HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2018 Cuma - 09:27

Ünlü yazardan Kocaoğlu çağrısı: Kararından vazgeçirin, ikna edin!

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, köşesinde CHP'nin İzmir adayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ünlü yazardan Kocaoğlu çağrısı: Kararından vazgeçirin, ikna edin!

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, köşesinde CHP'nin İzmir adayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özdil'in köşe yazısı ise şöyle:

"1954'te seçim yapıldı.
Demokrat Parti kazandı.
İzmir'de de Demokrat Parti çıktı.

?

1957'de seçim yapıldı.
Aynıydı.
Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de Demokrat Parti kazandı.

?

1960'ta darbe oldu.
1961'de seçim yapıldı.
Türkiye'yi silme CHP kazandı.
İzmir reddetti.
İzmir'de Adalet Partisi çıktı.

?

Bugün bazı utanmaz tiplerin “darbeci” dediği İzmir, darbeye karşı duran tek şehirdi, rüzgara teslim olmamıştı.

?

Sapma olmuştu.
Türkiye sonuçlarıyla İzmir sonuçları ilk kez örtüşmemişti.

?

Buraya dikkat lütfen…
1965'te seçim yapıldı.
Türkiye genelinde Adalet Partisi çıktı.

?

İzmir bir önceki seçimde ne dediyse, Türkiye'de o oldu.

?

1969'da seçim yapıldı.
Türkiye'de Adalet Partisi kazandı.
İzmir'de de Adalet Partisi kazandı.
1973'te seçim yapıldı.
Türkiye'de CHP kazandı.
İzmir'de de CHP kazandı.
1977'de seçim yapıldı.
Türkiye'de CHP kazandı.
İzmir'de de CHP kazandı.
Ayrışma olmadı.
Birebir örtüştü.

?

1980'de darbe oldu.
1983'te seçim yapıldı.
Türkiye'de silme ANAP kazandı.
İzmir'de Halkçı Parti kazandı.

?

Gene farklıydı.

?

Bu farklı duruşun İzmir için özel bir sebebi vardı… Turgut Özal bir önceki seçimde İzmir'den Milli Selamet Partisi'nin milletvekili adayı olmuştu, Türkiye bu durumu hiç önemsemezken, İzmir unutmamıştı, tedirgindi, Özal'a oy vermedi. Sonradan, Özal'ın milli görüş çizgisinde olmadığı ortaya çıkınca, İzmir rahatladı, ANAP'a da oy verdi.

?

1987'de seçim yapıldı.
Türkiye'de ANAP kazandı.
İzmir'de de ANAP kazandı.
1991'de seçim yapıldı.
Türkiye'de DYP kazandı.
İzmir'de de DYP kazandı.
Farklılık olmadı.
Ayrışmadı.

?

1995'te seçim yapıldı.
Türkiye'den Refah Partisi çıktı.
İzmir'den DSP çıktı.

?

Gene farklılık olmuştu.
Dikkat lütfen…
1999'da seçim yapıldı.
Türkiye'den DSP çıktı.

?

Tarih tekerrür etmişti, İzmir bir önceki seçimde ne dediyse, Türkiye'de de o olmuştu.

?

2002'de seçim yapıldı.
Türkiye'de AKP kazandı.
İzmir'de CHP kazandı.

?

2002'den bu yana yapılan tüm seçimlerde, tüm referandumlarda bu ayrışma yaşanıyor.

?

Tarihimiz boyunca ilk kez bir sonraki seçimde İzmir'in dediği olmadı ama, İzmir kararından vazgeçmediği için bilek güreşi devam ediyor.

?

İzmir mi dönüşecek, Türkiye mi İzmir'in dediğine gelecek?
Demokrasi tarihi bu sorunun cevabını bekliyor.

?

Demem o ki…

?

Tablo yukarda.
Açıkça görülüyor.
İzmir, sağcı değildir, solcu değildir, darbeci değildir, hatta ahali tırsarken darbeye karşı durmuştur, çünkü tatlı su demokratı değildir.

?

81 vilayetten yurttaşı İzmir'de yapıştıran “Atatürk çimentosu”dur.
İzmir'de daima kazanan, Atatürkçü yaşam biçimi'dir.
Gerisi şu parti bu parti, hikayedir.

?

İzmir, Türkiye'nin umududur.
Hangi şehirde yaşarsa yaşasın, bozkırdan yaylaya, Kızılırmak'tan Fırat'a, Tendürek'ten Erciyes'e, Amik'ten Harran'a, hayata İzmirli gibi bakan tüm yurttaşların tutunduğu daldır.
“Zihniyet hemşehrilerimiz”in kendi seçim sonucundan önce bile, seçim sonucuna baktığı yerdir.

?

İzmir'de yapılacak bir hata, Türkiye'ye bedel ödetir.

?

Elbette adı geçen tüm adaylar kıymetlidir, seçim sonucu şimdiden açık ara bellidir ama… Kazanmaktan ziyade, kimin kazandığı, şehri kime emanet ettiğin çok çok önemlidir.

?

Bergama'dan Kiraz'a, Menemen'den Urla'ya, Güzelyalı'dan Karşıyaka'ya, Tilkilik'ten Karantina'ya, Hilal'den Varyant'a, tenekeli mahalle'den Agora'ya, afro'larımızdan kırtikoz'larımıza, o şehrin sokak sokak ruhunu tanıyan bir İzmir çocuğu olarak söylüyorum.

?

Kararından vazgeçirin.
Aziz Kocaoğlu'nu ikna edin."

 
İzmir, devrim şehidi Kubilay için koşacak
 
Turgutlu'da panik: 41 çocuk hastanelik!
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rahmi kara 22 Aralık 2018 Cumartesi 22:12

türkiyenin en kültürlü bölgesi izmir.sayın bşkanımız halk sana istiyo.aday ol.seni çokanlıyoruz seni halk çok sevyo sen olursan bize katılacaklar çok

Yorumu oyla      9      10  
çınar 21 Aralık 2018 Cuma 23:43

izmir azizdir aziz kalacak

Yorumu oyla      10      17  
Mister No 21 Aralık 2018 Cuma 17:41

Hala Buca metrosu diye yirtinanlar var . Yahu kardesim ne laf anlamazsiniz. Buca metrosunun gecikmesinden hükümet sorumlu. Kafaniz almiyormu ?

Yorumu oyla      31      30  
CHP Genel Merkezi ve İzmir 21 Aralık 2018 Cuma 17:15

CHP Genel Merkezinde , İzmir ile ilgili olarak kafalar karıştırılıyor. Torpille İzmir'de kontenjan adayı olanlar İzmir'e ayar vermeye çalışıyorlar. Bunlarla işbirliği yapan kişilerde İşi Parti ile götürme yerine hayatında CHP'li olmamış bir takım Oda Ağaları ve Entellektüel geçinen kişilerin etrafında dolaşarak onlara şirin görünerek aday olmaya çalışıyor. Ama İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanını sokakta dolaşan sade insanlar, köylüler, ilçelerde yaşayan insanlar seçeçekler. Fildişi kulelerinde oturanlar veya STK ağaları değil. Anladığım kadarıyla, İzmir'de doğup büyümüş bir kişi olarak, Yılmaz Özdil bu tezgahları fark etmiş olmalı ki bu yazıyı yazmış.

Yorumu oyla      30      26  
Gürkan 21 Aralık 2018 Cuma 16:52

Tramvayı zul olarak görmek. Bu neyin kafası ? Bu şehre son 15 yıldır geçmişte yapılmayan ulaşım yatırımları yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Koskoca şehirde 2004'de sadece 11 km raylı sistem vardı. Dandik otobüsler ile ulaşım yapılmaya çalışılıyordu. Sahili doldurup, yarım yamalak yoldan başka hiçbir bulvar açılmadı. Bu kadar nankör olmamak lazım. Buca metrosu olayını söylemiyorum bile.

Yorumu oyla      29      28  
sezarın hakkı sezara 21 Aralık 2018 Cuma 15:48

Bakın Ben CHP liyimdir zaten bilende biliyor. ancak aziz kocaoğlunun tekrar aday olmasını istemiyorum. tekrar aday olursa malesef oy kullanmayacagım. bu aziz kocaoğlu kötü bir belediye başkanı oldugu için değil. aksine kendisi bence orta karar bir belediye başkanıdır. ne iyi ne kötü yani ! Eğer aday olursa oy vermeme sebebim aziz kocaoğlunun şahsına yönelik değil. CHP yönetimine yöneliktir. Çünkü İzmirin geleceginin planlanması adına. AKP nin oy oranının daha da geri çekilmesi adına . Daha genç ,gaha dinamik ve vizyoner bir belediye başkanına ihtiyacı bulunmakta. bu sebepten dolayı eger aziz kocaoğlu tekrar aday gösterilirse oy kullanmak istemiyorum. Şimdi diger bir konu sie . aziz kocaoğlu tekrar aday olursa izmirin kaybedecigini sanmıyorum. oy oranı en fazla bir %5 daha düşer okadar. oda benim gibi oy kullanamyacaklardan kaynaklı olur. birde şu tramvay tramvay ,trafik falan diyenleri anlamıyorum ! hadi tamam tramvay biraz sorunlu. ancak bu adamın yaptıgı onca şey varken , bir sürü de sosyal belediyecilik projesi varken neden sadece tramvay üzerinden siyaset yapılıyor? yapmayın arkadaşlar belki çogunuzun yaşı yetmiyor ama bu gözler bugün hepimizin çıkıpta hava aldıgı, gençlerin çimlerde demelndiği canımız kanımız kordonu 6 şeritli otoban yapmak isteyen Özfaturayı gördü ! konak belediyesini soyup sogana çeviren ahmet sarışınları gördü!, sadece bir dönem başkanlık ile isminin "deli" ye çıkmasını saglayan yüksel çakmurları gördü. bugün azizi kocaoğlu gitsin diyenler mumla ararsınız sonra. bakın ayrıca belirtiyorum sorun aziz kocaoğlunda değil! sorun CHP nin kendisinde. aziz başkan çok yıpratıldı . bir sürü dava açtılar . 374 yıl ile yargılandı. millet patır patır içeri atılırken . aziz kocaoğlu açılan her dava dan anlının akı ile çıkıp berat etti.tekrar söylüyorum başarılı bir başkan mı ? hayır! ama milletin siyasi koyun sürüsünün abarttıgı kadar da kötü bir başkan hiç değil. lütfen yapmayın mantıklı eleştirin. mesela bir tanesi trafik diyor! yahu tramvay yapılmadan önce de izmir trafiği berbat durumdaydı. son 6-7 senedir kötü durumda zaten. bunun sebebi tramvay değilki. eskiden yeşildere ve anakra caddesinde sadece işe gidişş ve çıkışlar da trafik olurdu. bugün günün her saati trafik olabiliyor. bakın cuma günü bugün. iş yerim alsancakta ve oradan yazıyorum . tam 45 dakika park yeri aradım. park yeri yok. tüm otoparklar dolu. baya zor yer buldum. buda mı aziz kocaoğlunun suçu? yapmayın arakdaşlar adamın günahını da alamyın.

Yorumu oyla      29      29  
Gökhan 21 Aralık 2018 Cuma 15:42

Buradan Kocaoğlu''na salvo atışı yapanlara önerim şudur.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody''s, 15 Mart 2019''da İzmir ve İstanbul Büyük Şehir Belediyelerine not verecek.O zaman Kocaoğlu''nun nasıl bir yönetici olduğuna ve o koltuğu hak edip-etmediğine karar verirsiniz. İzmir,herkesin taşıyabileceği bir Kent değildir.Sorumluluk,objektiflik ve rasyonalite gerektirir.

Yorumu oyla      37      28  
Yersen 21 Aralık 2018 Cuma 15:01

Acaba cevat durak izmir için ne yapmış karşıyakayı bir adım ileri mi taşımış ???

Yorumu oyla      34      10  
Anket 21 Aralık 2018 Cuma 14:58

2009 yılı yerel seçim İzmir CHP % 55,2 —— 2014 yerel seçim İzmir CHP % 49,5 Sayın Aziz Kocaoğlu ‘nun aldığı oy oranı 5 yılda % 5 azalmış . CHP İzmir’e Aziz Kocaoğlu’ndan başka Belediye Başkanı adayı olacak aday bulamıyor mu ?

Yorumu oyla      38      29  
halilrıfatpaşalı 21 Aralık 2018 Cuma 14:43

Sayın özdil izmir sokakları senin gibi düşünmüyor.Gel de trafikteki insanlarla bi konuş gel de ülkenin en büyük ilçesi bucaya metro işi beklerken tranvayı zul gören onbinlerce vatandaşla konuş işin rengi farklı artık

Yorumu oyla      38      32  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu isyan etti: Allah seni kahretsin vali!
TBMM Genel Kurulu'nda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın ...
YSK seçim yasaklarını açıkladı
YSK'nın 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için belirlediği ...
Yıldırım duyurdu: O cezalar iptal!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım köprü geçiş cezaları konusunda önemli açıklamalarda ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybekçi’nin yeni gömleği
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybekçi’nin yeni gömleği
AK Parti’de İzmir adayları tamam gibi: İşte o isimler!
Yerel seçim ateşinin yandığı İzmir’de Nihat Zeybekçi ile yarışa giren ...
Mehmet KARABEL yazdı... 4 Ocak’ta torbadan İzmir’in başkanı çıkar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... 4 Ocak’ta torbadan İzmir’in başkanı çıkar mı?
 
Kocaoğlu’ndan flaş çıkış: Gönlümün nerede olduğunu İzmir çukurunda herkes bilir!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu kendisinden sonraki süreç için konuşurken ...
İbrahim Tatlıses AK Parti'ye İzmir'den üye oldu
İzmir'de yaşayan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, AK Parti'ye resmen üye ...
CHP'li adaydan Akşener fotoğraflı miting!
CHP'nin 2018 yerel seçimlerindeki Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva