HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2018 Salı - 11:39

CHP’li Beko'dan Kocaoğlu yorumu: Sadece ölüler hata yapmaz!

İzmir Milletvekili Beko, Başkan Kocaoğlu’nun adaylığı noktasında, “Kocaoğlu, İzmir’i kötü yönetiyor’ demek doğru değil. Kararı kendisi verecek. Gerçekten güzel şeylerin olduğunu biliyordum. Eksiklikler mutlaka var. Sadece ölüler hata yapmaz” dedi.

CHP’li Beko dan Kocaoğlu yorumu: Sadece ölüler hata yapmaz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu. Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan İzmir Milletvekili Beko birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

2019’da yapılması planlanan yerel seçimlere dair konuşan Vekil Beko, Türkiye genelinde ve İzmir özelinde net mesajlar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, kendi adaylığıyla ilgili kararı vereceği 1 Ekim tarihi için konuşan Beko çarpıcı bir çıkış yaptı.

SADECE ÖLÜLER HATA YAPAMAZ!
İzmir’de oluşacak tablo için öngörüde bulunan Beko, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 1 Ekim tarihinde vereceği adaylık kararı hakkında, “15 yıldan beri Aziz Kocaoğlu, İzmir büyükşehir Belediyesi’ni yönetiyor. Ben milletvekilliği sürecimde köylere de gittim. Ben bu kadarını bilmiyordum. Başta Tire Süt Projesi olmak üzere gerçekten iyi şeyler olmuş. İnsanlar yerlerini terk etmemişler. Ankara’da, İstanbul’da böyle değil. Fuarda stantları dolaştım. Sohbet ettim. Gerçekten güzel şeylerin olduğunu biliyordum. Eksiklikler mutlaka var. Sadece ölüler hata yapmaz. ‘Kocaoğlu, İzmir’i kötü yönetiyor’ demek doğru değil. Kararı kendisi verecek. Ondan sonra CHP’nin genel başkanı var, MYK’sı var. Son kararı onlar verecek. Ben Kani Beko olarak dolaştığım yerlerde gördüm, partililer ön seçim istiyor. İzmir’in bu ön seçim yaklaşımına kulak vermek gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

GERÇEK İŞSİZLİK RAKAMLARINI AÇIKLADI
Ülkede ekonomik kriz olduğunu ifade eden Beko, rakamlarla konuştu. Beko, “Kayıt dışı arkadaşlarımızı da katarsak Türkiye’de 7 milyon kişiye yakın işsiz var. Bunların 3 buçuk milyonu üniversite mezunu. Askerliğini yapan, üniversiteyi bitiren arkadaşlarımız işverenle pazarlık yapıyor. Emeklilik yaşı 65 olduğu için, ‘Ben 65 yaşına kadar yaşayamam. Sen sigorta primini devlete verme ben asgari ücretle geçinemem, bu parayı bana ver’ diyor. Bu sayı 2 buçuk milyonu geçmiş. Bu genç arkadaşlarımız kahve köşesinde iş arıyorlar. İşverenler tazminat vermemek için fabrikalarını yakıyor. Fason işletmeler bunlar. Reel sektöre baktığımızda bunları göremiyoruz. Ama diğerleri 12 Eylül sonrası ve AKP’nin iktidara geldiği günlerde devletten ihale alıp fason şekilde faaliyet gösteren fabrikaların yanması, kapatılması ülkemizde korkunç işsizlik oranları oluşturdu. Orta Doğu ve Avrupa’daki ülkelerle ilişkilerimiz bozuk. Dün yaptığınız ihracatları bugün yapamıyorsanız fabrikalarda daralma olur. 52 ülkenin liderleriyle yeni bir sayfa açacağız ve el sıkışacağız. İlaçta sıkıntılar yaşanıyor. Kanser hastaları ilaç bulamıyor. İthalat noktası yüzde 60’lara gelmiş. Biz niye üretemiyoruz? Şapkamızı önümüze koymamız lazım. Sağlıkta tasarruf olmaz” dedi.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM
Meslek hastaneleri özelinde verdiği soru önergeleri üzerinden konuşan Beko, “İzmir’de bir meslek hastalıkları hastanesi yok. Bu olacak iş değil. Milyonlarca insanlar tehlikeli işlerde çalışıyor ve bunlara tanı koyacak, tespit edecek bir yer yok. Sınıfta kaldık. 81 ilde neden meslek hastanesi açılmadığını mecliste sordum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Ege Bölgesi’ndeki tabip arkadaşlarla konuşup üstüme düğen ne gerekiyorsa yapacağım. Sağlık Komisyonu Üyesi olduğum için bu konu benim görevim” açıklamasında bulundu.

BENCE SÜREÇ YANLIŞ YÖNETİLDİ
Parti içi yaşanan tartışmalara değinen Beko, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir temasları sırasında kendisiyle yaşadığı diyalog hakkında bilgi verdi. Beko, “İnce’nin kendisine, ‘Çok fazla vakit geçirmeden Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve siz Türkiye genelinde ve metropollerde aday olacak arkadaşlarımızla ortak mesajları vermeniz iyi olur diye düşünüyorum’ dedim. Kırgınlıklar, dargınlıklar, küskünlükler var mı? Var. Ama bunlarla bir yere varamayız. Bence süreç yanlış yönetildi. Ben programlarda protokole girmedim. Halkın arasındaydım. İnsanların gözleri çakmak çakmak, inanıyor. Bana göre bu süreçte genel başkanımız, İnce ve MYK ortak, birlikte, yan yana durmalıydı. ‘Evet biz bu seçimi kazanamadık. Önümüzdeki seçimde mutlaka iktidarda İnce, Kılıçdaroğlu, CHP olacak’ demeleri gerekiyordu. Yeri, zamanı, mekanı iyi değerlendiremeyen kafasındaki projeleri hayata geçiremez. İnce’yi herkes sevmiş, desteklemiş ama siz milletvekillerini, belediye başkanlarını, mahalle muhtarlarını yok sayamazsınız. Biz bir örgütüz. Bizim bir genel başkanımız var. Siz bu insanların olmadığı yerde bir anlam taşımazsınız. Bugün Kani Beko olarak ben CHP olmazsa ne anlam taşırım?” yorumunu yaptı.

HER YERE İKİ KEZ ADAY OLDUM, ÜÇÜNCÜSÜNÜ OLMADIM
Sendikal mücadele yürüttüğü yıllara değinen Beko, “Her yere iki kez aday oldum, üçüncü kez aday olmadım. DİSK Genel Başkanlığı için son kongrede, ‘Ben son kez aday oluyorum’ demiştim. Siyaset yapanlara, sendikal mücadele veren arkadaşlara sesleniyorum; bulunduğunuz yerde ikiden fazla aday olmayın. Gençlerin önünü açalım. Kimseye de mesaj göndermiyorum. Bu benim geleneğimdi. Arkadaşlarım bilir. Ben önümüzdeki dönemde aday olmayacaktım” dedi.

BÖLGE TANIMAYAN BİR MİLLETVEKİLİYİM
Sözlerini sürdüren Beko, CHP’den milletvekili olma sürecini anlattı. Beko, “CHP’den milletvekili teklifi aldım ve bunu kabul ettim. İstanbul’da yıllarca kaldım. Bana istediğin yerden aday ol dediler. Ben Türkiye’de 40 yılını sendikal mücadeleye adamış biriyim. İzmir’den çok uzak kaldım. Artık belirli bir yaştan sonra İzmir’de yaşamak ve İzmir’e hizmet etmek istedim. Bölgemi de belirtmedim. ‘Hangi bölge gösterirseniz orada çalışırım’ dedim. Bölge tanımayan bir milletvekiliyim. 40 yıllık CHP’liyim” diye konuştu.

İMZA VEREN ARKADAŞLA NEREYİ KAZANACAKSAK O ARKADAŞI ADAY GÖSTERMELİYİZ
Yerel seçim sürecine dair açıklama yapan Beko, “Bu sürecin artık geride kalması gerekiyor. Ben dışarıdan gördüğüm eksiklikleri hem genel başkan hem de İnce’yle paylaştım. İlçelerden çalışmalar başlamalı. İmza verdi-vermedi diye bir düşünce yok. İmza veren bir arkadaşımızla nereyi kazanacaksak o arkadaşımızı aday göstermeliyiz. Onları ötelemeden bu işleri yapmalıyız. İmza defterini kapatalım. Yüzümüzü yerel seçimlere dönelim” dedi.

HALKIN ÜZERİNDE ÖLÜ TOPRAĞI VAR
Kendisinin belediye başkan adaylığı noktasında bir düşüncesi olmadığını söyleyen Beko, “Kesinlikle öyle bir düşüncem yok. Halkın üzerinde bir ölü toprağı var. İzmir’e sahip çıkalım. Bu noktada çalışmalarım var. İzmir güzel ve herkesin yaşamak istediği bir kent... İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi’nde ve 30 ilçenin başında çağdaş, demokrat başkanların olması güzel olur. Kocaoğlu’nun nasıl bir karar vereceğini bilemiyorum” dedi.

NE İZMİR’İ NE ÖRGÜTÜ DİZAYN EDEBİLECEK YETKİYİ KENDİMDE GÖRMÜYORUM
Şeyh Bedrettin, ‘ön yargı yanılgının anasıdır’ der. Bu kentte ön yargılı insanlar da var. Şeyh Bedrettin, ‘Beraber üretelim, beraber tüketelim, beraber yönetelim’ diyor. Yarin yanağından gayri her şey ortak. 15 yıllık bu görevi yapan başkanımız önce ilçe başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı, kadın kollarını, il başkanını, örgütü bir araya getirip basına kapalı şekilde bunları konuşmalı. Birikimli, tecrübeli bir insan… Onların da düşüncelerini alarak karar vermesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Bugüne kadar Aziz Kocaoğlu’nun büyükşehir belediye başkanı olmasında bu örgütün büyük mücadelesi ve desteği var. Bugüne kadar bu örgütün verdiği destek olumluydu, bugün ‘ben gidiyorum’ demek çok doğru değil. Tüm örgüt önemli... Örgütle hareket etmesi, karar vermesi doğru olur. Örgütü dolaştım. Örgütün talebi, sandıklar kurulsun, oradan çıkacaklar adaylarımız olsun’ diyor. Ben şahsen kendisiyle ilgili gıyabında bir görüş belirtmem doğru değil. Ama örgüt bir araya geldiğinde kendi düşüncelerimi söylerim. Ne İzmir’i ne örgütü dizayn edebilecek yetkiyi kendimde görmüyorum” ifadelerini kullandı.  

 
Rusya'dan kritik Türkiye açıklaması!
 
Tiyatro tutkunları fuarda buluştu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alevi 12 Eylül 2018 Çarşamba 13:48

dürüst olmalı kocaoğlu izmire ne kattı trafik çilesisinden başka gelinde mithat paşa caddesini bi görün tranvayın sonuçları yazık izmire çok yazık

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 11 Eylül 2018 Salı 21:23

Dolar almış başını gidiyor herşey güllük gülistanlık ne olacak bu memlekettin hali

Yorumu oyla      10      5  
REİS 11 Eylül 2018 Salı 15:37

SSK hastahanelerini yöneten başkanına sor yoldaş BEKO..

Yorumu oyla      10      7  
CHPli 11 Eylül 2018 Salı 15:29

Evet sayın vekilim belediyelerde de 2 dönemden fazla aday olunmamalı gençlerin önü açılmalı.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan 7 kritik maden ve santral sorusu!
Maden faaliyetine devam eden işletme sayısının kaç olduğunun açıklanmasını ...
ABD basınına yazdı: Köprüden önce son çıkış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Wall Street Journal’a Suriye krizi ve İdlib sorunuyla ...
İnce: Kılıçdaroğlu'na rakip olmadım
CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı ...
 
CHP İzmir’in ilçe başkanlarından Ankara’ya çıkarma!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir'deki 12 ilçe başkanı Genel Merkez’de ...
AK Parti'den flaş 'ittifak' açıklaması!
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, partinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Fatih YAPAR yazdı... Neyin ittifakı?
Fatih YAPAR yazdı... Neyin ittifakı?
 
Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "Batı Trakya Türk azınlığının endişeleri ...
Yargıtay'dan flaş Berberoğlu kararı
Yeniden milletvekili seçilen Enis Berberoğlu hakkındaki davanın, "yasama ...
CHP’li Pekşen’den İzmir mesajları: Burada suratlar asılmışsa…
Trabzon eski Milletvekili Pekşen, “Çok kısa sürede hayran kalınacak kadro ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva