HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2020 Pazartesi - 12:20

İyi Parti İl Başkanı Kırpınar’dan uyarı: Provokasyonun merkezi İzmir!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar son günlerde İzmir üzerinden bir algı operasyonu başlatıldığını söyledi. Kırkpınar, “Camide müzik ve soruşturmalar dahil görülüyor ki provokasyonun merkezi olarak İzmir seçilmiştir. Ben daha önce de ‘Haziran sıcak geçecek’ demiştim. Hepsi gerçekleşiyor” dedi. Kırkpınar, KHK ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyenlerin Büyükşehir’de görev alması konusunda ise, “Yasalara aykırı mı?” ifadelerini kullandı.

İyi Parti İl Başkanı Kırpınar’dan uyarı: Provokasyonun merkezi İzmir!

EGEDESONSÖZ- Olağan kongre sürecine hazırlanan İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda çalışmalar sürerken “yeniden göreve devam” kararı alan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar önemli açıklamalarda bulundu.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Kırkpınar, “Camide çav bella yayını ve müzik soruşturması dahil diğer tüm yargısal süreçlerde görülüyor ki İzmir birileri tarafından provokasyonun merkezi seçilmiştir. Hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Ben daha önce bazı açıklamalarımda ‘Haziran sıcak geçecek’ demiştim. Bunu yaz mevsimi olması nedeniyle ve hava durumu anlamında demedim. Şimdi ne olduğunu hep birlikte görüyoruz” dedi.

YASALARA AYKIRI MI?
İl Başkanı Kırkpınar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 15 Temmuz sonrasında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında üniversitedeki görevlerinden atılan Melek Göregenli, Ayşen Uysal ve Nilgün Toker Kılınç’ı belediye şirketi Grand Plaza A.Ş’ye yönetim kurulu olarak ataması ile ilgili de konuştu. Kırkpınar, “Anayasa Mahkemesi (AYM) "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla hazırlanan metne imza atan akademisyenlerin başvurusu konusunda ‘hak ihlali var’ kararı almıştı. İmza atan kişilerle ilgili YÖK bir düzenleme yapmadı. Ortada bir hukuk garabeti var. Hal böyle iken; akademisyenlere İzmir’de verilen görevler görev tanımlarına uygunsa ne denilebilir? Yasalara aykırı iş mi yapıldı? Cumhurbaşkanı, Yüksek İstişare Kurulu adı altında onlarca kişiye görev verip kurullar oluşturdu. Aralarında birçok eski isim de var. Bunlar görevleri bedava mı yapıyorlar? Hiçbirisi karşılığında ücret almıyor mu? Meseleye böyle bakmak lazım” diye konuştu.

ENSAR YÖNETİCİSİ ATANIRKEN…
Kırpınar, CHP PM Üyesi Eren Erdem’in İzmir’de belediye şirketinde “yönetim kurulu üyesi” sıfatıyla görev alması üzerinden başlayan tartışma için de, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde alınan bu kararlar idari bir tasarruftur.  Biz bu kararlara ne engel olabiliriz ne de yönlendirme yaparak katkı koyabiliriz. Bu kararlara laf söyleyenler  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Ensar Vakfı'nın Afyonkarahisar yönetim kurulu üyesi atanırken niye konuşmadı? Eren Erdem, aykırı bir tip olabilir. Söylemleriyle bazı kesimlerin sinir uçlarına dokunuyor olabilir. Ama bu kararları eleştirenler önce tüm alınan kararlar hakkında da bir şeyler söyleyebilmelidir” ifadelerini kullandı.

 
Bakan Albayrak: Firmalara 400 milyon TL'ye kadar yatırım desteği sağlanacak
 
THY'den sağlık çalışanlarına yüzde 40 indirim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 8 Haziran 2020 Pazartesi 12:59

Sayın KIRKPINAR'a katılıyorum. Özellikle İzmir üzerinden bir tartışma yaratılarak, bilemediğimiz bir şeyler yapılmak isteniyor. Unutulmasın ki İzmir; hoşgörünün,demokrasinin,insan haklarının, evrensel değerlerin,barışın ve her şeyden önemlisi yaşamayı seven insanların bir arada bulunduğu bir yerdir. İzmir, ötekileştirmeye ve kutuplaştırmaya; dün olduğu gibi bugün de prim vermediği gibi yarında vermeyecektir.NOKTA

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat ‘IBAN’ çıkışı: Nereye harcandı?
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Covid-19 salgınıyla birlikte ...
Prof. Dr. Tosun: Erken seçim muhalefet lehine görünmüyor!
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, koronavirüs gölgesinde dünya ve ...
Çarpıcı iddia: İttifak partilerine yüzde 5 barajı!
İttifak uygulamasının seçim barajını fiilen ortadan kaldırdığı yorumları ...
 
İttifak partilerine yüzde 5 barajı iddiası!
İttifak uygulamasının seçim barajını fiilen ortadan kaldırdığı yorumları ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Bizans bayrağı' tepkisi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Rum yönetimi adanın güneyinde son ...
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay açıklaması!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ertelenen kurultayı, Ankara Eryaman'daki stadyumda ...
 
Sözcü Kalın'dan Libya açıklaması!
Libya'daki son gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim ...
Bakan Soylu: Mesele çözülmüş değil
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib kentindeki siviller için ...
AK Parti cephesinden Büyükşehir'e görevlendirme tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva