HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2019 Perşembe - 11:25

CHP'li Altay'dan anket sonuçları açıklaması

Yerel seçimlere ilişkin anket sonuçlarına değinen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul ve Bursa'da önde olduklarını, Ankara'yla birlikte 6 büyükşehirde de tereddüt yaşamadıklarını söyledi.

CHP li Altay dan anket sonuçları açıklaması

Yerel seçimlere ilişkin anket sonuçlarına değinen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul ve Bursa'da önde olduklarını, Ankara'yla birlikte 6 büyükşehirde de tereddüt yaşamadıklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere yönelik anket sonuçlarını paylaştı.

Altay, yerel seçimlere yönelik anket sonuçlarına ilişkin bir soru üzerine  şunları söyledi:

"Ankara için bir tereddüt yok. İzmir malum ilan edildi bile. Adana, Mersin, Antalya, Eskişehir, Hatay ile ilgili tereddüt taşımıyoruz. Bursa'da birkaç puan önde gidiyoruz. İstanbul'da da an itibarıyla öndeyiz. 10 Mart'ta herkes İstanbul'u CHP'nin aldığını tayin ve tespit edip kabullenecek." 

Altay, neden 10 Mart tarihini verdiğinin sorulması üzerine, ekonomik ve toplumsal gidişatın 31 Mart'ın beklenmesine gerek bırakmayacağını öne sürdü.

"ÇILDIRACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anketlere güvenmiyorum." ifadelerine yönelik değerlendirmesi sorulan Altay, "Erdoğan, halkın kendisini gözünden ve gönlünden düşürdüğü için anketlerde böyle sonuçlar çıktığını görse kendisi açısından belki sağlıklı tedbirler alabilir." dedi.

Başka bir soruya karşılık da Altay, "Daha dur, Tayyip Erdoğan anket sonuçlarını gördükçe küsmek şöyle dursun, çıldıracak." ifadesini kullandı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerinden öne çıkan bölümler şöyle:  

(Kılıçdaroğlu - Akşener ortak mitingi) "Aydın, Balıkesir ve Denizli belirlendi ancak il sayısının artması muhtemel."

(HDP'nin kapatılmasına yönelik söylemler) "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, eğer bir siyasi parti ile bir terör örgütü arasında ilişki arıyorsa önce AKP-FETÖ, AKP-PKK, AKP-IŞİD arasındaki ilişkiye baksın, sonra HDP-PKK arasındaki ilişkiye de baksın, bir mahzuru yok... HDP ile resmi bir ittifakımız yok, HDP'yi terörist bir parti olarak da görmüyoruz. Terör örgütü PKK'dır. HDP'nin milletvekili TBMM kürsüsünde oturup başkanlık ediyorken, sen altına kırmızı plaka vermişken, bu partiyi 'terör örgütü' olarak niteleyemezsin. Ceketini ilikliyorsun, HDP'li Meclis başkanvekilinden parmak kaldırıp söz istiyorsun, verirse konuşuyorsun, vermezse konuşmuyorsun. 

PKK bir terör örgütüdür; devlet bununla kesin, katı ve amansız mücadele yapmalıdır. Bu konuda devletin yanındayız. Ama 6 milyon oy almış bir siyasi parti olan HDP'yi terör örgütü olarak nitelerseniz, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüğü yaparsınız, Kürtler'in yarısını terörize edersiniz ve Türkiye'yi coğrafi olarak değil ama kafalarda bölmüş olursunuz."

(Erdoğan'ın "CHP-PKK ilişkisi" iddiası) "Erdoğan'ın PKK ile ilişkisi, onların iddia ettiği şekliyle, HDP'nin PKK ile ilişkisi kadar vardır."

(Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in olası af konusundaki açıklamaları) "Af meselesiyle ilgili Yargıtay Başkanı'nın görüş belirtmeye hakkı yoktur. Onun işi değildir... Seçime giderken af meselesini gündeme getirmek, siyaseten hem edepsizliktir hem de görevi kötüye kullanmaktır." 

(Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları) "16,5 yıldır yürütülen iş ve işlemleri bir kalemde silip, yeni bir vergi reformundan bahsetmek milletin aklıyla alay etmektir, alemi kör, herkesi sersem zannetmektir." 

(Tanzim satış noktaları) "Bu uygulamayla milletin aklıyla alay ediliyor. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların üstüne yalanı ve yağmayı da ekleyerek Türkiye'yi 5-Y cenneti haline getirdiler. 6'dan Allah korusun." (AA)

 
Güney Ege'de İskandinavya umudu
 
CHP’li Engin: Narlıdere’yi kadın kenti yapacağız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 28 Şubat 2019 Perşembe 12:03

Yav he he Kılıçdaroğlu nun yenildiği 9 seçimde de hep anketler de siz açık ara öndeydiniz seçim akşamı yok oylar çalındı yok sandıklar değiştirildi başlarsınız kıvırmaya Muharrem ne demişti çıkmışsın yenmiş çıkmışsın yenmiş te yenmiş karşında REEİS var senin...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko'dan bakana 'doğum öncesi borçlanması' sorusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, kısa bir süre ...
Bayraklı'da fair-play... AK Parti adayı Aslan'dan CHP'ye ziyaret
Cumhur İttifakı ve AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan,  ...
CHP Bayraklı adayı Sandal'dan 'Dadaş' buluşması: Böyle coşku görmedim
Bayraklı Erzurumlular Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği etkinliğe ...
 
AK Parti Selçuk Adayı Başterzi: Gerekirse kapılarda yatarım
AK Parti'nin Selçuk Belediye Başkan adayı Osman Başterzi, ilçeye de  gerekli ...
CHP Dikili adayı Kırgöz’e baba ocağında yoğun ilgi
CHP Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz'ün yoğun seçim maratonu devam ...
Başkan Şengül’den yoğun tempo: 48 saatte 7 ilçe gezdi
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 48 saatte tam 7 ilçeyi gezerek, ...
 
Zeybekci: Menderes Havzası tarımda yıldız olacak
Cumhur İttifakı’nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
CHP’li Kılıç’tan gövde gösterisi: Buca’da hedef 50 bin oy fark!
Millet İttifakı’nın Buca adayı CHP’li Erhan Kılıç Buca’da gövde gösterisi ...
CHP’li Bakan sahada: Umudu İzmir’den tüm Türkiye’ye yayacağız!
Selçuk, Torbalı ve Menderes ilçeleri için görevlendirilen CHP İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva