HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2016 Çarşamba - 08:41

Torbalı’da ‘lan’ tartışması: CHP’den Başkan’a sert tepki!

Belediye Başkanı Görmez’e kredi yetkisinin onaylandığı meclis oturumunda yaşanan tartışma büyüyor. CHP İlçe Başkanı Uygur’dan oturumda ‘Lan’ diyen Başkan Görmez’e sert tepki geldi.

Torbalı’da ‘lan’ tartışması: CHP’den Başkan’a sert tepki!

EGEDESONSÖZ – Torbalı Belediye Meclis oturumunda Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in 43 milyon liralık kredi yetkisi onaylanırken, toplantıda tartışma yaşandı.

Olağanüstü oturumda sorularına yanıt bulamayan CHP Grubu, Belediye Başkanı Görmez’in meclis üyelerine ‘Lan’ diye hitap etmesine sert tepki gösterdi.

Meclis üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur, “Önceki gün Torbalı Belediye Meclisi, başkanın çağrısıyla olağanüstü toplandı. Toplantıda aklı başında hiç kimsenin tasvip etmeyeceği olaylar ve diyaloglar yaşandı. Başkan tarafından meclis üyelerine söz verilmedi. Sordukları sorulara cevap verilmedi ve hatta meclis üyelerine hakaret edercesine ‘lan’ diye hitap edildi. Meclis üyeleri adeta tehdit edildi. Yalnızca, tekme yumruk saldırmadıkları kaldı.” şeklinde konuşarak mecliste yaşananlara tepki gösterdi. Oldukça sert ifadeler kullanan Uygur şunları söyledi: “İnanan, içinde Allah korkusu olan adam, çalışan, işini yapıp alın teri ile maaşını hak eden insanları mübarek Ramazan ayında işten atıp kapının önüne koyarak açlığa mahkum etmez, Sözde ve uydurma projelerle Belediyeyi trilyonlarca lira faizli kredi ile borçlandırıp milletin geleceğini ipotek etmez” dedi.

48 MİLYON BORÇLANILDI

Projeler ve karşılığındaki maliyet rakamlarıyla ilgili de konuşan Uygur, “Belediyenin ve Torbalı halkının geleceğini ipotek ederek faizli borç kredi alma sebeplerine baktığınızda bir liste hazırlamışlar. Buna göre; mesela Türkmenköy Mahallesi’ne köy konağı yapacaklarmış, maliyeti 810 bin lira. 30 hanenin yaşadığı Yoğurtçular köyüne 450 bin liralık köy konağı yaprak Pancar ve Yazıbaşı’nda 2 milyon 475 bin liraya meydan düzenleyeceklermiş, hangi meydansa. Devlet Demir Yolları’ndan aldıkları 20 dönüm yere 7 milyon liraya ağaç dikeceklermiş. 7 milyona altın kaplama ağaç dikilir herhalde. Yahu insaf; 810 bin liraya Türkmenköy’e nasıl bir muhtarlık binası (Köy konağı) yapacaksınız. Yoğurtçular Mahallesi’nin milyonlarca değerindeki arsalarını sattınız, köye bir muhtarlık binası yapacak para ayırmadınız mı? Onun için de mi kredi kullanacaksınız? Belediye ye 43 trilyon faizli borç para almak istiyor. Daha önce zaten 5 trilyon kullanmışlardı. 43 daha toplam 48 trilyon.” dedi.

FETEK VE HASTANEYİ SEN Mİ YAPTIN?

Başkan Görmez’in 2,5 yılda hizmet üretemediğini ifade eden Uygur sözlerini şu sözlerle noktaladı: “Allah aşkın Belediye bütçesi Ben bıraktığımda yıllık 58 trilyondu, köyler bağlandı gelirler arttı. Bunların yıllık bütçesi 130 trilyon, 2 yılda 260 trilyon, 260 trilyon lira ile ne yaptınız bir göstersenize. Dönüp dönüp reklam panolarına ‘Sultanlar vadisi’ ve ‘Devlet Hastanesi’ fotoğrafları asıyorsunuz. Devlet Hastanesinin yerini zaten Başkanlığım döneminde ben verdim. Devlet de hastane yapıyor, size ne oluyor. Devlet su işleri Fetrek çayında dere ıslahı yapıyor, size ne oluyor Belediye olarak siz ne yaptınız onu söyleyin. Çiziyorlar bilgisayarda hayali fotoğrafları asıyorlar ilan panolarına. Millet te sanacak hakikaten bir vadi var, vatandaşlar Fetrek çayına gidip bir baksın ne var..? Bir tomar yalanla vatandaşın gözünü boyamaya çalışıyorlar, birde o Fetrek  çayına 25 trilyon civarında para harcandığı söyleniyor. Lütfen gidip bakın neresine harcanmış bu para. İşleri güçleri yalan dolan. Bu yaptıkları ve söyledikleri aklı başında bir insanın tavrı olamaz, Meclisteki tavrına bakınca,  Adnan bey’in her gittiği yerde gördüğü tepkiden, hizmet üretememekten ve artık seçim kaybetme telaşından Akıl ve ruh sağlığını yitirmiş olduğu görünüyor. Kendisine naçizane tavsiyem acilen tedavi olmasıdır, yoksa seçim dönemine kadar da kalamaz ve seçimlere de giremez. Allah sonunu hayır etsin.”

 
Konak'ta hatalı parka af yok!
 
Çeşmealtı gece pazarı yaza merhaba dedi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozcan surgun 16 Haziran 2016 Perşembe 09:41

sayin baskanim subasi kirbas koyunede meydan dugun salonu yaptilar o koyde bakkal bile yok firinci subasi dan getiriyor sokak sokak evlere ekmek servisi yapiyor dusun artik ne derece lazim bu dugun salonu

Yorumu oyla      11      5  
15 Haziran 2016 Çarşamba 11:30

Aman siz onların seviyesine inmeyin😀😁

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da duygulandıran açılış, Kılıçdaroğlu'ndan barış mesajları!
CHP Genel Başkanı, İzmir programını havaalanında 5 dakikalık bir basın ...
Danıştay'ın 4'te 1'ini Erdoğan seçecek!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yargı paketi aynen yasalaşırsa Danıştay’ın ...
Başbakan'dan 'tartışmalı namaz sözleri'ne sert tepki!
Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki iftar programında "namaz kılmayanlar" ...
 
Kocaoğlu’nun ‘8 ilçe çıkışı’na ilk tepki: Yüz yüze geleceğimiz ilk yerde…
Başkan Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe ile ilgili, “Sorumlusu ...
Yıldırım konuştu, AK Partililer uyudu!
AK Parti Grup Toplantısı’nda Başbakan’ın konuşma yaptığı sırada partililerin ...
Kılıçdaroğlu sert konuştu: Cami avlularını…
Şehit cenazesinde kendisine mermi atılmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Cami ...
 
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e mektup
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Günü nedeniyle Vladimir Putin'e mektup gönderdi.
Adliye önünde 'CHP Genç Çapulcular Odası'sı eylemi!
İzmir’de, CHP Konak Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişi, açılan davalar ...
CHP’de o ilçede kazan kaynıyor: Örgüte müdahale iddiası, başkandan sert tepki
Tire’de Belediye Başkanı Çiçek ve Eski İlçe Başkanı Sardoğan’ın mevcut ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva