kritik deprem raporu: Gereken niye yapılmadı?

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve  91 milletvekilli deprem sonrasında Bornova Aşık Veysel Rekleasyon Alanı'nda kurulan çadırları ziyaret etti.

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de aralarında bulunduğu heyette, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve çok sayıda milletvekili yer aldı.

Depremzedelerin kaldığı çadırların ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Bayraklı Belediyesi tarafından  2010 yılında hazırlanan raporu hatırlatarak hükümete yüklendi. Yıkılan üç binanın da hazırlanan raporda 'çürük' olarak tespit edilip yetkililere sunulduğunu belirten Torun, gerekenin neden yapılmadığını sordu.

TORUN: İZMİR'İN NEYE İHİTİYACI VARSA…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun birçok belediyeden İzmir'e yardımların geldiğini söyledi. Torun, "Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Herkes üstüne düşe görevi yerine getirmeye çalışıyor. İBB ekiplerimiz depremin olduğu andan itibaren her türlü ihtiyacı karşılamak konusunda her türlü katkıyı vermiştir. Bu güne kadar İzmir'imizin dışında 123 araçla belediyelerimiz katkı sunmaktadır. Günlük ihtiyaçlar içinde, birçok katkıyı sunmaktadır belediyemiz. İzmir'in neye ihtiyacı varsa her türlü katkıyı vermeye hazır belediyelerimiz. Sürekli bizleri arayarak nelere ihtiyaç duyulduğu konusunda bizden bilgi alıyorlar.  Ayrıca barınma sorunu olan, bir şekilde deprem alanın dışında barınmak isteyen vatandaşlarımıza da barınma alanları oluşturuluyor. Birçok ilçemiz ve belediyelerimiz ihtiyaç malzemeleri gönderiyorlar. Bu yarayı hep birlikte saracağız. Tek dileğimiz vatandaşlarımız sağ salim kurtulabilmeleri. Depremden etkilenmiş olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

GEREKEN NEDEN YAPILMADI?

Bayraklı Belediyesi tarafından 2010 yılında kurulan bir kurul ile İzmir depreminde yıkılan 3 binanın çürük raporu aldığını belirten Torun, "Bakıldığında 2010 yılında Bayraklı belediye deprem etüt merkezi kurmuş ve sadece bayraklı değil bayraklı dışındaki çürük yapıları tespit çalışmalarına girmiş ve 10 bin üzerinde bina denetlemiş. Bayraklıda 80' binayı depreme dayanıksız olarak ilan etmiş. Bu binalarda 3 tane apartmanın yıkılmış olan Karagül Sitesi, Doğanlar Apt, Rıza bey Apt. bunlarla raporları tutmuş ve ilgililere iletmiş. Belediye bunların çürük raporunu ortaya koymuş. Bu raporlar gerekli yerlere iletildiği halde hangi önemler alınmıştır? Bu düzenlenen raporlarları ilgili kişiler gerekli yerlere iletildiyse gereken niye yapılmadı.  Söylenecek çok şey var ancak zamanı değil. Önce yaralarımız saracağız. Bizim buradan milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak ve onların hayatın kolaylaştırmak" dedi.

BÖKE: DEPREM VERGİLERİ NERELERE HARCANDI?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke deprem vergileri üzerinden iktidara yüklendi. Böke, "30 Ekim'in yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Hala arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maalesef 51 can kaybımız var bunların artmamasını diliyoruz. CHP deprem yaşandığı andan başlayarak yaraları sarmak üzere İzmir'e kucağını açtı ve İzmir'le buluştu. Yerel yöneticilerimiz kendi yetki alanının da ki her alana yardım için çalışmalara başladı. Tüm Türkiye'den hızla ekipler İzmir'e geldi. Ayrı zamanda milletvekillerimizi sahada İzmirlilere merhem olacak şekilde sahada. İlk günden itibaren MYK'mızın yarısı İzmir'de bulundu ve genel başkanımız İzmir'e gelerek gerekli görüşmeleri yaptı. Yaptığımız MYK toplantısı sonrası saat başı buradaki bilgileri bizden öğrenemeye devam ediyor. İBB depremin yaşanmasının ardından 5 deprem bölgesine ekipleri ulaştırdı. İtfaiyecilerimiz kahraman şekilde o anlarda 55 vatandaşımızı kahramanca kurtardı. Arama kurtarma için sahada kullanılan ekipmanların neredeyse hepsi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hızla temin edildi. Yaklaşık 5 bin çalışanımız sahada çalışıyoruz. Siyasi şov değil dayanışma gösteriyoruz. En önemlisi sorumluların bu kırız tekrar yaşanmaması için önemli adımları atmaya davet ediyoruz. 5 bölgede önemli hasara var ancak, bu noktalar haricinde birçok noktada hasar görmüş yerler var. Biz bunların rakipçileri olacağız. Belediyemiz bu konuların çözülmesi için 130 ekibini görevlendirmiş durumda. Pek çok yerde çadırlarımız kuruldu. AFAD çadırlarına evlerinizin hasarlı olduğunu belirtmek gerekirsen Büyükşehir'in kurduğu çadırlara 'benim ihtiyacım var' deminiz yeter ki. Bir kez daha ağır bir gerçeği yaşadı Türkiye. Can alan deprem değil, kötü inşaatlar. Can alan iktidarın ısrarla devem ettirdiği, depremin etkisini önleyecek paraları harcamak yerine bu paralar ranta harcamak. Yıllardır emek emek, bu ülkenin yurttaşların ödediği deprem ve özel iletişim vergileri nerelere harcandı? Ruhsatlı ya da ruhsatsız tüm binalara da deprem afet belgesi hazırlanması konusunda bizler elimizden geleni yapmaya devem edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖZEL: SİZ VARSANIZ, TÜM SORUNLARI ÇÖZERİZ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise siyasi partilere birleşme çağrısında bulundu. Özel, "Olay duyulduğu andan itibaren genel başkanımızın görevlendirmesi ile MYK'mızın yarısı, 8 genel başkan yardımcımız ile İzmir'de bu afeti izliyor ve kriz yönetimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Şu an İzmir'de 91 milletvekilimiz var bunlar her enkaz başında 4 isim olmak üzere görevli. Oradaki eşgüdümü gözlemliyorlar. Burada bir aksaklık olursa bunu nasıl çözebiliriz diye genel başkan yardımcılarımız ile paylaşıyorlar. O bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında CHP belediye başkanlarının çalışmalarını gözlemliyorlar. Yaralı olup başka şehirde tedavi olmak isteyen ya da hayatını kaybedenlerin başka şehirde defnedilmesi konusunda her bir milletvekillerimiz her bir aile ile ayrı ayır ilgilenmekte yükümlüler. 4 farklı bölgede cenaze törenleri düzenleniyor ve her birinde mutlaka İzmir milletvekillerimiz bulunuyor. Hastaneye giden vatandaşlarımıza ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Bugün burada Aşık Veysel Rekreasyon alanında her genel başkanımız çadırları ziyaret edecekler. İzmir'in diğer ilçelerinde kurulan çadırlara yada çadır dışı mekanlara milletvekillerimiz ziyaret gerçekleştiriyor. Tüm süreci sonuna gelene kadar takip edeceğiz.  Biz tüm depremlerde aynı şeyleri hissediyoruz. Bunları hissetmek yetmiyor, yarın ne yaptığınız önemli. Bakanlığa gittiğinizde ne yapıyorsunuz, sivil toplumu dinliyor musunuz? Israrla söylüyorlar ki fay hatları yasası lazım bunu ısrarla söylüyorlar. Bizim imzalarımız ile fay yasası 17 Temmuz'da meclise verildi, ancak o günden bu güne mecliste bu görüşülmüyor. Fay yasasının arkasındayız. Siz yazın biz onaylayalım. Ancak gelecek sene unutursak kalbimiz kurusun demeyin. Unutmayın ki çocuklar ve aileleri ağlamasın.  Tüm siyasi partilere biz varız, siz varsanız birlikte güçlüyüz, tüm sorunları çözeriz diyoruz. Biz her türlü eleştirilere hazırız, ellerimizi açık tutuyoruz, hiçbir kompleksimiz yok" ifadelerini kullandı.

 
İzmir Valisi Köşger'den hırsızlık uyarısı!
 
Büyükşehir’den depremzedelere 26 bin kişilik yemek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 2 Kasım 2020 Pazartesi 08:39

Böke çadır olayını AFAD başkanı ve İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI açıkladı niye yalan konuşuyorsun

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır'dan kentsel dönüşüm çağrısı
İzmir'de meydana gelen depremin ardından bir açıklama yapan TBMM Bayındırlık, ...
CHP’li Torun deprem bölgesinde: Deprem değil bina öldürüyor
İzmir’i sarsan depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ...
Kılıçdaroğlu’ndan hükümete deprem sonrası ‘uyum’ mesajı: El birliği yapalım!
İzmir'de deprem bölgelerinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası 'kriz ...
 
Kılıçdaroğlu programlarını erteledi
İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki şiddetli depremden sonra programlarını erteledi.
Deprem sonrası Erdoğan'dan Soyer'e telefon
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili, ...
Çiller'den duygulandıran Mesut Yılmaz mesajı!
Eski başbakanlardan Tansu Çiller, rakibi ve koalisyon ortağı Mesut Yılmaz'ın ...
 
AK Parti’den ‘500 gün’ değerlendirmesi: Karşıyakalı'nın uçan halıya ihtiyacı var!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın icraatlarını eleştiren AK Parti ...
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörü Hotar’a: Akıl tutulması yaşıyor!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Rektörü Prof. Dr. ...
Tayfun MARO yazdı... Küresel veya ülkesel
Tayfun MARO yazdı... Küresel veya ülkesel
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva