HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2024 Cumartesi - 10:22

CHP’li Bakan’dan süreç mesajı: Benim tanıdığım Soyer…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Büyükşehir adayı Cemil Tugay arasında bir sorun olmadığının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Benim tanıdığım, yoldaşlık ettiğim Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaferi için çalışır, bu ülkenin, bu kentin gericilere, yobazlara, cemaatlere, tarikatlara teslim edilmesini istemez. Kendisine yakışır bir şekilde bayrağı devredecektir” dedi. Bakan, kente katkılarından dolayı Tunç ve Neptün Soyer’e minnettar olduklarını söyledi

CHP’li Bakan’dan süreç mesajı: Benim tanıdığım Soyer…

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Soyer’in “Ben uzun yol koşucusuyum, maratoncuyum” sözlerini değerlendiren Bakan, bu ifadeyi yorumladı, hem de kurultay iddialarına açıklık getirdi. Bakan; Belediye başkan adaylarının, Tunç Soyer’in açılış gibi etkinliklerine katılmaması, Soyer’in belediye başkan adaylarında birlikte olmaması konularında da görüşlerini aktardı.

CEMİL TUGAY, NARLIDERE METRO AÇILIŞINDA NEDEN YOKTU?
Narlıdere Metrosu açılışına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın katılmadığı hatırlatılan Murat Bakan, şunları söyledi:

“Narlıdere metrosunun açılışına ben katıldım, partinin üst yönetiminden biri olarak Genel Başkanımız adına… İl başkanımız katıldı, milletvekillerimiz Ednan Arslan, Rıfat Nalbantoğlu ve Mahir Polat da oradaydı. Cemil Tugay o törene katılamadı çünkü o saatlerde Sözcü gazetesiyle röportaj randevusu vardı. Ayrıca İstanbul’da bir çekimi vardı. Tunç Bey, bizzat Cemil Tugay’ı aramış, açılışa davet etmiş. Cemil Bey, İstanbuml’daki çekim ve randevular nedeniyle katılamayacağını üzülerek bildirmiş. Cemil Bey ile görüştüm, vekilim ben İstanbul’da olacağım, sizin açılışına katılmanız gerekiyor, dedi. Ben de zaten katılacağımı bildirdim. Ben Tunç Soyer’i 5 yıl boyunca savunmuş, onun için herkesten çok mücadele etmiş, hatta sadece Tunç Soyer’i değil, eşi Neptün Soyer’i de bir Cumhuriyet kadını olarak kooperatifçilikte yapığı çalışmalarıyla takdir etmiş, desteklemiş birisiyim. Her türlü algı operasyonlarına karşı ikisine de sahip çıkmış bir vekilim. Ben partiliyim. MYK’daki 24 kişiden birisiyim. MYK’da önümüzdeki dönemde belediye başkan değişikliğine gidilecek kararı çıktı. Bu noktadan sonra yapılması gereken partinin kararına saygı duyup, o karar doğrultusunda partinin başarısı için çalışmaktır.”

CEMİL BEY, HER YERDE TUNÇ BEY’İ ONORE EDİYOR
“Tunç Bey, iki dönem Seferihisar’da başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Bir dönem Büyükşehir Beledİye Başkanlığı yaptı. Başarıyla görevini tamamladı. Bayrağı gelen arkadaşa devredecek. Tunç Soyer’e yakışan da budur. Siyasi olarak da ahlaki olarak da olması gereken bir şeydir. Kırılganlık, hatalar olabilir, biz de hata yapmış olabiliriz. Benim bildiğim Tunç Soyer, o erdemliliğe sahiptir. Adaylaşma süreci bitti. Tabii ki Cemil Bey’in de elini kaldıracaktır. Cemil Bey, Tunç Bey’i her yerde onore ediyor. Bir yerde, aday gösterilmediği için Tunç bey’in olumsuz bir çalışma yürüttüğü, bu konudaki düşüncesi soruldu Cemil Bey’e. O da, tam tersi dedi, Tunç Bey’le görüşüyorum, Karşıyaka’da benim adaylaşma sürecime yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum, bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Lansmanda da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Tunç bey de aynı olgunluğu gösterecektir. Ama şu an yapılması gereken bunları konuşmak değildir. Cumhuriyetin kalesi İzmir’i, gerici olduklarını daha dün yaptıkları açıklamalarla gösteren, tarikatlara cemaatlere bırakmamaktır.”

SOYER AİLESİ BU KENTE ÇOK ŞEY KATTILAR; MİNNETTARIZ
Tunç Soyer’in “Ben uzun yol koşucusuyum” sözünden, farklı anlamlar çıkardığını belirten Murat Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tunç soyer başkanımızın ben maraton koşucusuyum lafından şunu anlıyorum: Bundan 2 bin yıl önce Perikles diyor ki, siyasetle ilgilenmeyen insanlar, zararsız görülür. Halbuki zararsız değil, faydasızdır. Tunç Soyer gibi bilgisi birikimi olan, uluslararası alanda önemli görevlerde bulunmuş, üç dönem Belediye başkanlığı yapmış bir politikacının üretmeye, faydalı işler yapmaya devam etmesini isteriz. Onun bilgisinden, birikiminden yararlanmaya devam etmek isteriz. Bu kentin ona ihtiyacı var. Tunç Bey’in siyasetle ilgilenmesi gerekir zaten. Benim tanıdığım Tunç Soyer, beş yıl her noktada sahip çıktığım, yanında olduğum, yoldaşlık ettiğim Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaferi için çalışır, bu ülkenin, bu kentin gericilere, yobazlara, cemaatlere, tarikatlara teslim edilmesini istemez. Atatürk ilke ve devrimleri, İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için maraton koşar. Biz Tunç Soyer’i seviyoruz. Değerli eşi Neptün Soyer’i de seviyoruz. Benim tanıdığım güzel bir aile, güzel insanlar. Çalıştılar, ürettiler, bu kente çok şey kattılar. Bunun için de minnettarız. Bundan sonra da çok şey katacaklardır. Buradan kendilerine sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum. Tüm etkinliklerine hem Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekili, hem de Tunç Soyer’in bir arkadaşı olarak katıldım.”

 

 
Erdoğan'dan 'şarap' onayı: Gümrüksüz gelecek
 
Başkan Kırgöz Çandarlı’da yeni dönem projelerini anlattı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet ALINCA 3 Mart 2024 Pazar 17:33

Murat bakan beyin geçen ay İzmir''den Ankara''ya bizzat odasına gittik, bir çay bir su ikram edilmeden. Kibar dille kovulduk. Sandık ki sandık çok uzakta meğerse sandıga 25 gün kalmış

Yorumu oyla      1      0  
Kemal AKIN 2 Mart 2024 Cumartesi 23:11

Gürçeşme kaderine terk edildi. Bizlerde bu şehirde yaşıyoruz ne imar durumu var ne doğalgaz nede alışveriş merkezi var.

Yorumu oyla      2      0  
Basri Koyuncuoğulları 2 Mart 2024 Cumartesi 17:46

Sayın Bakan Tunç Bey>>'i ilk yarı yolda bırakan sizsiniz.Olası olumsuz seçim sonuçlaarında aday belirleme yanlışlıklarında sizinde katkınız olduğunu CHP kamuoyu bilmektedir.Dilerim bu seçimde İzmir'de kötü bir sonuç yaşanmaz.Yaşanırsa başta size fatura kesileceği kesin saygıyla

Yorumu oyla      5      0  
Rütbesiz partili 2 Mart 2024 Cumartesi 17:39

He he olur Ankara'dan siz atayın sonra da destek yok öyle yağma,halkın ilgisi yoktur heyacan hiç yok bu seçimde dayatma belediye başkanları için oy vermeyerek genel merkez yöneticilerine uyarı verecektir bu halk yeter artık...

Yorumu oyla      7      0  
Bahar 2 Mart 2024 Cumartesi 17:29

İzmire kıydınız efendiler..umutları söndürdunuz..Sizler de ne kadar kindarmissiniz..sınıfta kaldınız.. hala yaptıklarınızın farkında değilsiniz.. izmirden neyin öcünü aldınız..

Yorumu oyla      5      0  
Yksl 2 Mart 2024 Cumartesi 17:04

Tunç baskan 1 dönem daha kalmalıydı pandemide sosyal belediyeciliği sonuna kadar göstermiş Oldu tüm ülkeye asrın felaketi olan 11 şehri yıkıp canlarımızı alan depremden sonra tunc baskan gene ibb yi seferber edip elinden geleni en iyisini yapmaya çalıştı ekonomik kriz ve enfilasyona ragmen yurt disindan +aa kredi notu olan tek sehir izmir e çok değer kattı daha yapacağı çok iş vardı ama siyaset önüne geçti

Yorumu oyla      2      1  
ezege 2 Mart 2024 Cumartesi 15:34

muratbakan güya soyerin gönlünü almaya çalışıyor, herkes biliyor cemil tugayın neden aday yapıldığını. seçim sonrası utanırlar umarım. iş işten geçmiş olduktan sonra utanmanında gereği yok. izmiri liyakatsız birine vermekle akp nin yolunu açtınız.

Yorumu oyla      11      2  
Şerife Sirkeci 2 Mart 2024 Cumartesi 14:56

Şerife Sirkeci İzmir için belediyelerimiz çalışıyor,yetersizde olsa mücadele ediyorlar çalışanın basarilarini görmek gerek biz daha temiz İzmir istiyoruz, temizlik hepimizin gorevidir.

Yorumu oyla      0      0  
erdal 2 Mart 2024 Cumartesi 12:43

sen ne akıllı adamsın.. atama yapılıncıya kadar ikili oynadın. ya tunç atanırsa diye şimdi de kk veya istediği 1 nisan da geri gelirse diye gene ikili oynuyorsun. anlamıyormuyuz? izsu metro açılışı vs.. aynada traş olurken de ben ne akıllıyım be deyip traş oluyorsun değilsin mi utanmadan?

Yorumu oyla      12      0  
Burak 2 Mart 2024 Cumartesi 11:55

Sen o koltuktan hiç kalkmaz mısın?

Yorumu oyla      18      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşki'den her mahalleye ayrı proje müjdesi!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova’yı karış karış bildiğini ...
CHP'nin adayı Kınay muhtarlarla buluştu: Karabağlar ortak yönetimle yönetilecek
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
Saadet Partisi'nden 'pembe metrobüs' vaadi!
Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın: Hürmete en layık 65 yaş üstü ...
 
İsrail açıklaması: Hesap vereceğine inanıyoruz
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail Hükümeti’nin tüm ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan Bakan Tekin'e tepki: İzmir’de imar izni bekleyen okul yok!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bir dizi ...
Özel: Cumhur İttifakı'na karşı ittifaka ihtiyaç var
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı ...
 
Özdağ, Menemen'de isyan etti: Bunun adı Cumhuriyet'e ihanet!
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İzmir Menemen’de Şehit ...
Akşener'den CHP'ye: Jest isteme işleminden bıktım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
Yargı Paketi açıklaması: Seçimden sonra gündeme gelecek!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Seçimden sonra da 9'uncu Yargı Paketi'ni gündeme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva