HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2017 Cuma - 16:29

CHP’li Kaya’dan önemli mesajlar: Kongre demokrasi şöleni olsun

Mahalle delege seçimleri sonrasında adaylığını ilk açıklayan isimler arasında yer alan Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya açıklamalarda bulundu. Kaya, "Herkesin söz hakkı olduğu ve herkesin fikrine danışıldığı bir ortam sağladık. Gönül köprüsü oluşturduk” dedi

CHP’li Kaya’dan önemli mesajlar: Kongre demokrasi şöleni olsun

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler gerçekleşecek ilçe kongrelerine çevrildi.

Süreçte muhalefetin kongrede aday olarak çıkaracağı ismi uzlaşıyla belirlediği öne sürülüyordu. Muhalif yapının Buca Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ismi üzerinde birleştiği dile getiriliyordu. Fakat son anda yaşanan gelişmeyle diğer bir Meclis Üyesi Kasım Akdağ’ın ismi ön plana çıktı. Akdağ 18 Kasım Cumartesi (yarın) adaylığını açıklayacak.

Kentte yürütülen süreçte mahalle delege seçimleri sonrasında adaylığını ilk açıklayan isimler arasındaki yerini alan Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya Egedesonsöz’e konuştu.

Başkan Kaya, 10 Aralık’ta gerçekleşecek kongre öncesinde önemli mesajlar verdi. Kaya karşısında oluşan muhalefet blokunun durumunu değerlendirdi.

BUCA CHP TARİHİNDE BİR İLKTİR!
Kaya ilk olarak geride kalan mahalle delege seçimleri hakkında konuştu. Kaya, “Geçen dönemlere kıyasla daha demokrasi havasında, kimsenin kimseyi kırmadığı bir süreç oldu. Örgüt nezdinde herkesin sağduyusu ve ilçe yönetimi olarak bizim başarımızla böyle oldu. Biz ortak akılla yöneteceğimizi söylemiştik. Herkesin söz hakkı olduğu ve herkesin fikrine danışıldığı bir ortam sağladık. Gönül köprüsü oluşturduk. Geçmiş dönemdeki savaşları, kırgınlıkları ortadan kaldıralım mantığıyla bu işe girdik. İnanıyorum ki başardık. Belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kolları, mahalle temsilcileri ve delegeleri sürece dahil ettik. 6 Aralık’ta aldığımız göreve sahip çıktık. Buradan da bir başarı öyküsü çıktı. Delegasyonda herkes sandığa gitti. Bazı yerlerde tek liste oldu. Bazı yerlerde kıyasıya yarış yaşandı. Seçim bitti sonra aralarına beni aldılar sarmaş dolaş olduk. Buca CHP tarihinde bir ilktir bu” dedi.  

BUCA’DA ARTIK ‘ACABA KAYBEDER MİYİZ?’ DİYE BİR SORU YOK!
Kaya, “Süreci o kadar barış ortamında yürüttük ki arayanlar ve ‘başkanım siz seçim yapmıyor musunuz?’ diyenler oldu. Bu sessizliği öyle algıladılar. Biz artık içe gönü enerji harcamak istemiyoruz. Biz artık dışa dönük korku salmak istiyoruz. CHP artık Buca ilçe ve belediyesi yerel ile genelde emin adımlarla yürüyor. Buca’da artık ‘acaba kaybeder miyiz?’ diye bir soru işareti yok. Buca artık CHP’nin kalesi haline gelmeye başladı. Risk kalktı” diye konuştu.  

OYLARINI ARTTIRAN İKİNCİ İLÇEYİZ!
“En son referandumda yüzde 66 aldık” sözleriyle konuşmasına devam eden Kaya, “Tamamı bizim değil ama oylarımızı yükselttiğimiz matematiksel olarak çıktı. Birinci Gaziemir ikinci biziz. Genel başkanın kutlu, devrimci yürüyüşü ve eylemci davranışı tüm CHP’de hareketlilik sağladı” dedi.

BİRLEŞEREK BİR TANE ADAYI ZOR ÇIKARDILAR!  
Muhaliflerin durumunu değerlendiren Kaya, “Geçen dönemde 5-6 ay önceden başlamıştı. 9-10 tane aday vardı. Böyle değerlendirmek lazım. Herkes bayrak açmıştı. Bir bağ kopukluğu ve kan uyuşmazlığı vardı. Geçen sefer fikir ayrılığına düştüklerimizin, ayrı olduklarımızın çoğu şu an yanımızda. Muhalefet olarak aday çıkarma yarışına girenler çok çaba sarf ettiler ama bakın kaç gün kaldı ancak çıkarıyorlar. Bu bizim başarımız. Bir tane adayı birleşerek zor çıkarıyorlar. Çünkü herkes bizim yanımızda. Bu örgütü kucakladığımızın kanıtıdır. Biz kendimizden eminiz. Hiçbir sıkıntımız yok. Arkadaşlar çıktı, hayırlısı olsun. Biz kongremizi demokrasi şöleni haline getireceğiz. Ben arkadaşıma başarılar diliyorum. Kendisi meclis üyemiz, benim grup başkanvekilliğimi de yapmıştı” diye konuştu.  

HEZİMETE UĞRAMALARI KAÇINILMAZ!
10 Aralık’ta yaşanacak kongre için ön görüde bulunan Kaya, “Hezimete uğramaları kaçınılmaz. Net olarak söylüyorum. Bütün Buca kamuoyu da İzmir kamuoyu da bunu biliyor. Ben gençlik kollarından, partinin en temelinden geldim. Mücadele ederek partinin bayrağını asarak, broşürünü dağıtarak, kapı kapı gezdim. Bu partinin nefesini aldım. Adım adım görevleri yaptım. Ben üye olup direk yönetici olmadım. Bu konuda İzmir’deki birkaç kişiden biriyim” dedi.

KALFAYDIM USTA OLDUM!
“Bizler bu okulun içinden dişimizle tırnağımızla geldik” diyen Kaya, “Suladılar ağaç oldu şimdi meyvesini toplayacaklar. Örgüt buna asla karşı çıkmaz. Ben kalfaydım usta oldum. Bu gerçek. Ben partinin 90 yıllık filizlerinden biriyim. Kimseyi ötekileştirmedik, eskilerin kapısına giderek çalıştık. Bayramda aradık, düğününe gittik, cenazesine gittik. Bu partinin hafızasının olduğunu hep vurguladım. Tabiri caizse geçmişte tecrübe aldığım ağabeylerimden aldıklarımla örgütün gecesinde gündüzünde koşmaya çalıştım” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ DELEGE SEÇİMLERİNDE KİMSEYE KARIŞMADI
Parti içi kavgaların son bulmasına vurgu yapan Kaya, belediye başkanı ile örgüt arasındaki uyuma dikkat çekti. Kaya, “CHP’de her bireye ihtiyaç var. Kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Belediye başkanına partiliye sahip çık diyorsak, bize omuz ver, şu partiliye iş ver diyorsak o da bizim gibi parti üyesi. Elbet kendinin yönetilmesi noktasında birine oy verecektir. Belediye başkanımız delege seçimlerinde kimseye karışmadı. Süreç normal ilerledi. Bu bazı arkadaşları rahatsız ediyor. Biz burada başarıyı nasıl sağlarız onun derdindeyiz. Artık yeter, kavga etmek istemiyoruz. Biz artık dışa dönük yumruğumuzu bir yere vurmak istemiyoruz. 2 yıl sonra beni değiştirirler, mesele bu değil. Cumhurbaşkanlığı, genel, yerel seçimleri kaybettik, o zaman ne yapacağız? Herkesin kendi işini yapması garipseniyor, bu enteresan” dedi.

NİYE KENDİ EVLADIMIZI DÖVÜYORUZ?
Kaya, “Referandumda kapı kapı dolaştım. Ne zaman arıyorsak her zaman geliyor. Ne istiyoruz belediye başkanlarından? Niye kendi evladımızı dövüyoruz? Yeni insanlara sahip çıkın. Dövmeyin. Sosyal belediyeciliği elinden geldiğince yapmaya çalışıyor. İlçe başkanı belediye başkanını dövmüyor, biz bu işleri bıraktık. Bizim burası en sancılı bölgeydi. ‘Sen burada nasıl yapacaksın?’ diyorlardı. Herkese ulaşmayı sağladım. Kimse bana ‘beni aramadın’ diyemez Gerekiyorsa ailemden ödün veriyorum, partilimin bir durumu oluyor gidiyorum. Belediye başkanımı arıyorum o da gidiyor. Şimdi bu başkanla niye sorun yaşayayım? Örgütle iç içe. Bunu istemiyor muyduk? Daha ne istiyoruz?” diye konuştu.  

GENÇLERİMİZ 11 BİN YENİ SEÇMENİN KAPISINA GİTTİ, ‘GENEL BAŞKAN’IN SELAMI VAR’ DEDİ
‘Belediye destekli örgüt’ eleştirilerine cevap veren Kaya, “Belediye başkanımızın başarılı olmasından dolayı bu eleştiriler geliyor. ‘Ne görev verirseniz yaparım, ben örgütün eriyim’ diyor. Tamam o zaman. Cumhuriyete, Atatürk’e bu kadar saldırı olurken bizim 3-5 delege için, şu, bu seçim aldı diyerek birbirimize girmemize gerek yok. İzmir’in en büyük ilçesi, en çok katılımın olduğu, il örgütünde temsil edilen ilçesi. Her anlamda göz önünde. Gençlik kollarımız sağ olsun 11 bin yeni seçmenin kapısına gittiler. Mektupla yollamadık. Mektubu alarak gittiler. Buyurun yeni seçmenmişsiniz genel başkanın size selamı var dediler. Kadın kollarımız sürekli ziyaretler yaptılar. Referandumda yüzde 66’yı ben almadım ki hepimiz aldık. Ben buraya geldiğimde tek başıma bir ferttim. CHP’ye girdim biz olmayı öğrendim. Parti akrabalığı neymiş onu öğrendim. Rize’de bir ilçe başkanım beni aradığında 40 yıldır tanıyormuşum gibi konuşuyoruz. Bu yüzden bir daha göreve talibim” açıklamasını yaptı.

3 TANE SEÇİMİN ALTINDAN KALKACAĞIMA İNANIYORUM!
Yenide aday olma sebebini açıklayan Kaya, “Önümüzdeki 3 tane önemli seçimin altından kalkacağıma inanıyorum. Bizim Buca’da 123 bin oyumuz vardı. Oyumuzu en az 15 bin yükselttik. Referandumda ‘180 bin oy alırsan başarılı sayılırsın’ diyorlardı. 204 bin oy aldık” dedi.

ÖRGÜT ARKAMDA, ÖZ EVLADINA SAHİP ÇIKIYOR!
Kongrede gerçekleşecek yarışı değerlendiren Kaya, “İbre bize doğru. Bizim sıkıntımız yok. Gece gündüz bütün mahallelere gidiyorum. Onlardan aldığım algı, talepler, sevgi, diyalog beni daha da güçlendiriyor. Örgüt öz evladına sahip çıkıyor. Bu dönem daha şans verelim. Belki birkaç eksiği vardı tamamlayıp devam ettirelim diyor. Örgüt arkamda. İnanıyorum doğru da karar verecektir. Ama tabi demokratik bir yarış, arkadaşımıza başarı diliyorum” açıklamasında bulundu.

SEVİNÇTEN AĞLAMAK İSTİYORUM!
Kaya ayrıca, “Genç başkan değil genç ve deneyimli yol arkadaşları olan bir başkanım. Tüm mihenk taşlarıyla bir bütün aslında, sonra genç. 900 sandıkta tek başıma durabilir miyim? Duramam. Bir bütünüz biz. Genç ama deneyimli bir örgüt yapısı var. Bu gücü birleştirelim yumruğu tek yere vuralım. Kafamın arkasında bir plan yok. İlçe başkanı olacağım ve şu an örgütün emrindeyim. Örgüt ne görev verirse onu yapacağım. Aklımda tek şu var; 2019 seçimlerinde iktidar olan bir CHP istiyorum. Şu ilçe binası kapısının önündeki kaldırıma oturup sevinçten ağlamak istiyorum. Örgüt neyi takdir ederse ben orada olacağım. Samimi olmamız ve resmiyetin ortadan kaldırılması lazım” dedi.

MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ GİBİ BİR KONGRE OLSUN
Kaya, “6 Aralık’tan bu yana örgütümün bana verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Ben nasıl hep onların yanındaysam onlar da hep benim yanımdaydı. Yolda beni yalnız bırakmadıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Kongreye gidiyoruz. Mahalle delege seçimlerinde olduğu gibi bir kongre olmasını istiyorum. Buca’da bir demokrasi şöleni yaşandı, el ele, omuz omuza çıkıldı. Kongrede de öyle olsun” diye konuştu.

BİR TELEFON BİLE MUTLU EDECEK!
İlk görev süresinde yapamadığı bir proje olduğunu ifade eden Kaya seçildiği takdirde ilk fırsatta kolları sıvayacağını söyledi. Kaya, “Partinin hafızasını oluşturmak istedim. 1980’den sonra parti açılmasının ardından partide ilçe başkanlığı yapmış, bayrağı buralara taşıyan, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, meclis üyelerinin bir kitapçık haline getirilip örgüt hafızasını oluşturmak istiyordum. Geçmişteki arkadaşların da gönül köprüsünü böyle kurmak istiyorum. Bizim bayrağımızı taşıyanlar kimdir? Bunları bilelim. Vefanın önde olmasını istiyorum. Ben de belki 5-10 yıl sonra kenarda duracağım. Aktif siyaset yapacaklar olacak, bir telefon bile seni mutlu edecek. O bağları iyi kurmamız lazım. Bunu yapmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Selçuk'ta halı sahalar gençlerin hizmetinde
 
CHP'li Öztürk, Norveç'teki skandala İzmir'den tepki gösterdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Genç bucali 18 Kasım 2017 Cumartesi 00:22

Buca cagdas la güzel günlere merhaba diyecek kişisel çıkarlarını karsilamayanlar şimdi çağdaş kötüdür diyor biz herkesi biliyoruz dik dur başkan örgüt seninle

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 17 Kasım 2017 Cuma 18:14

Başkanın bu şekilde açıklamaları AKP''ye karşı yaptı mı acaba hezimet nedir kim kime karşı hezimete uğrayacak demokrasinin var olduğu bir partide senin haddine değil sen önce belediyeyle bağını koparda ondan sonra basına konuş

Yorumu oyla      15      6  
TC DEMOKRAT 17 Kasım 2017 Cuma 17:08

Ne yaparsanız yapın Kasım Akdağ seçilecektir.Sizede artık Piriştina bi iş verir belediyede.beraber çalışırsınız .Başkan Kasım Akdağ....

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’deki satış krizi sonrasında genel merkez devrede: Torun’dan başkanlara uyarı!
Bayındır’da köy arazisinin belediye tarafından PM Üyesi Erol’a ait şirkete ...
Yıldırım: O gençlerin yeri orası mı?
Şırnak'ta cami açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, gençlerin kandırılarak ...
CHP’de o İlçe Başkanı ‘tamam’ diyerek Genel Başkan’ın talimatını mı uyguladı?
İzmir’de kurultay sürecinde “Artık torunlarımla zaman geçireceğim” diyerek ...
 
CHP’li Yıldırım ile A’dan Z’ye: Adaylık ve muhalefetle ilgili neler söyledi?
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım 10 Aralık’ta gerçekleşecek kongre ...
AK Parti'nin İzmir vekillerinden Başkan Kocaoğlu’na destek: Takdirle karşılıyoruz
AK Parti’nin İzmir milletvekilleri, yaptıkları ortak açıklama ile yerli ...
CHP'den sürpriz davet!.. Çiller de çağrıldı
CHP, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Ankara’da 25 bin kişilik kadın ...
 
Erdoğan: Sakın ha, dedikodulara kulak asmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında konuşuyor. ...
Akşener’den flaş açıklama: CHP ile ortak aday...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de katıldığı canlı yayında ...
CHP'li Sındır'dan Karşıyaka çıkarması: Milletin tahammülü kalmadı
İl ve ilçe ziyaretlerine ülke çapında devam CHP Genel Sekreteri ve İzmir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva