HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2020 Cuma - 11:45

AK Parti’den ‘500 gün’ değerlendirmesi: Karşıyakalı'nın uçan halıya ihtiyacı var!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın icraatlarını eleştiren AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli; "İZBAN nedeni ile Karşıyaka Çin Seddi gibi ikiye ayrılmış durumda. Buna karşı sayın başkana seçim vaadi için Londra'daki gibi dev dönme dolap yapılacağını söylemişti. Eğer odağımız dönme dolapsa Karşıyakalıların dönme dolaba değil, karşıdan karşıya geçmek için uçan halıya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

AK Parti’den ‘500 gün’ değerlendirmesi: Karşıyakalı nın uçan halıya ihtiyacı var!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Karşıyaka Belediyesi’nin 500 Günlük Çalışma Performansı ve gündemi değerlendirmek için İzmir Vilayet Evi'nde basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Karşıyaka Beledisi Meclisi AK Parti Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Düzenlenen kahvaltı sonrası kürsüye çıkarak açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Keseli, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay'a yüklendi. Keseli ayrıca, Kent A.Ş'yi de hedef aldı.

BATTI VAR ÇIKTI YOK
Karşıyaka'dan Çiğli'ye kadar bir tane bile battı çıktının olmadığını söyleyen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, "Öncelikle sizleri bir parti siyasetin ötesinde ilçesi için üzülen ve bu üzüntüleri dile getiren bir Karşıyakalı olarak hitap etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere İzmir'in çeşitli ilçelerinde belediye başkanları 500 gününü değerlendiren sunumlar yapıldı.  Ancak öyle ya da böyle bir şeyleri yapan, en azından yapmış göstermeye çalışan biri var ki sessizliğe gömüldü. O da Karşıyaka Belediyesi. Sayın başkandan, Karşıyaka Belediye Binası girişini düzenleme, çadır açma kapatma dışında bir şey gördük mü? Görmedik. Oysa sayın Başkan Tugay'ın vaatleri vardı. STK'lar için ortak bina yapılacaktı. Ancak bunlar hala proje aşamasında. Ulaşım sorunları için çözümler üretilecekti. Yine yağmurlar geliyor, yine ilçeler batacak, yine çalışıyoruz mesajı verdiler. Para tutan bazı çalışmaların pandemide aksaması normal ancak can dostlarımız için bir mezar yapımı vardı o da yapılmadı. Bugün İZBAN nedeni ile Karşıyaka Çin Seddi gibi ikiye ayrılmış durumda. Buna karşı sayın başkana seçim vaadi için Londra'daki gibi dev dönme dolap yapılacağını söylemişti. Eğer odağımız dönme dolapsa Karşıyakalıların dönme dolaba değil, karşıdan karşıya geçmek için uçan halıya ihtiyacı var.  Bugün Karşıyaka'dan Çiğli'ye kadar battı-çıktı var mı? Büyükşehir sözde yapacaktı ancak bakıyoruz ki hep battı var ancak çıktı yok" ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA’YI NE İLE ÖZDEŞLEŞTİRECEKSİZİZ?
Karşıyaka Çarşısı için sadece 2 milyon TL'nin ayrıldığını ifade eden Keseli; "Bu para ile çarşının hangi sorununu düzenleyeceksiniz, neye derman olacaksınız? Bugün Karşıyaka'nın çok güzel sahili var ancak ev sahibi vatandaşı ağırlayamıyor. Yerler çöpten geçilmiyor, tuvaletler yetersiz… Böyle ev sahipliği mi olur? Çöp konusu sadece sahilin sorunu değil. Belediyenin temel sorunu olan hizmetin kentin her yerinde aksadığını görüyoruz. 8 milyon faiz gideri kadar temizliğe para harcanmıyor. Karşıyakalılar kötü koku ile uykusundan uyanmak zorunda mı? Ben Mavişehir'de oturuyorum, geceleri kötü kokuyla uyanıyorum. Sürekli doğal hayatı korumakla ilgili konuşan sayın başkan doğal hayata haşereleri, sinekleri dahil etmeyin. Bunlar hastalık yayıyor. Denizden kopuk bir Karşıyaka'yı kabullenmiyoruz. Belediye deniz taksiyi gündeme getirdi ancak, deniz ambulansı Büyükşehir'e devrettikten sonra herhalde bu konudan elini ayağını çekti. Karşıyaka'yı ne ile özdeşleştireceksiniz? İlçemizi dev bir huzurevi mi yapmak istiyorsunuz? Az sayıdaki işletmeyi nasıl oradan kaçırırım diye düşünseniz ancak bu şekilde kaçırırsınız. Önceki başkan döneminde ilçemizde bir Konya ve Konyalı sevdalısı vardır. Bu dönemde ise bir Malatyalı sevdalısı var. Biz AK Parti olarak Konya'yı da Malatya'yı da çok seviyoruz. Ancak ilçemizin çıkarlarını da en az o kadar çok seviyoruz. Karşıyaka'daki sağlık çıkarlarımız istiyoruz. Başkan göreve geldiğinde dedik ki doktor başkan. İl yardım hizmetini bile parayla hizmet veren bir belediye ortaya çıktı. Belediye tarafından hazırlanan hizmet programına göre 2021 de sağlık hizmeti verilen kişi bin 500 kişi olacak" dedi.

SOYER İLE ARANIZ MI BOZULDU?
Keseli açıklamasında “İlçemizin hayırsız evladı, sayısalcıların en iyi anlayacağı ifade ile ‘yutan elemanı’ kamu kurumunda olan yerle ilk önce Kent A.Ş'ye sonra da şirketlere geçiyor. Kent A.Ş'nin iş tanımı komisyonculuğa dönmüş olacak ki birer birer el değiştiriyoruz. Karşıyakalının malı, Kent A.Ş aracılığı ile elit müşteri peşinde.   Belediyemiz başta deprem gibi afetlere ne derece hazır? Allah korusun yarın afet yaşamamız durumunda enkaz başında hükümeti suçlayıp siyaset mi yapaksınız. Lider ilçe Karşıyaka kavramı her geçen gün eriyor. Karşıyaka bugün yönetilemiyor. Sayın başkan her fırsatta kendisinden önceki belediye başkanının kötü bir maliyetle bıraktığını söylüyor. Assaydınız ya belediyenin üstüne bir pankart üstünde ne kadar borçla altığınızı. Mali disiplin Karşıyakalıların temizlik ve çeşitli hizmetlerinden keserek olmaz. Karşıyaka'ya bu 'ceket koysam kazanır' düşüncesi uymak. Bunu 2023'de hep birlikte göreceğiz. Unutulmamasın ki Karşıyaka çivi çakılamayan sit alanı değildir. Layığı ile yönetilmesi gereken bir kenttir.  İlçede yapılması gerekenleri söylediğimizde sayın Tugay, bunlar Büyükşehir'in işi diyor. Peki Büyükşehir'i hangi parti yönetiyor? Yoksa seçim öncesi iyi ilişkileriniz olduğunu söyleyen sizin, simdi aranız mı bozuldu?" ifadelerini kullandı.

YA HİZMET ALMAYI SEÇECEKLER…
Karşıyaka'da 500 gün içinde memnun kaldıkları herhangi bir icraatın olup olmadığını sorulması üzerine konuşan AK Parti İlçe Başkanı Didem Keseli; "Biz hizmet alan bir Karşıyaka hayal ediyoruz. 21 yıldır CHP'li belediye iktidarda. Hangi hizmeti aldık?  Vatandaşlarımız ya hizmet almayı seçecek ya da hizmet almamayı seçecek. Yapılan ne var ki biz diyelim bu doğru yapıldı. 500 gün önce seçildi başkan ne yapıldı? Hangi taşın üstüne taş konuldu? 500 gün önce seçim çalışmalarında vaatler vardı. Bunların hangileri yerine getirildi?" dedi.

ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK
Karşıyaka Stadı konusunda henüz yeni bir gelişmenin olmadığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran "Stat konusunda Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ, Karşıyaka Beliye Başkanı Cemil Tugay, spor bakanımız ile bir görüşme yaptılar. Sonucunda ortak hareket etme kararına vardı. Bir çerçeve çizildi ve içi dolduruluyor.  Bununla alaka bakanlığımız ve kulübümüz den bir açıklama gelecektir. Ancak buradaki ana nokta beraber, yenin bakanlığı beraber hareket ederek kazandırılmasıdır" ifadelerini kullandı.

KINAMA BEKLERDİK
Neptün Soyer'in geçmişte yaptığı paylaşım ile ilgili de konuşan Baran; "Bu paylaşım ile alakalı son zamanlarda bizim ülkemiz ve peygamberimize karşı saldırılar gerçekleşiyor. Biz burada sayın Soyer'den bu dergiyi kınıyorum demesini beklerdik" dedi.

YIKMAKLA İLGİLENİYOR
Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, Karşıyaka Belediyesi’nin parke taşı üretim tesisini tekrar hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. Öztürk, “Bir parke taşı üretim tesisi vardı ama bu tesisi geçtiğimiz dönem başkan tarafından yok edildi. AK Parti olarak bu tesisin neden şu an çalışmadığını sorduk. Önerge gündeme alınmadı ve başkan da bizlere  ‘tesisi rehabilite ettiklerini’ söyledi.  Ama yapmaktan daha çok yıkmakla ilgileniyorlar” dedi.

YASAL YOLLARLA SATILDI
Mavişehir’de TOKİ’ye satılan arazi Karşıyaka Belediyesi tarafından kamulaştırması hakkında  konusunda da konuşan Öztürk, “Baştan beri mecliste Mavişehir’deki arazinin kamulaştırılması hakkında muhalefet yaptık. Devletin kurumu TOKİ tarafından yasal yolla satıldı. Özel bir firma aldı ama yasada özel sektöre yüzde 3 yapılaşma izni veriliyor.  Genel başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, arazinin vasfının değiştirilmeyeceğini  söylemesine rağmen yaygara koparıldı. Hâlbuki bu kamulaştırma kararı kişilerin mülkiyet hakkına sekte vurmaktadır” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'in 22 yıllık raporu: 407,4 ton atık pil!
 
Torbalı Belediyesi 29 Ekim’i coşkuyla kutladı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mevlut Demir 30 Ekim 2020 Cuma 14:27

İktidarda tüm ülkenin altını üstüne getirdiniz. Elde avuçta birşey bırakmadınız. Dışarıda dost içeride tok insan koymadınız.Adaleti hukuku yerle bir ettiniz.Sağlık sistemini çökerttiniz. Eğitimi tekkelere medreselere bıraktınız. Yerel muhalefeti adam gibi yapın bari.

Yorumu oyla      2      4  
Konteyner hastane 30 Ekim 2020 Cuma 14:02

Önce yıktığınız Karşıyaka Devlet Hastanesi'ni yapın.

Yorumu oyla      3      4  
salak değiliz unutmuyoruz 30 Ekim 2020 Cuma 13:28

izbanda hukumet olarak sınyalizasyonu bile yapamadınız bide tuneldenmı bahsediyonuz..siz izmirliyi çok cahil sanıyonuz ya

Yorumu oyla      5      4  
Komedi 30 Ekim 2020 Cuma 12:48

Hem muhalefet yaptık deyip hem de mülkiyet hakkı demek.

Yorumu oyla      4      4  
Biz yaptık diyordunuz! 30 Ekim 2020 Cuma 12:09

Eee, hani İZBAN'ı AKP yapmıştı; ilçeyi niye ikiye böldünüz?

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörü Hotar’a: Akıl tutulması yaşıyor!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Rektörü Prof. Dr. ...
Tayfun MARO yazdı... Küresel veya ülkesel
Tayfun MARO yazdı... Küresel veya ülkesel
Mesut Yılmaz hayatını kaybetti
Mesut Yılmaz hayatını kaybetti. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, akciğer ...
 
Hande Fırat: Emine Erdoğan imitasyon çanta kullanıyor
Hürriyet yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ...
A Takımı belli oldu: İnce'nin listesinde tek İzmirli!
Memleket Hareketi'ni kuran CHP'li Muharrem İnce yol haritasını açıkladı. ...
AK Parti ve MHP’den Neptün Soyer’e ‘Charlie Hebdo’ tepkisi
İzmir Köy-Koop Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ...
 
Fuat Oktay'dan, Fransa'daki kilise saldırısına kınama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Fransa'nın Nice kentinde kilisede ...
İYİ Partili Ümit Özdağ disipline sevk edildi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partiye ve İstanbul İl Başkanına ...
CHP İl Yönetimi toplandı... Soyer parti yönetimiyle buluşacak
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nın gündeminden çıkan kararlara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva