HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2019 Cumartesi - 16:09

CHP’li o yöneticiden flaş çıkış: İzmir çantada keklik değil

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çalışkan Büyükşehir ve ilçe adayları belirlenmesine kısa bir süre kala açıklama yaptı. Çalışkan, “İzmir çantada keklik değil” dedi. Öte yandan yönetimde çatlak oluştu.

CHP’li o yöneticiden flaş çıkış: İzmir çantada keklik değil

EGEDESONSÖZ- CHP’de aday belirleme öncesinde yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Pazar günü yapılacak MYK ve Parti Meclisi Toplantısı’nda belirlenecek İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına yönelik çalışma sürüyor. 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ağırlık kazandığı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un da masada olduğu kritik süreçte CHP İl Yömetimi’nden açıklama geldi. Bir kaç gündür İl Başkanı Deniz Yücel ile yönetimi arasında yaşanan iletişim sorunu gün yüzüne çıktı. Bazı isimler aday belirleme çalışmalarında yönetimin görmezden gelindiğini ifade etti.
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çalışkan yaptığı açıklamayla duruma sert tepki gösterdi.

Genel başkan ve yardımcılarına da gönderilen metinle Çalışkan şu açıklamayı yaptı. 

“Sayın genel başkanım, partimizin çok değerli, MKYK ve parti meclis üyeleri, önümüzde hepimizin başarılı olmayı canı gönülden istediği yerel seçim ler öncesi, cumhuriyet halk partisi ne 45 yılını vermiş, herzaman makam yerine parti mutfağında çalışmayı kendine düstur edinmiş, il yönetim kurulu üyesi olarak bu tarihi uyarıyı yapma gereğini duyuyorum.

Üzülerek söylüyorum ki, tarihin hiçbir döneminde, sosyal demokrasi nin kalesi İzmir. gerek milletvekilleri, gerek il örgütü, gerek ilçe örgütleri, gereksede partimize oy veren seçmenlerimiz, adeta bir dışlanmışlığa, dikkate alınmamaya, yok sayılmaya dinlenmemeye, maruz bırakılmamıştır.

Üzülerek ifade ediyorum ki, gerek büyük şehir, gerek ilçe başkan adayları tespit edilirken, örgütlerimizin canhıraş haykırışları yerine, yandaş medya kanallarında, parlatılan adaylar, hiçbir gerekçe göstermeden, izmirlilere dayatılmakta, buna itiraz edenler, organize sosyal medya ağları tarafından linç edilmektedir.

Şunun çok iyi bilinmesini istiyorum ki, ben ve benim gibi, yıllarını bu partiye feda edenlerin, kişiler le bir derdi yoktur,, istediğimiz biraz saygı ve araştırmalarımıza, emeklerimize, itibar edilmesidir., nasıl olsa İzmir çantada keklik, bu yüzden, biz ne dersek o olur tavrından vazgeçilmesidir,, Gültepe’den bıraksak, Basmane’yi bulamayacak herkesin, İzmir için söz söylediği bir ortamda, inanıyorum ki, 1973 yılından beri bu partiye onurla gururla hizmet etmiş, 40 yıllık sanayicilik hayatında bir kere bile kendi çıkarlarını değil, partisinin çıkarlarına göre hareket etmiş, söz olur diye bir gün bile partisinin belediyeleri ile ticari faaliyette bulunmamış ben, İzmir’in en büyük parti örgütü olan il yönetiminin, zor şartlarda bir sürü zorluğa göğüs geren, ilçe yönetimlerinin, 15 yıldır şerefi ve namusuyla, yönettiği büyük şehir belediyesini, dünyanın en saygın kurumu yapan ve İzmirlin yüzünü bir gün bile yere eğmemiş, Aziz Kocaoğlu’nun ve yıllardır hiçbir baskıya boyun eğmeden, partimize oy veren sevgili izmirli hemşehrilerimizin,, söz söyleme hakkı iliklerine kadar vardır diye düşünüyorum.

Bu duygularla, omuzlarınızdaki bu tarihi sorumluluğu, yerine getirirken,, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün sözleriyle, söz konusu vatan ise gerisi teferruattır, diyerek, söz konusu İzmir ve CHP  ise gerisi teferruattır diyorum”

 
İzmir'den inanılmaz görüntü!
 
Küçük Menderes Nehri taştı: Tarlalar su altında kaldı
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necmettn topal 8 Şubat 2019 Cuma 11:33

nihat zeybekçi çalışkan tecrübeli işini iyi bilen bakanlıkta verdiği hizmetler ile kendisini ıspatlamış çok kaliteli bir aday.öte yandan chp nin adayına bakıyorsun tam bir pkk lı gibi pkk yı yere göğe sığdıramıyor.chpnin başına musallat edilen pkklı tunç soyer izmirde kazanırsa izmir pkknın üssü olur.herhalde buda pkk nın bir projesi.izmir bu oyuna gelmemeli pkklıyı kazandırırlarsa izmirin vay haline tamamen törör yuvası haline gelecek.

Yorumu oyla      4      5  
irfan 27 Ocak 2019 Pazar 12:31

ÇOK GÜZEL BİR AÇIKLAMA KEŞKE AÇIKLAMAYI EN SONDAN BAŞLASAYDIM.DAHA ÇABUK OKURDUM DİYORUM ÇÜNKÜ SAYIN ÜYER ALİ ÇALIŞKAN ÇALIŞMA HAYATINI AZİZ KOCAOĞLU'NA GÖRE AYARLAMIŞ AKSİ DURUMDA YERİNDEN OLUCAK SANIYORUM SÖZ KONUSU CHP İSE GERİSİ TEFERRUAT TIR DİYORYA BANA İNANDIRICI GELMEDİ DOĞRUSU SÖZ KONUSU İBB SİNDEKİ BÜROKRATLARSA GERİSİ GERÇEKTEN TEFERRUAT ŞİMDİ TÜM BÜROKRATLARIN TEK DÜŞÜNCESİ GELİCEK BAŞKAN BİZLER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR.KALMAYI HAK EDENLER KALICAK GİTMEYİ HAKEDENLER İSE ŞİMDİDEN İSTİFA ETSİNLER BUDA BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜM SADECE BENİ BAĞLAR....

Yorumu oyla      9      5  
Netice okutan 27 Ocak 2019 Pazar 10:35

Orgutün tepedekileri yonetileceyi sehirin yonetiminde sozsahibi olmali dayatma adaylar bize izmiri kayipettirir. Genel merkez yonetimi herkonuda baskici ve dayatmacilik yapmaktadir

Yorumu oyla      9      5  
ahmet 27 Ocak 2019 Pazar 09:16

Aynen katılıyorum burda bizler yaşıyoruz.Ama bizlerin ne düşündüğü önemsenmiyor.Hayatında Chp ye oy vermemiş insanlar,İzmir de vapura binmemiş,birtek ilçesine uğramamış kişiler adayımızı belirliyor.Yetkililer çalışıyormuş.Kardeşim biz burda yıllardır yaşıyoruz her kesimden arkadaşlarımız var biz halkız bizden iyi bilemessinki mümkün değil.

Yorumu oyla      9      5  
Leman çakar 27 Ocak 2019 Pazar 01:35

Ali bey duygularımıza tercüman olmuş sun böyle giderse yakında bu partiye yönetici değil kapıcı bile bulamıyacağız, örgütler dışlanmaktan yoruldu artık senin gibi kral çıplak diyecek yöneticilere ihtiyacımız var,, ben yakınen biliyorum ki, senin bir selamınla binlerce oy verecek insan var,, ancak kendinden başka bir kişiye bile oy verdiremiyecek insanlar baş tacı edilir bu partide herzaman yanındayız sayın başkanım,

Yorumu oyla      9      5  
Oluş Taylan 27 Ocak 2019 Pazar 01:28

Hayatımda tanıdığım en demokrat en düzgün en cesur adamlardan biri dir ali başkan hiçbir zaman kişisel olarak bakmaz olaylara yolun yolumuzdur abilerin abisi

Yorumu oyla      9      5  
Sezgin Doğanay 26 Ocak 2019 Cumartesi 20:00

ehelal olsun ali başkanım, senin pabucun bile olamaz bunlar sen dağlara taşlara karaoğlan yazarken bunların bir çoğu dünyada yoktu senin imkanların bunlarda olsa değil mücadele, partinin kapısından içeri girmezler, ölümüne yanındayız

Yorumu oyla      18      9  
Zuhal Sütçü 26 Ocak 2019 Cumartesi 19:52

Sagolun sayın il yöneticimiz.

Yorumu oyla      16      9  
Seyfettin Çakır 26 Ocak 2019 Cumartesi 19:52

Yahu bu isimleri ni gizleyerek ahkam kesen arkadaşlara hayret ediyorum, adam, bir sorunu dile getirmiş, ve millet vekilleri dahil kimsenin dinlemediğini söylemiş yani bir yaraya parmak basmış, sizler hiç sıkılmadan olayı kişiselleştiriyorsunuz, yalanmı genel merkez hangi konuda örgütleri dinlemiş, onların talepleri doğrultusunda karar vermiş,, Ali Çalışkan a başta il Bşk olmak üzere hepimiz teşekkür etmeliyiz, bu sorunu dile getirdiği için, il başkanının elini güçlendirmiş bir tane arkadaş, hangi kriterlere göre aday belirleniyor, söyleyebilirmi, ayıp tır yaa, bu kadar bencil olmayın

Yorumu oyla      15      11  
Turgut taş 26 Ocak 2019 Cumartesi 19:24

Ağzına ve yüreğine sağlık ali bey, Selçuk için ortalığı ayağa kaldıran il Bşk, onu oraya getiren aziz bey için kılını kıpırdatmadı, aylar önceden bu tezgahı biliyordu, istese ilçe başkanlarını ve il yöneticilerini ankaraya götürüp, bu duruma mani olabilirdi,, demekki oda bu işin içinde ydi, aziz bey olmasa kim tanırdı onu acaba iki tane oy alabilirmiydi, kendi aday olsaydı da görseydik ne olduğunu, boşuna dememiş her sezar ın bir brütüs ü vardır diye

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan yeni askerlik sistemi açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili yaptığı ...
'Silah fabrikası özelleştiren başka ülke yok'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye ...
Zeybekci’den Kiraz ve Beydağ mesaisi: Çiftçiye ve üreticiye destek sözü
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Beydağ ...
 
Zeybekci için 'İzmir'in şansı' dedi!
Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı ...
Bakan Soylu'dan 'mükerrer oy' açıklaması: İzmir'in bir ilçesinde yazılı olan başka bir ilçede...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yerel seçimlerle ilgili alınan önlemlerle ...
İYİ Parti’ye bırakılan Tire’nin CHP’li Başkanı Çiçek: Üzülmemek, kırılmamak elde değil!
Tire Belediye Başkanı Çiçek, partisinin ilçesini 31 Mart yerel seçimleri ...
 
CHP’li Işık’tan kritik PM öncesinde flaş çıkış: Genel başkanımıza güvenmenin…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Işık, “Adaylıklarımıza ilişkin ...
CHP'li Serter: Hakkaniyetli bir seçim olmalı
Foça’da askerlerin oy kullanması ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ...
CHP'li Özkoç: YSK Başkanı parti sözcüsü gibi davranıyor
CHP Grup Başkanvekili Özkoç, eleştirdiği YSK Başkanı Sadi Güven için "Parti ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva