HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2020 Pazar - 17:55

CHP’li Başkan Uyan’dan iktidara: Bunlar tutmaz, haydi başka kapıya!

İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan, geçmiş yıllarda gerçekleşen sosyal medya paylaşımlarından dolayı bazı CHP’lilerin hedef haline gelmesi için, “Kimse bize etik, ahlak dersi vermeye kalkmasın. FETÖ terör örgütüne övgüler düzenlerin, beraber yollarda yürüyenlerin CHP gençliğine 7 yıl öncesinden hakaret etme hakkı yoktur. Büyükelçi bakara makara diyordu, niye partiden atmadılar? Bunlar tutmaz, haydi başka kapıya!” ifadelerini kullandı.

CHP’li Başkan Uyan’dan iktidara: Bunlar tutmaz, haydi başka kapıya!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Gençlik örgütlenmesi üzerinden detaylı açıklamalar yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan net ifadeler kullandı.

Pandemi sürecine de değinen Gençlik Kolları Başkanı Uyan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü hizmetlere ayrı bir parantez açtı.

AK Parti ve CHP arasında son dönemlerde sosyal medya üzerinden yaşanan tartışmalara değinen Uyan açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKLER KUTUPLAŞTIRICI BİZ BARIŞTIRICIYIZ
Gençleri siyaset yapmaya davet eden Uyan, “Önce CHP’de siyaset yapmaya davet ediyoruz. Ama her görüşe saygımız var. Bizim gibi düşünmeyenler olabilir, onlar da diğer partilere katılarak siyaset yapsınlar. Gençler siyasette olmazsa yaşlılar daha kutuplaştırıcı. Bizler barıştırıcıyız” dedi.  

BU İŞ SPARTAKÜS’LERE KADAR GİDER!
Gençlerin olmadığı siyasi düzene dair eleştirel konuşan Uyan, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Önder sav gibi isimlerden örnekler verdi. Geçlik örgütlenmesinin önemine vurgu yapan Uyan, “Bu iş Spartaküs’lere kadar gider” mesajını verdi.

VEKİL KIRKPINAR’A ÇAĞRI: GELSİN KİRAZ BAHÇESİNE BAKALIM KİM TOPLUYOR, KİM TOPLAYAMIYOR?
Kemalpaşa’da kiraz toplama sürecinde gönüllüler ordusunun aktif rol almasına dair konuşan Uyan, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın, “Kiraz toplamak zor iştir, herkes toplayamaz” diyerek Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyesini eleştirmesine cevap verdi. Uyan, “Biz gençler toplamayı gayet iyi biliriz. Eleştirmek için eleştirenlerin, halkın yanında olmamızı çekemeyenlerin böyle garip açıklamaları oluyor. Gelsin bir kiraz çiftçimizin bahçesine bakalım kim topluyormuş. Kendisine böyle bir çağrımız olsun” dedi.  

DENİZ GEZMİŞ KÖPRÜ YAPIYORSA BİZ DE GÖNÜLLÜ HİZMET EDİYORUZ
Sözlerini sürdüren Uyan, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına değindi ve “Tunç Soyer İzmir’de bir başarı hikayesi yazıyor. Diğer CHP’li belediyelerin yaptıkları çok iyi işler var. Ama sadece kiraz çiftçisi için yaptıklarına bile değinsek yeter. Biz tabii ki o çiftçinin pandemi sürecinde yanında olacağız. ‘Bize oy verecekler mi?’ diye düşünmüyoruz. Kiraz üreticisinin yardıma ihtiyacı var ve bizim de onların yanında olmamız lazım. Bir siyasi propaganda derdinde değiliz. Bazıları gibi ‘benden başka kimse yardım yapmasın, ben oy alayım’ anlayışında değiliz. Biz sadece oy için yardıma gideceksek biz siyaset yapmayalım. Deniz Gezmiş gidip köprü yapabiliyorsa biz de karşılıksız hizmet üretenleriz. Öyle konuşmakla olmuyor. Biz bundan bir siyaset üretmek istemiyoruz. Biz İzmirli gönüllü gençler olarak oradayız. Pandemi sürecinde yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım ediyoruz” diye konuştu.

BEN GEZİ ÇOCUĞUYUM!
Gezi Olayları’nın 7’nci yıldönümü olması sebebiyle konuyla ilgili görüşlerini aktaran Uyan, “Ben bir Gezi çocuğuyum. Gezi bir ağaçla başladı ama bir memleketin gençliğinin ayağa kalktığını gösterdi. Gezi sanattır, dayanışma, emek, sevgi, eşitlik, şiir, demokrasi, umuttur. Bugün Gezi’yi vandalizm olarak niteleyenler, ‘Ali İsmail Korkmaz için emri ben verdim’ diyenler bugün ABD’de George Floyd için samimiyetsiz tweet atmaktadırlar” dedi.  

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İÇİN NET MESAJ: BUNLAR TUTMAZ HAYDİ BAŞKA KAPIYA!
Sosyal medya üzerinden son günlerde bazı CHP’lilerin hedef haline gelmesine ilişkin konuşan Uyan, “CHP İzmir gençlik örgütleri hem parti içinde hem de Türkiye’de çok beğenilen işler yaptı. Her sorunu takip etti ve çıkarsız yaptı bunları. Pandemi sürecini yürütemeyenlerin, bir maske bile dağıtamayanların, bu süreçte ortaya çıkamayanların bugün bize yaptıkları yıpratma hareketlerine pirim vermeyeceğiz. Bazı suçların zamanaşımı kavramı vardır. Parti devleti mantığıyla hareket ederek trol çeteleriyle birlikte yargıyı baskı altına almaya çalışanlara CHP’nin sert bir cevabı olacaktır. Hukuki hataları tasvip etmiyoruz. Kimsenin hakkını, hukukuna girilmesini tasvip etmiyoruz. Ama birileri yargıyı bir partinin kolu olarak görmektedir. Bugün sosyal medya üzerinden bir saldırı var. Bir arkadaşımın 7 yıl önce attığı tweetleri gündeme getirenlere söylüyorum; eski defterleri mi açalım? Memleketi yöneten iki ortak var. İki ortağın birbirine o zaman söylediği cümleleri ben 17 yaşında bir genç olarak dinlemeye utanırım. Kimse bize etik, ahlak dersi vermeye kalkmasın. FETÖ terör örgütüne övgüler düzenlerin, beraber yollarda yürüyenlerin CHP gençliğine 7 yıl öncesinden hakaret etme hakkı yoktur. Büyükelçi bakara makara diyordu, niye partiden atmadılar? Bunlar tutmaz, haydi başka kapıya!” ifadelerini kullandı.

ÇAV BELLA OLAYINI KİM YAPTI? AÇIKLAYIN!
Uyan açıklamalarına devam etti ve “Çav Bella olayında ilk tepkiyi biz verdik. 15 gündür niye yapanlar bulunamadı? Ellerinizde cihaz mı yok? Açıklayın bilelim! Kim yaptı? Ama bunu biliyoruz ki ilk tepkiyi CHP verdi. Deniz Yücel’in açıklamaları çok açıktır. İl başkanımız süreci çok doğru yönetmektedir. Pandemide Tunç Soyer nasıl sürecin lideriyse bu trol olaylarında da Deniz Yücel bizim önderimizdir. Bu olayın tarafıyız. Bu provokatif olayın takipçisiyiz. Selden kütük kapmaya gerek yok” dedi.

ALLAH AŞKINA AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI NE YAPMIŞ PANDEMİDE?
AK Parti cephesinden gelen istifa açıklamalarına değinen Uyan, “Birileri istifa bekliyorsa çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batıracak. 7 yıl öncesine inersek kimin kimlerle birlikte olduğunu, kimin kiminle siyaset yaptığını, kimin kimin okulunda okuduğunu hatırlatmak isterim. CHP’lilerin hiçbiri FETÖ’yü övücü bir tek kelime yazmamıştır. FETÖ’ye övgüler düzenlerin CHP’den istifa isteme hadleri, hakları yoktur. Allah aşkına şu an pandemiyi konuşuyor muyuz? AK Parti gençlik kolları ne yapmış bu süreçte?” diye konuştu.  

 
Yeni normalin ilk günü: Hayatımızda değişenler neler?
 
TBMM 48 gün sonra mesaiye başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sağlık turizminde ciddi bir sıçrama yapıyoruz'
İstanbul'da inşa edilen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin ...
CHP'li Yücel'den 'paylaşım‘ çıkışı: Dönemin koşullarına bakmak gerek!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, iktidar ve muhalefetin sosyal medya üzerinden ...
Ünlü popçunun annesi o partinin ilçe başkanı oldu!
Ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç’ın annesi Hanife Kural Yıldırım Gelecek Partisi’nin ...
 
Bakan Soylu: İki provokatörü yakaladık!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail ...
'Provokasyonlara müsaade etmeyiz'
AK Parti Sözcüsü Çelik, kilise provokasyonlarına müsaade etmeyeceklerini ...
CHP'li Kılıç hükümete çağrı: Odaları, baroları bırak; ekonomiye bak!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir ...
 
AK Partili Artçı’dan Başkan Kayalar’a yanıt: Bu gemi yalanla da yürümez!
Menderes Belediyesi’nin camilere logolu seccade ve reklam panolu dezenfektan ...
MHP İzmir'de revizyon tamam!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yürütme kurulunda ...
Başkan Sengel'den Lider'e '1 yıl' raporu!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva