HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2020 Salı - 09:00

CHP’li Bayır’dan ‘Çav Bella’ çıkışı: Provokasyonu bizzat AK Parti yaptı!

İzmir’de ‘camide müzik yayını’ konusunda açıklamalarda bulunan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti cephesini kızdıracak iddialarda bulundu. CHP’li Bayır, “Bu provokasyonu bizzat AKP’nin kendisi yaptı. Ben buna inanıyorum” dedi.

CHP’li Bayır’dan ‘Çav Bella’ çıkışı: Provokasyonu bizzat AK Parti yaptı!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Pandemi sürecinden ekonomiye, yerel yönetimlerden İzmir’de ‘camide müzik yayını’ provakasyonuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, iktidarı sert sözlerle eleştirdi ve hükümetin, ‘oy kaybederim korkusu’ ile CHP’li belediyelerin önünü kesmeye çalıştığını söyledi.

“OY KAYBEDERİM KORKUSUYLA İZMİR’İ HEDEF ALDILAR”
Pandemi sürecini İzmir açısından değerlendiren Bayır,” Pandemi konusunda 18 yıldır ülkeyi yöneten AKP, maske dağıtımında sınıfta kalsa da yerel yönetimler daha iyi çalıştılar. Birçok konuda yerel yönetimler gerçekten başarılı bir sınav verdi. Bu işin partisi olmaz. Virüs sen hangi partidensin diye sormaz. Bu yüzden kim neyi başarabiliyorsa, bu yardımlar kimden gelirse teşekkür etmeyi bilmeliyiz. Yapılan güzel şeyler konusunda devletin desteğini görmek istiyoruz.

Belediyeler kendi yağıyla kavrulmaya çalışırken iktidar buna engel olmaya çalıştı. Bütün dertleri koltuklarını korumak oldu. Oy kaybederim korkusuyla İzmir’i hedef aldılar. Camiler üzerinden gündem değiştiriyorlar. 2 yıl önce alınmış kararın iki yıl bekletilip şimdi gündeme getirilip, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğini düşürüyorlar. Gazeteciler gözaltına alınıyor. Böyle baktığımızda öyle bir yerdeyiz ki, 650 milletvekiliyiz, 850 tane fezleke var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir demokrasi anlayışı yok“ ifadelerini kullandı.

 “PROVOKASYONU BİZZAT AKP’NİN KENDİSİ YAPTI”
Bir anda ülke gündemine oturan ‘camide müzik yayını’ provokasyonuna değinen İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti’yi hedef gösterdi ve “İzmir için bu provokasyonlar ilk defa yapılmıyor. AKP’nin zaman zaman İzmir’i niye ele geçiremiyorum diye bir takım faaliyetlere giriştiğini biliyoruz. İktidar, İzmirliye, eğer bize oy vermezseniz sizin burnunuzdan fitil fitil getiririz demektedir. Ancak İzmirliler bu tehditlere pabuç bırakmamış ve İzmir’de CHP’yi iktidara getirmiştir.

İktidar toplumu yoksullaştırırsam ve sonra da onlara yardım edersem sana oy verirler anlayışına sahip. Cami olayında önce bunu yapanı yakalasınlar. Ama ben bunun artık ortaya çıkacağına inanmıyorum. Bu provokasyonu bizzat AKP’nin kendisi yaptı. Ben buna inanıyorum. Camiye yakın bir yerden caminin frekansına girmişler bunu yapmak için. Bir zamanlar dombra çalınmıştı. O da yanlıştı, bu da yanlış. O zaman ses çıkarmayanlar şimdi bizim üzerimize çamur atmaya çalıştılarama tutmadık. Bu zamana kadar bu işi yapanlar ortaya çıkmadı, bundan sonra çıkacağını düşünmüyorum. Hiçbir CHP’li cami hoparlöründen Çav Bella çalınmasıyla partisine oy geleceğini düşünmez. Ama CHP’yi dinsiz olarak göstermeye çalışanlar bunu üzerinden siyaset yapma peşinde olabilirler“ dedi.

“SAYIN TUNÇ SOYER’İN KARARIDIR, TAKDİR ONUNDUR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, tartışmalara neden olan atama kararlarını değerlendiren Bayır,“Tunç Soyer İzmirlilerin oyu ile seçilmiştir, atamalardaki sorumluluk kendisinindir ve biz Soyer’in kadro seçiminde, kendisinin seçmesini istiyoruz. Geçmiş dönemlerde Aziz Kocaoğlu’na düzmece savcılarla bir takım faaliyetlere girişmişlerdi, ancak sonuç alamadılar. Tunç Soyer’in de bu konuda bir hata yapacağını düşünmüyorum. Sayın Tunç Soyer’in kararıdır, takdir onundur” dedi.

“HALK BU İKTİDARDAN BUNLARIN HESABINI SORAR”
İzmir’deki, işsizlik rakamlarını açıklayın vekil Tacettin Bayır, “halk bunların hesabını sandıkta soracak” dedi ve “İzmir’de 200 bin işsiz var, 100 bini üniversite mezunu. Belediyelerde 58 bin çalışan var. Belediyeler işsizlik konusunda tek çözüm değildir. Birçok belediye kendi personelinin maaşını yatıramaz hale gelmiş durumda. Durum böyle olunca başkanlarımızın sorumlulukları çok daha fazla artmış durumda. Biz de vatandaşların taleplerini belediyelerimize ileterek, başkanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben belediye başkanlarımızın 2023 yılında bizi iktidara taşıyacağına inanıyorum. Başarılı olmaya mecburuz. Yıllar sonra iktidara gelmek için başarılı olmaya mecburuz.

Mecliste bu işsizlik konusunu çok sık gündeme getiriyoruz. Ancak ekonomi dibe vurmuş durumda. Geçmişten bugüne cumhuriyet kazanımlarının gözden çıkarılması, hastane köprü gibi özelleştirmelerle; geçmediğimiz yola para vererek, gitmediğimiz hastaneye para verdiğimiz bir ekonomik durum içerisindeyiz. Ben inanıyorum ki bu halk bunları unutmaz ve bu iktidardan hesap sorar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜM PARTİLER İÇİNDE SEÇİME EN HAZIR PARTİ CHP”
Erken seçim ve milletvekili transferlerini değerlendiren Bayır, “Tüm partilerin içinde seçime en hazır parti CHP. Tüm kadrolarımızla seçime herkesten daha hazır… Ben 5 yıldır milletvekiliyim 5 seçim gördük bu süreçte. İstanbul seçimleri bunun en açık örneğidir. İptal edilen seçimleri daha büyük bir farkla bir kez daha kazandık.

Türkiye’de istihdam sorununun çözümü yerli ve yabancı sermaye ile çözülür. Ancak siz sürekli seçim yaparsanız, gazetecileri hapse atarsanız, adaleti sağlayamazsanız, sermaye gelmez. Dolayısıyla da istihdam sorunu çözülemez.

“ASIL KİRALIK VEKİLLERİ BİZ BİLİYORUZ”
“AKP, İYİ Parti’nin seçime girmesini engellemek için yaptı bu işi ancak biz sürekli bu seçim barajını düşürmek için adımlar attık. Biz İYİ Parti’ye 18 günlüğüne, demokrasinin önünü açmak için gittik. Biz demokrasinin önünü açacak her konuda adım atmaya hazırız. Bizim parayla pulla işimiz olmaz herkes de bilir bunu. Tacettin Bayır’ın parayla pulla işi olmadığını, AKP’liler de bilir. Asıl Kiralık vekilleri biz biliyoruz. Kendi partisini kapatıp; Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş gibi siyasetçilere bakarsak, kimin kiralık olduğunu görürüz.”

“ANKARA, İZMİR’E ‘KÖR’ BAKIYOR”
Merkezi hükümetin İzmir yatırımlarını değerlendiren Bayır, “Ankara, İzmir’e ‘şaşı’ baksa iyi, ‘kör’ bakıyor. İzmir Büyükşehir bu işi tek başına yapmadı, meslek odalarıyla birlikte çalışarak yaptı. Ankara’ya göndermeden önce de mecliste oylattı ve AKP’liler de ‘evet’ dedi. İzmir’den geliyorsa kesinlikle bütün projeler bekletiliyor. Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde, 9 dosya yollandı hala bekletilenler var. Ankara, problemli olan kentsel dönüşüm projelerini ‘sen yap’ diyor ama hazine arazisi olan; yani vatandaşla kavgaya neden olmayacak projeleri kendileri yapıyorlar. Ekonomiyi camlandıracak olan projelerimizin önüne set çekiyorlar.

"ÇEŞME PROJESİ DOĞRU PLANLANMALI"
Çeşme Projesi’ni yorumlayan vekil Bayır, “mesele ilk gündeme geldiğinde sayın Cumhurbaşkanı tarafında kamulaştırılacağı iddia edilmişti. Birçok insanın arazisi var. Çevreci akımlar bu plana karşı. İnsanlar ‘toprağıma, suyuma, havama dokunma’ diyor. Bu çok önemli… Bizim kuşağımız bu değerleri itiraf edelim ki koruyamadık. Çocuklarımıza bu güzellikleri bırakamadık. Mayıs ayında ilk defa 40 derece sıcak gördüm, İzmir’de. ‘7 ay güneş doğmayacak’ diye bilim adamlarının iddiası var. Bu proje ekolojik dengeyi bozuyor, doğayı, bitki örtüsünü bozuyor. Biz üretime karşı değiliz. Ama doğanın ekolojik dengesini para uğruna mahvetmenin anlamı yok. Bunlar doğru planlansın diyoruz. Çeşme Belediye Başkanı açısından düşünüyorum; bir yanda yatırımcı, bir yanda çevreciler. Bu projelerin doğru planlanması gerekir” dedi.

“AĞUSTOS’TA İKTİDARA YÜRÜYÜŞ KURULTAYIMIZ OLACAK”
Kurultay süreci partide yeni bir sinerjinin oluşacağını belirten Bayır, “Ben çok uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. Parti tecrübemden yararlanmak isterse hayır demem. Biz iktidara gitme yolunda hangi görev verilirse, nefesim yettiği yere kadar koşarım. Genel Başkanımız, ‘milletvekillerini halk seçsin’ dedi bu sevindirici bir gelişmeydi. Ağustos ayındaki kurultayımız iktidara yürüyüş kurultayımız olacak.

 
'Böyle devam ederse bulaşma artar'
 
Jeofizik mühendisinden deprem uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 9 Haziran 2020 Salı 10:40

ya yeter artık ya yok akp chpliyi suclar chp akpliyi suclar biriniz yapıcı siyaset yapsın ya nedir bu rezalet

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Kadere bakar mısın!
Mehmet KARABEL yazdı... Kadere bakar mısın!
Provokatif bilgi paylaşan 11 bin hesap tespit edildi
AK Parti Sözcüsü Çelik, koronavirüs salgınıyla ilgili provokatif bilgi ...
MHP İzmir'in yeni binasına ilk ziyaret ittifak ortağından!
AK Parti İzmir heyeti, yeni binasına taşınan MHP İzmir İl binasına "hayırlı ...
 
Başkan Sürekli’den İzmirlilere uyarı: Normalleşelim ama yok saymayalım!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; koronavirüsle mücadelede ...
AK Parti İzmir'den 'hayati' bağış!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, koronavirüs nedeniyle azalan ...
Bahçeli: Hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı yoktur
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2 HDP'li, 1 CHP'linin milletvekilliklerinin ...
 
İyi Parti İl Başkanı Kırpınar’dan uyarı: Provokasyonun merkezi İzmir!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar son günlerde İzmir üzerinden ...
CHP’li Polat ‘IBAN’ çıkışı: Nereye harcandı?
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Covid-19 salgınıyla birlikte ...
Prof. Dr. Tosun: Erken seçim muhalefet lehine görünmüyor!
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, koronavirüs gölgesinde dünya ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva