HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2017 Salı - 13:03

Hotar’dan Hidiv Kasrı'nda önemli buluşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın başkanlığında Ar-Ge başkanlığınca düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Üzerine Yaklaşımlar' çalıştayı Hidiv Kasrında yapıldı. Çalıştaya biçok alanda yetkin siyasiler, yazarlar, işadamları ve STK temsilcileri katıldı.

Hotar’dan Hidiv Kasrı nda önemli buluşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın başkanlığında Ar-Ge başkanlığınca düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Üzerine Yaklaşımlar' çalıştayı Hidiv Kasrında yapıldı. Çalıştaya biçok alanda yetkin siyasiler, yazarlar, işadamları ve STK temsilcileri katıldı. Uzun süren toplantı 2 oturumdan oluştu.

Çalıştayda refarandumda oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi masaya yatırıldı. Hotar oturumda şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir rejim değişikliği değil; yeni Türkiye için milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek reform hareketidir. Türkiye’nin rejimi bellidir; Cumhuriyet’tir. Bizim amacımız yerli, milli ve güçlü bir hükümet sistemi oluşturmak ve daha istikrarlı daha demokratik bir Türkiye’dir. Bu nedenle biz evet diyoruz. AK Parti grubu ve MHP grubu TBMM’de önemli mücadeleler sonucunda anayasa değişiklik teklifimizin Meclisten geçmesini sağladılar. Bu kararlı duruşla referandum sürecinde de tüm halkımızla temas halinde olarak, sıkmadık el; dokunmadık yürek bırakmayacağız.”

'ÜLKENİN BEKASI İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ KAÇINILMAZ'

“Türkiye'ye özgü olan bu model ile 15 Temmuz'a benzer ihanetlerin önüne geçilecek, demokrasimiz ve millet iradesi daha da güçlü hale gelecek. Biz bu coğrafya da dimdik durabilmek adına, mazlum halklara sahip çıkabilmek adına bu sistemi halkımıza doğru şekilde anlatmalıyız. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her şey güçlü ve yeni Türkiye için.”

Partiler üstü bir duruşla milletimiz için buradayız. Günümüze kadar bir vesayet sistemi almış başını gidiyordu. biz buna dur diyoruz.  Şu anda Cumhurbaşkanlığı sistemine en çok itiraz edenler bu vesayetçilerin kendileri ve uzantıları. Görüyoruz ki hem içeride, hem dışarıda bunlar itiraz ediyorlar, istemiyorlar. Çünkü bunların şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar. Bu gruplar hep istikrarsızlıktan kazandılar. Dolayısıyla bu istikrarsızlık durumu sona erdiğinde yönetim sistemimiz çok daha etkin olacak.” dedi.

'ANKATLERE DAYANARAK PLAN YAPMAYIZ'

“Elbette milletimize güvenimiz tam, yapılan araştırmalar da gösteriyor ki çoğunluk evet diyor. Ancak sadece anketlere dayanarak planlarımızı yapamayız, biz milletimiz için en doğru olan yolda çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. AK Parti olarak seçimlere her zaman hazırız. Referandum sürecinde de gerekli hazırlıkları yapacak; sloganlarımızla, medya çalışmalarımızla, yenilikçi araştırma yöntemlerimizle milletimize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sunacağız"

ÇALIŞTAYDA YER ALAN KATILICIMLAR: 

HAK-İş Genel başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Selim Köroğlu, SGK başkanı Selim Bağlı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, Devlet Denetleme Kurulu üyesi Talip Uzun, Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti MKYK üyesi Edibe Sözen, A&G Araştırma Şirketi Yönetim kurulu başkanı Adil Gür, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Konsey Araştırma şirketi yönetim kurulu başkanı Nasuhi Güngör, Andy-ar Araştırma şirketi Yönetim Kurulu başkanı Faruk Acar, PODEM yönetim kurulu üyesi Can Paker, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Prof. Dr. Mehmet Emin Köktaş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan, Doç. Dr. Mehmet Şahin, Akademisyen Yavuz Atar, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Betül Altınsoy Yanılmaz, Dr. Murat Yılmaz, Araştırmacı-yazar Süleyman Ülker, AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı.

 
Sındır’dan 3 ilçede ‘hayır’ mesaisi: Sen yoksan bir eksiğiz!
 
Tütünde düşüşün önüne geçecek güçbirliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır’dan 3 ilçede ‘hayır’ mesaisi: Sen yoksan bir eksiğiz!
CHP Genel Sekreteri 3 ilçede esnaflarla bir araya geldi. Sındır, "Sen ...
"Yanıtı FETÖ, PKK'dan beklerken CHP'den geldi"
Başbakan Yıldırım, "FETÖ, PKK hayır dediği için evet diyoruz" sözlerine ...
AK Parti’de yoğun referandum mesaisi: Başkanlar Başkent’te, pazar büyük zirve!
İlçe başkanları 2 günlük program için genel merkeze giderken, İl Teşkilatı ...
 
Bahçeli: Perinçek'le Erdoğan arasında tercih gerekirse...
Bahçeli, Doğu Perinçek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir tercih hakları ...
CHP’li Bakan’dan havalimanı çıkışı: O görüşmeyi hatırlattı ve sordu…
Adnan Menderes Havalimanı’nın gelişim potansiyeline dikkat çekerek, havalimanının ...
CHP'li Sertel TRT'de dağıtılan o parayı sordu
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT tarafından çalışanlarına 'giyim ...
 
Dışişleri Bakanlığından İsrail'e kınama
Dışişleri Bakanlığı, İsrail Parlamentosu’nun Filistinlilerin özel mülkleri ...
Bakan Bozdağ: Türk halkına, tarihinde ilk defa...
Adalet Bakanı Bozdağ, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türk halkına, ...
Başkan Kocaoğlu'ndan çarpıcı referandum mesajları!
Kocaoğlu anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin, “Ben parlamenter ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva