HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2018 Cumartesi - 12:38

CHP’li Başak'tan yeni görev mesajı: Atatürk'ün vücut bulmuş haliyim!

Konak İlçe eski Başkanı Başak, MYK Yardımcılığına atanması sonrasında Egedesonsöz’e konuştu. Başak, yeni görevinde yapacaklarını detaylı bir şekilde anlatırken, hakkındaki 2019 iddialarını da yanıtladı. Başak, "Atatürk'ün vücut bulmuş haliyim" dedi.

CHP’li Başak tan yeni görev mesajı: Atatürk ün vücut bulmuş haliyim!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ/Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak, görevinden sürpriz bir şekilde istifa etmesinin ardından Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın yardımcılığına getirildi.

Başak’ın bu tarihten itibaren yürüteceği tüzükte yer alan MYK yardımcılığı görevi bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından imzalandı.

Egedesonsöz’e konuşan Başak, ilerleyen dönemde izleyeceği yol haritasını somut projelerden örnekler vererek açıklarken, ilçe başkanlığını bırakma süreci hakkında da bilgi verdi.

2019’da yapılması planlanan 3 büyük seçim öncesi, Başak’ın aldığı karar parti kulislerini hareketlendirmişti. Başak, ‘belediye başkanlığını, milletvekilliğini düşünüyor’ şeklinde kendisine yönelik ortaya atılan iddialara net bir şekilde cevap verdi.

İSTİFAM İÇİN KIRGINLIK DİYENLER OLDU, HAYIR, PLANLANMIŞ BİR ŞEYDİ!
istifa süreci hakkında açıklamalar yapan Başak, “Konak’ta 20 yıldır siyaset yapıyorum. Bu siyaseti yaparken CHP kurumsal kimliği ve ilkelerinin hayat bulmasına yönelik bir mücadeledir benimki. Gelişmekte olan ülkelerde siyaset kurumu bireyselleşmiş ve ben merkezli mücadele alanına dönüşmüştür. Toplumun içinde de insanlar siyaset kurumuna güvenmez hale gelmiştir. Bir gün öyle diyen bir gün böyle diyen, mikrofonda konuşur ama uygulamada eser görmezsin, böyle figürler halkta olumsuz etki yaratır. Ben dünyayı kendimce gezdim, Türkiye’deki bütün bölgeleri gezdim. Kendimi gerçek bir Atatürkçü, bilince ermiş bir yurttaş olarak görüyorum. Aynı zamanda baba sorumluluğuyla hareket ediyorum. Kendi ülkem dışında başka yaşabileceğim özgür bir yer yok. Olumsuz siyaset profilini silmek anlamında kendimce bir mücadelem oldu. Olumsuzluklar yaşadım ama asla ilkelerimden ödün vermedim. İki dönem ilçe başkanlığı yaptım ve aday olmayacağım demiştim. Ben sözümü tutan biriyimdir. Ama Konak gibi bir yerde değiştirdiğimi olumsuz siyasi profilin ben aday olmadığım takdirde bozulabileceğini gördük. Genç kardeşimizin karşısına onlarca aday çıkacağını, oturttuğumuz anlayışın yıkılacağını, bunun biraz benim açımdan bencillik olacağını, kolaya kaçma olacağını düşündük. En yüksek çıtada kenara çekilmek kolay yoldu. Örgütümle yaptığım istişarede ben aday olayım diye bir görüş çıktı. Yönetimi gençlerden oluşturduk. Böyle bir karar almıştık. Ben çekileyim görevi onlara bırakayım diye düşünmüştük. Bunu bir fedakarlık olarak değerlendiriyorum. Bunu yapmam gerekiyordu. Bu istifaya kırgınlık diyenler oldu. Genel merkezde görev almayı garanti etti sonra istifa etti diyenler oldu. Bunların hiçbiri doğru değil. Bu önceden planlanmış, hazırlanmış bir şeydi. Kavganın önüne geçmek içindi” diye konuştu.

TEKLİF TUNCAY ÖZKAN’DAN GELDİ!
Yeni görevi için teklifin MYK Üyesi Özkan’dan geldiğini ifade eden Başak, “Hangi mevkide olursam olayım CHP ilkelerinin hayat bulması için koltuğumu araç olarak kullananlardanım. Kendimi bir yere getirmek için koltuğumu araç olarak kullanmadım. Biz zor yolu seçtik. Emeğe dayalı anlayışı seçtim. İnsanlar bunu görmezden gelirler. Yok saymak için görmezden gelirler. Bu duruşla Konak’ta bir devrim gerçekleştirdik. Bunu Türkiye’nin her yerinde uygulayabiliriz. Bu noktada genel merkezden Sayın Tuncay Özkan böyle bir teklifte bulundu. Tabi ki sevindim. Tüzükte var olan bir görev bu. Ben seni atadım gibi değil. Genel başkanın ‘olur’uyla alınacak bir görevdi. Bu istenmişti. Genel başkan yardımcımız Tuncay Özkan genel başkandan bunu talep etmişti.  Bana bunu sorunca ‘Ağabey bana ne görev verilirse ben bunu yaparım noktasındayım’ dedim. Tuncay Bey’le görüşmeden önce aslında Bülent Tezcan’la görüştüm ben. Benim alanım örgüt. Örgütle ilgili bazı şeyler anlattım. Çok beğendi, sevindi. Seninle oturalım, konuşalım dedi. Önümüzdeki hafta kapsamlı bir şekilde bir araya geleceğiz. Bunu da Tuncay Bey’e söyledim. Tabi görüşebilirsin dedi. Daha sonra Tuncay Bey yazıyı yazdı. Bana tebliğ ettiler. Neler yapılabileceğini göstereceğiz” dedi.

YENİ GÖREVİMDE TEBRİKLERİ GENELDE ANADOLU’DAN ALDIM
“Görevimden sonra tebrikleri genelde Anadolu’dan aldım” diyen Başak,  “Ben bu insanlarla çalışacağım. PM adaylığımda İzmir’den 12 oy aldım. Toplam 186 oy aldım. İlçe başkanı olarak, yerel siyasetçi olarak Genelde azımsanmayacak bir oy. Hiçbir anahtar listede yoktum. Farklı şeyler kullanıldı. Partiye dönüşü genel başkanla olmuş biri olmama, adalet yürüyüşünde 25 gün boyunca asla onu terk etmeme rağmen genel başkan karşıtlığıyla suçlandım. Bunlar üzücü ama siyasette var. Bu anlayışı yok etmek gerekiyor” yorumunu yaptı.

KONAK’TA YAPTIĞIM EYLEMİ DİYARBAKIR’DA YAPACAĞIM!
Başak oluşturacağı çalışma programına ilişkin verdiği bilgide, “Öncelikle rapor hazırlayıp MYK’ya sunacağım. Onay aldığımda hayata geçireceğim. 2014’te 7 bölge 7 ilçe kardeşlik projesi kapsamında sürdürülebilir bir program hazırlamış ve 11 bin kilometre gezmiştik. Türkiye’de örgütlü olmadığımız hiçbir yer yok. Ama kendi içimizde örgütsüzüz. Birbirimizi tanımıyoruz. Bununla beraber duygudaşlığımızı da yitirdik. Belirlediğimiz ilçelerde sokakları gezmiştik. Oralardaki vatandaş hakkımızda ne düşünüyor? Bilgi topladık, Anadolu raporu hazırladık. Akademisyenlerle çalışma yaptık. Sonra o arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Buradaki örgütümüz Cizre’deki örgütten habersiz. Birinci derecedeki çalışmam bunun üzerine olacak. Konak’ta yaptığım eylemi Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda yapacağım. Cizre’nin meydanında, Konya’nın merkezinde eylem yapacağız. İllerle ilgili yerel sorunlar nelerdir? Elimde Mersin raporu var. Milletvekilimiz çıkartmış. Demografik yapı, yerel problemler nelerdir? Önce bunlarla ilgili bilgi sahibi olacağız. Biz oraya gittiğimizde o eylem oradaki insanı da kucaklayacak. Sorunu dile getireceğiz. CHP’nin İzmir’deki gücünden söz ederek olmaz. İzmir Örgütü’nün o aydınlığı Anadolu’ya yansıtması lazım. Yansıtıyor muyuz? Yansıtamıyoruz” dedi.

ATATÜRK’ÜN VÜCUT BULMUŞ HALİYİM
Başak, “Yollarda olacağız. Ben militan bir adamım. Yatmıyorum. Kongrede söylemiştim. Ben Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim dedim. Birileri farklı yerlere getirdi. Tekrarlıyorum. Ben Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim. Şu anda ben delege değilim. Konak gibi bir yerde ilçe başkanıyım. Ne ailem, ne amcamın oğlu, ne başka biri yok. Anlayana bu bir derstir. Biz Konak'ta ben olmayı kaldırdık. İçimize biz olgusunu yerleştirdik. Adalet yürüyüşüyle selden kütük kapma dönemi bitmiştir. Biz bunu Konak'ta uyguladık. Selden kütük kapmadık. Biz Konak Örgütü olarak Atatürk'ün vücut bulumuş haliyiz” diye konuştu.

İKİ MUSTAFA KEMAL

Başak sözlerine,  "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur" şeklinde açıklık getirdi. 

BENİ 20 YILDIR ANLAYAN TEK ADAM GÖRDÜM, TUNCAY ÖZKAN!
“ Beni anlamıyorlar” diyerek sözlerini sürdüren Başak, “Benim nerede olduğumu 20 yıldır anlayan bir tane adam gördüm. Kimse kusura bakmasın. Beni gören, benim farkıma varan Sayın Tuncay Özkan’ı benim açımdan yok saymak büyük bir haksızlık, bana yakışmayacak bir şey olur. 20 yıldır burada bu mücadeleyi veriyorum. Bugüne kadar siyaseti çıkara dönüştürmemiş ender insanlardan biriyim. Benim kızım iki üniversite bitirmiş, evde işsiz. Kimsenin kapısına gidip de benim çocuğumu işe al demedim. Yapmıyorum, yapmayacağım. Yapmak isteyen oldu ama siyaset anlamında kullanmak istediler. Şu an dile getirmek istemiyorum” dedi.

50 OYUM OLSA BİR TANE VERMEM DİYEN ADAMLAR, BUGÜN BENİMLE BİRLİKTE SİYASET YAPIYOR
Başak, “Ben milletvekili olmuşum, olmamışım, umurumda değil. Olursa böyle olsun. Bu mücadelemde böyle devam etsin. Oraya sadece rozetimi takmak için gitmem.  Şimdi MYK yardımcısı oldum. Bundan sonra neler yapacağımı bütün örgüte göstereceğim. Bunun Allah nasip etsin. Dolayısıyla kimseyi de bireysel olarak hedef almıyorum. Bu partinin ilkelerine ters düşen ne anlayış varsa karşısına dikilirim. Ben Mardinli olsam da İzmir çocuğuyum. İyi insan demek kötülüğü bilmiyor demek değildir. İyi insan şeytanlığı da bilecek, kötülüğü de bilecek, çıkarı da bilecek ama yapmayacak. Ben onlardanım. Hepsini biliyorum ama yapmıyorum. Biz onlardan olmayacağız. Bu örgüt bana güvendi. Başını öne eğdirmeyeceğim.  3 tane unutamayacağım kongre yaşattı bana bu örgüt. Bu örgütün başını öne eğdirmem benim ölümümdür. Bugüne kadar bana 50 oyum olsa bir tane vermem diyen adamlar, bugün benimle birlikte siyaset yapıyor. Ben bu insanların umudunu asla yıkmayacağım” ifadelerini kullandı.

TUNCAY BEY’İN İZMİR’DEKİ VARLIĞINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR!
Yardımcılığına atandığı Özkan özelinde konuşan Başak, “Tuncay Bey sadece İzmir noktasında değerlendirilecek bir adam değil. Ben Tuncay Bey ile sokakta 100 metreyi 2 saatte yürüyemiyorum. Milletin sevgisini kazanmış, bedeller ödemiş, birikim sahibi bir adam. İzmir ile bağdaştırılacak bir adam değil. İl üstü bir adam. Birileri farklı bir değerlendirme içine giriyor. Bu doğru değil. Kendilerine zarar verir. Bir dost olarak söylüyorum. Bunu böyle değerlendirenler sokakta onlara tavır koyuyor. Aslında ayaklarına sıkıyorlar. Tuncay Bey’in İzmir’deki varlığından rahatsız olanlar var. Yürüttükleri siyasetin kabul görmediğini, bir değişim gerçekleşeceğini, bu değişimi gerçekleştirenlerden birinin de Tuncay Özkan olduğunu biliyorlar. Bu anlayışta olan milletvekili ağabeylerimiz de var. Bu anlayış değişecek. Herkes haddini bilecek” dedi.

Ankara’daki yeni görevi sonrasında ‘2019 hesabı yapıyor’ iddiaları karşısında konuşan Başak, ayrıca şunları söyledi:

ŞAKİR BAŞAK MİLLETVEKİLİ OLURSA DİĞER MİLLETVEKİLLERİ DE KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERİR!
Ben ulusal siyasetçiyim. Beni belediye meclisine yazdılar, il genel yazın dedim. Daha kapsamlı olsun istedim. Ben hep bunu yürüttüm. Siyasette devrimcilerin hedefleri olur. O hedefleri araç kullanır ilkelerin iktidarını sağlarlar. Konak ilçe başkanlığı yaptım. Vicdanı olanlara soruyorum; nasıl bir ilçe başkanlığı yaptım? Yapılmayanı yapmaya geldim dedim ve uyguladım. Türkiye’de 81 il dahil, 276 sefer ulusal basına çıkmış tek ilçeyim. Araştırsınlar. Lafla olmaz. Şakir başak milletvekili olacak… Olsun. Ne olacak? Şakir Başak milletvekili olursa diğer milletvekilleri de kendine çekidüzen verir. Kötü mü olacak? Şakir Başak’ın o koltuğa ihtiyacı yok. O koltuğun Başak’a ihtiyacı var. Neler yapacağımız ve neler olabileceğini göstereceğim. Şimdi alanım açıldı, insanlara göstereceğim. Artık selden kütük kapma dönemi bitireceğiz. Adamcılık bitecek. Kimsenin adamı olmayacağız. Ben görevimi ibadet gibi yapıyorum. Nasıl bir partili olduğumu, beni attıklarında CHP sıralarından kalkmayarak gösterdim. CHP koltuğunda bağımsız olarak 2 yıl oturdum. Kaldıramadılar beni. Ben böyle bir partiliyim. Kimse bizim partililiğimizi sorgulamasın. 2019 gibi bir hesabım yok. Ama bu örgüt beni nereye layık görürse yaparım. Burada sıkıntı yok. Her zaman dile getirdim. Ben kurumsal siyasetçiyim. Olursa yol açılırsa milletvekilliğini düşünürüm. Ama bunu yapmak için kendimden ödün vermem. Bu mücadelemden zerre ödün vermem. Görev verirlerse alırım. Koltuk benim için düşünceyi yaymak için araç. Bak şimdi seyretsinler neler yapacağım. Bugüne kadar Şakir Başak’ın ağzından, ‘ben ulusal siyasetçiyim’ lafının dışında bir şey duyan var mı? Partiye girdiğim günden bugüne ulusal siyasetçiyim dedim. Konak’ta yaptığım eylemler ortada.

HER ZAMAN SÖYLEDİM; BEN ULUSAL SİYASETÇİYİM
Konak ilçe başkanlığı koltuğu benim için tüm makamlardan üstündü. Çünkü fikrimi düşüncemi gösterme fırsatını verdi. Öyle bir fırsat verdi ki, ben Şakir Başkan’ım. Konak ilçe başkanlığıyla ben Şakir Başkan oldum zaten. Milletin gönlünde milletvekili de oldum belediye başkanı da oldum. Ben hepsini oldum, başkan oldum zaten. Kendimi bir yere getirme noktasında değilim. 2 milyon para harcayıp milletvekili olayım demem. Örgütümle yan yana gelirim isterlerse yaparım. Yine söylüyorum; ben ulusal siyasetçiyim. Her zaman söyledim, yine söylüyorum. Yeni sistemde olursa da milletvekilliği konusunda düşüncem aynı. Beni kimse durduramaz. Ya öldürmeleri lazım ya içeri atmaları lazım. Ben her yerde siyaset yapmak istiyorum. Köy köy dolaşmak istiyorum.

ÖN SEÇİM OLSA DA OLMASA DA HER HALÜKARDA MİLLETVEKİLLİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Ben bunları söylüyorum ama yarın genel başkan ‘gel buraya, seni şu belediyede görmek istiyorum’ derse diyecek bir şey yok. Ama benim böyle bir çabam yok. Asla olmayacak. Önümüzdeki seçimler için de sonraki dönem için de geçerli. 2019’da ön seçim olacak gibi. Ön seçim olsa da olmasa da her halükarda milletvekilliğini düşünüyorum. Bunu belirleyecek benim örgütümdür. Talep gelmezse çıkmam. Ama şu an öyle bir talep görüyorum. Bu örgüt bana bu mücadele için fırsat verdi. Arkamda hiçbir şey yokken bu örgüt bana gel bizimsin dedi.

İZMİR’İN BU ÖRGÜTSEL GÜCÜ VE YAPISINI ANADOLU’YA YANSITACAĞIZ.
20 yıldır burada bu mücadeleyi veriyorum. Tacettin Bayır birkaç sefer aramıştır, ‘başkan güzel şeyler yapıyorsun’ demiştir. Başka bir tane Allahın kulunu görmedim abi ya! Türkiye bizi ısrarla izleyecek. Neler yapılabildiğini göstereceğiz. Bir kişinin nasıl farkındalık yapacağını göstereceğiz. Ben kendime güveniyorum. Laf olsun diye siyaset yapmıyorum. Sonu görüyorum. Kendimi her zaman bu örgütün vicdanına teslim ettim. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim. Biraz ezber bozacağım. İzmir’in bu örgütsel gücü ve yapısını Anadolu’ya yansıtacağız.

 

 

 
Başkan Selvitopu: Karabağları Rantçılara teslim etmeyeceğiz!
 
Kılıçdaroğlu: Şeker fabrikalarını sattırmayız
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 7 Nisan 2018 Cumartesi 23:50

Başlığı okuyunca şaka haber sandım değilmiş

Yorumu oyla      10      5  
Hakan 7 Nisan 2018 Cumartesi 23:03

Savcılar nerede acaba?

Yorumu oyla      10      5  
Tacim Yükrük 7 Nisan 2018 Cumartesi 20:33

Örgütteki tüm görevleri başarıyla yapacağınıza inancım tamdır. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Yorumu oyla      9      5  
İdris güven (van) 7 Nisan 2018 Cumartesi 16:20

Önyargılı olmak algıda hata yargıda yanlışa götürür.biraz insaf tebrikler başkan.

Yorumu oyla      10      5  
Mustafa Kemal’in askerleriyiz 7 Nisan 2018 Cumartesi 16:14

Aynen katılıyorum. Bizler her birimiz bir Atatürk olmalıyız. Mücadelesi ve davasına inanan Şakir beyi tebrik ediyorum. Bu sözler ders niteliğinde.

Yorumu oyla      10      5  
Çetin Altun 7 Nisan 2018 Cumartesi 16:13

Metnin tamamını okumalıyız. Eğer becerebiliyorsak hepimiz Atatürk''ün vücut bulmuş hali olmalıyız. "Şayet bir gün çaresiz kalırsanız bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun" M.Kemal Atatürk

Yorumu oyla      10      5  
Barış 7 Nisan 2018 Cumartesi 16:12

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! 1933 (Hamdullah Suphi Tanrıöver, Yerli Yabancı 80 İmza Atatürk’ü Anlatıyor, s. 183)

Yorumu oyla      10      5  
Gülin 7 Nisan 2018 Cumartesi 16:10

Atatürk''ün adını kullanmaktan vazgeçin artık bıktık bu konuşmalardan. Bence de hakaretten dava açılmalı. Oylar iyi partiye gidiyor haberiniz olsun bu konuşmalara yer vermeyin.

Yorumu oyla      9      6  
2019 7 Nisan 2018 Cumartesi 16:05

Ozaman kimsenin yüksek okul okumasına gerek yok CHP de birilerine yağcılık yap koltuğu kap şak şak şak

Yorumu oyla      9      6  
CHP''li 7 Nisan 2018 Cumartesi 15:39

Komedi biri sustursun bu adamı simdiden partiyi batırmakmı istiyor beyefendi birde atamızı agzına alıyor yazıklar olsun istifa

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan arazi satışlarını meclise taşıdı
İzmir’de özellikle son 10 yılda kamu arazilerinin satışında ve kiralamalarında ...
Çavuşoğlu: YPG'ye güvenmek ahmaklık!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile uyuşmazlık noktalarından birisinin ...
CHP İzmir’in patronu dur durak bilmiyor!
İl Başkanı Yücel, ilçe ziyaretleri sonrasında bu kez danışma kurulları ...
 
CHP'den özelleştirme ihalesine baskın!
Ankara'da, Kırşehir ve Bor şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için ...
Ümit YALDIZ yazdı... 2019’un şifreleri: Beş benzemezler!
Ümit YALDIZ yazdı... 2019’un şifreleri: Beş benzemezler!
AK Parti İzmir’de sandık mesaisi! Şengül'den mesaj yağmuru: Kongreler biter bitmez...
Kongre sürecini sürdüren AK Parti İzmir İl Teşkilatı’ndaki delegeler Seferihisar ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ailelere tohum ve mektup!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Daha yeşil bir Türkiye'yi birlikte ...
MHP Karşıyaka, Alpaslan Türkeş'i andı
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın Başbuğ Alpaslan Türkeş’i anmak için düzenlediği ...
AK Partili Özdağ’dan Başkan Ergün’e: Her tarafta resimleri var, yaptıklarınızı asın!
Manisa Milletvekili Özdağ, “Kendinize güveniyorsanız, iyi hizmet yaptıysanız ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva