HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2017 Salı - 13:33

CHP’li Başkan Pekdaş Ankara’da konuştu: AK Parti kadını nesneleştirmiştir!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ‘Eşitlik ve Adalet’ başlıklı kadın buluşmasında yaptığı konuşmada, “Bugün iktidarda olan AKP hükümeti kadınları sadece nesneleştirmiştir. Diline araç yapmıştır. Türkiye’yi karanlıktan çıkarmalıyız” dedi.

CHP’li Başkan Pekdaş Ankara’da konuştu: AK Parti kadını nesneleştirmiştir!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün kadın temsilcileri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentteki kadın belediye meclis üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı, ‘Eşitlik ve Adalet’ başlıklı kadın buluşmasına katıldı.

Başkent’teki programda ayrıca İl Başkanı Nurşen Balcı, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Parti Koordinatörü Tülay Bayır, İzmir eski Milletvekili Türkan Miçooğulları ile birlikte İzmirli kadınlar yer aldı. İzmir heyeti kentten Ankara’ya 145 otobüsle adeta çıkarma yaptı.

Genel Merkezi tarafından kadınların seçme ve seçilme haklarını elde etmesinin 83. yıldönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’nda kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş; kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildikten sonra seçilen 31 bin belediye başkanının sadece 119’unun kadın olduğunu belirterek, “Bu sonuçla kadınlar ‘yokluklarını’ temsil ediyorlar aslında. Kadınlar görünmüyor. Ama burada bu ülkenin vefakar, cefakar kadınları var. Evinin direği, ülke birliğinin teminatı, cesur kadınlar var. Sahneye bu cesur kadınların çıkma zamanıdır. Bu ülkenin geleceği kadınlardadır” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ KADINLARIN ELİNDE
Ankara Arena’yı dolduran on binlerce kadına seslenen Başkan Pekdaş şöyle konuştu:

“Sevgili kadınlar, değerli kız kardeşlerim, değerli yoldaşlarım, hepinize merhaba...Bugün biz kadınların günü... Bugün Türk kadını seçme ve seçilme hakkını kazandı. 1934’de genel seçimlere katılmak, milletvekili olma hakkını kazandı, o tarihten beri bakıyoruz, 10 bin 785 erkek milletvekili seçmişiz ama sadece 494 kadın milletvekili olabilmiş. Bu tablo çok acı bir tablo. 1934’den daha önce 1930 yılında belediye kanunu kabul ediliyor. Bu kanunla kadınlara belediye başkanı, belediye meclis üyesi seçilme hakkı tanınıyor. Ulusal anlamda seçme ve seçilme hakkının verilmesinden tam 4 yıl önce yapılıyor. Biz o tarihten bu yana tam 31 bin belediye başkanı seçmişiz bunların sadece 119’u kadın. Kadınlar ‘yokluklarını’ temsil ediyorlar aslında. Kadınlar görünmüyor. Ama burada bu ülkenin vefakar, cefakar kadınları var. Evinin direği, ülke birliğinin teminatı, cesur kadınlar var. Sahneye bu cesur kadınların çıkma zamanıdır. Bu ülkenin geleceği kadınlardadır.”

TÜRKİYE’Yİ KARANLIKTAN ÇIKARMALIYIZ
5 Aralık tarihinin önemine de vurgu yapan Başkan Pekdaş; “1934 yılı 4 Aralık akşamı Büyük Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü bir kanun teklifi hazırlıyorlar. Çok tartışmalı bir toplantıdan sonra kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen yasa kabul ediliyor. İsmet İnönü şöyle der; “Tarih Türk inkılaplarını anlatırken bu kanunun bir kurtuluş olduğunu en başta söyleyecektir. Türk inkılabı dendiğimde bu kanunun, Türk kadının kurtuluşu olduğunu birlikte söyleyecektir. Şimdi bizlerin yapması gereken bu kurtuluş istikametinin tamamlanması, sonuçlanması ve en verimli hale getirilmesidir. Kadınlar bir kadın devrimi olan Cumhuriyet ile birlikte esaretten kurtulmuşlardır. Ana büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda bu kurtuluş mücadelesi henüz tamamlanmamıştır. Kadınlar tam olarak özgürleşememişlerdir. Bugün iktidarda olan AKP hükümeti kadınları sadece nesneleştirmiştir. Diline araç yapmıştır. Bugün Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı AKP’de kadın el ürünleri sergisi ile kutlanıyor. Kadın yine eve mahkum, el işi ürünler yapar gösteriliyor. Ama Cumhuriyet kadınları bilim insanı yaptı, sanatçı yaptı, kendine güvenen cesur kadınlar yaptı. Şimdi ise kadını böyle görünmez yapan bu politikalara karşı biz kadınlar görünmek ve varız demek zorundayız. Eşitlik ancak böyle sağlanır. Kadınların temsili, kadınların katılımıyla eşitliği sağladığımız zaman tam demokrasi gelecek. Türkiye’nin tam demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye’nin kadınlara ihtiyacı var ve bu cesur kadınlar bu salondalar. Bu cesur kadınlarla Türkiye’yi karanlıktan çıkarmak, kadınların özne olmasını sağlamak ve cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmaktır görevimiz. Görevimiz hayırlı olsun. Sağ olun, var olun” diye konuştu

 
AK Parti İzmir’de gözler başkentte... Ya tamam ya devam!
 
Göztepe geldi, lig renklendi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Aralık 2017 Çarşamba 10:24

konakta dikili ağacı yok diyen vatandaş acaba konak bölgesinin toptan kentsel dönüşüm alanı kadar eski yapılarla dolu olduğundan haberi varmı? mesela hatay. izmirin en eskimiş bölgesi. komple yenilenmeli. ağaç dikecek yer bile yok.

Yorumu oyla      15      5  
konaklı 5 Aralık 2017 Salı 20:56

konakta 4 yılı geçti bi tane dikili ağacı yok bırak projeyi...

Yorumu oyla      11      7  
reaLİST 5 Aralık 2017 Salı 19:08

hiç bir projen falan var mı? hep bos bos törenlerde, konserlerde dolasıyorsun. Gelsin maas gel keyfim gel.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de gözler başkentte... Ya tamam ya devam!
Kongre süreci devam eden AK Parti’de genel merkez birçok il ve ilçede ...
AK Partili Sürekli'den yerel yönetimlere eleştiri
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Memur-Sen İzmir Başkanlar ...
Bahçeli'den Zarrab'a 'şarlatan' yorumu
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ...
 
CHP İzmir’de sandık mesaisi... İki ilçede ne sonuç çıktı?
İl Örgütü’nde gözler gün içinde gerçekleşen Tire ve Dikili kongrelerindeydi. ...
CHP Gaziemir’de neler oluyor?
İlçe kongresine sayılı günler kalan Gaziemir’de Başkan Tekin’in ‘yokum’ ...
CHP Karşıyaka’da mahalle restleşmesi: Koç’un turuna 'Yıldırım' cevap!
İlçe Başkanı Yıldırım’dan, kongrede rakip olarak yarışacağı Serdar Koç’un ...
 
CHP’li Biçer adayını gösterdi... 2019’a yeşil ışık!
Foça İlçe Başkanı Biçer, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatı çerçevesinde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Baykal’a da 'yurtdışında parası var' demişlerdi…
Mehmet KARABEL yazdı... Baykal’a da 'yurtdışında parası var' demişlerdi…
CHP İzmir'in kadınlarından Ankara'ya çıkarma
CHP’nin İzmir’deki Büyükşehir Belediyesi kadın belediye meclis üyeleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva