HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2016 Çarşamba - 10:47

CHP'li Sertel hastanelerdeki 'bıçak parası'nı sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, devlet ve üniversite hastanelerinde hastalardan yasa dışı olarak alınan “bıçak parası” ile ilgili soru önergesi verdi.

CHP li Sertel hastanelerdeki  bıçak parası nı sordu

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de aldığı sağlık hizmeti için doktoruna para ya da hediye verenlerin oranının yaklaşık yüzde 30 olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yetkililerin hastalardan ilave ücret alınmasına göz yumması ve hatta bizzat kendilerinin almasının bıçak parasının yaygınlaşmasına neden olduğunu söyledi.

Vatandaşın ödemeye mahkum edildiği bu ücretlerin özellikle ameliyatlarda sıklıkla talep edildiğini belirten Sertel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yasal olmayan bıçak parasının hastaları rüşvet vermeye zorladığını vurguladı.

“10 BİN TL ALDI, HASTA ÖLDÜ”
Bıçak parası alan doktorların medyada da sıklıkla gündeme geldiğini belirten Sertel, son olarak Eskişehir’de Milli İrade Gazetesi’nin gündeme getirdiği konuyu örnek vererek, şunları söyledi:

“Milli İrade Gazetesi’nin belgeleriyle yayımladığı haberde; 15 Temmuz 2015 tarihinde Obezite Sleeve ameliyatı olan Yavuz Bilik için yakınları tarafından Eskişehir Devlet Hastanesinde yönetici pozisyonunda görev yapan Dr. M.Ç’ye 10 bin TL para verildiği, bunun karşılığında herhangi bir makbuz verilmediği belirtiliyor. Ameliyat olan Yavuz Bilik’in 23 Kasım 2015 tarihinde vefat ettiği, hasta yakınlarının olayı savcılığa taşımasının ardından parayı alan Doktor M.Ç’nin 11 Mayıs 2016’da parayı tekrar teslim ettiği dile getiriliyor. Bir taraftan ücretsiz sağlık hizmetleri denilirken diğer taraftan vatandaşın canı pahasına yasal olmayan paralar alınıyor. Tüm Türkiye’yi ilgilendiren bu soruna hemen bir çözüm bulunmalı ve hastalardan bıçak parası adı altında para isteyen doktorlar hakkında ağır yaptırımlar uygulanmalı.”
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
 
1. Adalet ve Kalkınma Partisi, 13 yıl önce iktidara gelmeden önce “Doktorlar bıçak parası almayacak” vaadini ne zaman yerine getirecek?

2. Üniversite ve Devlet hastanelerinde sosyal güvencesi olan vatandaşlardan ameliyat ve diğer müdahaleler için ilave ücret alınmakta mıdır? Alınıyorsa –ki basına yansımış çok sayıda örnek var- bu ücretin yasal dayanağı nedir?

3. Doktorlar tarafından istenilen kayıt dışı bu ücretler çalıştıkları kurumun bilgisi dahilinde midir? Yoksa hastalar birebir ikna edilip rüşvet vermeye mi zorlanmaktadırlar?

4. Eskişehir Milli İrade Gazetesi’ne yansıyan iddialar doğru mudur? Bakanlığınıza ve savcılığa yansıyan 10 bin liralık ücret alındı iddiasının muhatabı Dr. M.Ç hakkında soruşturma açılmış mıdır, işlem yapılmış mıdır? Yapılmadıysa gerekçesi nedir?

5. Çoğunlukla orta ve alt sınıf ailelerden talep edilen bıçak paraları, maddi imkansızlıklar içindeki aileleri borç batağına itmektedir. Parayı insan sağlığından daha önde gören anlayış, partinizin kişilere, kurumlara ve ülkeye bakışının bir yansıması mıdır? Bu çağdışı anlayışı yok etmek adına ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?

 
Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ın fezlekeleri savcılıkta!
 
Şehit ailesini isyan ettiren ölüm yardımı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Altıok Bakan’a sordu: Amaç İzmir’i rehabilite etmek mi?
Kentteki ‘imam hatip’ isyanını ve liselerden art arda gelen bildirileri ...
Torbalı’da ‘lan’ tartışması: CHP’den Başkan’a sert tepki!
Belediye Başkanı Görmez’e kredi yetkisinin onaylandığı meclis oturumunda ...
Balçova'da duygulandıran açılış, Kılıçdaroğlu'ndan barış mesajları!
CHP Genel Başkanı, İzmir programını havaalanında 5 dakikalık bir basın ...
 
Danıştay'ın 4'te 1'ini Erdoğan seçecek!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yargı paketi aynen yasalaşırsa Danıştay’ın ...
Başbakan'dan 'tartışmalı namaz sözleri'ne sert tepki!
Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki iftar programında "namaz kılmayanlar" ...
Kocaoğlu’nun ‘8 ilçe çıkışı’na ilk tepki: Yüz yüze geleceğimiz ilk yerde…
Başkan Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe ile ilgili, “Sorumlusu ...
 
Yıldırım konuştu, AK Partililer uyudu!
AK Parti Grup Toplantısı’nda Başbakan’ın konuşma yaptığı sırada partililerin ...
Kılıçdaroğlu sert konuştu: Cami avlularını…
Şehit cenazesinde kendisine mermi atılmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Cami ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e mektup
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Günü nedeniyle Vladimir Putin'e mektup gönderdi.
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva