HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2020 Pazartesi - 09:52

CHP’li Purçu: Romanların sorunlarını çözmezsek yuh, yazıklar olsun bize!

Çeşme’de Roman vatandaşlar için konut ve sosyal donatı alanı projesi için çalışmalar başladığını aktaran CHP İzmir Milletvekili Purçu, sorunları çözmeye mecbur olduklarını söylerken, “Biz evlerimizde rahat yaşıyorsak diğer yandan kadınlar, çocuklar soğukta çadırda yaşıyorsa bu insani değil. Yuh, yazıklar olsun bize!” dedi. Purçu ayrıca Roman vatandaşların karşılaştıkları sıkıntıları özetlerken, “Duyarsızlık had safhada... İnsanlar Romanları hiçbir yerde istemiyor. Roman lafını duydukları zaman insanlar metrelerce kaçıyor. İnsanlar bu sebepten dolayı aç, yoksul ve kimsesiz” diye konuştu.

CHP’li Purçu: Romanların sorunlarını çözmezsek yuh, yazıklar olsun bize!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çeşme Belediyesi ile birlikte Çeşme’de çalışmalara başladıklarını duyurdu. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Roman vatandaşlar için konut ve sosyal donatı alanı projesine dair bilgilendirme yapan Purçu açıklamalarda bulundu.

Roman vatandaşların yaşadığı sıkıntıları dile getiren Purçu, “Duyarsızlık had safhada... İnsanlar Romanları hiçbir yerde istemiyor. Roman lafını duydukları zaman insanlar metrelerce kaçıyor. İnsanlar bu sebepten dolayı aç, yoksul ve kimsesiz. Bu konuda duyarlılığın artması lazım... Çeşme’de ciddi bir duyarlılık oluştu. Belediye başkanımız var, büyükşehir daire başkanlarını gönderdi. Büyükşehir bu konuya çok eğilimli ve duyarlı... Şu an Çeşme’de çalışmaları başlattık, ilk toplantımızı yaptık. Oradaki vatandaşlarımız için devletten hazine arazisi tespit edilerek uygun bir alanda yaşam alanı oluşturmak istiyoruz” dedi.

“TOKİ gibi bir proje mi olacak?” sorusunu yanıtlayan Purçu, “TOKİ gibi yapmamız mümkün değil. Bakanımıza attım fotoğrafları, duyarlı davrandı. Özellikle valimizin hakkını yiyemem, çok duyarlı. Bu vatandaşlarımıza bir yer tespit edelim, çalışmalara başlayalım denildi. İlk toplantımız gerçekleşti. Envanterimizi çıkardık. Ailelerin durumunu tespit edecek sosyal çalışmacılar. Aile Bakanlığı da destekleyecek görünüyor. Tüm kurumlar şu anda Çeşme birlikteliği oluşturdu. Sadece Çeşme’de değil. İzmir’in birçok yerinde çadır kentimiz var. Aslında Türkiye’nin birçok yerinde de var. Bu konu aslında ulusal bir konu… İstanbul’un göbeğinde bizim çadır kentimiz var. İzmir’de 5 ilçede, çadırlarımız, barakalarımız var. Menderes Belediyesi, Seferihisar Belediyesi bir çalışma başlattı. Urla’daki sıkıntıya düştü, Selçuk istenmedi. Her ilde çadır kentler var. İzmir’den bir çalışma başlatırsak örnek olur, duyarlılık artar diye düşünüyorum. Bunlar İzmir’in ve ülkenin sorunudur. Çözmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Biz evlerimizde rahat yaşıyorsak diğer yandan kadınlar, çocuklar soğukta çadırda yaşıyorsa bu insani değil. Yuh, yazıklar olsun bize! Biz yöneticiysek, elimizde karar alma mekanizması, güç varsa bu sorunları çözmek zorundayız. Kimseyi ayırt etmeden, önce insan olduğunu bilerek sorunları çözmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

 
Buca Belediyesi'nden amatöre Ramazan desteği
 
ABD’deki Türk ekipten dünyada bir ilk!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den korona raporu: İşte İzmir'deki vaka sayısı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in umut veren koronavirüs ...
Erdoğan'dan salgın hastaneleriyle ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki salgın hastanelerinin sağlık turizmini ...
Akşener'den 'memleket masası'nda toplanma çağrısı
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan krizden ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den Anneler Günü mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Anneler günü nedeniyle ...
AK Partili Sürekli'den Anneler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘Anneler Günü’ dolayısı ile ...
MHP'li Semih Yalçın'dan 'ittifak' açıklaması!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Hiç kimsenin endişesi olmasın, ...
 
CHP'li Kılıç'tan Menemen ziyareti
Menemen Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ...
'Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık zorunluluktur'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın sosyal medyadan paylaştığı ...
AB'ye tam üyelik çağrısı: Güçlerimizi birleştirelim!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Schuman Deklarasyonu’nun kabul edilmesinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva