HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2014 Salı - 09:39

CHP'li Güven'den müthiş 'KDV ve ÖTV'de değişikliği teklifi!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve 35 milletvekili Katma Değer Vergisi Kanunu İle Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verdiler.

CHP li Güven den müthiş  KDV ve ÖTV de değişikliği teklifi!

İZMİR - Verilen kanun teklifi kabul edilirse, özellikle belediyelerin toplu taşıma yaptıkları araçların kullandıkları mazot, araçların engelli erişilebilirliğine uygun olması şartıyla,  KDV ve ÖTV'den muaf tutulacak. Milletvekili Güven, böylece engelliye uygun hale getirilmesi Temmuz 2018'e ertelenen toplu taşıma araçlarının dönüşümünün bu tarihten önce belli ölçüde tamamlanmasının teşvik edilmesini amaçladıklarını belirti. Güven, “Mazotta KDV ve ÖTV muafiyetinin, engelli erişebilirliğine uygun araç, teçhizat ve montaj talebi yaratacağından araç üretim, tadil ve montaj sektörüne de katkıda bulunacağı düşünüyoruz” dedi.

AVRUPA KARARLARI ÖRNEK
Prof. Dr. Güven; BM, AB gibi kurumların kararlarından gösterdiği örneklerle engelliler için yine çok önemli bir adım attı, hem engellileri hem de belediyeleri sevindirecek teklifin detaylarını şöyle anlattı: “Engellilerin sorunlarının çözüme ulaşması için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararlarda ‘Hükümetler yurttaşlarının fiziksel çevreye katılımlarında engellerin kaldırılması için önlemler alır. Bu önlemler toplumun konut, binalar, toplu taşıma hizmetleri ve diğer ulaşım araçları, sokaklar gibi çeşitli alanlara erişimini sağlamak için yapılacak düzenlemelerin dikkate alınmasında standartlar ve kılavuzlar geliştirilmesine yönelik olmalıdır’ denilmektedir. Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2010’da kabul edilen ‘Avrupa Engellilik Stratejisi 2010-2020: Engelsiz Avrupa için Yenilenmiş bir Taahhüt’ünde de erişebilirlik alanında mal ve hizmetlerin engellilere erişebilir hale getirilmesi ve destekleyici cihaz piyasasının teşvik edilmesi hedeflenmiştir.”

DENİZCİLİKTEKİ MUAFİYETİ HATIRLATTI
Bakanlar Kurulu Kararı ile de yük ve yolcu taşıyan gemilere, ticari yatlara, hizmet ve balıkçı gemilerine bazı kurallarla verilecek akaryakıtın özel tüketim vergisi tutarının sıfıra indirildiğini de hatırlatan Güven, “Bu nedenle denizcilikte uygulanan sıfıra indirilmiş özel tüketim vergisi tutarı uygulamasının belediyelerin bünyesinde şehir içinde veya köylerde toplu taşımacılık hizmetinde kullanılan sürücü koltuğu hariç dokuz veya daha fazla oturma yeri olan araçların mazot alımları için de geçerli olmasının engelli erişilebilirliğine uygun araçları teşvik edeceğini düşünüyoruz. Üstelik belediyeler yalnızca engelli ve 65 yaş üstü yurttaşların şehiriçi ulaşımlarını bedelsiz sağlamıyor. Belediyelere göre değişmekle birlikte , 60 yaş üstü yaşlılar, öğrenciler ve öğretmenler gibi bir çok kesime de indirimli taşıma yapabilmektedirler.  Hükümet engelliler ve 65 yaş üstü bedelsiz derken alt yapıları da hazırlamak ve belediyeleri ulaşım hizmetlerinde desteklemek zorundadır ” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzel İzmirim 22 Nisan 2014 Salı 15:10

İktidar seçim öncesi oy almak için 65 yaş üstü için toplu ulaşımı ücretsiz yaptı. Ama bir kısım belediyelerde de toplu ulaşımda özelleştirmeye kaydıklarını(özel halk otobüsleriyle) duyuyoruz. Belediyelerin kaybı %40'lar civarında. İktidar bunu da karşılamıyor. O halde en azından vergi indirimi dolaylı bir destek sağlar.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçlarını çekti: Artık ılımlı tavır yok!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, vekillerle yapılan toplantıda Uşak milletvekili ...
Milli Görüş'te 2. Erbakan dönemi!
Saadet Partisinin 4 Mayıs günü yapacağı kongrede, Necmettin Erbakan'ın ...
Ankara seçimlerinde flaş gelişme: Yavaş'tan yeni hamle
CHP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçimlerle ilgili olarak ...
 
Twitter'da Yolava kapışması: Gökçek İnce'ye sataştı!
Melih Gökçek, YSK'nın Yalova'da seçimlerin iptal edildiğini açıklamasının ...
Çelik'ten İzmir itirafı: Endişeli laikleri...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında açıklamalarda ...
Arınç'tan 1 Mayıs açıklaması: Kesinlikle izin vermeyeceğiz
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.
 
Kızılcahamam tarih oldu işte yeni kamp yeri!
AK Parti’nin yıllardır Kızılcahamam Asya Termal Otel’de gerçekleştirilen ...
‘Tüm ülkeyi kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç var’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Türkiye'nin ...
Ümit Yaldız 'o sözleri' yorumladı!
Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız Kocaoğlu'nun çok konuşulan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva