HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2018 Perşembe - 09:00

CHP’li Balbay’dan tüzük ve taslak çıkışı: Damarları açıyoruz!

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, genel merkez tarafından hazırlanan tüzük taslağına karşı demokrasi vurgusu yaparak bildiri hazırlayan 48 vekil arasında yer alması için, “Tartışma, iç gerilim, genel merkez karşıtlığı ve muhalif bir hava kesinlikle yok. Damarları açmayı arzu ediyoruz” dedi.

CHP’li Balbay’dan tüzük ve taslak çıkışı: Damarları açıyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 9-10 Mart’ta yapılacak Tüzük Kurultayı’na kilitlendi. Genel merkezin yeni dönem için oluşturulan tüzük taslağını kamuoyuna duyurmasının ardından İzmir’in de aralarında bulunduğu bazı illerde memnuniyetsizlik oluştu.

48 milletvekili, ‘Demokratik Tüzük, Demokratik CHP, Demokratik Türkiye’ başlığıyla ortak bir bildiri yayımladı. Açıklamaya İzmir’den 6 vekil imza attı. Demokratik bir Türkiye’yi var etmek için tek yolun demokratik bir CHP olduğuna vurgu yapılan ve  “Demokratik bir CHP’nin var olmasının ön şartı da ‘sözün ve kararın’ üyenin olduğu bir tüzüktür. Biz bu bildiride imzası olan milletvekilleri ve PM üyeleri olarak bu çerçevede, örgütümüzün sesi olmaya, demokratik tüzük, demokratik CHP, demokratik Türkiye mücadelesini vermeye devam edeceğiz” ifadelerinin yer aldığı bildiriye İzmir’den Milletvekilleri, Zeynep Altıok Akatlı, Selin Sayek Böke, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Ali Yiğit ve Tacettin Bayır imza attı.

GENEL MERKEZ KARŞITLIĞI VE MUHALİF BİR HAVA KESİNLİKLE YOK
İzmir Milletvekili Balbay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Balbay, “Biz bu tüzüğün tüm CHP’lilerin aidiyet duygularını arttıracak şekilde olmasını istiyoruz. Öteki partilerde böyle olmadığı için kamuoyu bunu tartışma diye yorumlayabilir. İç gerilimle hiç alakası yok. 2 Mart günü biz 9 saat oturduk herkes görüşünü söyledi. Tüzük taslağı üzerine değerlendirmeler yapıldı. Kimi değişikliklerde mutabık kalan vekiller dediler ki ‘biz bunu arzu ediyoruz’. Bir genel merkez karşıtlığı, parti içinde muhalif bir hava kesinlikle yok. Biz bunları arzu ediyoruz” dedi.  

İKTİDAR PARLAMENTO DIŞI KALSIN ANAVATAN’IN KADERİNİ YAŞAYACAK, BİZ DAMARLARI AÇIYORUZ!
Balbay, “Ön seçimin aktif olması, üyelerinin kararıyla parti içi mekanizmaların aktif hale gelmesini arzu ediyoruz. Türkiye’nin şu andaki problemlerinden biri tek adamcılık ve merkeziyetçilik. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bu problemle CHP de karşı karşıya kalmasın.  Taslak tekrar gözden geçirildi. Yaptığımız değerlendirmelerin büyük çoğunluğu kabul gördü. Komisyon toplanacak. Her ilden bir temsilci katılacak. Orada bizim tartıştığımız tüzükte bizim arzularımızın yerine getirildiği bir tüzük göreceksiniz. Tek milletvekili çıkarılan yerlerde ön seçimin yapılmamasına yönelik karardan vazgeçildiğini, oralarda da ön seçim yapılmasının kabul gördüğünü göreceksiniz. CHP bugüne kadar ayaktaysa parlamento dışında kaldığında bile kendini toparlayıp girebiliyorsa, hala en güçlü iktidar alternatifiyse bunda en önemli etken parti içi mekanizmaları işletebilmesidir. Biraz sancılıdır ama hayatta tutar. Siz sol kolunuz uyuştuğunda kolu keselim mi diyorsunuz? Hayır damarlar açılsın diyorsunuz. Biz de bunu arzu ediyoruz. Bugün iktidardaki parti parlamento dışı kaldığı an Anavatan Partisi’nin kaderini yaşayacak. Ama CHP her zaman var olacak” açıklamasında bulundu. 

 
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İzmir siyasetine mercek!
 
Çarpıcı şiddet verisi... İzmir'de kaç kadın koruma altında?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 8 Mart 2018 Perşembe 10:13

Duruşunuzu taktir ediyorum. Ancak %100 ön seçim istiyoruz. Genelde ve yerelde tüm başkan ve vekiller önseçimle seçilsin. Çalışan kazansın. Kendi yerini eş dost ve çıkar ilişkileri ile garanti altına alıp birde diğer başkanlarıda kendi belirleyen tiplerden bıktık artık. Önseçime ne kadar karşı cıkan kişi varsa hepsi demokrasi düşmanı, koltuk aşığı kişiler. Bunların belirlenip partiden kovulması lazım. Bu kadar merkezci tek adamcı bir taslak chp yakışmıyor. CHP kazansa korkarım rejimi aynen korur. Koltuk sevdalılarını indirip kovup şu partiden

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İzmir siyasetine mercek!
Her yıl 8 Mart’ta pek çok kesim tarafından kutlanan ‘Dünya Emekçi Kadınlar ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir büyük sevda bu kadar mı gizli-saklı kalır?
Mehmet KARABEL yazdı... Bir büyük sevda bu kadar mı gizli-saklı kalır?
CHP ve AK Parti arasında 'seçim güvenliği' görüşmesi
CHP'nin oluşturduğu seçim güvenliği komisyonu yarın AK Parti ile görüşecek
 
CHP Lideri'ne İzmir'de karşılama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda düzenlenecek 8 Mart ...
CHP İzmir’de kurultay öncesi son zirve: Neler konuşuldu?
İl Başkanı Yücel, kurultay delegeleriyle yapılan tüzük toplantısı için, ...
Türkiye'den Akdeniz resti... Karşılık vereceğiz!
Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı ...
 
CHP İzmir İl Başkanı Yücel: Önce kadınlarımızı yaşatmalıyız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 8 Mart Dünya Emekçi ...
CHP’li Balbay: Sözleşmeli öğretmenler köle değil
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan 8 Mart mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 8 Mart Dünya ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva