HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2018 Perşembe - 14:24

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında CHP TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan dan Kılıçdaroğlu na tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen 15 sayfalık dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 3 Nisan 2018'deki TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal eden ve saldırı kastıyla ağır hakaretler içeren ifadeler kullandığı belirtildi.     

Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasında Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik ifadeler sarf ettiği kaydedilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun TBMM grup toplantısındaki sözlerine yer verildi.     

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a yönelik haksız ve mesnetsiz ithamları ile üslubunun bir insana yakışmayacak ölçüde düzeysiz, seviyesiz ve ahlak dışı olduğu ifade edilen dilekçede, "Kişinin üslubu kişiliğinin bir yansımasıdır, sahip olduğu değerlerin dışa vurma biçimidir. Bu nitelikte sözlerin, pozisyonu itibarıyla sorumlu davranması gereken davalıdan sadır olması ülkemiz için büyük bir talihsizliktir." değerlendirmesine yer verildi.  

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında ileri sürdüğü iddiaların gerçek dışı olduğu vurgulanan dilekçede, şunlar kaydedildi:     

"Bu iddialarla ilgili daha önce çeşitli vesilelerle açıklama yapılmış, iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu vasat zekaya sahip bir kişinin anlayabileceği şekilde izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı gibi davalı, gerçeklerle yüzleşmek yerine inandığı yalanların konforunda yaşamayı tercih etmektedir. Bu nedenle davalının konuşmasında geçen haksız, ve mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak ayrıca cevap vermeye gerek görülmemiştir. Ancak bu vesileyle şunu ifade etmek gerekir ki gerçeklerin bu ölçüde çarptırılması, yalanın bu kadar rahat ifade edilmesi, hakaret ve iftiranın bu denli olağanlaştırılması geçmişte örneklerini pek çok kez müşahede ettiğimiz bir FETÖ ahlakıdır. Bu ahlakın, ana muhalefet partisi liderinin şahsında tecessüm etmesi ülkemiz için kaygı vericidir."     

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilip hukuken mazur görülmesinin mümkün olmayacağı belirtilen dilekçede, benzer olaylar nedeniyle verilen emsal kararlarda da kişilik haklarının ihlal edildiği sonucuna varıldığı bildirildi.     

Manevi tazminat talebinin yasal koşullarının oluştuğu ve hükmedilecek tazminat miktarının caydırıcı olması gerektiği vurgulanan dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan, 3 Nisan 2018'de partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğugerekçesiyle 500 bin lira manevi tazminat talep edildi.  (AA)

 
CHP Konak’tan güçbirliği buluşması
 
İzmir'de 'cimri musluklar' dönemi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 6 Nisan 2018 Cuma 15:55

lombak, sen herhalde ayrı bir dünyada yaşıyorsun. bugün sanatçılar, gazeteciler hükümeti eleştirdi diye işlerinden oluyorlar. 50' den fazla şehidin olduğu bir dönemde de eğlenilmez, özellikle askeriyede.

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 5 Nisan 2018 Perşembe 22:34

Bir dakika. Açıklamasında makama hakaret var mı? Var. Benim tayyiple işim olmaz. Ama sanatçıyla da uğraşmama?ı. Konu davul zurna meselesi değil. Bu sınır ötesi harekat bir zorunluluk. Ve kayıplarımıza rağmen sevinmek hakkımız. Konuyu hdpyi yanına almaya meyilli olanlar düşünsün.

Yorumu oyla      9      6  
gürkan 5 Nisan 2018 Perşembe 17:13

lombak, 50 den fazla şehit var, sanatçılar (!) magazin peşinde, birinin elinde zurna, diğeri dün megri diyordu bugün yaylalar. bu tabloyu eleştirmek mi facia? şehitlerin evlerine de davulla zurnayla gitseler bari de tam olsun.

Yorumu oyla      9      5  
Işık Dikicigil 5 Nisan 2018 Perşembe 15:28

Ağzını açıyor dava, ağzını kapatıyor dava. Herhalde kılıçdaroğlu nun torunlarının torunları bile ödeyemez bu paraları:)))

Yorumu oyla      10      6  
Lombak 5 Nisan 2018 Perşembe 14:35

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını anlamakta zorlanıyorum. Sanatçılarla ilgili olan açıklaması ise tam bir facia. Bunlar bir muhalefet liderine yakışmıyor.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak’tan güçbirliği buluşması
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, başkanlık koltuğunda dördüncü hizmet ...
Mehmet Şimşek'in istifa iddiasıyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ...
İl Başkanı Yücel'den Avukatlar Günü mesajı
Kendisi de avukat olan Yücel, mesajında meslektaşlarına  seslenerek  "Avukatlarımızın ...
 
Bozdağ'dan flaş OHAL açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "OHAL'in uzatılması ihtiyacı ortadadır" dedi ...
Kılıçdaroğlu: O sanatçılarla ilgili az bile söyledim!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Oğulpınar Sınır Karakolu'nu ziyaret eden ...
CHP'li Yiğit'ten hükümete: Dolandırıcılık en büyük sektör!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, dolandırıcılığın ülkemizde en fazla ...
 
Dolandıcılar iş başında: Dağ'ın adını kullanıp...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kendini ...
İzmir'in yeni metro hattı Meclis gündeminde: Bakan'a 'istasyonlar neresi' sorusu!
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır,  Halkapınar-Otogar arasındaki 4.5 ...
CHP İzmir'in kadınlarından 2019 seferberliği: Üye sayımız fazla ama...
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, sahada çalışan aktif ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva