HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2020 Pazartesi - 08:44

AK Partili Sürekli'den korona raporu: İşte İzmir'deki vaka sayısı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in umut veren koronavirüs tablosunu açıkladı.  İzmir’de günlük vaka sayısında düşüş yaşanırken, iyileşenlerin sayısı vaka sayısının yarısından fazla. Şu ana kadarki pozitif hasta sayısı 6 bin 238 olarak açıklanırken; iyileşen hasta sayısı ise 3 bin 876.  Sürekli, ayrıca; İzmir genelinde nakdi yardım yapılan aile sayısını 148 bin 164, gıda yardımı yapılan aile sayısını ise 60 bin 756 olarak açıkladı.

AK Partili Sürekli den korona raporu: İşte İzmir deki vaka sayısı!

Her gün 3 bin test yapıldığını belirten Sürekli; günlük test oranına göre vaka sayısının yüzde 1,5’lara düştüğünü ve hastanelere başvurularda büyük oranda azalma görüldüğünü belirterek; ‘’Yüzdük, kuyruğuna geldik. Rehavete kapılmak yok! Başaracağız demiştik, başarıyoruz da. Ancak, kurallara sıkı bir şekilde uymaya devam etmemiz gerekiyor. Devletimiz, şu ana kadar on binlerce hemşerimize dokundu. Attığımız her doğru adımın karşılığını alıyoruz. Herkes müsterih olsun, bu illeti defedecek ve yaralarımızı el birliği ile saracağız.” diye konuştu.

Rakamlarla İzmir’in tablosu
İzmir’deki koronavirüs salgınına ilişkin gelinen noktayı ayrıntılı rakamlarla paylaşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; tespit edilen vakaların yarısından çoğunun iyileştiğinin altını çizerek şu bilgileri verdi; “İzmir’de şu ana kadarki pozitif hasta sayımız 6 bin 238 ve bu vakaların 3 bin 876’sı ne mutlu ki iyileşti. Yani şu anda İzmir’de tedavisi süren hasta sayımız 2 bin 362. Son günlerde yeni vaka sayımız düşmeye başladı. Şu anda İzmir’de günde 3 bin test yapılıyor. 2-3 hafta önce günlük test oranına göre yüzde 16-17 olan vaka artışı, gelinen nokta itibari ile yüzde 1,5. Bu çok önemli bir düşüş. Yoğun bakım hasta sayımız 57;  31 hastamız ise entübe edilmiş durumda. Hastanelerimize başvurular da büyük oranda azaldı.”

Doğru adımlarımızın meyvelerini topluyoruz
Tüm bu rakamların, salgınla mücadelede büyük bir yol kat edildiğini gösterdiğini ancak, an itibarı ile kullara sıkı bir şekilde uyarak tam başarı elde edebileceğimizi de işaret ettiğini vurgulayan Başkan Sürekli; “Biz, başından bu yana, ‘Hazırlığımızı yaptık, doğru adımlar atıyoruz ve başaracağız;’ demiştik. Şimdi bu doğru adımlarımızın meyvesini topluyoruz. Tüm dünyanın bize gıpta etmesi boşuna değil. Tabi ki, milletimizin sürece adaptasyonu ve gösterdiği hassasiyet büyük etken. İlgili bakanlıklarımızın, Bilim Kurulumuzun ve tüm kuruluşlarımızın yoğun gayretleri ile bu salgınla savaşımızda hem ülke genelinde hem de İzmir’de mutlu sona doğru gidiyoruz. Ancak, bu her şeyin bittiği anlamını taşımıyor. Tam tersine bu önemli dönemeçte kurallara uymayı, evimizde kalmayı sürdürmeliyiz. Rehavete kapılmayacağız ve tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Nakdi yardımlar ve gıda yardımı sürüyor
İçinden geçilen salgınla mücadele sürecinin, pek çok ülke için vahim sonuçlar doğurduğunu hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ortaya çıkan ekonomik ve sosyal mağduriyetlerin ününe geçme noktasında ülkemizde  büyük bir başarı sergilendiğini kaydetti.  İzmir ve ilçelerinde; şu ana kadar 148 bin 164 aileye 1000 TL’lik nakdi yardım yapıldığını; gıda yardımı yapılan aile sayısının ise 60 bin 756 olduğunu açıklayan Başkan Sürekli şunları söyledi; “Biz bize yeteriz; diyerek olağanüstü bir kriz yönetimi sergileyen Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve bakanlarımız ne söylediyse yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Bu mücadele, kendi içinde ve sonuçları itibari ile her boyutu ile ele alındı. Süreç mağduru, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza, tüm kesimlere el uzatıldı, gerekli tedbirler alındı. Bu İzmir’de de böyle. Her ilçemizde, bu mübarek ramazan ayının da bereketiyle hemşerilerimizin yüreklerine, sofralarına dokunuyoruz. Biz, sıkıntılarını paylaşarak azaltan; sevinçlerini paylaşarak çoğaltan bir geleneğin mensuplarıyız. Elbette; bu savaşımızın ve sıkıntılı günlerimizin yükünü paylaştığımız gibi; başarımızın mutluluğunu ve refahını da paylaşacağız.’’ dedi.

 
Muhittin AKBEL sordu, DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf ÖZTÜRK yanıtladı... Koronavirüs deniz ticaretini nasıl etkiledi?
 
Yasaklı günlerde İzmir'de kaç kişiye ceza kesildi?
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 11 Mayıs 2020 Pazartesi 18:34

Dilerim artik tek parti yönetimini agziniza almazssiniz.Tum özlemiminiz o donem gibi ulkeyi yönetmekmis.En azindan yine de o dönemim bir devlet adabı vardi.Herkez görevini bilirdi.Siz onu da yok ettiniz

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 11 Mayıs 2020 Pazartesi 18:07

İl başkanı bu verileri hangi sıfatla açıklıyor? cumhurbaşkalıgı adına mı? belediyeler adınamı? saglık bakanlıgı adına mı? hangi sıfatla? Hadi güzel çıktın açıkladın kardeşim. bari Hastalık üzerinden parti propandası yapmayın. İnsan pandemi verilerini parti propagandası yapmak için kullanırmı? e işte bunlar kullanıyor.

Yorumu oyla      2      3  
süleyman 11 Mayıs 2020 Pazartesi 17:46

Senin açıklama yapman bile nasıl yönetildiğimizi gösteriyor.Sen vali misin,il sağlık müdürümü.Sizin başarılı diye algı yarattığınız bakan AVM leri biz kjapamadık diyor,tv den sokağa çıkma yasağını öğreniyor.Maske dağıtımını yönetemiyor.Ölüm sayılarına erişim engelleniyor.

Yorumu oyla      2      3  
devletin işleyişini rezil ettiniz 11 Mayıs 2020 Pazartesi 15:51

reisinden ne görürse onu yapıyo herşeyi ben yaparım açıklarım zihnıyeti..

Yorumu oyla      6      3  
Kimsin sen arkadaş? 11 Mayıs 2020 Pazartesi 15:33

Devlet ne hale geldi. Sanki adam İzmir'in Sağlık bakanı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      6      3  
izmirli 11 Mayıs 2020 Pazartesi 15:29

millet ac enflasyon almiş başini gidiyor siz onu acıklayın yicek ekmek kalmadı bir maske bile dagıtmadınız insanları kaderine mahkum ettiniz..kendi sucunuzu habire başkalrına yükliyorsunuz ayıp cok ayıp edep tabi bilene

Yorumu oyla      6      3  
izmirli 11 Mayıs 2020 Pazartesi 14:32

hangi doğru adımları attınız beyefendi.. belediyelerimiz olmasa hiçsiniz.. ayrıca bu bilgileri açıklamak üstünüze vazife mi?...

Yorumu oyla      10      3  
Gönülsüz 11 Mayıs 2020 Pazartesi 12:25

Bu açıklama bir parti il başkanına mı kaldı?

Yorumu oyla      13      3  
Şarlo KSK 11 Mayıs 2020 Pazartesi 11:23

Hiç anlamadım. İl başkanının görevimi böyle önemli bir açıklama yapmak.Yani en büyük mülkiamir öylemi?

Yorumu oyla      13      3  
Atilla Kamar 11 Mayıs 2020 Pazartesi 11:13

Hangi sıfat ile bilgi paylaşıyor. İl sağlık müdürü ne işe yarar...

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan salgın hastaneleriyle ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki salgın hastanelerinin sağlık turizmini ...
Akşener'den 'memleket masası'nda toplanma çağrısı
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan krizden ...
CHP İl Başkanı Yücel'den Anneler Günü mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Anneler günü nedeniyle ...
 
AK Partili Sürekli'den Anneler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘Anneler Günü’ dolayısı ile ...
MHP'li Semih Yalçın'dan 'ittifak' açıklaması!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Hiç kimsenin endişesi olmasın, ...
CHP'li Kılıç'tan Menemen ziyareti
Menemen Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ...
 
'Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık zorunluluktur'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın sosyal medyadan paylaştığı ...
AB'ye tam üyelik çağrısı: Güçlerimizi birleştirelim!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Schuman Deklarasyonu’nun kabul edilmesinin ...
14 ilde müftü atandı, 2 il müdürü görevden alındı
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığındaki atama kararları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva