HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2016 Perşembe - 08:23

Balçova'da duygulandıran açılış, Kılıçdaroğlu'ndan barış mesajları!

CHP Genel Başkanı, İzmir programını havaalanında 5 dakikalık bir basın toplantısıyla açtı, ardından partililere otobüsten seslendi. Balçova'da Şehit Polis Varlı anısına yapılan parkın açılışında konuşan CHP Lideri barış mesajları verirken, "Herkes sorsun... Neden bu kan ve gözyaşı?" dedi.

Balçova da duygulandıran açılış, Kılıçdaroğlu ndan barış mesajları!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir siyasette hareketli bir hafta yaşayacak. 

Art arda üç lideri ağırlayacak İzmir'e ilk gelen isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 

CHP Lideri bugün saat 17.15 sularında havayoluyla İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu'nu havalimanında partili yöneticiler, belediye başkanları ve partililer karşıladı. 

- FOTO GALERİ: VE KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE



5 DAKİKALIK TOPLANTIDA İZMİR VURGUSU!
Kılıçdaroğlu Adnan Menderes Havaalanı’ndaki VIP salonunda basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı soru kabul etmediği toplantıda yaklaşık 5 dakikalık bir açıklama yaparken İzmir’i ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni övdü, Ödemiş’te patates üreticisinin sıkıntısını da gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Türkiye'nin batıya açılan kapısındayız. İzmir'de olmaktan son derece memnunum. İzmir sadece bu bölgenin değil, sadece Türkiye'nin değil, aslında dünyanın gözbebeği. İzmir çok güzel yönetiliyor. Bütün eksiklerine karşı en iyi yönetilen illerimizden biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kredi notundan yüksek. O nedenle İzmir iyi yönetiliyor. Soruyu bir de Türkiye genelinde soralım. Türkiye iyi yönetiliyor mu? Sokaktaki vatandaştan tutun sanayicisine kadar akademisyeninden sanatçısına kadar ciddi kaygı var. Herkesin ortak sorusu Türkiye nereye gidiyor? Türkiye iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmiyor. Ülkede patates üreticisi ektiği ürünün karşılığını alamazsa, çiftçi ektiği ürünün karşılığı alamazsa, şehit cenazeleri gelirse, terör bir ülkenin başına bela olmuşsa, 6 milyon genç işsizlikle karşı karşıya ise o ülke iyi yönetiliyor denemez O zaman kendimize bu güzel günde bu Ramazan gününde şu soruyu sormalıyız. 14 yılda Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Eğer bu sorunun yanıtını kendi vicdanımızda sorgularsak Türkiye'ye demokrasiyi getirmiş oluruz. Biz bu ülkenin caddesinde sokağında tarlasında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Terör belasından arındırılmış bir Türkiye istiyoruz. Hükümet olmanın temel amacı da budur, insanların sorunun çözmek. Hükümet bırakın sorunları çözmeyi kendisi sorunun kaynağı haline gelmişse vay o ülkenin haline. Bu kadar karamsar bir tablo çizilir mi demeyin. Emin olun daha karamsarını çizmek istemedim daha karanlığı gündemimizde duruyor. Tüm uygar dünya bunun farkında. Seçimler olmamış gibi çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'ye karşı insanımıza karşı sorumluluğumuz var. Cumhuriyeti yüceltmek istiyoruz, demokrasimizi derinleştirmek istiyoruz, herkesin aşı işi olsun istiyoruz. Herkes huzur içinde sofrasına otursun istiyoruz. Herkes mutlu haberler alsın istiyoruz tek amacımız bu.



TUR OTOBÜSÜNDEN SELAMLADI
Kılıçdaroğlu bu toplantı sonrası kendisini havaalanında karşılamaya gelen partilileri selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.

CHP Lideri yaklaşık 2 bin partiliye Büyükşehir Belediyesi'nin kente gelen turistlere İzmir turu yaptırmak için hizmete aldığı üstü açık otobüsten seslendi. 

Kurşun atabilirler, kurşun sıkabilirler ama... 
Kılıçdaroğlu, "“Sadece ve sadece ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Bu güzel ülkede herkesin işi aşı olsun istiyoruz. Sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri yaşasın istiyoruz. Anneler çocuklarını okula güler yüzle göndersin istiyoruz. Fabrikalarda tarlalarda sokaklarda özgürce gezmek istiyoruz. Yaşam tarzı ne olursa olsun inancı ne olursa olsun herkesi kucaklamak istiyoruz. Bizim yüreğimizde kin nefret yok. Yüreğimizde sadece sevgi var. İnsan, doğa sevgisi var. Kuşları kelebekleri ormanları güzel Türkiye’mizi seviyoruz. Bu sevgiyle ülkeyi kucaklamak istiyoruz Bize kurşun atabilirler, kurşun sıkabilirler ama feriştahları gelse bizi yıldıramaz. Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine partililer “Feriştahları gelse bizi yıldıramaz" diye slogan attı. Kılıçdaroğlu da “Feriştahları gelse bizi yıldıramaz, hiç endişe etmeyin" dedi ve “Yürekli olduğumuz sürece, cesur olduğunuz sürece omuz omuza yürüyeceğiz. Çağdaş uygarlığa ulaşan bir Türkiye için sağ olun var olun" sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

HERKES SORSUN: NEDEN BU KAN VE GÖZYAŞI? 
Havaalanındaki toplantının ardından halkı selamlayarak şehir turu atan Kılıçdaroğlu Balçova’ya geçerek Şehit Polis Haluk Varlı’nın ismini taşıyan parkın açılışını yaptı. Duygulandıran açılışta barış mesajları veren CHP Genel Başkanı, Nazım Hikmet'in şiiriyle bitirdiği konuşmasında, "Herkes sorsun... Neden bu kan ve gözyaşı?" dedi.

- BALÇOVA'DA DUYGULANDIRAN AÇILIŞ, KILIÇDAROĞLU'NDAN BARIŞ MESAJLARI!... 

AKADEMİSYENLERLE SÜRPRİZ ZİRVE
CHP Genel Başkanı Balçova mesaisinin ardından programına sürpriz bir zirve ekledi. Kılıçdaroğlu, daha önce iki yıl içinde İzmir ve Aydın’da iki kez bir araya geldiği akademisyenlerle bir kez daha toplantı yaptı. Balçova’daki Wyndham Otel’de yapılan zirve basına kapalı gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu bu toplantının ardından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine verilecek iftar yemeğine katılacak. Geceyi kentte geçirecek olan CHP Lideri, İzmir'den cuma günü ayrılacak.



ANLAMLI GECEDE ANLAMLI MESAJ

Kılıçdaroğlu akademisyenlerle zirvenin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda şehit ve gazi ailelerinin onuruna verilen iftara katıldı. Yaklaşık 3 bin 500 şehit ve gazi yakınının katıldığı iftarda Balçova’da adı parka verilen Şehit Polis Haluk Varlı’nın eşi Gül Varlı’da yer aldı.

Anlamlı gecenin diğer dikkat çeken detayı da kentin yeni Valisi Erol Ayyıldız’ın da iftara katılması oldu. Vali Ayyıldız CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir arada oturdu.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verirken, “Bir ozan şöyle der; cehennem dediğin dal odun yoktur, herkes ateşini buradan götürür. Anadolu ozanı bunu söyler. Onun temelinde insan sevgisi vardır” dedi.

- KILIÇDAROĞLU’NDAN İFTAR MESAJI: HERKES ATEŞİNİ BURADAN GÖTÜRÜR!

‘YILDIRIM GÖNDERMELİ’ DESTEK  
Öte yandan CHP Genel Başkanı kente gelmeden önce geçeceği güzergah pankartlarla donatıldı. CHP Gaziemir İlçe Örgütü Akçay Caddesi’ndeki köprülere asılan pankartlardaki afişlerle Kılıçdaroğlu’na destek verdi.



Afişlerde, “Feriştahı gelse Yıldıramaz, yanındayız Kılıçdaroğlu” ifadesi de dikkat çekti.



İLGİNÇ TESADÜF: DELİCAN DA HAVAALANINDA 
Öte yandan CHP Lideri'nin kente geldiği sıralarda Adnan Menderes Havaalanı'nda ilginç de bir tesadüf yaşandı. Ankara'ya giden AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da uçuş öncesi 'Kılıçdaroğlu'nun karşılamaya' tanıklık etti. 

 
Başkan Uyar'a sürpriz doğumgünü
 
Tarihi Çarşı oruçta: Umudumuz bayram
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alper 17 Haziran 2016 Cuma 00:43

Vay CHP nin haline. Vizyon yok misyon yok. Adam park yapmış yahu. Bide utanmadan genel Başkan'ı çağırmış, bir halt etmiş gibi. O genel Başkan'da gelmiş parkın açılışını yapıyor. Birazdan İsrafil sûr'u üfleyecek kesin, başka açıklaması yok yani.

Yorumu oyla      11      5  
REİS 16 Haziran 2016 Perşembe 18:38

BARIŞ VE KARDEŞLİK KLİŞE LAFLAR..AYRICA BUNU TV DE SPİKER SANA SORDU,PARTİNİZİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NE DİYE VE ŞU CEVABI VERDİN:BU SORUYU SORACAĞINIZI BİLSEYDİM YANIMDA GETİRİRDİM,ŞU AN AKLIMDA DEĞİL...

Yorumu oyla      11      5  
16 Haziran 2016 Perşembe 16:29

Ankara'da cumhurbaşkanı, başbakan, belediye başkanı ve diğer bakanların katılımı ile geçen yıl park açılmıştı :)TV'ler canlı vermişti.

Yorumu oyla      11      5  
Arif 16 Haziran 2016 Perşembe 16:08

CHP izmir il başkanı Alaattin yüksel genel başkan kemal kılıçdaroğlu'nu izmirde bütün örgütümüz ve üyelerimizle ve bütün halkımızla karşılayacağız dedi havalanında 300 kişi geldi.Bu kılıçdaroğlu'nun bittiğini gösteriyor.Tutarsız ilkesiz politikalarla chp kılıçdaroğlu ile kan kaybediyor.Geçen hafta biz kılıçdaroğlunun 'biz kimseyi ayırmadık pkk'lılarıda ziyaret ettik'demesi iki gün önce 'Abd tibi başkanlık sistemini konuşalım,tartışalım demesi,partinin Atatürkçü çizgiden uzaklaşması chp ye kan kaybettiriyor.Kılıçdaroğludan genel başkan oldu ama lider olmadı,olmayacakta.chp de değişim şart.

Yorumu oyla      11      5  
Cem 16 Haziran 2016 Perşembe 13:18

Pankartlar olmamış

Yorumu oyla      11      5  
seçil özen 16 Haziran 2016 Perşembe 12:50

Koskoca Genel başkana park mı açtırılır??

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 16 Haziran 2016 Perşembe 12:44

FERİŞTAH KİM?

Yorumu oyla      11      5  
Karbel 15 Haziran 2016 Çarşamba 19:53

Izmire ya iftar icin yada acilis icin geliyorsun. Peki orgutune nasihatte bulunuyormusun. Ekibinize partili arkadaslara sahip cikin diyomusun yok. Ne geregi varki oz chp liler çöp e yollaniyor akp li mhp liler ilk okul mezunu oldugu halde masa basina. Iktidarmi boyle zihniyete cok uzak

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danıştay'ın 4'te 1'ini Erdoğan seçecek!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yargı paketi aynen yasalaşırsa Danıştay’ın ...
Başbakan'dan 'tartışmalı namaz sözleri'ne sert tepki!
Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki iftar programında "namaz kılmayanlar" ...
Kocaoğlu’nun ‘8 ilçe çıkışı’na ilk tepki: Yüz yüze geleceğimiz ilk yerde…
Başkan Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe ile ilgili, “Sorumlusu ...
 
Yıldırım konuştu, AK Partililer uyudu!
AK Parti Grup Toplantısı’nda Başbakan’ın konuşma yaptığı sırada partililerin ...
Kılıçdaroğlu sert konuştu: Cami avlularını…
Şehit cenazesinde kendisine mermi atılmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Cami ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e mektup
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Günü nedeniyle Vladimir Putin'e mektup gönderdi.
 
Adliye önünde 'CHP Genç Çapulcular Odası'sı eylemi!
İzmir’de, CHP Konak Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişi, açılan davalar ...
CHP’de o ilçede kazan kaynıyor: Örgüte müdahale iddiası, başkandan sert tepki
Tire’de Belediye Başkanı Çiçek ve Eski İlçe Başkanı Sardoğan’ın mevcut ...
Purçu’dan ‘Romanlar suç makinesi’ diyen başkan hakkında suç duyurusu!
Afyonkarahisar’da Roman vatandaşların sorunlarını iletmek için görüşmeye ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva