HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2017 Cuma - 12:56

CHP’li Yıldırım ile A’dan Z’ye: Adaylık ve muhalefetle ilgili neler söyledi?

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım 10 Aralık’ta gerçekleşecek kongre öncesinden birbirinden önemli mesajlar verdi. Adaylığını ilk kez net bir şekilde dillendiren Yıldırım muhalefetin karşısına çıkarmak için uzlaşıya vardığı Serdar Koç için, “Serdar Bey’i çok tanımıyorum” dedi.

CHP’li Yıldırım ile A’dan Z’ye: Adaylık ve muhalefetle ilgili neler söyledi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işlerken ilçe kongrelerinin startına sayılı günler kaldı.

Mahalle delege seçimlerinin kıyasıya rekabete sahne olduğu ve partinin İzmir’deki kalesi konumunda bulunan Karşıyaka’da gözler İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın göstereceği reflekse çevrildi.

Başkan Yıldırım’ın karşısında oluşan muhalefet bloku son anda gerçekleştirdiği hamleyle Serdar Koç isminde uzlaşı sağladı.

Egedesonsöz’e konuşan Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu. Süreçte adaylığı üzerinden çokça yorum yapılan Yıldırım’dan şimdiye kadar resmi bir açıklama gelmemişti. Yıldırım adaylığı hakkında ilk kez net bir şekilde konuştu ve “Ben Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na adayım. Bunu ilk kez net olarak ifade ediyorum. Önümüzdeki hafta içinde görkemli, büyük katılımla, resmi bir şekilde açıklarız ve yolumuza çıkarız” dedi.

Başkan Yıldırım görevde olduğu 2 yıllık süreç hakkında bilgilendirmede bulundu. Örgüt ve yerel yönetimler arasında uyum olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, mahalle delege seçimleri sürecine, ilçedeki muhalif yapıya, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile arasındaki akrabalık bağı üzerinden yöneltilen eleştirilere ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

Yıldırım kongrede yarışacağı rakibi Serdar Koç için, “Serdar Bey’i çok tanımıyorum. Sanayici ve iş adamı kimliğini biliyorum” derken sürecin başından itibaren ilçede kendisine karşı çok sert muhalefet yürüten fakat son yaşanan gelişmeyle geri çekilen Cihan Türsen hakkında ise, “Kendisi ‘aday olacağım’ dedi sonra çekildi. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” açıklamasını yaptı.

KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYIM, ŞU AN ELİMDE 300’E YAKIN İMZA VAR!
Adaylıkla ilgili net açıklamasını ilk kez yapan Yıldırım, “Ben Karşıyaka ilçe başkanlığına adayım. Bunu ilk kez net olarak ifade ediyorum. Ama bunu söylemeye de gerek yok. Bir başkan, ‘ilçe başkanı adayı değilim’ demediği sürece zaten doğal adaydır. Bunu sadece açıklamak kalıyor. Önümüzdeki hafta içinde görkemli, büyük katılımla, resmi bir şekilde açıklarız ve yolumuza çıkarız.  Örgütte büyük teveccüh var. Bütün mahalleleri gezdim. Çok büyük destek var. Şu an 300’e yakın delegenin bize burada bir teveccühü oldu. Ben istemeden, herhangi bir şey talep etmeden, delegenin kendi rızasıyla oluştu. Bunu bana getirip verdiler” diye konuştu.

20 MAHALLEDE BEYAZ LİSTELER KAZANDI
Yıldırım ilk olarak geride kalan mahalle delege seçimlerine değindi. ‘Karşıyaka delege seçimleri gayet şeffaf, net, şaibeye sebebiyet vermeyecek şekilde gerçekleşti’ diyen Yıldırım, “Mahallelerde seçimlerimiz kavgasız, gürültüsüz oldu. Mavi ve beyaz liste olarak gidildi ama ben her zaman ‘tüm renkler bizimdir’ dedim. Herkes CHP’ye gönül vermiş insanlardır. 20 mahallede beyaz listeler, kimi yerlerde diğer renklerdeki listeler kazandı. Karşıyaka demokrasinin beşiği diyoruz. CHP için İzmir ne kadar önemliyse İzmir için de Karşıyaka’nın çok önemli olduğunu biliyoruz ve bize yakışan delege seçimini gerçekleştirerek İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olduğumuzu düşünüyorum” dedi.  

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK OYUNU ALDIK!
Görevde bulunduğu 2 yılı anlatan Yıldırım, “Bu süre içinde Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na çok şey kazandırdığımızı düşünüyorum. Ben aday olduğum zaman bireyin önünde siyaset yapmayı engelleyecek ne kadar set varsa bunu kaldıracağıma söz vermiştim. Mahallelerde de insanlar kendi listelerini kendi hazırladı. Hiçbir müdahale olmadı. Mahalle örgütlerini oluşturduk. Güzel olan burası. Mahalle örgütleri de kendi iradelerini ortaya koydu. Dışarıdan gelecek hiçbir faktöre müsaade etmedik. Üyelerin özgür iradesini sandığa yansıtmasını sağladık. İlçe binamıza fiziki olarak da çok büyük katkılarımız oldu. İlçemizin dış tabelasından üst kat restorasyonuna kadar her şeyi tamamladık. Modern bir bina oluşturduk. Araç eksiğimiz vardı. Kadın ve gençlik kollarımızın programlarında da kullanılan yeni bir taşıt kazandırdık. Maddi sorunlarımızı çözdük. Kadın ve gençlik kollarımızın daha aktif olması için çaba sarf ettik. Ağabey-kardeş ilişkisi içinde çalışmalar gerçekleştirdik. Neticesinde de referandumda yüzde 83 buçuk gibi, metropol ilçelerde Türkiye’nin en yüksek oyunu aldık. Bunun içinde yerel yönetimin başarısı var. Bana göre başarılı bir yerel yönetim artı uyumlu bir ilçe yönetiminin eseri başarıyı ortaya çıkarıyor. Örgütlerle yerel yönetimlerin uyumu başarıyı getirir. Örgütlerin başarısı da iç uyumdan geçer. Biz bunu Karşıyaka’da sağladık. Bu başarı bizimdir. Geçmişte bu sıkıntıların yaşandığını ben biliyorum. Örgütte mahallelerde bu sıkıntılar yaşandı. Karşıyaka gençlik kollarının, kadın kollarının, ana kademenin sıkıntıları vardı. Örgüt üyelerinin ilçe binasına gelmesini bile etkiledi. Şu an Karşıyaka ilçe örgütüne günde 100-200 tane üye geliyor. Çayını içiyor, binamızın alt tarafında bin kitaplık bir İsmet İnönü Kütüphanesi oluşturduk. Hiçbir ilçe örgütünde yoktur. Orada kitaplarını gazetelerini okuyorlar. Kapım 09:30’da açılır ve akşam son üye ayrılana kadar açıktır. Biz bunları kazandırdık. Herkesi kucaklamaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

KARŞIYAKA 2019’A BUGÜNDEN HAZIR, BAYRAK KALEDE EN YÜKSEKTE OLACAKTIR!
“Karşıyaka CHP’nin kalesidir” diyerek sözlerine devam eden Yıldırım, “Karşıyaka örgütünün içinde gerçekten CHP’ye, sosyal demokrasiye inanmış, gönül vermiş 13 bin üyemiz var. Bu üyelerle olan diyaloğumuz var. 2019’da muhtemel cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda ülkeyi hangi felaketin beklediğini çok iyi analiz eden bir ilçe örgütü var. Bu bizi dinamik halde tutuyor. Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir ilçe örgütü var. AKP iktidarının uygulamaları 2023 yılında cumhuriyetle hesaplaşma projesinin olduğunu bilen bilinçli bir ilçe örgütü var. İlçe yönetimini sürekli motive eden bir ilçe başkanı ve daha çok çalışmamız gerektiğini bilen bir örgüt var. Bu da bizim daima alanda, sokakta olmamızı sağlıyor. Kadın ve gençlik kolları arkadaşlarımız çalışma vakitlerinin dışında bütün gün sokaktalar. 2023’te Türkiye’nin karşılaşacağı problemleri vatandaşa anlatmaya çalışıyorlar. Karşıyaka ilçe örgütü 2019’a bugün hazır. İddialı bir şey söylüyorum; 2019’da CHP’nin kalesi olmaya, CHP’nin bayrağını Türkiye’de en yüksekte dalgalandırmaya devam edecektir. CHP’nin altı okuna inanmış bir örgüt var. Yerel yönetimin de başarısını bu işin içine koyduğunuz zaman 2019’da bayrak kalede en yüksek noktada olacaktır” dedi.

KARŞIYAKA’DA BELEDİYE BAŞKANI ÖRGÜTÜN, ÖRGÜT BELEDİYE BAŞKANIN İŞİNE KARIŞMAZ!
Belediye başkanları ile ilçe başkanlarının uyum içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Yerel yönetim bizim yerel yönetimimiz. Yerel yönetimin başarısı CHP başarısıdır. Bir kere ilçe başkanları şunu bilecek; genel başkanımız çok net özetledi. İlçe başkanının beyninin gerisinde herhangi bir hesap bulunmayacak. Bizim bu hesabımız yok. Genel başkanın talimatı yerel yönetimlere aday olmayacaksınız, örgüt başarısı için çalışacaksınız şekline. Uyumun temeli buradan geliyor. Bizim beynimizin gerisinde 2019’da yerel yönetime aday olmak yok. O genel merkezin takdiri. Bizim düşüncemiz sadece CHP’nin altı okunun oy oranını daha ileriye götürmektir. Karşıyaka’da görev dağılımı çok net ve belli. Belediye başkanı örgütün işine, örgüt belediye başkanın işine karışmaz” diye konuştu.

BEN RUHSAT, İHALE, İMAR TAKİP ETMEK İÇİN İLÇE BAŞKANI OLMADIM!
Yıldırım, “Bizim belediye başkanımızın söylediği bir şey var. ‘Ben CHP rozetini yakamdan hiç çıkarmadım’ der. Gençlik kollarından gelen, CHP bilinci olan bir başkanın rahatlığını yaşadığımızı da söyleyebilirim. Ben belediyeden ruhsat takip etmek, imar takip etmek, ihale almak için ilçe başkanı olmadım. İlçe başkanı olmamın tek bir sebebi var; CHP… 2023 yılında AKP’nin bu ülkeyle hesaplaşmasının önüne geçebilmek. Komisyonlara müdahale etmedim. Belediyenin herhangi bir işinin içinde olmadım. Ben kendi ekonomik özgürlüğü olan uzun yıllarını devlet terbiyesinde geçirmiş, çocukluğunda CHP kültürünü almış bir ailede yetişen bir kardeşinizim. Her şey yerli yerinde olursa yerel yönetim örgüt kavgası olmayacağını düşünüyorum. Herkesin görevi sınırları belli” dedi.

2 YIL ÖNCE BANA OY ATANLAR BUGÜN ‘AKRABA’ DİYOR, O ZAMAN BİLMİYORLAR MIYDI, NE DEĞİŞTİ?
Kamuoyunda zaman zaman öne atılan, tartışma ve eleştiri konusu olan ‘akrabalık’ konusuna da değinen Yıldırım, “Ben ve başkanımız kamuoyunda bu tartışmalara çok cevap vermeyiz. CHP’yi sosyal medyada tartıştıran bir kişi Uğur Yıldırım’a ya da Hüseyin Mutlu Akpınar’a değil CHP’ye zarar veriyor. Onun için bizler cevap vermeyi çok doğru bulmuyoruz. Bence bir kişinin siyaset yapmasının önünde engel şudur; bir ahlaksızlığı varsa engeldir, CHP’ye leke getirecek bir geçmişi varsa engeldir, bir ilçe başkanı az önce dediğim hususlar için ilçe başkanı oluyorsa bana göre engeldir. Ama bunun dışında ekonomik özgürlüğün var, belli bir eğitimin var, belli bir kültürden geçmişsin, CHP’ye ömrünü vermiş bir aileden geliyorsun… Peki o zaman siyaset yapmanın önüne kim, nasıl engel koyabilir? Bugün bunu dillendiren arkadaşların tamamı 2 yıl önce benim yanımda durup, benim ilçe başkanlığımı destekleyip, çeşitli vesilelerle birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlardır. Peki bu arkadaşlar o zaman Hüseyin Mutlu Akpınar ile akraba olduğumu bilmiyorlar mıydı? Ne değişti? İnanın Karşıyaka örgütünün vicdanı bu sorunun cevabını biliyor. Örgüt bunu tartıştırmıyor bile. Ben buraya direk ilçe başkanı olarak gelmedim. Zamanın ilçe başkanı beni mahalle koordinatörü yaptı. İlçe yönetimine girdim. Seçim ve hukuk işleri, parti örgütlerinden sorumlu başkan yardımcılıkları yaptım. Kongreye aday oldum. 350 delegenin imzasıyla aday gösterildim. Karşıyaka tarihinin en yüksek oyu ile, 322 oyla ilçe başkanı oldum. Tek aday gittim. Bunun bir anlamı yok mu? Siz bunu söyleyerek aslında Karşıyaka üyesine ve delegesine de haksızlık ediyorsunuz. Zamanında bana kendileri oy verdi. O insanlar şimdi bu konuda eleştiri yapıyor. Bunlar bahane, bunlar 2019 yılında partiden ne alırım hesabını yapanların eleştirileri. Partiye ne verebilirim düşüncesinde olanların eleştirileri değil. Bizim düşüncemiz; 2019 yılında biz partimize ne verebiliriz. Hiçbir çıkar ve menfaat gözetmeden… Benim cümlelerimi onlar da kullanabiliyorlar mı? ‘2019’da hiçbir beklentimiz yok, sadece örgüte hizmet için buradayız’ diyebiliyorlar mı? Buyurun. Biz 2019 için sokak sokak gezeceğiz, bizim tek hesabımız bu” diye konuştu.

EN BAŞINDAN BERİ ‘ADAYIM’ DİYE ÇIKTI, ÇEKİLMESİ KAMUOYUNUN TAKDİRİDİR!
İlçede karşısında oluşan muhalefet blokunun içinde bulunduğu durumu değerlendiren Yıldırım, Cihan Türsen’in son anda çekilmesi için, “Muhalefetin şunu söyleyebilmesi gerekir; ‘biz Uğur Yıldırım’ı neden istemiyoruz? Başarısız mı? Hayır. Yüzde 83 buçuk oy almış ilçenin başkanı. Zafiyet mi var? Yok. O zaman sorun ne? Bir kere bunu herkesin iyi analiz etmesi lazım. Ben Cihan Bey’e hiçbir zaman cevap vermedim. Partiyi yıpratmak istemem, parti kültürüm buna izin vermez. Ben 13 bin kişilik örgütün her bir bireyini seviyorum ve değer veriyorum. CHP kimlik kartı taşıyan herkes değerlidir. Bölünmeye değil birleşmeye ihtiyacımız var. Aday olacağım dedi sonra çekildi. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benim de kulağıma çekileceği gelmişti ama Cihan Bey’in kendi takdiri olduğu için bu noktada başka bir şey söylemek istemiyorum. En başından beri ben adayım diye çıktı ama son dakikada böyle bir karar verdiler. Parti içi demokrasiye inanıyorsak herkesin aday olmaya hakkı vardır. Ben olaya böyle bakıyorum. Ben siyaseti kin nefret ve düşmanlık üzerinden yapmadım. Kin ve düşmanlık üzerinden yaparsanız bunu örgüt be üyenin vicdanı kabul etmez” dedi.

YILDIRIM’DAN TÜRSEN’E ÇAĞRI: LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ…
Yıldırım ayrıca, “Cihan Bey bizim ilçemizde belediye başkanlığı yapmış parti büyüğümüzdür. Kendisine saygı duyuyorum. Önerebileceğim tek bir şey var; lütfen danışma kurullarına geliniz, ilçe binaları benim değil partinindir. Düşüncelerinizi ilçe binalarında savununuz, kamuoyunda partiyi tartıştırmayınız” diyerek Türsen’e çağrıda bulundu.  

ENGİN VE DURAK BİZİ DESTEKLİYOR!
Yıldırım, ilçedeki etkili siyasetçileri Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak ve İl eski Başkanı Ali Engin’in kendisine destek verdiğini söyledi. Yıldırım, “Karşıyaka’da ben çok muhalefet olduğunu da görmüyorum. Eski il başkanımız Ali Engin, Karşıyaka’nın önemli geçmiş siyasetçilerinden Cevat Bey bu süreçte partiyi yıpratmamak gerektiğini biliyorlar. Ortadaki başarıyı da her platformda takdir ediyorlar. Ve bizi destekliyorlar. Başarımızı da görüyorlar. Ben Karşıyaka’da bölünmüşlük olduğunu düşünmüyorum. Karşıyaka’nın sevdiğim, saygı duyduğum siyasetçilerinden Adnan Alabay ile geçen dönem de beraberdik. Bu dönem de beyaz listelerde birlikte mücadele ettik. Onun da son süreçte CHP’nin başarısını taktir ettiği için bize destek vereceğine inanıyorum. Neticede Karşıyaka bu süreci aklıselim bir şekilde tamamlayacaktır” dedi.

SERDAR BEY’İ ÇOK TANIMIYORUM!
Kongrede yarışacağı Serdar Koç’a ilişkin de konuşan Yıldırım, “Serdar Bey’i çok tanımıyorum. Sanayici ve iş adamı kimliğini biliyorum. Bunun ötesinde CHP’li ve her CHP’linin her yere aday olma hakkı vardır. Bize düşen de o sürecin önünü açarak şeffaf ve kabul edilebilir bir yarışı yapmaktır. Delege seçimlerinde olduğu gibi… Karşıdaki arkadaşın kendisini anlatacak ortamı oluşturabilmemiz lazım. Partili arkadaşımızdır. Kendisine başarılar diliyorum. Kırmadan dökmeden CHP’nin kazanmasını sağlamalıyız” açıklamasını yaptı.

İL BAŞKANI SEÇİLECEK KİŞİNİN İLÇE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ OLMASI BENCE ÖNEMLİ!
İl başkanlığı için konuşan Yıldırım, “İzmir’de il başkanlığı sürecinin 2019 yılını da düşünerek örgütün kabul edebileceği, örgütü tanıyan, yerel yönetimlerle eşit mesafede, büyükşehir belediyesiyle uyumlu çalışabilecek, konsensüs içinde ve genel merkezin düşüncelerini almak kaydıyla ortak bir aday üzerinde birleşerek belirlenmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. 2019 zor bir yıl olacak. Tabi ki parti içi yarıştır, demokrasidir ama bu şekilde yapılacak belirlemenin daha bir beraberlik sağlayacağını düşünüyorum. Burada kriter, bana göre örgütü tanımalı, örgütün içinden gelmeli, ilçe başkanlığının ne olduğunu bilmeli, ilçe yönetimlerinin ne olduğunu bilmeli. İlçe başkanlığını yapmış olması benim için önemli. Örgütü tanıması, uyum içinde çalışmasını sağlar. Eğer örgütleri tanımadan il başkanı olursa o sürecin belli bir adaptasyonu olacak. O da zaman kaybettirir. Sokağı tanıması demektir aslında ilçe başkanlığı yapması. Bu da başarıyı beraberinde getirir. Burada önemli olan koordinasyonu sağlamak. Yerel yönetimlerle de uyum içinde olmalı. Ama herkese eşit mesafede olabilecek bir il başkanı olması gerekir” dedi.

ŞU AŞAMADA İLÇE BAŞKANLIĞINI SÜRDÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
Adının zaman zaman il başkanlığıyla anılmasını değerlendiren Yıldırım, “Bugün itibariyle 10 Aralık’ta yapılacak kongrede Karşıyaka ilçe başkanlığına adaylığım söz konusu. Karşıyaka ilçe başkanlığı görevini şu aşamada sürdürmeyi düşünüyorum. Sonraki sürecin ne getirip ne götüreceğini şimdiden kestirmek mümkün değil. Şunu biliyorum; CHP’de bir yere adayım demektense örgütün zaten seni bir yere getirdiğini görüyorsunuz. Ben adayım derken, örgüt bana aday ol diyor cümlesini kullanarak bu noktaya geldim. Elimde 300’e yakın imza var. Örgütün böyle bir talebi olmasa bir yere adayım diyebilir misiniz? Diyemezsiniz. Havada kalır. O dönemin ne getireceğini şu aşamada kestiremezsiniz. Bizim birinci amacımız Karşıyaka ilçe başkanlığı görevini layıkıyla yapmaktır” diye konuştu.  

KENDİNİ MUHALEFET OLARAK ADLANDIRANLARA SORUYORUM; SORUN NEDİR?
Yıldırım, “Karşıyaka ben muhalefet görmüyorum. Her gün mahallelerde üyelerle birlikteyim. Kendini muhalefet olarak adlandıran oluşuma şunu soruyorum; ben alandayım, örgütteyim, mahallelerdeyim. Örgüt şunu soruyor; ‘sorun ne başkan’? Üyeler, ‘bunlar neden muhalefet yapıyor’? diyor. Muhalefet olması için kötü giden bir şeylerin olması gerekir, adınız bir yere karışır, herkesle kavgalısınızdır, başarısızsınızdır, oy oranını düşürmüşsünüzdür, komisyonlara müdahale etmişsinizdir, iş takibi yapıyorsunuzdur, bir şey olur. Bunların hiçbiri yok. Peki sorun nedir? Örgütün vicdanı söylüyor; başkan 2019’da sen CHP’ye ne verebilirim diye düşünürken bunlar 2019’da ne alabilirim düşüncesinde olan, kişisel menfaatleri için siyaset yapmaya çalışan insanlar mı? Sorusunu da kendi kendine soruyor ve cevaplıyor” dedi.

AKPINAR’IN TARAFSIZLIĞININ GÖSTERGESİ YALI MAHALLESİ’NDEKİ TAVRIDIR!
Yıldırım, Belediye Başkanı Akpınar’ın, mahalle delege seçimleri sürecinde tarafsız kaldığını söylerken, ‘ilçe örgütü belediye destekli’ şeklinde yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Yıldırım, “Hüseyin Mutlu Akpınar Yalı Mahallesi’nde ‘beyaz da mavi de bizim’ diyerek tarafsız kalmış ve oy kullanmamıştır. Diğer belediye başkanlarına örnek olmalıdır. ‘Bir kişiyi aramışsam şuna oy ver demişsem istifa ederim’ demiştir. Buyursun, çıksınlar söylesinler. Delege seçimlerinde Hüseyin Mutlu Akpınar hiçbir partilisine, çalışanına tek bir imada bulunmamıştır. Tarafsızlığının göstergesi Yalı Mahallesi’ndeki tavrıdır. Eleştiri yapmak için hiçbir şey bulamayanların yaptığı haksızlıktır. Örgütün vicdanı da bunu görüyor. Hüseyin Başkan’a da bana da yapılan çok büyük haksızlık var. Ama bunlar bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdalar. Örgütün sesi sizi hak ettiğiniz yere getiriyor. Örgütte bu arkadaşların bir karşılığı yok. 10 Aralık’ta örgüt en sağlıklı kararı verecektir. Ben CHP Karşıyaka örgütünün ne kadar güçlü vicdan sahibi, partisine bağlı, emek ve alın terine ne kadar önem veren bir yapı olduğunu biliyorum. Emek ve alın teri en yüce değerdir. Güçlü örgüt güçlü CHP diyorum” ifadelerini kullandı.

 
Yunanistan'da 15 kişiyi öldürmüştü... O yağış Ege'ye geliyor!
 
İzmir'de altılı ganyanda devletin paralarını yemişti... İşte cezası!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARŞIYAKALI 17 Kasım 2017 Cuma 15:12

türkiye de ençok oyu alan ilçe doğru bir tane Karşıyakalı milletvekili var mı yok Karşıyaka sporun bu zor günlerinde hangi chp milletvekili arkasında var hangisi maddi yardımda bulundu hiç biri çünkü ne belediye başkanımız nede milletvekiller Karşıyakalı değil bize Karşıyaka için masaya yumruğunu vuracak başkan lazım

Yorumu oyla      12      6  
KAZIM EMİR 17 Kasım 2017 Cuma 14:23

bu kadar sözün içeriği ,parti içinde siyaset öç almak ,intikam almak ,birilerini yıkmak,kin üzerine siyaset yapılmamalıdır ifadeleri karşıyakanın özünü anlatmakdadır,sağduyu öne alınmalı büyük ilçeye büyük lük yakışır diyorum demokrasilerde yarışma vardır kin ve nefret yoktur sevgi ve barış öne çıkmalıdır yarışmacılara başarılar dilerim

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin İzmir vekillerinden Başkan Kocaoğlu’na destek: Takdirle karşılıyoruz
AK Parti’nin İzmir milletvekilleri, yaptıkları ortak açıklama ile yerli ...
CHP'den sürpriz davet!.. Çiller de çağrıldı
CHP, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Ankara’da 25 bin kişilik kadın ...
Erdoğan: Sakın ha, dedikodulara kulak asmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında konuşuyor. ...
 
Akşener’den flaş açıklama: CHP ile ortak aday...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de katıldığı canlı yayında ...
CHP'li Sındır'dan Karşıyaka çıkarması: Milletin tahammülü kalmadı
İl ve ilçe ziyaretlerine ülke çapında devam CHP Genel Sekreteri ve İzmir ...
Erdoğan: MHP ile her adımı atmaya varız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şayet siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse ...
 
Meclis Başkanlığı seçiminde tarih belli oldu
TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanlığı seçimi 20 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
Bakan açıkladı: Sarraf için iki kez nota verildi!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rıza Sarraf için ABD'ye iki kez nota verildiğini açıkladı.
Ümit Yaldız yazdı... Atatürk açılımı!
Ümit Yaldız yazdı... Atatürk açılımı!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva