HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2018 Cuma - 12:08

İttifak masasında son durum: Kiraz yoksa, Bergama olsun!

Yerel seçim öncesinde AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifak kararının ardından İzmir’de çalışmalar sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden MHP İl Başkanı Veysel Şahin taleplerini iletti. MHP’nin Kiraz’ı istediği, olmaması halinde Bergama’yı talep ettiği öğrenildi.

İttifak masasında son durum: Kiraz yoksa, Bergama olsun!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde İzmir’de Denizli eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi’yi aday gösteren AK Parti, ittifak ortağı MHP ile görüşmelerini sürdürüyor. CHP’nin güçlü olduğu yerler başta olmak üzere MHP’nin potansiyelindeki yerleri bırakmayı düşünen AK Parti henüz ilçeleri tam olarak netleştirmedi. İki parti arasında ilk etapta 11 ilçe gündeme gelmiş daha sonra sayı 5’e kadar düşürülmüştü.

2014 yerel seçim sonuçlarına göre MHP’nin belediyeyi kazandığı Aliağa’da Serkan Acar ile yola devam kararı alan MHP, AK Parti’nin bu ilçede aday çıkarmasını istemiyor. MHP’nin bu talebi büyük oranda karşılık bulurken diğer ilçeler için pazarlık görüşmeleri sürüyor.

ÖZÇINAR ÇIKMAZI!
İki parti arasında en önemli sorun Kiraz ilçesinde yaşanıyor. 2014’te MHP’den seçilerek belediye başkanlığı koltuğuna oturan Saliha Özçınar daha sonra AK Parti’ye transfer olmuştu. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla resmi polis koruması da verilen Özçınar, MHP’liler tarafından tehdit edildiğini öne sürmüştü. 2019’e giderken iki parti ittifak kararı alınca MHP, AK Parti’ye, “Kiraz’ı MHP’nin oylarıyla aldınız, bize bırakın” dedi. Üstüne bir de, “Saliha Özçınar’ı istemiyoruz” mesajı gönderdi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada, “Kiraz bizim için ayrı bir mesele, yaramı deşmeyin. Orada MHP oylarıyla seçim alındı” diyerek bahsettiği süreç henüz netliğe kavuşmadı.   Ayrıca, AK Partili Belediye Başkanı Özçınar ile yıldızı barışmadığı için görevinden alınan İlçe eski Başkanı Mehmet Emin Avşar’ın İYİ Parti’den aday olma ihtimali de partiyi bölecek unsurlar arasında yer alıyor.

ESKİ BAŞHEKİM FAVORİ
AK Parti, Kiraz’ı belediye başkanı kendisinde olduğu için vermek istemiyor fakat MHP’nin Bergama talebine de sıcak bakmıyor. MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde aday gösterdiği isim olan Özkan Karadiken’in bu kez AK Parti’den aday olması kafaları karıştırdı. AK Parti, ilçede eski İlçe Başkanı Hakan Koştu ile yarışa girmeye hazırlanırken MHP’nin teklifini ise şimdilik değerlendirmeye almadı. MHP, oldukça yüksek oy oranına sahip Bergama’da ittifakın da getirdiği unsurlarla birlikte sonuca ulaşmak istiyor. Bergama Devlet Hastanesi eski Başhekimi Yalçın Koçiğit ile seçime girmeye hazırlanan MHP, Kiraz’ın verilmemesi halinde Bergama’da ısrar ediyor.

Öte yandan, MHP ile AK Parti arasında yapılan görüşmelerde Bornova, Çeşme, Narlıdere, Dikili, Foça, Güzelbahçe gibi ilçeler üzerindeki pazarlıklar ise sürüyor.  Potansiyel olarak ortalama İzmir’de 300 bin oya sahip olan MHP’nin meclis üyelikleri ve yerel yönetimlerde de kadro talepleri AK Parti’ye iletilecek. 

 
Antalya'da 4.1 büyüklüğünde korkutan deprem
 
Menemen Belediyespor'un adı değişti
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Uygun 22 Aralık 2018 Cumartesi 23:42

Dikkatlerden kaçan bir gerçek var Mhp nin ikinci aday adayı Eski Akp Belde baskani ve zeytindag belediye n3clis úyeligi de yapmiş ve halen MHP Bergama Belediye meclis üyesi aynı zamanda Mhp Grup Başakan Vekilliği de yapan Sayın Mahmut Sağlık. Her iki Partide de gorev almis kabul görmüş ve önemli islere imza atmis Turizm Fakültesi Mezunu belediyecilik olarak da hem Zeytindag gibi önemli bir belde de hem de Bergama da ilce Meclis üyeliği yapmış ve halen de devam eden bir biri. Sevgili basin yillardir dayatma adaylari vatandaşa sundunuz ama karşilik gormedi. Bu adami dikkate alin goreceksiniz ikinci bir Serkan Acar Bergama da gorev bekliyor. Dikkat edein cagirin konusun araştırın. Kazanan Bergama ve Izmir olsun. Sayin Aydin bey baskan iyi tanıyor.

Yorumu oyla      9      5  
ŞÜKRÜ GÜNGÖR 21 Aralık 2018 Cuma 20:08

BERGAMADAKİ MHP YE VERİLEN OYLAR PARTİNİN OYU DEĞİLDİR. 2014 DE MHP DEN ADAY OLAN ÖZKAN KARADİKEN'İN ŞAHSİ OYLARIDIR. MHP NİN BERGAMANIN TAMAMINDA OYU EN FAZLA 9000 DİR. OYSA KARADİKENİN ŞAHSİ 20000 OYU VARDIR. VE AK PARTİ BERGAMADA SEÇİM ALMAK İSTİYORSA ÖZKAN KARADİKEN İLE ALABİLİR. MHP NİN ADAYI KOÇYİĞİTİN BERGAMADA AK PARTİ MHP BİRLİKTE OLSA BİLE SEÇİM KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR. öZKAN KARADİKEN HARİCİNDEKİ HER ADAY CHP NİN SEÇİMİ KAZANMASI DEMEKTİR.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 21 Aralık 2018 Cuma 16:30

Trabzon, Balıkesir ile 3 büyük şehri bir mi tutuyorsun? 80 milyonluk ülkenin 3 büyük şehrinde 20 milyondan fazla insan yaşıyor. 3 büyük şehri yönetmeye talip olma, üstüne ülkeyi yönetmeye de talip olma ... o zaman MHP'nin, Bahçeli'nin amacı nedir ? Erdoğan 'a seçim kazandırmak mı ?

Yorumu oyla      11      5  
İzmir li 21 Aralık 2018 Cuma 15:14

Hayırdır beyler il tabelasınımı söktünüz.!?

Yorumu oyla      14      5  
anlaşılmazsınız 21 Aralık 2018 Cuma 14:48

yahu Atatürk'ün partisi chp trabzonda yok, balıkesirde adayını geri çekiyor, mersinde yok bi ton şehirde yok. iyi partinin yancı gibi yanaşmasında sakınca yok. mhp iş birliği yapınca auvvvv. aynaya bakın önce.

Yorumu oyla      11      11  
Gürkan 21 Aralık 2018 Cuma 13:02

Yılların partisi MHP büyükşehirlerde yok, Kiraz, Bergama peşinde koşuyor :)

Yorumu oyla      15      5  
kadir 21 Aralık 2018 Cuma 12:57

Bergamada İttifakı sağlayabilecek Her partiliden oy alabilecek tek isim Özkan KARADİKEN'dir

Yorumu oyla      9      9  
hayrola 21 Aralık 2018 Cuma 12:46

Neyin pazarlığı bu? Hayırdır? Kazanacakmış gibi havalara girmek de ne, nerden çıktı? Yahu Aziz Başkanı ikna ettikleri gün bence sizler sahayı adabıyla terkedin.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den İzmir örgütüne flaş eğilim genelgesi!
CHP Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı'na genelge göndererek, belediye ...
CHP'li Beko: Avrupa birincisiyiz ama iş cinayetlerinde!
Ankara Çankaya Belediyesi, Vedat Dalokay Kokteyl ve Konferans salonunda ...
Bahçeli-Yıldırım görüşmesinden ilk açıklama
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
 
Ünlü yazardan Kocaoğlu çağrısı: Kararından vazgeçirin, ikna edin!
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, köşesinde CHP'nin İzmir adayı ile ...
CHP'li Purçu isyan etti: Allah seni kahretsin vali!
TBMM Genel Kurulu'nda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın ...
YSK seçim yasaklarını açıkladı
YSK'nın 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için belirlediği ...
 
Yıldırım duyurdu: O cezalar iptal!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım köprü geçiş cezaları konusunda önemli açıklamalarda ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybekçi’nin yeni gömleği
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybekçi’nin yeni gömleği
AK Parti’de İzmir adayları tamam gibi: İşte o isimler!
Yerel seçim ateşinin yandığı İzmir’de Nihat Zeybekçi ile yarışa giren ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva