HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2018 Cuma - 11:42

AK Partili Özdağ’dan Başkan Ergün’e: Her tarafta resimleri var, yaptıklarınızı asın!

Manisa Milletvekili Özdağ, “Kendinize güveniyorsanız, iyi hizmet yaptıysanız burada çok rahat bir şekilde oy alırsınız. Manisa’da 1 milyon oy var hepsine talibiz. AK Parti belediyeyi yüzde 100 alır. Yüzde 99 demiyorum. Her tarafta Cengiz Ergün’ün resimleri var. Yaptıklarınızı asın kardeşim” dedi.

AK Partili Özdağ’dan Başkan Ergün’e: Her tarafta resimleri var, yaptıklarınızı asın!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan Darbe Araştırma Komisyonu’nda görev yapan Vekil Özdağ FETÖ ile mücadele hakkında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

2019’da gerçekleşecek 3 büyük seçime ilişkin mesajlar veren Özdağ, Manisa özelinde yaptığı tespitlerde net ifadeler kullandı.

Özdağ, ‘Cumhur İttifakı’na yönelik de detaylı bilgi verdi.

‘EVİNE GİT AMERİKA SURİYE SURİYELİLERİNDİR’ DİYORUZ
Özdağ, Afrin Operasyonu üzerinden yaptığı konuşmada, “Biz sınırlarımızda terör devleti kurulmasını ve terör koridoru oluşmasını istemiyoruz. Bizim Kürtlerle hiçbir sorunumuz yok. Onlar bizim kadim dostlarımız. Kardeş, amca çocuklarıyız. Kültürümüz, dinimiz, vatanımız, hayallerimiz, ideallerimiz bir. Bizim mücadelemiz PKK ile terör örgütüyle. Eğer bizim Kürtlerle bir meselemiz olsaydı, Saddam katliam yaptığında 500 bin Kürdü Anadolu topraklarında ağırlamazdık. İş verdik, aş verdik. Kürtleri yine bağrımıza basıyoruz. Anadolu’da 10 milyon Kürt var deniyor. Türkiye’de Türk’ün olduğu Kürt’ün olamadığı ne var? İş adamı, siyasetçi Türk oluyor Kürt olamıyor mu?  Türkiye2de zaman içinde sağcı solcu hainler dışında nasıl birlikte olduysa şimdi de oluyor. Geçmişte ‘Go home yanki’ diyen gençler vardı. Bizde şimdi ‘evine git Amerika. Suriye Suriyelilerindir’ diyoruz. Başka bir egemen gücü de istemiyoruz. Suriye egemen güçlerin olmadığı bir ülke olacak. Orası demokrasi ile tanışacak. Zalimler olmayacak” dedi.

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN:

BİZ AVRUPA’YI DİNLEMEYİZ, BİLDİĞİMİZİ OKURUZ
Avrupa ile ilişkileri değerlendiren Özdağ, “Biz savaş istemeyiz. Ama savaşla karşılaşırsak kaçmayız. Biz bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzur olsun. Batı dünyası da sömürgeciliği ve çifte standardı bıraksın. Avrupa Birliği (AB) ile de iyi ilişkiler içine girmek istiyoruz. Biz her sözü tutuyoruz ama dayatmalara karşıyız. Terör yasasını değiştirelim. Kendileri her türlü güvenlik tedbirlerini alacaklar, bize gelince hayır teröre müsamahalı davranacaksınız diyorlar. Biz teröre müsamahalı davranmayız. Biz onları dinlemeyiz. Bildiğimizi okuruz. İnsan haklarına saygılıyız. Güney Kıbrıs, Yunanistan, Bulgaristan, küçük küçük ülkeleri alacaksınız ama Türkiye’ye gelince çifte standart… Hayır Türk Milleti onurludur” açıklamasında bulundu.

FETHULLAH GÜLEN AMERİKA’DA YAŞADIĞI SÜRECE DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ
Darbe Araştırma Komisyonu’nda görev alan Özdağ, FETÖ ile mücadele konusuna değindi ve önemli ifadeler kullandı. Özdağ, “FETÖ dünyanın en büyük örgütü. Ne PKK ne başka bir örgüt. Arkasında çok ciddi egemen güçler var. Kendisi ABD’de. Bu çocuklar gönüllü olarak, isteyerek ya da istemeyerek taşeronluk yapıtlar. Türkiye’de temizlendi mi? Cumhurbaşkanımızın güçlü bir iradesiyle başladık. Recep Tayyip Erdoğan iradesi çok önemliydi. Haşhaşi dedi, paralel devlet kurmak istiyorsanız bunlara müsaade etmeyeceğiz dedi. Sonrasında 15 Temmuz oldu. Millet gereğini yaptı. Dünyanın en büyük suçuna karşı gereği yapıldı. FETÖ ile mücadeleye devam etmeliyiz. Cemaat saikiyle Allah diyerek buraya girenler mutlaka devlete bildiklerini anlatmak zorundalar. Bu yapı İslam dinine, milletleşme sürecimize, ekonomimize zarar vermiştir. Fethullah Gülen Amerika’da yaşadığı sürece dikkatli olmak zorundayız” dedi.

İKTİDAR GİDERSE CEMAAT KALMAZ DEDİM
Örgütün kendisini hedef almasıyla ilgili konuşan Özdağ, “Beni niye hedef aldı? Ben kendisinin sahte emekli olduğunu tespit ettim. Bütün kadroları ele geçirmek istediklerini gördüm. Milletvekillerine söyledim. Görünen kısmıyla bunları alkışladığımız zaman oldu. Görünmeyen kısımlarını sezmeye başladığımda demeç verdim. Manisa’da kadrolaşmalarını engelledim. Ben bunları uyardım. İktidar giderse cemaat kalmaz dedim. Sonra beni televizyonlarına çıkarmamaya başladılar” yorumunda bulundu.

ARTIK KİMSE DÜNÜ KONUŞMASIN
Özdağ, “Recep Tayyip Erdoğan tek başına mücadele etti diyorlar. Doğru ama milletvekilleri de destek verdi. Onlardan biri de bendim. Ben bunların darbe yapacağını söyledim. Bunlar cesaret, öngörü, bilgi, belge istiyor. Emekli vaiz olmadığını tespit ettim. Emekli işçi. Devletimiz geriye dönük maaşını istedi. Bir yandan mesihim diyeceksiniz, bir yandan sahte emeklilik parasını alacaksınız. Artık kimse dünü konuşmasın. Artık bunlarla ilgili müsamahalı davranmamalıyız. Yargı ve emniyet hatalar yapmadı mı? Yaptı. Geçmişte yapılmadı mı?  Ben 7 yıl hapis yattım. 1 yıl hücrelerde kaldım. Hala kaburgalarım kırık. İşkence gördüm ama devletime küsmedim. Gitmedim. Niye Amerika’dasın sen? Ben yaptırmadım. Sen yaptın. İnsanlık suçu işledin. Demokrasiye kim kast ediyorsa, eline silah alıyorsa, kim cumhuriyetle, hukukla kavgalıysa ben onunla mücadele ederim. Millet beni seçti. Benim görevim bunları korumak” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE CEMAAT OLMALIDIR
Geçmişte FETÖ’nün kendisine yakınlaştığını söyleyen Özdağ, teklifi reddettiğini ifade etti. Özdağ, “Üniversiteden atıldığımda, birlikte olalım dediler. Türkiye’de cemaat olmalıdır. Dernekler olur. Ama her dernek vakıf cemaat ve yapı mutlaka hukuk ve maliye tarafından denetlenmelidir. Nakit parayla alışveriş yasaklanmalıdır. Banka kartları kullanılmalıdır. Kimin nereye hangi yardımı yaptığı belli olmalıdır. Bir kere Türkiye’deki tarikatlar cemaatleşiyor cemaatler de siyasallaşıyor. Bu doğru değil. Siyaset kurumunu terbiye etmeye kimse kalkışmayacak.  Cemaatler almaya değil vermeye uygun yapılardır. Osmanlı’da böyle olmuştur, böyle olmalıdır. İyileri tenzih ediyorum” açıklamasını yaptı.

TEMİZLİK TAMAMEN YAPILAMADI, MÜCADELE DEVAM EDİYOR
FETÖ’yle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Özdağ, temizliğin tamamen yapılamadığını söyledi. Özdağ, “Tamamen temizlenmedi. Mücadele devam ediyor. 50 yıllık yapıyı bir iki yıl içinde temizlemek çok zor. Ayrıca bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını başka yere çektiler. O dinde reform falan istemiyor. O yeteri bilgiye sahip. Din anlayışımızın yenilenmesi gerektiğini söyledi.  Birileri bunda öküz altında buzağı arıyor” dedi.  

MANİSA’DA 1 MİLYON OY VAR, HEPSİNE TALİBİZ
Manisa özelinde konuşan Özdağ iddialı açıklamalarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Cengiz Ergün için konuştu. Özdağ, “Biz kendisini hangi konuda engellemişiz. Bizden ne istedi de yapmadık. Katı atık tesisleriyle ilgili gelmiştir. O da 93 milyona yapılmıştır. Teşekkür ettiler. Ben de araştırma yapıyorum, onlar da yapıyor. Oraya kimyasal atıklar atıldığını söyledim. Çevreyi olumsuz etkiler. Yaptığı açıklamalar bizim ittifakın amacına ters düşmez. Maksadını aşan cümleler söylemiştir. İttifak tabanda yok diyor. İttifak hem tavanda hem tabanda var. Kendi adına konuşsun. Ülkücüler adına konuşmasın. Selçuk Özdağ ittifakı bozanlar arasına katıldı gibi açıklamalar yapılıyor. İttifak yasasını okumadınız mı? Yerelde gönüllü olabilir. AK Parti, CHP, MHP kendi adayıyla yarışacak. Kendinize güveniyorsanız, iyi hizmet yaptıysanız burada çok rahat bir şekilde herkesten oy alırsınız. Manisa’da 1 milyon oy var. Hepsine talibiz” diye konuştu.

MANİSALILAR İSTİYORSA ANKARA KULAK VERECEKTİR
Kendi adaylığıyla ilgili konuşan Özdağ, “AK Parti çok ciddi anketler yaptırıyor. Manisalılar istiyorsa, STK’lar istiyorsa, teşkilatlar, kimi istiyorsa onu aday yapacağız. Ankara da buraya kulak verecektir. Recep Tayyip Erdoğan başarısını toplumun nabzını doğru tutmasına borçlu. Ben oturduğum koltuğa şerefe veren insan olmak isterim. Ben doğru olacağım, elimi alnımı kirletmeyeceğim. İsmim geçiyor. İsmimin geçmesinden memnun oluyorum. Siyasetçi alkıştan hoşlanır. Bu bana alkış gibi geliyor” dedi.

PARTİ BELEDİYEYİ YÜZDE 100 ALIR, İTTİFAKLA ÇOK RAHAT 7 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ
Özdağ, “AK Parti belediyeyi yüzde 100 alır. Yüzde 99 demiyorum. Ben kendimle ilgili yorum yapmayayım. Takdiri halka, genel merkeze bırakayım. Birinci parti biz oluruz. İkinci parti kesinlikle CHP olur. Başkalarının bir şansı yok. İttifakla çok rahat 7 milletvekili çıkarırız. 8’i zorlarız.  Biz Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 50 artı 1’le buluşturarak başkan seçtireceğiz. Referandumdaki sonuç için kendimizi affettireceğiz. Manisa’da yüzde 50 artı 1 demek Türkiye’de yüzde 55’tir. Cengiz Ergün’le ilgili kararı halk kendisi verecek” ifadelerini kullandı.

HER TARAFTA CENGİZ ERGÜN’ÜN RESİMLERİ VAR, YAPTIKLARINIZI ASIN KARDEŞİM
Özdağ, yapılan yatırımlar üzerinden konuşurken, “Manisa’ya 16 milyar para harcamışız. Bana günde 200 ile 400 telefon geliyor. Hepsini açıyorum. Yüzde 90 işini hallediyoruz. Her tarafta Cengiz Ergün’ün resimleri var. Yaptıklarınızı asın kardeşim. Selçuk Özdağ seni aday yapmayacaklar diyor. Benim 2019’da ne olacağıma Allah karar verecek. Beni aday yapıp yapmayacakları önemli değil. AK Parti’den bir aday olacak ve burada seçim kazanacak. Bana kaybetti diyor. Ben 80 bin oy artışı yaptım. Ben MHP’yi Devlet Bahçeli’yi tenkit etmiyorum. Ben Cengiz Ergün’ü tenkit ediyorum” dedi.

 
Bakan'dan 'istismar düzenlemesi' açıklaması
 
Üniversitede katliam yaptı, pişman değilmiş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan 'istismar düzenlemesi' açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, istismar düzenlemesinin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.
İYİ Parti İzmir’den İnciraltı çıkışı: Oylamasınlar!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, “İzmir'e söz verip, bırakamazsınız. ...
CHP’li Sındır: Suyu siyasete ve ticarete alet edecekler!
İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; “Sulama Birlikleri çiftçimizin, ...
 
Balkan ve Rumeli Dernekleri'nden Kılıçdaroğlu'na ziyaret
İzmir'de yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
CHP’li Biçer'den kadınlara kahvaltılı teşekkür
Cumhuriyet Halk Partisi Foça eski İlçe Başkanı Günal Biçer; döneminde ...
AK Partili Belediye Başkanı ihraç edildi!
Karabük'te, Yenice Belediye Başkanı AK Partili Zeki Çaylı, Genel Merkez ...
 
İstifa iddiaları: Mehmet Şimşek sessizliğini bozdu!
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek hakkındaki istifa iddialarının ardından ...
İYİ Parti'nin A Takımı'nda İzmir'den 3 isim!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini 2019 seçimlerine götürecek ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında CHP TBMM Grup Toplantısı'ndaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva