HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Eylül 2021 Perşembe - 16:19

CHP'li belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ne katıldı. 160 CHP'li belediyenin yanı sıra 300'ün üzerinde tarım kooperatifinin katıldığı zirvede İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç gün boyunca tarımsal alanda yaptığı çalışmaları, projeleri ve kente özgü değerleri ziyaretçilere aktarma fırsatı yakalayacak.

CHP li belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi nde buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla katılımcı olarak yer aldığı CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de katıldı. Üreticilerin de sıkıntılarını dile getirdiği açılışta CHP'li belediyelerin tarım politikalarını başarılı bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yapmamız gereken var olan düzeni değiştirmektir. Bu düzeni değiştirmek için de işçisi, çiftçisi, emekçisi, taşeron işçisi hepimizin bir araya gelip düzeni değiştirmemiz lazım. Düzeni halktan, üretenden, alın terinden, çalışandan yana değiştireceğiz. Havadan malı götürenlere karşı düzeni değiştirmek bizim elimizde. Eğer varsanız, biz hazırız. Beraber düzeni değiştireceğiz. Bütün belediye başkanlarımız olağanüstü başarıların altına imza atıyor” şeklinde konuştu.  



Sarıbal'dan İzmir örneği
CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal sunumunda İzmir'den örnekler de verdi. Sarıbal, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu İzmir Tarım Geliştirme Merkezi'nin ve temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan Baysan Süt İşleme Fabrikası'nın gelecek yıllar için çok önemli yatırımlar olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de üreticiyi destekleyen çalışmalarının önemini ifade eden Sarıbal, İzmir'de Halkın Bakkalı ile üretici ve tüketicinin buluşturulduğunu söyledi. CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın ise CHP'nin tarım politikalarına ilişkin sunum yaptı.



Soyer: “Bu bir hayal değil”
Açılışın ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer karşıladı. Başkan Soyer, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, CHP Lideri'ne İzmir'e has lezzetler ikram edildi. Zirveyi değerlendiren Başkan Soyer, “Tarıma bu kadar değer veriliyor olması, tarımın bu kadar öne çıkarılıyor olması çok anlamlı. Tarım konusu bizim için bu toplumun dengesini sağlayan bir mekanizma. Kırla kent arasındaki dengeyi sağlayan bir mekanizma. Bugün fahiş fiyattan şikâyet edildiğinde, polisiye tedbirlerle durdurulabilecek bir şey mi? Yoksa bunun arkasında bir sistem sorunu mu var buna bakmak lazım. Sistem sorunu var. Plansız bir tarım ekonomisi söz konusu. Planlar sadece büyük tarım şirketlerinin ekmeğini büyütecek, onların karını artıracak şekilde tasarlanıyor. Dolayısıyla küçük üretici, gelecek sene ne ekeceğini bilmiyor. Ekerse kaçtan satacağını, maliyeti karşılayıp karşılamayacağını bilmiyor. Bütün bunların çözülmesi gerekiyor. Tarımsal üretimimiz her gün daha aşağı gidiyor, dışa bağımlı sektör haline gelmeye başladık. Dışarıdan aldığımız ürünlerin miktarı da artıyor. Tarımın yeniden düzenlenmesi lazım. Onun için başka bir tarım mümkün diyoruz. Kuraklık ve yoksullukla mücadele aksları üzerinden küçük üreticiyi koruyacak, doğduğu yerde doymasını sağlayacak başka bir tarım... Bu bir hayal değil, rüya değil, ütopya hiç değil. Bu mümkün” şeklinde konuştu.



İzmir Büyükşehir’in standında projeler sunuluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde tarımsal ve sosyal alanda yaptığı yatırımları, projeleri ve kente has ürünleri sunuyor. İklim değişikliği ve yoksullukla mücadelede yerel tohumların önemini anlatan temsili Nuh'un Gemisi maketinin yer aldığı stantta, tarımsal alanda yapılan projelerin filmi oynatılıyor. Çiftçilere yol arkadaşlığı yapacak ve İzmirli küçük üreticiyi tek çatı altında toplayacak BAYSAN A.Ş. de zirvede yerini aldı. Zirvede İzmir'deki ilçe belediyeleri de yer alıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zirvede 1 Ekim 11.00'de “Başka Bir Tarım Mümkün” konulu bir sunum yapacak. Başkan Soyer'in sunumu, İzmirTube ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. 

BUCA STANDI KILIÇDAROĞLU’NDAN TAM NOT ALDI

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ TARIMSAL KALKINMA ZİRVESİ'NDE

ZİRVEDE TORBALI STANDINA YOĞUN İLGİ

KILIÇDAROĞLU’NDAN BALÇOVALI KADINLARA DESTEK

TARIMSAL KALKINMA ZİRVESİ'NDE AYDIN'IN ÜRÜNLERİ TANITILDI

 
Eren operasyonlarında yaz dönemi tamamlandı
 
Bilfen Lisesi öğrencisi Aksel Deniz Akgül’den büyük başarı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABY 30 Eylül 2021 Perşembe 21:22

Tarımsal Kalkınma için kırsala her türlü destek verilmelidir. Belediyelerin Kooperatifleşme ile ilgili yaptıkları destekler çok önemlidir ve hepsine teşekkürler. Ancak sadece mazot, gübre, tohumla ve ürünle ilgilenmek, ucuzlatmak yetmez. Köyü ve köylüyü topyekün kalkındırmak gerekir. İktidar olduğunuzda öncelikle kırsaldaki her köye bir öğretmen atayın ve kırsaldaki okulları açın. Köylerdeki depreme dayanıksız binaları yenileyin. Kanalizasyon yapın, paket arıtmalar kurun. Köye her türlü hizmeti başta internet olmak üzere götürün. Yapılabilecek daha bir çok iş sayılabilir. Köyün standardını yükseltin. Kente göçü önleyin. Tersine göçü özendirin.

Yorumu oyla      3      3  
halk 30 Eylül 2021 Perşembe 17:03

izmiri rezil ettin başka işin yokmu TARIM diyorsun izsu su patlagını 1 haftada yapıyor asfaltı 3 ayda atıyorsunuz tarım diye diye izmirin yollarını tarlaya cevirdiniz rezil oldu izmir izbeton asfalt atmıyor belediyenin hiç bir birimi dogru düzgün calışmıyor burası seferihisar degil burası izmir hatırlatıyıyım başkan

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zirvede Torbalı standına yoğun ilgi
Torbalı Belediyesi, CHP’li belediyelerin katılımıyla İstanbul Avrasya ...
Ödemiş Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde
Ödemiş Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Tarımsal ...
Buca standı Kılıçdaroğlu’ndan tam not aldı
Tarımsal kalkınmada yeni politikalar ve üretici odaklı çözümler sloganıyla ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Balçovalı kadınlara destek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Tarım Zirvesi’nde ...
Kemalpaşa'nın ürünleri görücüye çıkıyor
Kemalpaşa Belediyesi, tarımsal faaliyetler ve projelerini Cumhuriyet Halk ...
Konak'a Avrupa'dan bir ödül daha
Konak Belediyesi, Roman vatandaşların istihdamına yönelik yaptığı çalışmalar ...
 
500’e yakın başvuru oldu… 100. Yıl Marşı’na doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Yılına özel marş için ...
Soyer, İEKKK'da Kültür Zirvesi'ni anlattı: Asıl hikaye şimdi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İEKKK toplantısında 9-11 ...
Çeşme-Alaçatı Tiyatro Günleri başladı
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen “Alaçatı Tiyatro Günleri” 28 Eylül-15 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva