HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2016 Salı - 12:52

Kılıçdaroğlu sert konuştu: Cami avlularını…

Şehit cenazesinde kendisine mermi atılmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Cami avlularını çakallara bırakmayacağız" dedi. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, ABD tipi başkanlık sistemi açıklaması üzerinden Başbakan Yıldırım'a yüklendi ve yanıtlaması için iki soru yöneltti.

Kılıçdaroğlu sert konuştu: Cami avlularını…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Katıldığı şehit cenazesinde kendisine kurşun atılmasına değinen Kılıçdaroğlu, olayı "Cami avlularını çakallara bırakmayacağız" sözleriyle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Son günlerde CHP'ye yönelik saldırılar var. Şehit cenazelerinde üzerimize kurşun atıyorlar, boş kovan değil. CHP'yi farklı bir sürecin içine sokmak için yapıyorlar. Her ortamda terörün insanlık suçu olduğunu söyledik. Onlar terörü desteklediler, şehirleri silah deposu yaptılar.

Cenaze namazında bize kurşun atanlara söylüyorum, terör örgütüne dokunulmaması talimatını veren iktidara neden ses çıkarmıyorsunuz? Eleştirdiğim için benim üstüme geliyorlar, gelmezseniz namertsiniz. Biz hiçbir zaman terör lehine en ufak bir cümle sarf etmedik. Her zaman terörün insanlık suçu olduğunu söyledik. Onlar terörü beslediler, örgütlere destek verdiler. Şehirler silah deposuna dönüştü. Ramazanda şehit cenazesinde kurşun atıyorlar. Kurşunu atan Binali Yıldırım'ın hemen arkasında.

O kadar kişiliksiz ve aşağılık ki o fotoğraf fotomontaj diyor. Kurşunu atıyorsan arkasında duracaksın. Diyemiyorsun, yüreğin yetmiyor. Kılıçdaroğlu dışarı diye bağırıyor. O kişi Binali Yıldırım dışarı deseydi ne olurdu? Cami cemaatine şükranlarımı sunuyorum. Hep beraber namazımızı kıldık. Şehide saygının ne olduğunu biz de onlar da biliyoruz. Bize saldıranlar sataşanlar bu iktidarın çakallarıdır ve biz onlara pabuç bırakmayacağız.

Bugün açıklama yapmış Binali Bey Kılıçdaroğlu'nun güvenliğini de biz sağlayacağız diye. Biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayacağız. Cami avlularını çakallara bırakmayacağız. Buradan samimi Müslüman kardeşlerimize seslenmek istiyorum, kendi vicdanınızda bunu tartın. Namaza giden insanlara bunlar yapılır mı? Bu şehide, inanca, Kur'an'a saygısızlık değil mi? Kim bunları koruyor? Bu yönetim Türkiye'yi iç kavgaya götürür. Bizim üzerimize mermiyle gelecekler silahla gelecekler, tankla topla gelecekler... Gelmezlerse namertler."

BAŞBAKAN'A İKİ SORU

Başbakan Binali Yıldırım, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada başkanlık sistemi tartışmalarına değinmiş ve ABD tipi başkanlık sistemini de tartışmaya hazır olduklarını söylemişti.

Bu açıklama üzerinden eleştirdiği Yıldırım'a yanıtlaması için iki soru yönelten Kılıçdaroğlu, "Bugün Sayın Binali Yıldırım ABD sistemi başkanlık sistemini tartışacağız, hodri meydan demiş. Türkiye'de eyalet sistemini kabul ediyor musun? Bunu çık ve milletin önünde söyle. Amerika'da her eyaletin ayrı parlamentoları ve yasaları var, bunu kabul ediyor musun? Bu iki soruma yanıt istiyorum. Bize sorarsan biz kabul etmiyoruz. Atalarımızın dedelerimizin kurduğu, geliştirdiği parlamenter sistemi kabul ediyoruz. Hodri meydan dedi, iki soruyla hodri meydan. ABD'deki eyalet sistemiyle Türkiye'yi bölmek istiyor musun, istemiyor musun? Çık milletin önünde açıkça düşüncelerini söyle" ifadelerini kullandı.

"SÖZ VERDİM AYM'YE GÖTÜRECEĞİZ"

Kayıp-kaçak bedellerinin tüketiciden karşılanmasını yasal zemine oturtan Elektrik Piyasası Kanunu'na da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Elektrik piyasası kanunu geçti parlamentodan. Namuslu vatandaş faturasını ödüyor. faturasına bir bakıyor, kayıp kaçak bedeli. Dava açıyor, kazanıyor. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu haklı buluyor. 30 milyar lira vatandaştan alınan para. Yargı karar veriyor, bu kez kanun zoruyla alırız diyorlar. Ben de söz verdim elektrik kullanan vatandaşlarıma. Bu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Vatandaşın hakkını korumak bize düştü."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle: "Terör konusunda hepimizin duyarlı olması lazım. Terör bir insanlık suçudur. Görüşümüz, inancımız ne olursa olsun ortak tavır takınmalıyız. Her insanın bu ortak söylemi dile getirmesi lazım. Terör sadece bizim için sorun değil. Bakın ABD'ye bir IŞİD militanı çok sayıda insanı öldürdü.

Bu tablo insanlığın kabul edebileceği bir tablo değildir. Bütün ABD vatandaşlarına başsağlığı mesajlarımızı gönderiyoruz. Dünya teröre karşı ortak ve net bir tavır takınmalı. Fransa'da bir emniyet müdürü bıçaklanarak öldürüldü, IŞİD militanı tarafından öldürüldüğü söyleniyor.

Her gün şehit cenazeleri geliyor. Bütün vatandaşlarımız kendilerine Türkiye'nin iyi yönetilip yönetilmediğini sorması lazım.

Hakim ve savcı yasaya aykırı bir şekilde beni ifadeye çağrıyor. Hakim ve savcı kararnamesiyle terfi ettiriliyor. Hangi gerekçeyle anayasayı tanımayan hakim ve savcıyı terfi ettiriyorsunuz.

Alman Parlamentosu karar alıyor. Herkes konuşuyor, sonra bir bakıyorsunuz aynı Almanya'da İncirlik Üssü açılmış. Milleti kandırmayın, kandırıyorsanız da Ramazan günü kandırmayın.

Terör konusunda Türkiye iyi bir politika izlemiyor. Burada da ciddi yanlışlar var. Küresel terör tehdit raporu açıklandı. IŞİD için Türkiye transit ülke. Suriye'ye Türkiye üzerinden geçtiler. Bizim başkonsolosluğumuzu bastılar ama buna rağmen IŞİD terör örgütüdür diyemediler.

Dünyanın bütün ülkelerinde çiftçi desteklenir. Türkiye'de çiftçiler dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Son 13 yılda 27 milyon dönüm arazı ekilmiyor. Besiciler de şikayetçi. Biz 23 liradan satıyoruz, tüketici 50-60 liradan yiyor diyorlar. Bu düzen doğru değil diyorlar. Ben açık çek veriyorum; CHP iktidarında bu firavun düzenini değiştireceğiz.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez dış politika üreticiyi vurmaya başladı. Birincisi turizimciler... Oteller bomboş. Turizmciler ilk kez turist duasına çıkıyorlar. Bu turistin Türkiye'ye gelmesini engelleyen kim? Bütün komşuları bize düşman eden kim? Bu soruyu kendi vicdanına soracaksın turizimci kardeşim.

Nakliye sektörü, lojistik tamamen dağılmış durumda. TIR'ların tamamı satılık. Hatay TIR filosu açısından İstanbul'dan sonra ikinci sırada. Suriye üzerinden 14 ülkeye mal ihraç ediyorlardı. Dünyanın parasını verdikleri TIR'lar ellerinde kalmış. 7 bin TIR sahibi aile bunlardan geçimini sağlıyor. Suriye'deki iç savaştan sonra ilk vurulan il Hatay oldu ve hala kan kaybediyor.

Eğitim sistemi en sorunlu alanlardan birisi. Hiçbir ana-baba eğitim sisteminden memnun değil."

 
İzmir ve Muğla’nın RES haritası!
 
Manisa’da tarihi eser operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e mektup
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Günü nedeniyle Vladimir Putin'e mektup gönderdi.
Adliye önünde 'CHP Genç Çapulcular Odası'sı eylemi!
İzmir’de, CHP Konak Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişi, açılan davalar ...
CHP’de o ilçede kazan kaynıyor: Örgüte müdahale iddiası, başkandan sert tepki
Tire’de Belediye Başkanı Çiçek ve Eski İlçe Başkanı Sardoğan’ın mevcut ...
 
Purçu’dan ‘Romanlar suç makinesi’ diyen başkan hakkında suç duyurusu!
Afyonkarahisar’da Roman vatandaşların sorunlarını iletmek için görüşmeye ...
Yıldırım’dan ‘başkanlık’ resti: Hodri meydan!
Başbakan Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Amerika'daki gibi bir ...
Flaş! AB’nin Türkiye Büyükelçisi istifa etti
Avrupa Birliği'nin Türkiye Büyükelçisi Hansjörg Haber istifa etti.
 
AK Parti İzmir’den sürpriz Ankara çıkarması
AK Parti İzmir, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ziyareti ...
Bahçeli'den 'Kılıçdaroğlu'na mermi' tepkisi!
MHP Lideri Bahçeli, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde mermi ...
Erdoğan'dan İngiltere Başbakanı'na sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin AB üyeliği 3000 yılını bulur" diyen ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva