HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2024 Salı - 11:22

CHP'li Arslan'dan İzmir için korkutan uyarı... 2 hastaneden 1'i depreme dayanaksız!

Sağlık Bakanlığı’nın 2018 yılında İzmir’de Bakanlığa ait binaların yüzde 51’inin depreme hazır olmadığını bildirdiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan "Depreme hazırlık konusunda 2018 yılından bu yana hiçbir adım atmayanlar, seçim gelince depremi ve İzmir'i hatırlıyor. Sormak gerek bugüne kadar aklınız neredeydi" ifadelerini kullandı.

CHP li Arslan dan İzmir için korkutan uyarı... 2 hastaneden 1 i depreme dayanaksız!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan 2018 yılında Bilgi Edinme Dilekçesine verilen yanıtta, Sağlık Bakanlığı’nın 2018 yılında İzmir’de Bakanlığa ait binaların yüzde 51’inin depreme hazır olmadığını bildirdiğini hatırlatarak; "Depreme hazırlık konusunda 2018 yılından bu yana hiçbir adım atmayanlar, seçim gelince depremi ve İzmir'i hatırlıyor. Sormak gerek bugüne kadar aklınız neredeydi" dedi.

Ednan Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın gerek depreme hazırlık gerekse de deprem yaralarını sarmada sınıfta kaldığını, İzmir'de de benzer bir sürecin yaşandığını belirtti. Arslan, "Bazı iktidar mensupları seçim arifesinde hastane ve okul gibi kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için yapacakları çalışmalardan, dünya finans kuruluşlarından alacakları kredilerden, İstanbul’da uygulanan formülden bahsediyorlar. 2018’de iktidarın İzmir Milletvekili, şimdinin logosuz Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve mensubu olduğu iktidarın, bu gerçekleri ve alınması gereken önlemleri bilmelerine karşın bunca yıldır önlem almadıkları ortada. Gelinen noktada kentsel dönüşüm için kaynakları yok, dış kaynak arayacaklar. İktidar gücü arkalarındayken, neden bu zamana kadar yapmadılar, sormak gerek” dedi.

İktidarın depremlere karşı yıllardır önlem almadığının altını çizen Arslan, hastane ve okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesinin seçim malzemesi yapılmasını, “Seçim zamanı gelince, hastane ve okul gibi kamu binalarının dayanıklı hale getirilmesi için yeni vaatlerde bulunuyorlar.” diye eleştirdi.

Arslan şunları söyledi:

“Olası bir depreme karşı İzmir’de kamu binalarında alınan önlemlere ilişkin 2018 yılında bilgi edinme taleplerimize Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yanıtları hatırlatmak gerek. Verilen cevaplarda Sağlık Bakanlığı’na ait yapıların yüzde 51’inin depreme hazır hale getirilmesi gerektiği, Milli Eğitim Bakanlığı içinse İzmir’de bulunan okulların yaklaşık yüzde 83’ünde deprem tahkiki, güçlendirme projesi ya da güçlendirme çalışması yapılmadığı ifade edilmişti. Peki sonrasında ne yapıldı, kaç bina depreme dayanıklı hale getirildi?

ÖNERGELERE CEVAP VERMEDİLER
Her yerel seçimde İzmir’de kazanma umuduyla verdikleri boş vaatleri seçimi kazanamayınca unutan, İzmir’e yatırım yapmayan, İzmir’in sorunlarını çözemeyen iktidar, İzmir’deki kamu binalarının durumunu sorguladığımızda artık cevap bile vermiyor.  2019 ile 2021 arasında İzmir ve Türkiye genelinde bulunan Sağlık Bakanlığı’na ait binaların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesine ilişkin verdiğimiz soru önergelerinin tamamı yanıtsız bırakıldı.

30 Ekim 2020’de İzmir, 6 Şubat 2023’te ise Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Diyarbakır ve Elazığ illerimiz ve halkımız büyük depremlerin acısını birlikte yaşadık.

DEPREM VERGİLERİ, TOPLANAN BAĞIŞLAR NE OLDU?
Halkımızdan alınan deprem vergilerinin hesabını vermeden, 6 Şubat depremlerinin ardından toplanan yardımların akıbetini açıklamadan, bazı iktidar mensupları seçim arifesinde hastane ve okul gibi kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için İzmir’de yapacakları çalışmalardan, dünya finans kuruluşlarından alacakları kredilerden, İstanbul’da uygulanan formülden bahsediyorlar. 2018’de iktidarın İzmir Milletvekili, şimdinin logosuz Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve mensubu olduğu iktidarın, bu gerçekleri ve alınması gereken önlemleri bilmelerine karşın bunca yıldır önlem almadıkları ortada.

İKTİDAR İZMİR’İ SADECE SEÇİM ZAMANI HATIRLIYOR
Gelinen noktada kentsel dönüşüm için kaynakları yok, dış kaynak arayacaklar. İktidar gücü arkalarındayken, neden bu zamana kadar yapmadılar? Sormak gerek. İzmir’i sadece seçim zamanı hatırlayanları, daha önce bakanlık düzeyinde ve valilik düzeyinde uyardık göreve davet ettik. Bugün tekrar ediyoruz. İzmir’de depreme karşı gereken önlemleri alın.”

 
Altın fiyatlarında son durum: Yeni rekor!
 
Kızılcık Şerbeti oyuncuları Settar Tanrıöğen'e paylaşımlarıyla veda etti
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baran 6 Mart 2024 Çarşamba 08:40

Beled. orada yer göstermiş. Onlar da hast.yi oraya yapmışlar. Nankörlük etmekten başka bir halt bilmeyen angus troller sonunuz pek iç açıcı görünmüyor.

Yorumu oyla      2      1  
5 Mart 2024 Salı 13:43

Bekir, diyelim ki sıfır konut yapıldı; bu, hastanelerin dönüşümüne engel bir durum mu?

Yorumu oyla      2      2  
5 Mart 2024 Salı 13:22

yeşlyut hastanesini en tecrübeli idari ve mali yönetmini niye bayraklı şehire görevlendirdiler * yiyici ekip

Yorumu oyla      0      0  
bekir 5 Mart 2024 Salı 13:01

boş konuşma lan 5 senedir senın partının belediyesi kaç tane deprem donusum konutu yapıp teslım etti?

Yorumu oyla      4      4  
troller 5 Mart 2024 Salı 12:17

Kadrolu troller her haberin altında. 10 kişi, 100 farklı isimle her haberin altında. Hastaneler dökülüyor, kör değilseniz görürsünüz. Siz ne yaptınızla geliştirilecek bir konu da değil. İzmir'de hastane sorunu vardır, bunun da sorumlusu belediye değildir. Trollük yapılacak bir konu hiç değildir. Dağın başına 10 yılda şehir hastanesi yaparak hastane sorunu çözülmez.

Yorumu oyla      2      3  
Burak 5 Mart 2024 Salı 12:02

Hastaneyi sen nereden biliyorsun? Hepsi bitti sıra hastaneye mi geldi. İZmir in % 70 kentsel dönüşüme girmesi gerek. Siz ne yaptınız? Hiç.

Yorumu oyla      4      2  
Lombak 5 Mart 2024 Salı 11:55

Eşrefpaşa hastanesinin yeni hizmet binasını yaparken sismik izolatör kullansaydınız da Vatan'a Millet'e örnek olsaydınız!

Yorumu oyla      4      2  
baran 5 Mart 2024 Salı 11:50

Senin aklın nerdeydi? İzmir i getiridğiniz bu günkü durum ortada. Nihayet Bay Tugay Körfez in koktuğunu kabul etti. Sorun derelerden kaynaklanıyormuş. O nu da kabul etti. Umarım derelere vidanjör boşaltmaktan vazgeçersinz Vidanjör belediyecileri.

Yorumu oyla      4      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Tugay: Görev süremi lekesiz çalışarak geçireceğim
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka ...
AK Partili İnan’dan CHP Çeşme adayı Lal Denizli’ye: Sen kuklasın!
İzmir’de seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ...
Araştırmacı Yaldız ‘sorumlu muhalefet’ dedi, ekledi: Tencere bu iktidarı deviremiyor!
Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, ...
 
CHP Bayraklı adayı Önal açılışta konuştu... Sosyal belediyecilik mesajı
Seçim ofisi açılışında konuşan CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan ...
CHP adayı Mutlu'dan Basmane'ye ziyaret
Seçim çalışmalarına devam eden CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ...
CHP adayı Mutlu, projelerini anlattı: Konak yeni bir kimlik kazanacak!
Gültepe’de kentsel dönüşüm için bir hayli yol kat edildiğini belirten ...
 
TKH İzmir Adayı Deniz Çelik: Seçimler örgütlenmek için bir fırsat
TKH İzmir Adayı Deniz Çelik: Seçimler örgütlenmek için bir fırsat
Murat Bakan’dan liste dışı kalanlara mesaj: Herkes görev almak zorunda değil!
Aday gösterilmeyen belediye başkanları ve meclis üyesi listesine yazılmayan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dengeleri bozar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Dengeleri bozar mı?
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva