HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2019 Perşembe - 09:42

Zeybekci: Menderes Havzası tarımda yıldız olacak

Cumhur İttifakı’nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Menderes Havzası’nda doğal yapıyı bozmadan, tarımsal üretimde markalar oluşturup ihtisas organize sanayi bölgeleriyle yöre halkına büyük destekler sağlayacaklarını belirterek, “Gerçekleştirilecek yatırımlarla bu bölge Türkiye’nin parlayan yıldızı haline gelecek” dedi.

Zeybekci: Menderes Havzası tarımda yıldız olacak

Zeybekci, Kiraz, Beydağ ve Ödemiş ilçelerinde vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Beydağ’da muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Nihat Zeybekci, geçtiği köy yollarındaki çukurları işaret ederek 6 ay içinde İzmir’in hiçbir yerinde, en uzak köyün yolunda dahi çukur kalmayacağını söyledi.

Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olan ve en çok şikayet edilen içme suyu hatları, kanalizasyon, kilit taşları gibi tüm ihtiyaçları kısa sürede karşılayacaklarını bildiren Zeybekci, “Medeni ihtiyaçlar şehrin her köşesine ulaşacak” dedi.

Menderes Havzası’nın tarım, süt ve süt ürünleri, hayvancılık, süs bitkileri konularında önemli bir konumda bulunduğuna dikkati çeken Zeybekci, şöyle devam etti:

“Şehrin her köşesini kooperatiflerle birlikte tarayarak avantajlı ürünleri ortaya çıkaracağız, markalarını oluşturmalarını sağlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuracağımız şirket, süt ve süt ürünleri, hayvancılık, fidecilik süs bitkisi yetiştiriciliği konusunda üreticiye, besiciye önemli katkılar sağlayacak. Kar amacı gütmeden çalışacak şirket, gerek alım, gerek soğuk zincirde depolama, paketleme, pazarlama ne gerekiyorsa hepsini yapacak, fiyatların aşağı gitmesini engelleyecek. Ayrıca ihtiyaç duyulan malzemeleri peşin alıp vadeli vererek çiftçiyi, üreticiyi destekleyecek. Bölgenin ürünleri Türkiye’de, hatta dünya pazarında bilinen markalar haline gelecek. Tüm bunları yaparken bölgenin doğal yapısını korumayı gözeteceğiz Gerçekleştirilecek yatırımlarla bölgemiz Türkiye’nin parlayan yıldızı haline gelecek. Bu çalışmaları sembolik değil, tüm İzmir’deki üreticiye yönelik yapacağız. Bölgenin ihtiyacı olan hayvan pazarlarını da oluşturacağız. Bölgede hayata geçireceğimiz nöbetçi, gezici veteriner hizmetine vatandaşlarımız bir telefonla ulaşacak ve bu sayede hızlı müdahaleyle yüksek orandaki buzağı ölümlerini, hayvan hastalıklarını aşağıya çekeceğiz.”

BAŞKANLIK HARAM OLSUN
Gönül belediyeciliği yapacaklarını dile getiren Zeybekci, yaşlı, engelli, muhtaç kişilerin ihtiyaç duyduğu bakımlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceğini söyledi.

“Yardıma muhtaç kardeşim, bir engellim, yaşlım bakıma kavuşmazsa o belediye başkanlığı bize haram olsun” ifadesini kullanan Zeybekci, projesine ilişkin şu bilgileri aktardı:

“Belediyeye özel tasarımlı, asansörlü araçlar kazandıracağız, bunlar vatandaşımızın evine gidecek evlerinin temizliğini, bakımını, gerekiyorsa muhtaç kişinin bakımını, tıbbi anlamda desteğini verecek. İlacı alınması gerekiyorsa ilacını alacak, gerekiyorsa hastaneye götürecek. Bu vatandaşlarımızın tamamı kayıt altında olacak. Ancak bunu tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırırsan gönül belediyeciliği, sosyal belediyecilik yapmış olursun. Gönüllere girersin, o zaman ‘Allah senden razı olsun’ duasını alırsın.”

BİRBİRLERİNİN TERSİNİ SÖYLÜYORLAR
Zeybekci, İzmir’in sorunları birikmişken bunların konuşulamadığına dikkati çekerek “Problemler konuşulmamış, bahaneler konuşulmuş. Dertlerin üzeri ideolojik bir perdeyle örtülmüş. Şimdi yeniden aynı yerlere götürecekler meseleyi çünkü söyleyecek bir şeyleri yok. Dikkat ettiyseniz şimdi birbirlerinin tersini söylüyorlar; biri kokuyor, öteki kokmuyor diyor. Biri şehirde bu var diyor diğeri hayır diyor” ifadesini kullandı.

Kiraz’ın Umurlu mahallesinde vatandaşlarla buluşan Zeybekci, İzmir’in kaybettiği yıllarını 5 yılda kazandırma hedefiyle yola çıktıklarını ifade ederek, “İzmir tıbbi atıklarını Manisa’ya gönderiyor, yağmur suları kanalizasyona aktarıldığından fazla yağışta tüm sistem arıtılmadan denize boşaltılıyor, Trafik, alt yapı, üst yapı problemleri ortada. İzmir’de de bir hizmet seferberliğiyle bu sorunları gündemden kaldıracağız. Bölgemizin içme suyu problemini, kanalizasyon sorununu çözeceğiz” dedi.

Bozdağ, Gölcük ve Birgi’yi ziyaret eden Zeybekci, kayak tesislerinin faaliyete geçirilmesi ve bölgenin turizme kazandırılması gerektiğini, bu konuya yönelik önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti.

 
CHP’li Kılıç’tan gövde gösterisi: Buca’da hedef 50 bin oy fark!
 
Balçova'da 'papatya'lı açılış: Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 yılda 28 Şubat 2019 Perşembe 14:12

17 yılda İzmir'e birşey yapma belediyeyi alınca yapacağım komedi ötesi. Geçen gün kendiniz beyan ettiniz İzmir belediye bütçesi ülkedeki en iyi ikinci belediye sizin amacınız belediye bütçesini yandaş müteahhitlere aktarmak

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 28 Şubat 2019 Perşembe 13:45

Ülke soğan ithal etmeye başladı; bunlar da yıldız falan diyor :)

Yorumu oyla      9      6  
izmirli 28 Şubat 2019 Perşembe 13:30

aç tavuk darı ambarı misali... ama burası ege... başka kapıya...

Yorumu oyla      9      6  
Bornovalı 28 Şubat 2019 Perşembe 12:53

ZB kardeş yanılmıyorsam başlıklar sıralamasını şöyle yazsaydın daha doğru olacaktı : 1) Hukuk (Ülkelere hukukçular yön verir) 2)Eğitim- 3) Ekonomi 4)Sağlık 5) Çevre. İyi eğitilmiş toplumlar- zaten problemlerini şöyle veya böyle çözerler.

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 28 Şubat 2019 Perşembe 12:51

Denizli için şu köşe yazısını lütfen okuyun http://www.deha20.com/yazilar/detay/denizli-de-yeni-bir-spor-19-05-2017-17-22-13

Yorumu oyla      5      6  
beklemeyin 28 Şubat 2019 Perşembe 12:11

Baklemeyin sayın zeybekçi, menderes sular altında, neden afet bölgesi değil?

Yorumu oyla      13      6  
Z.B 28 Şubat 2019 Perşembe 11:45

Sayın Zeybekçi İzmir'in kaybettiklerini kendileri seçilirse 5 yılda geri getireceklerini iddia ediliyorlar. Acaba şu soruya da samimi olarak cevap verirler mi: Bu ülkenin son 10-15 yılda kaybettikleri acaba ne kadar zamanda geri getirile bilir? Konu başlıklarını da vereyim isterlerse: 1.SAĞLIK 2.EĞİTİM 3.HUKUK 4.ÇEVRE ve de en önemlisi de EKONOMİ açısından. Bunlara cevap verirlerse devamını da yazarım...

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç’tan gövde gösterisi: Buca’da hedef 50 bin oy fark!
Millet İttifakı’nın Buca adayı CHP’li Erhan Kılıç Buca’da gövde gösterisi ...
CHP’li Bakan sahada: Umudu İzmir’den tüm Türkiye’ye yayacağız!
Selçuk, Torbalı ve Menderes ilçeleri için görevlendirilen CHP İzmir Milletvekili ...
AK Partili Dağ'dan Soyer'e: Elle tutulur projesi yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,"CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Boş vere boş vere ne hale geldik!
Mehmet KARABEL yazdı... Boş vere boş vere ne hale geldik!
Soyer: Gerekirse Fuar İzmir'i özelleştireceğiz!
İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) meclis toplantısına katılan CHP'nin İzmir ...
CHP Menderes'in yeni ilçe başkanı Gizem Candan oldu
Turgay Güler’in sağlık sorunları nedeniyle istifası sonucu boşalan CHP ...
 
YSK'dan flaş Burhanettin Kocamaz kararı!
Yüksek Seçim Kurulu Mersin adayı Burhanettin Kocamaz için yapılan itiraz hakkında karar verdi.
Erdoğan: Biz tökezlersek onlar bayram eder!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz tökezlersek Avrupa'dan Amerika'ya kadar tüm ...
Kılıçdaroğlu: Kavgadan uzak duracağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimde tarih yazıp, yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva