HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2017 Perşembe - 12:12

CHP'li Sındır 'hayır' için il il geziyor

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çorum’da STK’ları, Meslek Kuruluşlarını, Odaları ve esnafı ziyaret etti, Mecitözü’nde kadınlara seslendi. 

CHP li Sındır  hayır  için il il geziyor

Çorum Sanayi Odasını, Çorum Ticaret Odasını, Çorum Ziraat Odasını, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, Türkiye Emekliler Derneği Çorum şubesini ziyaret eden Sındır, programın sonunda Mecitözü’nde kadınlarla buluştu.

“TÜRKİYE’Yİ UÇURUMA SÜRÜKLER, GERİ DÖNÜLMEZ YOLA SOKAR!”

Anayasa değişikliğiyle devletin kaderinin bir kişinin iki dudağı arasına bırakılmak istendiğini dile getiren CHP’li Sındır, şöyle konuştu:  “Böyle bir rejim değişikliğine karşı mücadele etmek hepimizin görevi. Çünkü bu bir parti seçimi değil, iktidar mücadelesi de değil. Bu getirilen teklif bir memleket meselesi, Cumhuriyetimizin bekası meselesidir. Parlamenter demokratik rejimimiz; devleti yeniden yapılandırarak, her şeye yetkili bir tek adam, bir dikta rejimine dönüştürülmek isteniyor. Tek bir kişiye devletin tüm yetkilerinin verilmesi Türkiye’yi uçuruma sürükler, geri dönülmez yola sokar. 16 Nisan’da sandığa gidin ve geleceğiniz için çocuklarınız için, çağdaş ve özgür bir yaşam için Hayır deyin. Komşularınıza, ailenizin fertlerine, arkadaşlarınıza ve çevrenizde kim varsa bu değişikliği anlatın onların da sandığa gitmesini sağlayın ve referandumda hayır oyu kullanmasını isteyin.” 

“MİLLET İRADESİNİN YOK SAYILMASINA İZİN VERECEK MİYİZ?”

Sözlerine Anayasa değişiklik teklifinin gerçekleşmesi durumunda TBMM’nin tasfiye edileceğini etkisiz ve yetkisiz kılınacağını söyleyerek devam eden Sındır, “Teklif kabul edilirse tek adam kanun yerine geçen kararname çıkarabilecek. Millet iradesinin tecelli ettiği Meclis’i istediği gibi fes edebilecek. Bu değişiklik Meclis’i ve milletvekillerini etkisiz kılacak ve her şeye bürokrasi hakim olacak. Millet iradesinin yok sayılmasına izin verecek miyiz? Egemenliğin halktan alınıp saraya verilmesine razı olacak mıyız? Demokrasimizin yok edilmesine, Cumhuriyetimizin sözde kalmasına göz yumacak mıyız? Demokrasilerde parlamento en önemli kurumdur,  milletin temsil edildiği yegane yer parlamentodur ve demokrasinin de olmazsa olmazıdır. Anayasamızda yazan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü unutmayın. Ve bu hakkı hiçbir zümreye, kişiye veya sınıfa vermeyin” dedi.

“EL ELE DUR DİYECEĞİZ!"

Çorum ziyaretleri sonrası programına Mecitözü’nde devam eden Genel Sekreter Sındır, burada kadınlara seslendi: “Gün doğumundan, gün batımına; buğdayda, pancarda, mısırda, ayçiçeğinde emek veren, vatanına milletine ‘HAYIR’lı evlatlar yetiştiren kadınlarımızla, sizlerle birlikteyiz. 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününün gerçek sahipleri sizlersiniz. Kadınlarımızla; birlikte güleceğiz,  beraber yürüyeceğiz ve  el ele dur diyeceğiz; haksızlığa, zorbalığa ve diktatörlüğe. Aydınlık yarınlara sizlerle, kadınlarımızla ulaşacağız. Getirmek istedikleri anayasa değişikliğinde halkın sorunları çözülmeyecek. Bu değişiklik işsizliği, terörü, ekonomideki istikrarsızlığı, çiftçimizin, esnafımızın, gençlerimizin sorunlarını çözmeyecek. Kadın cinayetlerine son vermeyecek. Kadınlarımıza yönelik şiddeti durdurmayacak. Ne olacak? Milletin iradesini ve kaderini, halkın bütçesini bir kişiye yani Tek Adam'a bırakacak!”  

 
Gaziemirli kadınlar 8 Mart'ı eğlenerek kutladı
 
Dünya Barcelona mucizesini konuşuyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkel: Nazi benzetmesi üzücü
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi benzetmesine ...
'FETÖ' kavgası: Kocabıyık ile Dündar Twitter'da kapıştı!
Gazeteci-Yazar Uğur Dündar’ın AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ...
AK Partili Kaya’dan ‘ulaşım’ raporu!
AK Parti İzmir Milletvekili kent için hayati önem taşıyan Sabuncubeli ...
 
CHP reklam aralarında kampanya yapacak
CHP, halk oylamasına yönelik sosyal medya kampanyasını, televizyonların ...
HDP'li Kürkçü'ye İzmir'de 2 dava: 10 yıl hapis istemi
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü​ ...
İzmir’in başkanlarından Başkent’te 'hayır' mesaisi: Kılıçdaroğlu ne mesaj verdi?
CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen referandum öncesindeki yerel yönetimler ...
 
AK Parti İzmir’de görev değişimi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl ...
MHP'li başkandan 'Almanya'ya karşı' Erdoğan pankartı!
MHP Batman İl Başkanı Mehmet Açık, Almanya’ya tepki göstermek ve Cumhurbaşkanı ...
Başbakan İzmir’de balkon konuşması yapacak!
Başbakan Yıldırım, 2 gün geçirip ayrıldığı İzmir'e cumartesi günü yine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva