HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2014 Salı - 12:08

CHP Konak'ın görevden alınan başkanı seçim sonrası patladı!

Seçim öncesinde MYK kararı ile görevden alınan CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, itirazının Parti Meclisi (PM) toplantısında ret edilmesinin ardından açıklama yaptı. Karamustafaoğlu, “İzmir hizibi tek seçicilik mantığı ile 30 ilçenin büyük bölümü ve meclislerin yüzde 30’unu bloke etti. Ortaya çıkan manzara başarısızdır. Sadece İzmir il başkanı ve yönetimi değil genel merkez yöneticileri de istifa etmelidir” dedi

CHP Konak ın görevden alınan başkanı seçim sonrası patladı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesinde CHP’nin en üst karar organı Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile görevden alınan CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu açıklamalarda bulundu. Konak İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Yalı Demokrasi Platformu üyeleriyle birlikte, çok sayıda eski ve siyasetçi ile meclis üyeleri katıldı.

Görevden alınmasına son Parti Meclisi (PM) toplantısında itiraz eden Karamustafaoğlu itirazın ret edilmesinden sonra açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi. Gerekçesiz, siyasi etiğe uymayan, hasmane tavır ve hukuksuz karar ile görevden alındığını anlatan Karamustafaoğlu, partinin seçim sürecini yürütemediğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderdiği ‘seçim ve süreç değerlendirme raporunun’ ayrıntılarını anlatan Karamustafaoğlu, “CHP bir sosyal demokrat parti olduğunu Dünya’ya duyurdu. Solcuyum demekle solcu olunmuyor. İlkeleri uygularsanız solcu olursunuz.  Sosyal demokratlar anlayışlarına göre hareket etmezlerse görevlerini yerine getiremezler. Parti merkezi sosyal demokrat anlayışla çalışma yapamamıştır. Yerel seçim öncesi aday belirlenirken örgütlerdeki isimlerin istifa etmesi gerektiği dile getirilmiştir.  O dönem birçok isim istifa etti ama adayların nasıl belirleneceği açıklanmadı. Aday adayları sokakta kime gideceklerini bilmeden dolaşmışlardır.  Genel merkez bu çalışma becerisini gösteremediği için topluma sunulacak çalışmayı hazırlayamadı. Merkez yönetiminde görev alan bireylerin kararları geçerli olmuştur. Bireysel çatışma, yönlendirme ve gelişmelerin egemen olduğu süreç yaşadık. Genel merkezde oligarşik yönetim ‘bizim dışımızda iş yapmayın’ dedi. Seçim sürecini son derece kötü ve anlaşılmaz bir şekilde yürütüldü. Seçimlerde AKP’nin dibe vuracağı anlatıldı ama kaybetmediler. Neden kaybedilmediğini konuşmadık. Seçimlerin ardından Tayyip Erdoğan karşı saldırıya geçti. Parti bütün bunları göğüsleyemedi. O sıralar örgüt içinde çatışmalar ile meşguldük. Adaylarımızı nasıl belirleyeceğimizi bilmiyorduk. Ben o zaman başkan olarak bile bilmiyordum. CHP bu seçimde kimin belediye başkanı ve meclis üyesi olacağının hesabını yapmak yerine AKP’nin ortadan kaldırılması için çalışması gerekiyordu. Gezi Parkı olayları sonrası ortaya çıkan hükümete karşı olan halk tavrı değerlendirilemedi. Parti içinde süreç, aday belirleme yöntemi iyi değerlendirilmedi. Parti, seçim öncesinde 17 Aralık sürecinden medet umdu” diye konuştu.



BİRİNCİ SUÇUM ÖRGÜTÜN İSTEDİĞİNİ YAPMAK

Genel merkezin kendisini görevden alma gerekçelerinin olduğunu ifade eden Karamustafaoğlu, bunun en başında genel merkezden gelen genelgelerin işletilmesi olduğunu söyledi. Karamustafaoğlu, “Parti aldığı kararların arkasında duramadı.  Eğilim yoklaması kararı çıktığında Konak’ta kimse yoklamaya girmek istemedi. Bana, ‘Eğilim yoklaması yapacaksınız’ dediler. Ben de örgütün istemediğini yapmayacağımı söyledim. Bu benim için birinci suçtu. Aslında seçilmem İzmir oligarşisine ve Ankara oligarşisine göre suçtu. 23 ay boyunca el altından bu durum gündeme pompalandı.  Beni seçimden önce görevden alacaklardı ama kriz çıkar diye görevden almadılar. İzmir hizibinin iki üç milletvekilinin Ankara’da kurduğu sistem işletildi” dedi.

İZMİR HİZİBİ
Görevden alındıktan sonra İl Başkanı Ali Engin’in kendisine “genel başkanın önerisi ile genel merkez kararı alınarak işlem yapıldı” dediğini ifade eden Karamustafaoğlu, “Şimdi sorulduğunda genel başkan ‘haberim yok’ diyormuş.  Seçim öncesinde listeler yapılırken genel başkan yardımcılarının istediği isimleri listeye yazdım. Kimlerin, nasıl istendiğini söylemeyeceğim. Aziz başkan üç, Ali Engin üç, Sema Pekdaş da 5 isim önerdi. Pekdaş’ın kendisinin önerdiği isimlerin bazılarını tanımıyorum. Sema Pekdaş parti ile bağlarını kopartmış bir insan. Eskiden tanırdım ama şimdi tanıyamıyorum. Listeye yazılan 37 kişiye o zaman da itiraz edilmemişti.  Hiç birisi ben suçlanırken ‘bizim bilgimiz dahilinde kararımız vardır’ demedi. Benimle birlikte masada olanlar taslak listeyi sonradan savunmadılar. Listeyi Ali Engin’in bilgisi dahilinde gece internet kafede yazdık ve Sema Hanım’a listeyi verdik. Sadece ikimizde vardı. İl Başkanı Ali Engin ile Ankara’ya gittik. Bizim taslak liste aynı gün içinde medyada yer aldı. Bende ve Sema hanımda olan liste sızdı. Bizim taslak liste Ankara’da değişmedi. Buca, Karabağlar ve Çiğli’de itirazlar olurken Konak listesi okunduğunda bana teşekkür ettiler. Orada ‘çok güzel bir liste yapmışsın’ dediler. Geri gelmeden önce İzmir hizibi yönetim kurulunu da galeyana getirerek ‘bu liste bizim değildir, istifa ederiz’ dedirttiler.  Listede adını görmeyen arkadaşlarımız vardı. Zaten başvuru sayısı çoktu ve gireceklerin sayısı belliydi.  O zaman siyaseten anlamadığım bir şey oldu. Bir arkadaşım ‘listeye girdim ama Sinan başkan çıkarttı’ dedi. Ya seni kim yazdı ki? Eğer İzmir hizibi becerebilseydi Seçim Kurulu’na başka bir liste girecekti. Dışarıda bir liste hazırlanmıştı. Liste Büyükşehir Belediyesi’nin seçim bürosunu koordine eden arkadaşın bürosunda hazırlandı. O hazırlama ekibinde eski bir milletvekili, il başkanı ve parti yöneticileri de vardı.  Yazmak istediğim ama listeden çıkartılan bazı isimlerden de şahsen özür diliyorum” diye konuştu.



İSTİFA EDERDİM

Seçimlerden sonra Konak’ta ortaya çıkan rakamların başarı olmadığını ifade eden Karamustafaoğlu, CHP’nin aldığı oy oranı olan 44.8’in istifa gerekçesi olduğunu anlattı. Karamustafaoğlu, “Eğer beni görevden almasalardı ve seçimleri bu şekilde bir oranla tamamlasaydım istifa ederdim. Konak’ta yüzde 60 hedefi koymuştuk. İzmir’de il genelinde yüzde 60 hedefini koyan il başkanı 30 ilçenin tamamını alacağını belirtmişti. Bu durumda genel merkez de özeleştiri yapmalıdır. Çünkü Ordu, Artvin, Antalya gibi iller de kaybedildi. İzmir’de ortaya çıkan manzara nedeniyle il başkanı, il yönetimi dışında genel merkez yönetimi de istifa etmelidir” dedi.

SİZİ KİM SEÇTİ?
Konuşmasında olağanüstü kongre talepleri için “belediyeler ile örgütün bağlantısını bu dönem kestik, başarılı olamazlar” açıklaması yapan CHP İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’e de tepki gösteren Karamustafaoğlu, “Sormak gerekiyor sizi kim seçtirdi? Sizi Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı kendisini ortaya koyarak seçtirmedi mi? Şimdi istediğiniz adayı başkan yaptınız. Size bağlı çalışmıyorlar mı? Böyle anlayış olmaz.  Meseleye doğru bakmak gerekiyor” diye konuştu.

BAŞKANLARA ÇAĞRI
Karamustafaoğlu, kendisinin günah keçisi ilan edildiğini belirtirken karalama kampanyasında ailesinin kullanıldığını söyledi. Hakkında “kayınvalidesini, oğlunu, ortağını listeye yazdı” açıklamalarının yapıldığını anlatan Karamustafaoğlu, “Bu koltuklar bize bir şey vermez. Koltuklara yapışanların durumunu biliyoruz. Efsane alanları da halk iyi tanıyor. Yıllarca görev yaptığı halde hatırlanmayanları da herkes görüyor.  Bizim mücadelemiz bitmedi. Direne direne kavgayı kazanacağız” açıklaması yaptı. Karamustafaoğlu, konuşmasında CHP’li belediye başkanlarının parti içinde yaşanan sorunlar nedeniyle belediyelerde partili işçi kıyımına gittiğini söyledi.

KİNDAR BİR TAVIR
Konuşmasında Konak İlçe Başkanı Nilüfer Akyüz’e de tepki gösteren Karamustafaoğlu, kendisinin bir mesaj bile çekmesine izin verilmediğini söyledi. Karamustafaoğlu, “Parti içi dayanışma ve birlikte hizmet etme konusunda eksiklik var. İlçe başkanını aradım ve ona bugün için ‘geniş açıklama yapmak istiyorum. Seçim sonuçları, görevden alınmamla ilgili değerlendirme yapacağım. Mesaj çekebilir miyiz’ dedim. O da bana ‘evet’ dedi. Bir saat sonra bana mesaj çekemeyeceklerini söylediler. Ben bu partinin geçmiş yıllarını bırakın son 23 ayını başkan olarak geçirmiş birisiyim. Bana örgüte mesaj çekmeyi çok görecek kadar kindar ve parti hukukuna uygun olmayan tavır sergilemiştir” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Nisan 2014 Salı 13:51

sema pekdaş'a sırıtarak rozet takarken konuşsaydın ya...

Yorumu oyla      54      9  
temiz toplum temiz siyaset 22 Nisan 2014 Salı 12:55

doğru sözler yanlış insanlardan çıkar bu hep böyle olmuştur sayın eski başkan önce kendi yaptıklarının muhasebesini yapsın solun etik değerlerini bu yaşa kadar anlayamadıysa bence köşesine çekilip anılarını yazsın tabiiki varsa

Yorumu oyla      48      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Abdullah Gül kardeş kazığı yedi
MHP lideri Devlet Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada cumhurbaşkanı ...
CHP’li annelerden şaibesiz sınav için imza kampanyası
CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları, SBS ve YGS'de çocukların kaderiyle ...
Kılıçdaroğlu'ndan Köşk adayının şifreleri!
CHP, 30 Mart seçimlerinin ardından hafta sonu gerçekleştirdiği kritik ...
 
CHP'li Türeli radyoloji personelinin durumunu sordu!
CHP’li Türeli, Sağlık Bakanı’na radyoloji personelinin çalışma saatlerini sordu.
Arınç AK Partili vekile kızdı rektörü savundu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu’nun ardından basın mensuplarının ...
CHP'li Güven'den müthiş 'KDV ve ÖTV'de değişikliği teklifi!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve 35 milletvekili ...
 
Kılıçlarını çekti: Artık ılımlı tavır yok!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, vekillerle yapılan toplantıda Uşak milletvekili ...
Milli Görüş'te 2. Erbakan dönemi!
Saadet Partisinin 4 Mayıs günü yapacağı kongrede, Necmettin Erbakan'ın ...
Ankara seçimlerinde flaş gelişme: Yavaş'tan yeni hamle
CHP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçimlerle ilgili olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva