HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2017 Salı - 13:27

AK Parti İzmir’de gözler başkentte... Ya tamam ya devam!

Kongre süreci devam eden AK Parti’de genel merkez birçok il ve ilçede değişime giderken gözler İzmir’e çevrildi. Henüz kongre takvimi verilmeyen İzmir’de İl Başkanı Delican’ın durumu yakında netleşecek. Parti kaynakları hafta sonuna kadar Delican’ın devam edip etmeyeceğinin belli olacağını vurguladı

AK Parti İzmir’de gözler başkentte... Ya tamam ya devam!

EGEDESONSÖZ- Belediye başkanlarındaki değişim süreciyle birlikte parti teşkilatlarındaki revizyonu aynı anda götüren AK Parti’nin çalışmaları sürüyor. Şimdiye kadar 30’a yakın il başkanının istifasını alan genel merkez onlarca ilçede de değişik isimlerle kongreleri gerçekleştirdi.

Partide, geçmiş dönemlerden itibaren Konya ile yarışan ve üye sayısı olarak 500 bine yakın kişisi kayıtlarda görünen AK Parti İzmir Teşkilatı’nda da gözler genel merkezden gelecek haberi bekliyor. Henüz kongre takviminin açıklanmadığı ve bir tarihin verilmediği İzmir’de son kararın hafta sonuna kadar verilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üst üste MYK ve MKYK toplantılarının yapıldığı partide iller de değerlendiriliyor. İl Başkanı Bülent Delican’ın yönetiminde olan AK Parti İzmir teşkilatındaki durumun da kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor. Parti kaynakları şimdilik kesinleşen bir durumun olmadığını belirtirken Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Milletvekili olması, teşkilatı yakından tanıması gibi nedenlerle karar aşamasında ciddi etkisinin olacağını ifade ediyor. Alınan son bilgilere göre İl Başkanı Delican’ın gideceği ya da kalacağıyla ilgili kesin kararın da alınmadığı belirtiliyor. Teşkilatın tüm kademeleriyle birlikte rapor, kamuoyu araştırması ve parti içi eğilim yoklaması gibi sonuçları da masaya yatırdığı öğrenilirken son kararı, Delican’ı başbakanlığı döneminde göreve atayan Erdoğan verecek.

Kongre takvimi netleşince, Delican ya da ismi il başkanlığı için ilan edilecek başka bir kişi ilçe kongrelerini yürütecek. Genel Merkez ile koordineli bir şekilde 30 ilçe yeniden ele alınarak gerekli isimler belirlenecek. Bazılarında mevcut başkanlarla bazılarında ise farklı isimlerle 2019 seçim sürecine gidilecek.

Öte yandan İzmir’deki kongre sürecinde yeni döneme ilişkin adı geçen eski Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık, Nesrin Ulema, İlknur Denizli gibi isimlerin yanı sıra Aliağa Belediye Başkan Adayı ve Yenişakran eski Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, Avukat Murat Unganer ile MÜSİAD İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Sektör Kuralları İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Bilal Saygılı gibi isimler de nabız yoklayanlar arasında yer alıyor. 

 
Altınordu'da sarı alarm!
 
CHP’li Başkan Pekdaş Ankara’da konuştu: AK Parti kadını nesneleştirmiştir!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özbucalı... 6 Aralık 2017 Çarşamba 11:46

Değiseceğini artık sağır sultan bile duydu neyin tartışmasını yaşıyorsunuz kendisi de biliyor zaten dibinde taşıdığı adamlerı yüzüne gülüp arkasından laf söylüyorlar tabi bu Aşk karsılıklı her zaman. Ama 2019 için hiç hayal kurmasın yazık olur hayalerine deriz....bu arada yeni gelecek olana Allah yardımcısı olsun

Yorumu oyla      11      5  
Kim engel ki yapmıyoruz 5 Aralık 2017 Salı 20:38

4 mevsimi yaşayan dünyada ender bir coğrafyada yaşıyoruz.Gıda maddelerinin neredeyse hepsini ithal ediyoruz.Döviz ağacımız zaten yok.Dünyada küresel ısınma beklentisi ile ülkeler buna göre ürün yetiştirmek için çözümler üretiyor.Denizden balçık çıkarıyor tarım yapsın diye.Bazı ülkeler yağmur suyu için cadde ve sokaklara kanalizasyon haricinde sistem yapıyor, göletlere bu suyu gönderip sulamada kullanıyor.Biz ne yapıyoruz sadece ithal ediyoruz.Yarın bir kuraklık olursa kimse bize kendi yiyeceğini satmaz.Ağustos böceği ile karıncanın hikayesinin başlangıcını yaşıyoruz, biz çalışkan insanız niye ağustos böceğinin sonunu yaşayalım.Lafta değil acilen bütün işi gücümüzü tarım ve hayvancılığı şahlandırmak için uğraşmalıyız.Dünyada sanayileşmiş hiç bir ülke tarım ve hayvancılığı bırakmamıştır.Yarın belki geç kalabiliriz.Kendimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için tek çare TARIM ve HAYVANCILIK.

Yorumu oyla      13      5  
Artık Zarar veriyorlar 5 Aralık 2017 Salı 19:58

Müşteri velinimetimizdir diye düşünen anket şirketleri, aynı televizyon kanalları ve onların hep aynı yorumcuları, aynı gazeteler ve köşe yazarları, kanal kanal dolaşıp her akşam tartışma programlarına katılan akademisyenler ve avukatlar.Bir adım geri çekilip bunların ne anlattığına bakarsanız Ak Partiyi mi savunuyorlar yoksa kendi beklentilerri doğrultusunda savunuyorlarmış gibi yaptıklarını görmek hiç zor değil.Ülkenin acilen "Ötekileştirmeye" son verip bütün insanların "bütünleşmesi" gerekiyor.Çünkü bizim kenetlenip sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor.Başka Türkiye yok, dostumuzda yok.El eli yıkar iki el yüzü yıkar.

Yorumu oyla      13      5  
Hakan 5 Aralık 2017 Salı 19:33

Tansu kaya yakışır

Yorumu oyla      12      9  
ARS 5 Aralık 2017 Salı 19:29

İbrahim Etem Yorulmaz son derece enerji katar yorulmadan da çalışır başbakanımız Binali beylede görüşmelerini hiç kesmedi tariş seçimleri olsun genel seçim olsun bütün bölgede çalışmalara katıldı parti teşkilatlarını tanır çıkarsız beklentisiz sonuna kadar çalışır dürüst güleryüzlü güzel İzmir in konseptine uyan ve yakışan başkan olur

Yorumu oyla      13      16  
Şakranlı. 5 Aralık 2017 Salı 18:57

Yorumcu isimli kişi. evet İbrahim Ethem Yorulmaz güleryüzlü fakat özel hayatı ve yaşantısı parti yapısına göre uygun değil.

Yorumu oyla      22      5  
Büyük fotğraf 5 Aralık 2017 Salı 17:40

İl başkanı değişecek ise yeni birisi olmalı, eskileri onaylamıyorum.Ama fotoğrafın büyüğüne bakalım; ekonomi bu halde iken il başkanının ne önemi var? Enflasyon,işsizlik,hayat pahalılığı, tüm gıda ürünleri ithal ve pahalı.İnsanlar bunalmış durumda bunun tek çözümü de acilen tarım ve hayvancılığın ayağa kaldırılması, ortaya konulan bir proje yok.Araçların cam filmi bir ay gündem oluşturuyor.İktidar temenni etmez çözüm bulur, Sayın Başbakanımız ve Sayın Mehmet Şimşek enflasyonun düşeceğini temenni ediyorlar.İhracat arttı diye ekonomi bakanı açıklama yapıyor ithalat uzaya varmış dış ticaret açığı dünya rekoru kırmış tek kelime çözüm söyleyen yok.Akaryakıt zamları yağmur gibi.Fiyatlar karşısında çaresizim.Gıda maddelerinin fiyatları malum bu kış günü milletin hali perişan.15 yıldır her şartta destek ama artık bir çözüm bulun.Kimse kusura bakmasın benim cebim ve mutfağım boşken takım tutar gibi siyasi parti tutamam.Tavan tabanın derdine merhem olmuyorsa 15 yıldır tek başına iktidar olan parti ekonominin bu halinide bir başkasının üzerine atma hakkı yok.Ülkemin bütünlüğüne gelecek zarar için gövdemi siper ederim.Bu hayat pahalılığına çözüm yoksa 2019 için alternatif düşünürüm.Dost acı söyler ama duyulursa faydalı olur.Bir kişi doğru yazmış; dilinde dava gönlünde ve gözünde siyaset sayesinde kazanılan-kazanılacak para olanlar ayıklanmalı.Şimdi tercih yönetenlerin 2019 da tercih benim.Tek çare bugünden tezi yok tarım ve hayvancılık.İnşaat yetti artık.

Yorumu oyla      14      5  
bornovalı 5 Aralık 2017 Salı 17:34

Görev aldıkları partileri bitirip bir türlü iktidar partilerine kapak atıp onlarıda tüketecek siyasetcilerden uzak durulmalıdır.En büyük tehlike ömrü boyunca hiç bir işi,mesleği olmamış siyasetcilerin geçim yeri gördükleri siyasi partilerde yönetici olmalarıdır.Her taşın altından çıkar hertür kılığa girerler aman dikkat.Aslan gibi partili arkadaşlarımız var.Artık bize Gerçek partililer lazım.Bir koltuğa oturup veya aday olup servet edinen tipler değil.Bize partili Teşkilatı tanıyan Ankarayı bilen maddi problemi olmayan 24saat çalışacak başkan ve yöneticiler lazım.Müptezellerden uzak durulmalı..

Yorumu oyla      12      5  
İsmail kurt 5 Aralık 2017 Salı 16:29

İzmir’de sahada çalışacak siyasetçi bırakmadılar hepsini küstürdüler İzmiri toplayacak kişi 2014 Bornova Belediye Başkan adayı İlhan Kaya dır

Yorumu oyla      12      7  
Yorumcu 5 Aralık 2017 Salı 15:17

İbrahim Ethem Yorulmaz ismi izmir demoğrafik yapısına çok uygun. Ayrıca izmirin sıcak ve gülümseyen yüzü inş genel merkez bu hassasiyetleri göz önünde bulundurur. Kan değişimini daha sahil kesimine yakın bir isimle canlandırır.

Yorumu oyla      13      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den yerel yönetimlere eleştiri
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Memur-Sen İzmir Başkanlar ...
Bahçeli'den Zarrab'a 'şarlatan' yorumu
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ...
CHP İzmir’de sandık mesaisi... İki ilçede ne sonuç çıktı?
İl Örgütü’nde gözler gün içinde gerçekleşen Tire ve Dikili kongrelerindeydi. ...
 
CHP Gaziemir’de neler oluyor?
İlçe kongresine sayılı günler kalan Gaziemir’de Başkan Tekin’in ‘yokum’ ...
CHP Karşıyaka’da mahalle restleşmesi: Koç’un turuna 'Yıldırım' cevap!
İlçe Başkanı Yıldırım’dan, kongrede rakip olarak yarışacağı Serdar Koç’un ...
CHP’li Biçer adayını gösterdi... 2019’a yeşil ışık!
Foça İlçe Başkanı Biçer, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatı çerçevesinde ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Baykal’a da 'yurtdışında parası var' demişlerdi…
Mehmet KARABEL yazdı... Baykal’a da 'yurtdışında parası var' demişlerdi…
CHP İzmir'in kadınlarından Ankara'ya çıkarma
CHP’nin İzmir’deki Büyükşehir Belediyesi kadın belediye meclis üyeleri ...
CHP'li Yiğit: İzmir'de her 3 esnaftan biri...
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, ekonomideki daralma nedeniyle küçük ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva