HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2017 Çarşamba - 11:03

Kılıçdaroğlu: Bakın İzmir'de sorun yok...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, başkanlara “topluma öncü olun, güzel işlere imza atın” derken İzmir’i örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Başkan Kocaoğlu ile de görüşme yaptı.

Kılıçdaroğlu: Bakın İzmir de sorun yok...

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin “belediye başkanları” toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, hükümetin “erken seçim” çağrılarına kulak vermediğini belirtirken seçimleri öne alınması fikrini tekrarladı. Kılıçdaroğlu, “Biz erken bir yerel seçim çağrısında bulunduk. Bunu dinlemediler. Sonra dedik ki ‘o zaman kanun hükmünde kararname ile görevden alınan ve istifa ettirilen yerlerde seçim yapılsın’. Halkın yeniden sandığa gitmesini, seçimlerin yapılmasını talep ettik. Şimdi vatandaştan çekindiler, bunu yapmadılar” dedi.

ŞİKAYET YOK!
Konuşmasında yerel yönetimlerin hizmetlerinin vatandaşa doğrudan yansımasından da bahseden Kılıçdaroğlu, İzmir’i örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bizim Büyükşehir belediyelerimizin olduğu yerlerde kırsal ile kent arasında önemli denge var. Ağaç üreten, süt, peynir, et üretenin ürünleri satın alınıyor. Kent ile kırsal arasında bağlantı var. Bursa’ya gittim. Hepsi çok kızgın, gelir elde edemiyorlar. Bana ‘sorun çözülür mü’ dediler. Ben de bekleyin, 2019’da buraları CHP’li belediyelere verin sorunlar çözülür dedim. Bakın İzmir’e orada şikayet yok. Herkes orada halinden çok memmun. Hiçbir şikayet gelmiyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, hedefi büyütürken de, “Önümüzdeki seçimlerde yani 2019’da sadece 6 büyükşehir değil İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Mersin, Adana ve Balıkesir’i de alacağız” açıklamasında bulundu.

SİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR
Belediye başkanlarının topluma öncülük etmesi gerektiğini de anlatan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları olarak sizlere düşen görevler var. Türkiye bir yol ayrımına gidiyor. Önümüzde iki seçenek var. Ya tek adam rejimi ya da demokrasidir. Başka bir üçüncü seçenek yok.  Ekonomi boşuna mı kötü hale geliyor. Sorumlusu tek adam. Türkiye’yi tek adama teslim ederseniz bu hale gelirsiniz. Bu durum 2019’a giderse Türkiye daha da kötü hale gelir” diye konuştu.

BASKI KURUYORLAR
Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin son dönemlerde denetim ve müfettiş ile korkutulmaya çalışıldığını da belirtirken, “ Size müfettişler geliyor. Gelsinler, başımızın üstünde yerleri var. Onlara yer, araba, oda da ayırmışsınız. Şimdi o denetim elemanları üzerinde baskı kuruyorlar. Belediyelerimizin ekonomik sıkıntıları var. Maddi alarak diğer belediyelerden zor durumda olmalarına rağmen mucizeler yaratıyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroglu, “Biz demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Özellikle kendi şehirleriniz dışında komşu illere ve ilçelere de bakacaksınız.  Biz çalışacağız ki toplum yüreklensin. Herkesin üzerinde baskı var. Hapishaneler tıka basa dolu. Kimse konuşamıyor. Biz, toplumun önünde yürüyeceğiz. Bedel ödemek gerekiyorsa da bedelini biz ödeyeceğiz. Herkesi mücadele etmeye, demokrasi için çalışmaya davet ediyorum.  Bir insana bir ülke teslim edilemez. Ev alırken bile oturup aile içinde karar veriyoruz. Bir aile içindeki sorumluluğu ülke geneline taşıyamadılar” dedi.

KATKINIZ BÜYÜK
Başkanların özellikle uyuşturucu ve küçük çocukların kötü alışkanlıklar edinmemesi konusunda projeler üretmesi gerektiğini de söyledi. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlarımdan istirhamım var.  Uyuşturucu kullanma yaşı 10’a kadar düştü. Özellikle yoksul kentlerde ve semtlerde çocuklarımızı korumalıyız.  En düşük oranlar yine partili belediye başkanlarımızın görev yaptığı kentlerdedir. Siz çocuklarımızı kitapla, sosyal faaliyetlerle buluşturuyorsunuz. Sizin katkılarınız büyük. Herkes, CHP’li belediye başkanlarımızın gösterdiği duyarlılığı göstermelidir” dedi.

BAŞKANLAR ANKARA’DA
İzmir’de görev yapan Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları partinin düzenlediği “belediye başkanları” toplantısına katılmak için Ankara’ya gitti. Heyette, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı da yer aldı. İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa’da bulunan belediye başkanlarının da ağırlıklı olarak gittiği toplantıda yerel yönetimler masaya yatırılacak. 

KOCAOĞLU İLE SOHBET
Toplantının ardından ise CHP Lideri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sohbet etti. Yapılan kısa sohbette Başkan Kocaoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiği bildirildi.

 
Karşıyaka'da geri sayım... Park sorununa ilaç olacak
 
Çiğli'de obezite ve diyet anlatıldı
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 23 Kasım 2017 Perşembe 10:07

Ömrüm boyunca CHP ye oy vermedim. Bir defa 2002 seçimlerinde AKP ye oy verdim. Sonrada seçime dahi gitmedim. Bu sefer gidip yine AKP ye oy vereceğim. AKP çok mu iyi, elbette hayır. Ama İzmir'de CHP ile olmuyor, olamıyor.

Yorumu oyla      11      5  
!!! 23 Kasım 2017 Perşembe 09:37

Ben ihtiyacı olan ailelerin çocuklarına süt dağıtılmasına karşı değilim. Bizzat destekliyorum. Ancak; Bornova''nın merkezinde kendi evlerinde oturup, altlarında en son 2017 model lüx araçlarla gezen, evlerine düzenli temizlikçi gelen, çocuklarını kolejlerde okutabilen ailelerin evdeki küçük çocuklarına süt verilmesine karşıyım. Süt dağıtılan ailelerin ekonomileri hiç mi araştırılmıyor. Belki de gerçekten ihtiyacı olan çocukların hakları bu insanlara gidiyor. İnanın her gördüğümde isyan ediyorum. Lütfen verilen destekler araştırılarak ihtiyaçlı insanlara yapılsın.

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 22 Kasım 2017 Çarşamba 23:55

İzmir'de sorun yokmu dedin İzmir'in ekonomisi iflas durumunda

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 22 Kasım 2017 Çarşamba 23:47

izmir'de ticaret bitti esnaf kan ağlıyor lokantalar bom boş sokaklar bom boş vah İzmir'im vah

Yorumu oyla      12      5  
reaLİST 22 Kasım 2017 Çarşamba 22:20

bazıları da tutturmus bebklere süt diye. 2,5 tl lık süt alamayan bi zahmet dogurmayıversin. Benim vergilerimle alınıp verilen bu sütlere ben karsıyım. Adamlardan kimse süt dagıtmasını, koyun keci dagıtmasını istemiyor. Metro yapsın, vaat ettigi opera binasını yapsın, hayvanat bahcesini büyütsün, yeni yollar acsın.

Yorumu oyla      12      6  
Muhalif 22 Kasım 2017 Çarşamba 20:27

Parti genel başkanı ve İzmir millet vekili olacak birde. İzmir de yaşamayıp izmirden vekil olursa olacağı bu. CHP li ve İzmirli olarak bıktık ulan sizden. Bir genel başkan düşün kendi memleketinden millet vekili olamayıp garanti gördüğü izmirden olsun. Sonra o genel başkanın ağzından demokrasi eksik olmasın ancak tüm belediye başkanları kendi atasın. İstenmeyen adamları sırf garanti diye Başkan yapsın. Sonra da iktidari tek adam diye eleştirsin. İlk önce parti için de demokrasi sağlayın, ön seçim yapın görelim. Bana kimse millet vekili seçimlerin de ön seçim yaptı demesin alnını karışlarım. Ön seçim yaptı da ne oldu. İlk sıralara kontenjyandan adam atadılar. Bazı bölgeler de zaten 2 milletvekili çıkarıyorsun ve ikisi kontenjyandan. Ön seçim adayı 3. Sıra da ama seçilemiyor. Bumu önseçim. Aziz gibi bir basiretsizi, gizli iktidar yanlısı başımıza diktiniz. Adamın izmire genel sekreter seçtiği adam bile İzmirli değil. İzmiri tanımayan adam izmire şekil veriyor Ankara kafasıyla. Sorun mu arıyorsun o tramvayın rayları gözüne girsin CHP den soğuttunuz adamı. Bu adamlarla 2019 da kaybedecez. Sende bırak git şu genel Başkanlığı. Ama olur mu seni kullanan ne dediyse yaptıran hamuduyla götüren Zühre izin verir mi bırakmana. Tarih seni CHPnin başına gelmiş geçmiş en kötü genel başkan olarak yazacak. Eğer görevi yerine getiremiyorsan bırakacaksın. Ben akp ile baş edemiyorum, yapabilecek olan gelsin demesi bileceksin. Bunca seçim kaybet ama sorsan başarı. Koltuk sevdası başka bişey değil. Bu vatanın bütünlüğünü, bağımsızlığı, laiklik için çırpınan insanların partisine yakışmayan , sadece koltuğunu düşünen birisin. Bu yüzden bu davada yerin yok. Benim gözüm de vatan hainisin

Yorumu oyla      18      7  
taşeron 22 Kasım 2017 Çarşamba 19:40

taşeron çalıştayı yapıyorsun tebrik ediyorum ama izmir kalemiz diyorsunuz büyükşehir belediyesinde çalışan binlerce çalışan taşeron işçiler var onlar için de bir çözüm üretirseniz samimiyetinize ozaman inanacağız.

Yorumu oyla      14      7  
Belediyenin görevleri 22 Kasım 2017 Çarşamba 19:27

Bazı yorumculardan rica ediyorum önce belediyenin görevlerini öğrenirlerse daha bilinçli yorum yapabilirler.Yatırım yapmak devletin onun yerine görev yapan hükümetin görevidir.Ama hükümetin kendi partisinden olmadığı özde değil sözde yatırım yapmaktadır.Belediyede gördüğü eksiklikleri ve yeni projeleri iç işleri bakanlığı müfettişlerine ve sayıştaya rağmen yapmaktadır.Evet Tire‘li sütçülerin sorununa ön ayak olmak, fakirlerin bebeklerine süt dağıtmak, zeytin ağaçlarını kurtarmak, tarım ve hayvancılığı canlandırmak belediyenin görevi değildir ama devlet kurumları yapmayınca belediye yapıyor.Eleştirilecek olan belediye değil bunları yapmayan iktidardır.İzmir‘liler toplu ulaşım çözümü başka hiç bir ilde yok.Soracağımız hesabı belediyeden değil iktidar partisinin milletvekillerine soralım.

Yorumu oyla      16      9  
iyi parti 22 Kasım 2017 Çarşamba 18:39

Ne akp ne chp oylar iyi partiye.

Yorumu oyla      14      7  
22 Kasım 2017 Çarşamba 18:35

adam haklı. İzmirde yatırım mı var. koyun keci dagıtmaktan baska ne yaptı belediye baskanı. Yıllardır chp ye oy veriyorum sırf akp gelmesin diye. Bu sefer yine kocaoglu aday olursa baska partiye oy vermeyi düsünüyorum. AKP ye değil baska partiye. Burda belediye baskanını kötüleyenler direkt akp li olarak algılanıyor belediye baskanının vasatlıgından dem vuran yok nedense.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Senin kaç milyon doların var?'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert ...
ABD Sözcüsü'nden Erdoğan'a haddini aşan yanıt!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın New York’ta devam eden Reza Zarrab davasına ...
MHP'ye Ege'de şok! 250 istifa birden!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Teşkilatı'nda 250 üye, partiden ...
 
Leyla Zana'nın milletvekilliği düşürülüyor
Meclis Karma Komisyonu HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın vekilliğinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boşuna çaba harcamayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemizde sayıları az fakat sesleri çok çıkan ...
Sarraf için neden bu kadar telaşa kapılıyorsunuz?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'deki Rıza Sarraf davası üzerinden hükümeti ...
 
AK Parti İzmir'den engelliye WhatsApp'la 7/24 hizmet
AK Parti İzmir Engelli Koordinasyon Merkezi, İzmir genelinde yaşayan tüm ...
CHP Konak’ta yer yerinden oynuyor: Uzlaşı, şikayet ve Başak’ın karşısında aday…
Kongreye çok az bir zaman kalan Konak’ta sular durulmuyor. Başkan Başak’ın ...
Erdoğan: Aynı tuzağı ABD'de kurdular!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''17-25 Aralık'ta hukuk kisvesi altında ülkemize ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva