HABERLER>POLİTİKA
30 Mayıs 2020 Cumartesi - 18:34

CHP'li Yücel'den 'paylaşım‘ çıkışı: Dönemin koşullarına bakmak gerek!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, iktidar ve muhalefetin sosyal medya üzerinden adeta savaş halinde olmasını değerlendirdi. Bazı partililerin Gezi olayları sürecinde yaptıkları paylaşımlar nedeniyle soruşturma ve gözaltılar yaşaması için konuşan Yücel, “O dönemde iktidarın nasıl baskıcı, despotik bir anlayışla o süreci yönettiği, ne kadar masum, çevreci bir anlayışla başlayan bir hareketin gençlik hareketine ve sonrasında toplumsal bir harekete evirildiğini hep birlikte yaşadık. O dönemin koşullarına bakmak lazım” dedi.

CHP li Yücel den  paylaşım‘ çıkışı: Dönemin koşullarına bakmak gerek!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yücel önemli mesajlar verdi.

Salgın sürecinde CHP’li belediyelerin başarılı bir grafik çizdiğini söyleyen Başkan Yücel, zaman zaman iktidara yüklendi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bazı camilerden müzik yayını yapılması ve sonrasındaki süreçte yaşanan tartışmalara değinen Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve partisinin kurumsal kimliğinin hedef haline getirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Ayrıca Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın 2013 yılına ait sosyal medya paylaşımlarının gündeme gelmesiyle yaşanan tartışmalara da ayrı bir parantez açan Yücel, Gezi Parkı Olayları’nı hatırlattı ve “O dönemin koşullarına bakmak lazım” mesajını verdi.

Kurultay tarihi, erken seçim, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın paylaşımları, Urla’ya ayanan kayyum gibi konularda da açıklama yapan Yücel net ifadeler kullandı.

BAŞKANLARIMIZ SÜREÇTE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR
Koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde aktif ve herkesin sahiplendiği bir dayanışma kampanyası gerçekleştirildiğini ifade eden Yücel, “İzmir bu konuda güzel bir örnek gösterdi. Tabii İzmir’de daha düşük seviyede yaşansa da Türkiye geneline baktığımızda CHP’li belediyelerin aldıkları inisiyatif nedeniyle engellenmeye çalışıldığı dönemler oldu. Atılan adımların birileri tarafından engellenmeye ve pasif edilmeye çalışılması üzüntü vericiydi. Belediye başkanlarımız ellerinden geleni yaptılar. Bizlerin göğsünü kabarttılar. Ben hepsini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.  

ŞU AN İKTİDARDAKİ ANLAYIŞ KENDİNİ DEVLETİN SAHİBİ GİBİ GÖRMESİN
Belediyelerin süreçteki rolüne değinen Yücel, “Bu sürecin belediye imkanlarıyla sonsuza dek yürütülmesi mümkün değil. Belediyelerin imkanları salgın öncesindeki normal dönemde bile kısıtlıydı. İller Bankası alacakları vs… Bu salgınla mücadele döneminde vefa destek grupları oluşturuldu ama bunların maddi ve ekonomik yükünü büyük ölçüde yerel yönetimler karşıladı. Olması gereken bir şey bu... Yerel yönetimler halka hizmet etmek için var, devlet halka hizmet için var. Yerel yönetimler devletin bir parçası. Şu yanlışı yapmamak lazım; şu an iktidardaki anlayış kendini devletin sahibi gibi görmesin. Devlet ayrıdır, iktidardaki siyasi irade ayrıdır. Bu dönemlerdeki çalışmaların başarıya ulaşması için devletin tüm organlarıyla eşgüdüm halinde bir yönetim sergilenmesi lazım. Hükümetin elini taşın altına koyması lazım. Gelişmiş ülkelerde salgın süreci böyle yürütüldü. Para basanlar oldu. Bunlar cesur ve sosyal devletin gerektirdiği adımlar. Bunların birtakım sonuçları olabiliyor. Merkezi yönetimin biraz daha cesur olması gerekiyordu” açıklamasını yaptı.  

HEM CHP’Yİ HEM DE BAŞKANIMIZ TUNÇ SOYER’İ HEDEFE KOYMAK İÇİN YAPILAN BİR ORGANİZASYONDUR!
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bazı camilerde ‘Çav Bella’ şarkısının çalınması sonrasında yaşanan tartışmalara, İl Başkanı eski Yardımcısı Banu Özdemir’in tutuklanması ve tahliye edilmesine dair konuşan Yücel, “Camide müzik yayını yapılması meselesi provokatif bir olaydır. Bu tespiti yapmak lazım… Neden provokatif? İzmir’in seçilmiş olması, yayını yapılan müziğin Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in seçim şarkısı olarak bilinmesidir. Tunç Soyer’in ‘bu şarkı üzerime yapıştı, benimle özdeşleşti’ açıklamasının 2 gün sonrasında bu yayının yapılmış olmasını gözden geçirdiğinizde bu hem CHP’yi hem de başkanımız Tunç Soyer’i hedefe koymak için yapılan bir organizasyondur. Bunu çok rahat söyleyebiliriz. CHP’nin İzmir’de yıllardır iktidar olması, İzmirli seçmenin cumhuriyetten, Atatürk’ten yana iradesini her ortamda göstermesi gibi durumlar özellikle İzmir’in seçildiğini gösteriyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI BİLE TOPA GİRDİ, TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPTI
Sözlerini sürdüren Yücel, “Böyle bir organizasyon kime fayda sağlar, kime ne getirir, kimden ne götürür? Bu soruları yanıtlamak lazım… Böyle bir provokasyon CHP’ye fayda sağlamaz. CHP’ye zarar vermek için, Tunç Soyer’e zarar vermek için yapılmış bir provokasyon. Olayın üzerinden 10 gün geçti, failler hala bulunamadı. Olayı sosyal medyadan paylaşan, geçmiş süreçte il başkan yardımcılığı yapmış arkadaşımız halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi ağır bir suçtan dolayı tutuklandı. Sistemli bir manipülasyon var. Trol ordusu dediğimiz siyasi bir anlayışa hizmet eden, zaman zaman gerçek olmayan hesaplarla, belli noktalarda yönetici olan kişilerin dahi sosyal medya üzerinden başlatılan linçe destek verdiğini görüyoruz. Arkadaşımız haksız ve hukuksuz yere tutuklandı. Ancak 2 gün önce davaya bakacak olan mahkemenin yaptığı incelemeyle tutuklamanın ölçüsüz olduğu gerekçesiyle arkadaşımız tahliye edildi. Hukuk ve bizler adına mutluluk veren bir şey. Hakaret, tahrik, olumsuz durum içeren hiçbir şey olmadan internet ortamında bir takım paylaşımların yapılması bir kişinin siyasi kimliği nedeniyle hedef yapılması, tutuklanması, genel başkanımızın hedef haline getirilmesi, toplumu birleştirmesi gereken cumhurbaşkanının bile topa girerek ‘İzmir’de CHP’li yöneticiler zevkten dört köşe oldu’ gibi talihsiz bir açıklama yapması üzüntü verici. Toplumu bütünleştirmesi gereken kişinin sadece söylemde değil eylemde de böyle hareket etmesi gerekirken yangına körükle giden, arkadaşımızı hedef gösteren açıklamalar yapması ülkemizde demokrasinin gelmiş olduğu vahim durumu gösteriyor” ifadelerini kullandı.  

SORUMLULUK GEREKTİREN GÖREVLERDEYİZ, BİRİLERİNİ MUTLU ETMEK İÇİN YAPMIYORUZ!
Partisinin hedef alınması sürecinde kendisinin sert bir tutum takınmamasına dair eleştiriler geldiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Yücel, “Bu saldırılar sistemli, planlılar. CHP’li yöneticiler üzerinden bu yaşananlar tamamen gündemi unutturma çabasıdır. Nedir asıl gündem? Ekonomi, işsizlik, CHP’li belediyelerin salgın sürecinde öne çıkan hizmetleridir. Hükümetin bu süreçte başarılı olamamasını gizlemektir. Bu teşhisi koymak gerekir. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımızın başından beri yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. İl başkanlığı, milletvekilliği sorumluluk gerektiren görevlerdir. Birilerinin mutlu, tatmin etmek için, birilerinin kafasında düşündüğü yönetim anlayışını gerçekleştirmek için bu görevleri yapmıyoruz. Deniz Yücel olarak öncelikle ben söylüyorum; attığımız her adım, yaptığımız her eylem partimizi korumak içindir. Birilerinin gazıyla, tahrikiyle, partimize, örgütümüze, partililerimize zarar verecek anlayıştan kaçınmamız gerekiyor. Yöneticilik soğukkanlı olmayı gerektirir, yöneticilik fevri hareketi kabul etmez. Sorumluluğumuz partimize ve örgütümüze karşıdır. Biz arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Hukuki, siyasi desteği veririz. Yanlış olan bir şeye de yanlış deriz. Biz hakaretin ve küfrün yanında olamayız. Biz hukukun üstünlüğünüz savunuruz. Biz arkadaşımızın linç edilmesine izin vermeyiz, sahipleniriz ama genel başkanımız son günlerde söylüyor, CHP’yi tahrik etmek istiyorlar. Bu eylemlerin temelinde bunlar yatıyor. Siyaseti, gündemi belirleyecek olanlar bizleriz. Bir süredir darbe tartışması yapılıyor. Yapay gündemlere CHP’yi çekmek istiyorlar, biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Bizim partimizin içinde birilerini mutlu etmeyebilir bu tavrımız. Ama bu yönetici olmanın verdiği sorumluluk gereğidir. Bu görevler birilerini mutlu etmek için yapılan görevler değildir. Eleştiriye saygı duyarız, hatamız varsa öz eleştirimizi yaparız. Ama sürecin başından beri tavrımız nettir. Partimizi gereksiz tartışma içine çekmeye çalışanlara izin vermeyiz. Gerektiği şekilde, hızlı bir biçimde refleks gösteriyorum. Bu çalışmaları reklama dönüştürmek istemiyorum. Böyle olunca yine partili arkadaşlarımız zarar görebiliyor” açıklamasına imza attı.

BURADA GÖREVDEN ALMAYI GEREKTİREN BİR EYLEM YOK
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 15 Temmuz üzerinden yaptığı sosyal medya paylaşımlarının geçmiş süreçte gündeme gelmesine ve kayyum iddialarına değinen Yücel, “Kayyum meselesinin parti olarak karşısındayız. Bunun demokrasi ile bağdaşır bir yanı yok. Mahkum olmamış birinin görevden alınması da doğru değil kayyum atanması hiç doğru değil. Halil Arda’nın bu konuda bir kabulü olduğunu düşünmüyorum. Bu 2-3 ay öncesinde gündeme gelmişti. Camilerdeki yayından sonra bir kez daha gündeme geldi. Belediye başkanımız ifadeye çağrılırsa biz süreci zaten yakından takip ediyoruz, yine edeceğiz. Burada görevden almayı gerektiren bir eylem yok. Kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan bunları tartışmak doğru değil. Kayyum uygulaması Urla’da ilk kez hayata geçti. Yargı yoluna başvuruldu. Burak Oğuz’un ceza mahkemesinde yargılanması devam ederken idari yargıya da kayyum için başvuru yapıldı. Kayyum kime uygulanırsa uygulansın, Doğu’da ve Güneydoğu’da HDP’li belediyeler uygulanıyor, yarın bir gün MHP’li, AKP’li, İYİ Partili bir belediyeye uygulansa da karşıyız. Eğer bir durum varsa meclisten seçim yapılmalıdır” dedi.

MECLİSİN TOPLANMAMASI AYRI BİR GARABET!
Urla’da belediye meclis toplantılarının kayyum tarafından yapılmamasına değinen Yücel, “Urla’da ilçe başkanımız aracılığıyla halkın ihtiyaçlarını dinliyoruz, isteklerin Büyükşehir kanalıyla giderilmesini sağlıyorlar. Esnafla, hemşerileriyle bir araya geliyorlar. Meclisin toplanmaması da ayrı bir hukuki garabet ve sıkıntı… 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında KHK ile gelen ve yasalaşan bir takım düzenlemelerle bu yetki bakanlığa verilmiş. Meclisin toplanıp toplanmaması da kayyumun iradesine bırakılmış. Bunun demokrasiyle bir bağı yok. Sürdürülebilir bir durum değil. Daha seçimlere 4 sene var. Urla’nın bu şekilde kayyum eliyle yönetilmesi mümkün değil” açıklamasında bulundu.  

KOYURGA’NIN PAYLAŞIMLARI İÇİN GEZİ OLAYLARI’NI HATIRLATTI, ‘O DÖNEMİN KOŞULLARINA BAKMAK LAZIM’ DEDİ!
Sosyal medya hesabından hedef gösterilen partililerin istifa ettirilmemesi için gelen tepkileri değerlendiren Yücel, “Herkes bir şey söylüyor. Biz hakaret ve küfrün hiçbir türlüsünü kabul etmeyiz ve normalleştirmeyiz. Ama burada CHP’ye karşı organize bir eylem var. Biz her zamanki gibi süreci sakin bir şekilde yürüteceğiz. İstifa gündeme gelebilir ama bunlar bizim parti içi meselemizdir. İl yönetim kurulumuzla, milletvekillerimizle, ilçe başkanlarımızla toplantılar yaptık. Biz bu süreci örgütümüzün tüm dinamikleriyle yöneteceğiz. Yanlış varsa yanlışın gereği yapılır. Ama bir yargı kararı yokken, yargı siyasi manipülasyonlar, hedef gösterilmeyle haksız bir takım soruşturmalar içine girmişken biz şu an istifa gibi konuları düşünmüyoruz. Ancak bunlar değerlendirilir. Biz arkadaşlarımızı hukuki olarak da siyasi olarak da yalnız bırakmayız. Gezi Direnişi’nin yıldönümündeyiz. Dila arkadaşımızın paylaşımları o dönemlerde… O dönemde iktidarın nasıl baskıcı, despotik bir anlayışla o süreci yönettiği, ne kadar masum, çevreci bir anlayışla başlayan bir hareketin gençlik hareketine ve sonrasında toplumsal bir harekete evirildiğini hep birlikte yaşadık. O dönemin koşullarına bakmak lazım. CHP bu anlayışın hep karşısındadır. Bizim arkadaşlarımızın o dönemin koşullarında attıkları mesajlar ya da yapmış oldukları sosyal medya paylaşımları nedeniyle arkadaşlarımızın linç edilmesine müsaade etmeyiz. İktidarın hala terör eylemi olarak gösterdiği Gezi Hareketi bir gençlik hareketi olarak başladı. Otoriter bir anlayışa karşı kendiliğinden gelişen bir hareketti. Biz bunlara pirim vermeyeceğiz. Yanlışa yanlış deriz. Bu arada Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden gezi şehitlerini de saygıyla ve rahmetle anıyorum. Banu Özdemir’i, Dila Koyurga’yı hedef gösteren trol ordusu halkı kin ve düşmanlığa sevk edenlerin ta kendisidir. Sosyal medyada yapılan hakaretler, tehditler olarak düşünmeyin, arkadaşlarımızı toplumsal anlamda da hedef gösteriyorlar. Bir başvuru aşamasındayız. Yapılan saldırılar her ne kadar gerçek olmayan hesaplar da olsa gerçeklerden gelenler de var. Çalışmamız olacak. Tespit yapıyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.  

KURULTAY YILBAŞINDAN ÖNCE OLUR, ERKEN SEÇİM OLMAZ!
Yücel parti kurultayının yılbaşından önce yapılacağını düşündüğünü söylerken erken seçimi de öngörmediğini aktardı.

 
İzmir'de eczanelerin açılış kapanış saatleri değişti
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli annesini son yolculuğuna uğurladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 30 Mayıs 2020 Cumartesi 19:03

Troller şu zamanda her görüşten inançtan çıkıp istediği görüşleri paylaşabilir kimse rahatsız olmasın...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü popçunun annesi o partinin ilçe başkanı oldu!
Ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç’ın annesi Hanife Kural Yıldırım Gelecek Partisi’nin ...
Bakan Soylu: İki provokatörü yakaladık!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail ...
'Provokasyonlara müsaade etmeyiz'
AK Parti Sözcüsü Çelik, kilise provokasyonlarına müsaade etmeyeceklerini ...
 
CHP'li Kılıç hükümete çağrı: Odaları, baroları bırak; ekonomiye bak!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir ...
AK Partili Artçı’dan Başkan Kayalar’a yanıt: Bu gemi yalanla da yürümez!
Menderes Belediyesi’nin camilere logolu seccade ve reklam panolu dezenfektan ...
MHP İzmir'de revizyon tamam!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yürütme kurulunda ...
 
Başkan Sengel'den Lider'e '1 yıl' raporu!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ...
Özdemir'in tahliyesine CHP'li Yücel'den ilk yorum: Yanlış hesap Bağdat'tan döner!
Camilerde müzik soruşturması sonucu tutuklanan CHP İzmir İl Eski Başkan ...
CHP Gaziemir’den AK Parti’ye yanıt: Yargısız infaz yapmayın!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve ilçe yöneticileri AK Parti Gaziemir’in ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva