HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2017 Çarşamba - 09:02

CHP'li Musa Çam'dan Başbakan'a tepki!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Binali Yıldırım’ın ‘hayır’ kampanyasından dolayı CHP’yi terör örgütleriyle iş birliği yaptığı yönündeki açıklamalarını sert dille eleştirdi.

CHP li Musa Çam dan Başbakan a tepki!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Binali Yıldırım’ın parti grup toplantısında yaptığı konuşmayı sert bir dille eleştirdi. Musa Çam yaptığı açıklamada “İzmir’den milletvekili seçildin ama maalesef İzmirimizin yaşam felsefesinden, demokrasi kültüründen nasibini almamışsın. Size dürüst olmayı, namuslu olmayı, yalan söyleyerek başkalarını karalamanın iğrençlik olduğunu hatırlatıyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısın ‘CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, CHP’yi Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak, millletin gönlüne giremezsiniz’ sözlerini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Biz her şeye rağmen tam bir sorumluluk örneği gösterirken, ötekileştirme olmasın, ayrışma olmasın referandum süreci yeni bir kavgayı yeni bir kutuplaşmayı kaldıramaz derken; birileri CHP’ye saldırmayı yalan suçlamalarla dil uzatmayı politika sanıyor. CHP, bu ülke için, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır. Partimiz tarihi boyunca bu memlekette yapılan her işin bir kişi ya da küçük bir zümrenin çıkarına değil, bu ülkede yaşayan milyonların yararına olsun istemiştir. Bu nedenle bağımsızlık demiştir, saltanat değil cumhuriyet, diktatörlük değil demokrasi demiştir” diye konuştu.

Vekil Çam, şunları söyledi:

“O zamanlar Atatürkçü kesilmiştin! Meclis’e adım atar atmaz verdiğin ilk demeç saraya yalakalık, başkanlık sistemini savunmak oldu. Utanmadan, sıkılmadan! ‘Başkanlık sistemi gelmesi için gerekiyorsa Bin Ali feda olsun!’ dedin. Sen kendini ne sanıyorsun? Erdoğan’ın bir talimatıyla Başbakanlık koltuğuna oturtuldun, şimdi yeni bir talimatla koltuğun altından çekiliyor. Bay etkisiz elaman, bay iktidarsız bunun neresinde fedakarlık, neresinde feda var? Ne olduğuna bakmadan boyundan büyük, haddini aşan laflar ediyorsun. ‘’CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, CHP’yi Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak, millletin gönlüne giremezsiniz’’ ne demek. FETÖ ve PKK konusunda yıllar boyu sizi uyardık. Bunlarla iş tutan her iki terör örgütü tarafından da ‘kandırıldık’ diyen biz değildik! FETÖ ile iç içe olan sizsiniz, Oslo’da Dolmabahçe’de görüşmeler yapan sizsiniz.”

CHP’YE SALDIRMANIZ SİZİ KURTARMAYACAK!

“Halkımızın huzur ve güvenliği, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak için her zaman, yanlışlarınıza, basiretsiz politikalarınıza rağmen teröre karşı her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğimizi de kamuoyuna ilan ettik” diyen Çam, referandumun gerekçesini açıklayamamanın aczi içerisinde CHP’ye saldırmanın AKP’yi kurtarmayacağını, bu halkın tek adam diktatörlüğüne, ülkenin saraydan yönetilmesine izin vermeyeceğini dile getirdi. Yıldırım’ın halkın parasıyla yapılan yolları, köprüleri ‘evet’ politikası olarak kullandığını ancak halkın gerçekleri gördüğünü ifade eden Çam, şu açıklamalarda bulundu: “Sayın Yıldırım ‘duble yol yaptık’ sözlerine de bu halkın karnı tok. Sen duble yol nutukları atarken, Zonguldak’ta duble yol açılmadan çöküverdi… Sen ki yıllarca Ulaştırma bakanlığı yaptın, bu manzara karşısında yüzün hiç mi kızarmadı? Bunun hesabını kim verecek? İktidarınızda gerçekleştirdiğiniz kimi projeleri lütufmuş gibi pazarlayarak halkı Anayasa değişikliğine ‘evet’ vermeye zorlayamazsınız. Duble yol, hava limanı, köprülerin nasıl yapıldığı, ihalelerde döndürdüğünüz alavereler-dalavereler, duble yolsuzluklarınız bir tarafa; yapılanlar devletin kasasından, devletin olanaklarıyla, halktan topladığınız vergilerle yapılmıştır. Lütuf değildir, bunları lütufmuş gibi sunmak sahteciliktir.”

ANAYASAYI GERİYE DEĞİL, İLERİYE DOĞRU DEĞİŞTİRECEĞİZ

“Yangından mal kaçırır gibi Anayasa değişikliğini tartışmadan meclisten kaçırdınız. Anayasayı, yasaları ve meclis iç tüzüğünü çiğnediniz. Kendi milletvekillerinize güvenmediniz. Oylarına ipotek koydunuz, gizli olması gereken oylamayı açık oya çevirdiniz. Ve tüm sahteciliğinize rağmen AKP meclisteki oylamada fire verdi! Şimdi de halkın ne olup bittiğini anlamaması için ortalığı karıştırmaya, provoke etmeye çalışıyorsunuz. Halkımızın zorunlu olarak kabul ettiği bu anayasa elbette ki değişecek. Ama geriye doğru, 12 Eylül cuntalarına rahmet okutur yönde değil; daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa yapma yönünde ileri doğru değişecek, değiştireceğiz!”

 
Kemeraltı'nda sarı çizgi dinleyen yok!
 
FETÖ’cülere pembe oda yasağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ile Trump telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'un bu ...
Erdoğan'dan flaş referandum açıklaması
Anayasa referandumuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hafta ...
Flaş! Erdoğan ile Trump telefonda görüşecek
ABD Başkanı Donald Trump bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ...
 
Perinçek'ten Bahçeli'ye video-yanıt!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ...
İdris Baluken: 'Hayır' demek bizim hakkımızdır
HDP Diyarbakır Milletvekili Baluken, "Oy ve söz hakkı gasbedilmiş, ilk ...
Kılıçdaroğlu: Ya tek adam rejimi ya demokrasi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumunun ...
 
AYM'den CHP'nin başvurusuna ret!
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
Erdoğan'dan iş dünyasına istihdam çağrısı!
İş dünyasına seslenen Erdoğan, "Hep beraber gecikmeden süratle adımı atıp, ...
Hotar’dan Hidiv Kasrı'nda önemli buluşma
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva