HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2017 Çarşamba - 21:18

CHP İzmir’de Yıldız’dan adaylık ilanı: Güvercin uçurdu, temiz siyaset vurgusu yaptı!

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede yarışacağını ilan etti. İlçe binası önündeki açıklamaya örgüt destek verirken beyaz güvercin uçuruldu. Yıldız ayrıca konuşmasında ‘temiz siyaset’ vurgusu yaptı.

CHP İzmir’de Yıldız’dan adaylık ilanı: Güvercin uçurdu, temiz siyaset vurgusu yaptı!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini işletirken İzmir’de ilçe kongrelerine sayılı günler kaldı.

Mevcut ilçe başkanlarının gösterecekleri tavır merak edilirken metropolde adaylığını ilan edenler arasında Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız da katıldı. Başkan Yıldız göreve ikinci kez gelmek için yola çıktı. Yıldız’ın ilçe binası önünde adeta miting havasında yaptığı adaylık ilanına örgütten katılım yüksek oldu ve beyaz güvercin uçuruldu.

Bizler gücümüzü; başta kurtuluş savaşımız olmak üzere, özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden, sol ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerinden almaktayız” diyen Yıldız, amaçlarının partinin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda; insan haklarını, emeğin yüceliğini, özgürlükleri, eşitliği, dayanışmayı ve hukukun üstünlüğünü savunmak olduğunu söyledi.

HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ
Yıldız açıklamasında şunları söyledi:

"Dil, din, ırk, mezhep ve cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşıyız. Çoğulcu ve katılımcı demokrasi değerlerini esas alıyor ve gücümüzü sadece halkımıza dayandırıyoruz. Devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul ediyoruz. Bu mücadele sürecinde, son olarak Mühürsüz Anayasa Referandumunda, toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek Demokrasi ve Cumhuriyet değerleri için hayır blokunun oluşumuna öncülük ettik. Sizlerle birlikte Karabağlar ilçemizde en iyi sonucu da aldık. Biliyoruz ki; meşru olmayan bu sonuçla, Kuvvetler Ayrımı ve Demokratik Parlamenter Rejim sona erdirilip yargı erki siyasetin emrine verilerek ve tek adam rejimi fiilen uygulamaya konulmuştur. Adaletin yok edildiği, korku, endişe ve çaresizlik duygusunun toplumu teslim aldığı bir süreçte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşüyle milyonlar yürüdü. Adalet yürüyüşü korku zincirini kırdı, cesaret ve umudu ateşledi. Ardından yapılan Adalet Kurultayı ile katılımcı demokrasi, adalet ve huzur temelinde siyasi bir hat çizilerek mücadelemiz devam ediyor.. Bundan sonrada devam edecek. Çünkü biz; adaleti, barışı, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü, dayanışmayı sevdik. Biz, Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, devrimi sevdik. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve partimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdik. İlelebet sevmeye de devam edeceğiz.

TEMİZ SİYASET VURGUSU
Ülkemizde bu temel değerleri savunan Partimiz CHP toplumumuzun birleştirici gücüdür. Biliyoruz ki Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partimizin de bizlere ihtiyacı var.9 Aralık’ta yapılacak olan Karabağlar İlçe Kongresinde bu ilkeyi hayata geçirebilmek için siz delege arkadaşlarımızdan destek istiyorum. Hiçbir bireysel beklentisi olmayan arkadaşlarımla demokratik, katılımcı, şeffaf bir yönetim oluşturacağız. Örgütsel bağımsızlığımızı koruyarak belediyeyle ve demokratik kitle örgütleriyle uyum içinde çalışacağız. Ülkemizi aydınlık ve güzel günlere taşımak için halkımızın CHP’ne, CHP’nin temiz ve ilkeli siyasetçilere ihtiyacı var. Bu siyasi değer ve ilkelerimizle partimizi yerelde ve genelde tek başına iktidar yapma mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Karabağlar ilçemizde birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek, demokratik, katılımcı, güçlü bir örgüt oluşturacağız. Siz değerli yol arkadaşlarımın; katkı ve katılımlarıyla, temiz toplum, temiz siyaset için; el ele, omuz omuza çalışmaya ve sizlerden alacağımız güçle mücadeleye devam etmek istiyorum"

 
Büyükşehir Meclisi’nde Aydoğan ve Doğan’ın 'kredi notu' düellosu!
 
Emel Sayın'dan yıllar sonra gelen Tarık Akan itirafı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedelli askerlik sorusuna Bakan'dan yanıt!
Milli Savunma Bakanı Canikli bedelli askerlikle ilgili "Şu anda hükümetimizin ...
Kritik zirve bitti! Erdoğan'dan net mesajlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Soçi'de düzenlenen Suriye zirvesi sonrasında konuştu.
Başbakan'dan Zarrab Davası için önemli açıklamalar
Türkiye Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım Zarrb Davası ...
 
Mustafa Sarıgül siyasete dönüyor!
İstanbul Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, 2019 yerel seçimleri ...
CHP'li Hocaoğlu'ndan Bornova'da mahalle toplantıları
CHP’de ilçe kongrelerinin başlamasına kısa bir süre kala adaylar sahneye ...
CHP'li Güven ve AK Partili Kaya'dan söz düellosu! Çok sert açıklamalar...
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, NATO tatbikatındaki skandalda, ...
 
Erdoğan: Kirli bir senaryo uygulanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, zenginliklerini, ...
Kılıçdaroğlu: Bakın İzmir'de sorun yok...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanları toplantısında ...
'Senin kaç milyon doların var?'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva