HABERLER>POLİTİKA
30 Mayıs 2020 Cumartesi - 12:27

AK Partili Artçı’dan Başkan Kayalar’a yanıt: Bu gemi yalanla da yürümez!

Menderes Belediyesi’nin camilere logolu seccade ve reklam panolu dezenfektan dağıtımına yönelik tartışmalar devam ederken; Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın “Biz logolu seccade yaptırmadık. Provokeye izin vermeyiz.” şeklindeki açıklamalarına AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı’dan tepki geldi.

AK Partili Artçı’dan Başkan Kayalar’a yanıt: Bu gemi yalanla da yürümez!

Başkan Artcı, yaptığı açıklamada; “ Seccade haberini servis eden kendileri, fotoğrafı çeken kendileri. Seccadeyi o haber ve fotoğrafta kullanan kendileri! Şimdi de çıkmışlar, biz yapmadık, basmadık diyorlar. Ellerine çiçekli birer kağıt parçası almışlar, biz bunu yaptık diyorlar! Buna kargalar bile güler. Takiyye kokan, reklam üstüne kurulmuş içi boş hizmet anlayışları ile bir yılı hiç ettiler. Şimdi de yalanlarla peynir gemisi yürütmeye çalışıyorlar. Bu gemi yalanla da yürümez! Onlar bize yüklenerek düze çıktık sanıyorlar ama bu yaptıkları düpedüz halkın zekâsıyla dalga geçmek.” diye konuştu.

- BAŞKAN KAYALAR: MENDERES’TE PROVOKEYE İZİN VERMEYİZ

Benzer bir yalana; camilere astırdıkları dezenfektan ürünlerinin üstündeki tabela ile ilgili de başvurduklarını söyleyen Artcı; konuyla ilgili şunları söyledi; “ Camilerde belediye olarak önlem almaları, temizlik yapmaları iyi hoş da duvarlarına, yaptığınız iyiliğin üç katında reklam panoları asıyorsanız, bu doğru değil. Hele bir de bu panolardaki isminiz kapatıldığında, kaymakamlığa yüklenip, benim ismim yazmıyordu diye basına açıklama yapıyorsanız bu hem yalan hem çaresizlik. Yaptıklarını ellerine yüzlerine bulaştırıyor, sonra da yalanlarla, saldırılarla aklanmaya çalışıyorlar. Gerçekten trajikomik!”

PROVOKE EDİLMEYE İHTİYAÇLARI YOK Kİ!
CHP’nin sürekli olarak hata ve yanlışları ile gündeme gelip, geri adım atmak yerine topu AK Parti’ye ya da taca attığını söyleyen AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; sözlerini şöyle sürdürdü; “CHP zihniyetinin bu dönemde, zor zamandan siyasi menfaat sağlamaya çalıştığı bir çok uygulama gördük. Reklam yapmak için hizmet üretmek gerekir. Camiyi mi temizlediniz, buyurun haberinizi yaptırın. Hijyen malzemesi mi dağıtmak istiyorsunuz. Buyrun tabi ki dağıtın. Ama bir ibadethaneye reklam panonuzu çakamazsınız. Seccade adı altında logonuzla ve isminizle kapladığınız kağıt parçalarını dağıtamazsınız. Gündem olmaları için o kadar çok malzeme üretiyorlar,  o kadar çok hata yapıyorlar ki; provoke edilmeye ihtiyaçları yok.  Yalan ve yanlışları;  içi boş işleri ile ayan beyan ortadalar. Bizim bir şey yapmamıza gerek kalmıyor. Devletin ve milletin sınırlarını çizdiği dini değerlerine saldıran, saldıranların reklamını yapan; Cumhurbaşkanı’na hakaret eden de kendileri ama biz suçluyuz, yargı suçlu!  Bunları yapan her kim olursa olsun karşısında oluruz. Hiç günah keçisi aramasınlar; sadece aynaya baksınlar.”

DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDAYIZ
CHP’li Menderes Belediyesi’nin bir hizmet yılını geride bıraktığını hatırlatan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “ Pandemiyle mücadele sürecinin hassasiyeti nedeniyle, birlik beraberlik ve dayanışma ortamına halel getirmek istemedik. 14 aydır yerel idareden sorumlular ama taş üstüne taş koymadılar. Ağzımızı açıp tek kelime etmedik. Ancak, onlar bu süreçte de ağlama duvarına yaslandılar. Engelleniyoruz dediler, devletle aşık atmaya kalkıştılar.  Menderes halkı bize yerelde muhalefet görevi verdi. Bu görevi sonuna kadar yapacağız. Hiçbir zaman kötü örneğin, yanlışın arkasında durmadık. Bundan sonra da böyle olacak. Doğrunun yanında, yanlışın karşısındayız. Bu nedenle; görev ve yetkilerini kullanırlarken dikkat etsinler. Onlar; içi boş, reklam ve siyasi menfaatten öteye geçmeyen işler üretmeye devam ettikçe ve dolayısı ile Menderes kaybettikçe; bizim de elimiz elimiz üstünde durmamızı, sessiz kalmamızı beklemesinler. Kendilerini aklamak için de saldırmak ve yalan söylemek taktiğinden de vazgeçsinler. Sayın Kayalar’dan gerçek hizmet bekliyoruz, sözlerini tutmasını bekliyoruz. “ diye konuştu.

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; cami içlerine astırılan dezenfektan ürünlerinin üstünde isminin yer aldığı büyük tabelaların Kaymakamlık talimatı ile Müftülük tarafından kapatılmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın açıklamaları ile ilgili olarak “ Sayın Kayalar; kaymakamlığa yüklenerek, o tabelada adım yoktu diyerek tepki göstermiş. Ama, var. Halk da gördü, okudu. Bu noktada yalan söylemek ne işine yarayacak? Zaten hayra reklam bulaştırmışlardı, şimdi de yalan bulaştırdılar. İbadethaneler, reklam alanı değildir. Camilere yapılan hangi hayrın altında hayır sahibinin imzası, adı  olur?! Bağış yapan, destek veren ister bir kurum isterse şahıs olsun; bu görülmemiş bir şeydir. Bunların derdi hayır değil, reklam! Ne kaymakamlığın ne de müftülüğün bilgisi yokken, elinizi kolunuzu sallayarak camilere girip adına hizmet dediğiniz bu reklam operasyonunu gerçekleştiremezsiniz.” diye konuştu.

HATALARIYLA YÜZLEŞMEK YERİNE, İSYAN EDİYORLAR…
Başkan Artcı;  sözlerini şöyle sürdürdü; “ Son dönemde; salgın hastalıkla mücadele sürecinde üzerlerine düşeni yapalım derken, ipin ucunu kaçıran örnekler ortaya koyuyorlar.  Burada iyi niyetli hizmetten çok, dini hassasiyetlerin kendi reklamına alet edilmesi durumu ile karşı karşıyayız. Camilere hijyen ürünü dağıtmaları doğru ama o ürünün iki katı reklam tabelası yaptırıp altına asmaları yanlış! İbadethanelerimize hayır yapan yüzlerce insan, kurum var. Hepimizin bir desteği var. Kim altına imzasını atıyor, adını yazdırıyor!? Ayrıca, ilgili kurum olan Müftülüğümüzle hiçbir şekilde görüşmeden, ellerini kollarını sallayarak o çivileri oraya çakamazlar. Hem dini hem de kurumlar arası usulleri çiğneyip, müdahale gördüklerinde de feveran edemezler!  Ortalığı kasıp kavurmadan önce; hatalarıyla yüzleşsinler. Onlar bunu yapmak yerine yine engelleniyoruz isyanı çıkarıyorlar. Her şeyin bir usulü var. Aynı şeyi seccade olayında da yaptılar. İbadethanelerimiz, belediyenin reklam hanesi değildir.

İSTİSMARI DİLLERİNDEN DÜŞÜRMÜYORLAR AMA…
Bunu yanlış bir meselede ve yanlış bir mecrada yapıyorlar. Dinin, inancın ve ibadetin kutsallığını her iki türlü de ezip geçmiş oluyorlar. Engelleniyoruz diye isyan etmeden önce; şapkalarını önlerine koyup düşünmeliler. Din ve ibadethanelerimize saldırmak ile bu hassas değerlerimizi kendi reklamlarına alet etmek arasında incecik bir çizgi var. … İstismarı dillerinden düşürmüyorlar ama, istismarlarla gündeme gelmeye başladılar. Onlara, camilere bu desteği veremezsiniz diyen yok ki; elbette versinler. Ama kullanmadan, alet etmeden, iyi niyetle”

 
Nedim ATİLLA yazdı... Buğday uygarlıktır
 
Bakan açıkladı: İzmir'e uçuşlar başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Veli 31 Mayıs 2020 Pazar 12:48

Bu salgın sürecinde böyle bir polemik ilçemize yakışmadı. Konuşarak bunlar halledilebilirdi. Bilinçli olarak Belediye ile siyasi partiyi karşı karşıya getirilmiştir.Camilere de belediye adına seccade planlanmış ancak bunun yerine sade dağıtılmış.Vatandaşlar bu duruma sebep olanın asıl kişininin lçe Müftüsü ve işbirlikçileri olduğunu söylemektedir.

Yorumu oyla      2      3  
gazo 30 Mayıs 2020 Cumartesi 18:57

siz bu işleri iyi bilirsiniz sayın akp li arkadaş.biz bu işlerden anlamayız.

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 30 Mayıs 2020 Cumartesi 12:49

Adamın derdine bak!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'de revizyon tamam!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yürütme kurulunda ...
Başkan Sengel'den Lider'e '1 yıl' raporu!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ...
Özdemir'in tahliyesine CHP'li Yücel'den ilk yorum: Yanlış hesap Bağdat'tan döner!
Camilerde müzik soruşturması sonucu tutuklanan CHP İzmir İl Eski Başkan ...
 
CHP Gaziemir’den AK Parti’ye yanıt: Yargısız infaz yapmayın!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve ilçe yöneticileri AK Parti Gaziemir’in ...
'Şehir hastanelerinin önemini gördük'
Bugün hizmete sunuluna Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışını ...
Şentop'tan 'vekil transferi' açıklaması!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, siyasi partiler arasında milletvekili transferi ...
 
İYİ Partili Çıray'dan 'hayati' iddialar: Bakan Koca'ya 10 kritik soru!
İzmir Milletvekili ve İyi Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu ...
CHP'li Serter: Halkın gerçekleri ile Saray’ın hikayeleri arasında uçurum var
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, yaptığı ...
CHP İzmir’de milletvekilleriyle gündem zirvesi: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri son günlerde sosyal medya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva