HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2018 Cuma - 12:26

CHP’li Akın sessizliğini bozdu: PM adaylığımı çekmedi!

CHP ile İYİ Parti arasında çok sayıda il ve büyükşehirde gerçekleşen ittifak uzlaşısı Balıkesir’de tıkandı. CHP’nin Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Akın sessizliğiniz bozdu. Akın, “Şu an hala bir gelişme yok. PM adaylığımı geri çekmedi. İl başkanlığının da bizim de görüşmelerimiz yapılıyor. Ama nereye varır o belli. Sonuçta baktığınız zaman ittifak çerçevesi yapıldı. Şu an net bir şey yok. Ben ne diyeyim? Ben de haber bekliyorum” dedi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı da Balıkesir’in ittifak dışında kalması gerektiğini söyledi.

CHP’li Akın sessizliğini bozdu: PM adaylığımı çekmedi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasında 31 Mart 2019 yerel seçimleri için sağlanan ittifakın Balıkesir’deki akıbeti merak ediliyor. Süreçte CHP, Milletvekili Ahmet Akın’ı, İYİ Parti de Milletvekili İsmail Ok’u aday olarak ilan etmişti.

Fakat ilerleyen günlerde iki parti arasında büyükşehirlerde ve çeşitli illerde oluşturulan uzlaşı zemini Balıkesir’de sekteye uğramıştı. Genel merkezler düzeyindeki temas ve görüşmelerin ardından CHP, Balıkesir’i İYİ Parti’ye bırakmıştı. CHP’de genel merkezin bu kararı sonrasında Balıkesir İl Örgütü duruma isyan etmişti. İl Başkanı Serkan Sarı ve örgüt temsilcileri Ankara’ya istifa resti çekti.

BELİRSİZLİK ÇÖZÜLMEDİ!
CHP Milletvekili Ahmet Akın’ın karar sonrası Ankara’ya gitmesi, suskunluğunu koruması dikkat çekmişti. Akın’ın sosyal medya hesabında ‘Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’ ibaresinin hala duruyor olması da gözden kaçmadı. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) olduğu dönemde Balıkesir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan İYİ Parti’nin Adayı Ok’un da sosyal medya hesabından, “Her iki partinin uzlaşmasında büyük fedakarlık yapan Milletvekilimiz Sayın Ahmet Akın Bey’e bütün kamuoyu huzurunda teşekkür ediyorum” açıklaması ise kafaları karıştırdı.  CHP’de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantısında Balıkesir için net bir karar alınmadı. Gelinen noktada belirsizlik devam ediyor.

AKIN SESSİZLİĞİNİ BOZDU: HABER BEKLİYORUM!
CHP Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ile CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Egedesonsöz’e konuştu. Akın ilk kez sessizliğini bozarken, Başkan Sarı ise son durum hakkında bilgilendirme ve değerlendirmede bulundu. Vekil ve Büyükşehir Belediye Adayı Akın, “Şu an hala bir gelişme yok. PM adaylığımı geri çekmedi. İl başkanlığının da bizim de görüşmelerimiz yapılıyor. Ama nereye varır o belli. Sonuçta baktığınız zaman ittifak çerçevesi yapıldı. Şu an net bir şey yok. Ben ne diyeyim? Ben de haber bekliyorum” dedi.

İTTİFAK SÜRECİNDE BALIKESİR’DE HATALI KARAR ALINDI
İl Başkanı Sarı ise, “Puslu durum devam ediyor. Netleşen bir tablo yok. Sonuç itibariyle bizim itirazlarımız ortada. İttifakın Balıkesir özelinde yanlış bir zeminde sağlandığı düşüncesindeyiz. Bunu da dile getirdik. İttifaka, uzlaşı zeminine karşı değiliz. Her zaman için demokrasiye inanan bizler ortak aklın uygulanması adına ittifaka inancımız tam. Ama Balıkesir özelindeki ittifak sürecinde hatalı bir karar alındığı düşüncesindeyiz. İtirazlarımızın karşısında gelişecek cevabı bekliyoruz. Genel merkezimiz geçtiğimiz PM’de bu konuyla ilgili bir tasarrufta bulunmadı. Karar 4 Ocak’a kaldı” açıklamasını yaptı.

GENEL MERKEZ BİZDEN ANLAYIŞ TALEP ETTİ, BİZ ZATEN ANLAYIŞLIYIZ!
Sarı sözlerini sürdürdü ve genel merkez temasları hakkında bilgi verdi. Sarı, “Genel başkanımızla da genel başkan yardımcılarımızla da görüştük. Bizden genel hatlarıyla bir anlayış talebi geldi. Biz de zaten sürece anlayışlıyız. Ama buradaki uzlaşının doğru zeminde yürümediği kanaatindeyiz. Biz Balıkesir’de böyle bir tasarruf beklemiyorduk. Uzun süreden beridir sahada çalışıyorduk. Süreçle ilgili kaygılıyız” diye konuştu.

BALIKESİR İTTİFAK DIŞINDA KALSIN!
Çözüm noktasında yapılması gerekenleri özetleyen Sarı, “Açıklanmış adayların devam etmesinden yanayım. Ne İsmail Bey’in ne de Ahmet Bey’in geri çekilmesinden yanayız. Balıkesir’de artık başlamış bir çalışma var. Adaylar açıklandı, mevcutlarla devam edilsin. O değil biz demiyoruz. Balıkesir’in bu ittifak görüşmeleri düzeyinde dışarıda kalması temennisi içindeyiz. Önümüzdeki günlerde bir karar çıkacaktır. Biz ve onlar diyerek bir karşı taraf yaratmak niyetinde değiliz. Görüşmeler devam ediyor. Sen-ben çatışmasından daha ziyade yaptığımız çalışmalar Balıkesir’de başarılı gidiyordu. Bir heyecan, umut, beklenti oluştu bizim adımıza. Bir teveccüh vardı. Adayımız Ahmet Akın halkta bir heyecan, karşılık yarattı. Biz de bu beklentileri boşa çıkarmamak adına itirazlarımızı dile getiriyoruz. Kamuoyunda ciddi bir beklenti var” ifadelerini kullandı.

İLDE DENGELER NE DURUMDA?
Balıkesir’de gerçekleşen son yerel ve genel seçimlerde siyasi partilerin aldıkları oy oranlarına bakıldığında ortaya şu tablo çıkıyor:

2014 yerel seçimleri

AK Parti: Yüzde 39.75

MHP: Yüzde 31.63

CHP: Yüzde 25.31           

SP: Yüzde 1.05

HDP: Yüzde 0.81

24 Haziran 2018 genel seçimleri

AK Parti: Yüzde 41.40

CHP: Yüzde 30.37

İYİ Parti: Yüzde 14.71

MHP: Yüzde 7.56

HDP: 4.25

SP: 1.17

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 47.39

Muharrem İnce: Yüzde 39.55

Meral Akşener: Yüzde 10.36

Selahattin Demirtaş: Yüzde 1.69

 
Menemen Belediyespor'un adı değişti
 
CHP’li Sertel, gıda fiyatları üzerinden hükümeti eleştirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmetsezai 21 Aralık 2018 Cuma 19:37

OYLARIN PARTİLERE DAĞILIMINA BAKTIĞINIZ ZAMAN BALİKESİR'DE KAZANMAYA EN YAKIN MUHALEFET PARTİSİ AÇIK ARAYLA CHP.İYİ PARTİNİN ISRARINDAN DÖNMESİ GEREKİR.İŞBİRLİĞİ,OYU DAHA FAZLA OLANA DESTEK OLMAKLA YÜRÜMELİ.GENEL BAŞKANLAR BALIKESİR KONUSUNU BİRKEZ DAHA KONUŞMALILAR..

Yorumu oyla      9      6  
bayraklılı 21 Aralık 2018 Cuma 14:45

bırak belediye başkanlık adayını. Daha yeni vekil oldun. orada ismail. hoca başkan olsun.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İttifak masasında son durum: Kiraz yoksa, Bergama olsun!
Yerel seçim öncesinde AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifak kararının ...
CHP'den İzmir örgütüne flaş eğilim genelgesi!
CHP Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı'na genelge göndererek, belediye ...
CHP'li Beko: Avrupa birincisiyiz ama iş cinayetlerinde!
Ankara Çankaya Belediyesi, Vedat Dalokay Kokteyl ve Konferans salonunda ...
 
Bahçeli-Yıldırım görüşmesinden ilk açıklama
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
Ünlü yazardan Kocaoğlu çağrısı: Kararından vazgeçirin, ikna edin!
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, köşesinde CHP'nin İzmir adayı ile ...
CHP'li Purçu isyan etti: Allah seni kahretsin vali!
TBMM Genel Kurulu'nda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın ...
 
YSK seçim yasaklarını açıkladı
YSK'nın 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için belirlediği ...
Yıldırım duyurdu: O cezalar iptal!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım köprü geçiş cezaları konusunda önemli açıklamalarda ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybekçi’nin yeni gömleği
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybekçi’nin yeni gömleği
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva