HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2017 Çarşamba - 13:27

CHP'li Güven ve AK Partili Kaya'dan söz düellosu! Çok sert açıklamalar...

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, NATO tatbikatındaki skandalda, Atatürk ve Erdoğan’a yapılan hakaret üzerinden, CHP’yi eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya sert çıktı. Vekil Kaya'dan ise yanıt gecikmedi.

CHP li Güven ve AK Partili Kaya dan söz düellosu! Çok sert açıklamalar...

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, NATO tatbikatındaki skandalda, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaret üzerinden, CHP’yi eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den yanıt geldi. Vekil Kaya'dan ise yanıt gecikmedi.

İl Başkanı Asuman Ali Güven açıklamasında “Türkiye’ye yapılmış bir hakarette,  İktidarı ve muhalefeti milli birlik yaparak benzer açıklamalarla olayı kınamışken, bu AKP milletvekili arkadaş neyin bölücülüğünü yapıyor bilmiyoruz.  Geveleyerek söylediğini, basmakalıp fikirlerle yazdığını anlamak mümkün değil. Bir şey biliyorsan açık açık söyle ibret alsınlar, Bilmiyorsan sus adam sansınlar. Kendi siyasi ikbalin için, seviyesiz sözlerle Atatürk’ü, İzmir’i ve CHP’yi istesen de kirletemezsin” dedi.

Güven açıklamasını şöyle sürdürdü:

'SKANDALA GEREKEN CEVABI GENEL BAŞKANIMIZ VERMİŞTİR'
"Bu arkadaş olayın sonrasında kimin ne dediğini takip bile etmemiş ama heybeden konuşuyor. CHP’nin resmi görüşü, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıdır. Genel Başkanımız skandalın hemen sonrasın da yaptığı açıklamada "Sıradan bir özür dileriz ile geçiştirilecek bir konu değil. Türkiye’ye yönelik eleştiriler olabilir. Ama hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Şiddetle kınıyoruz. Sonuçta biz bir aileyiz, 80 milyonluk bir aileyiz ama hiçbir zaman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul edemeyiz. Şimdi bu yetkililerden Türkiye'ye yapılan bu hakaret nedeniyle yöneticileri tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir 'Özür dileriz' olayıyla geçiştirilecek bir konu değildir." demiştir. Bu açıklamayı, AKP’nin milletvekili olan zat ya anlamıyor, ya da zaten niyeti kötü.  Partimizin içinden, Genel Başkanımızın dışında yapılan açıklamalar olabilir. Elbette ki, olayın farklı açılardan sorgulanması, skandalın üzerindeki sır perdesinin aralanmasının istenmesi de olabilir ve bu da normaldir. Ama partimizin bu konuda ki açık fikri ve tepkisi Genel Başkanımız tarafından açıkça ifade edilmiştir.

'DERDİ BATAKLIKTAN ÇIKMAK, TASFİYEDEN KURTULMAKTIR'
Bu açıklamaları yapan AKP milletvekilinin, böylesine hassas ve ortak görüşün sağlandığı bir konuda bile bölücülük yapma, rant sağlama ve Atatürk’ü bu tartışmaya alet etme gayreti içinde olduğunu söyleyen Güven “  Bu arkadaş küçük Tayyip olmak istemektedir. Sayın Cumhurbaşkanı ne dese, ne yapsa, ne yöne dönse bu arkadaşta onun taklidini yaparak parti içinde yükselebileceğini, Genel Başkanının gözüne girebileceğini sanmaktadır. Derdi ne İzmir’dir, ne Türkiye’dir, ne de Atatürkçülüktür. Derdi FETÖ bataklığından çıkmak ve partisinde başlayan tasfiye sürecinden kurtulmaktır. Manasız ve garip çıkışlarının sebebi bizce budur” dedi.

'İZMİR CEVABINI VERDİ AMA HABERİ YOK'
Aslında klavye delikanlılığı yapan bu arkadaşa, uzun uzadıya cevap vermek gereksiz ama İzmirlilerin hafızasına hakaret edenlere, bu vesileyle cevap vermiş olalım. AKP milletvekili komik bir şekilde “Türkiye’den taraf net duruş tarifi yapmış”. Eğer,bu duruştan kastı “PKK’lı teröristleri korumak için Mehmetçiğin şehit düşmesi pahasına, Valilere PKK’ya karışmayın talimatı vermekse, İŞİD’li teröristleri beslemek-tedavi etmekse, Gazze’ye yardım götürsünler diye şov yaparak gönderdikleri Mavi Marmara’da katledilen Müslümanları, bir kaç milyon dolara İsrail’e satmaksa, Cumhuriyetin bütün kurumlarını ve milletin tüm malını, önünde diz çöktükleri, ne istedilerse verdikleri FETÖ’ ye peşkeş çekmekse, Halkımıza dolarlarınızı bozdurun çağrısı yaparken, kendi milyon dolarlarını yurt dışına kaçırmaksa;

Evet, CHP olarak bizde ve gerçek Atatürkçüler de böyle bir net duruş yok. Atatürk’ün CHP’sinde, İzmir’inde, Türkiye’sinde böylesine duruma göre değişen, kirli pazarlıklara göre satılan bir milli duruş yoktur, olamazda. Bizler Atamızın, AKP tarafından ayaklar altına alınan, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü kendimize ilke etmişken, savaş çığırtkanlığı yapanların sözcüleri, bize milli duruş dersi verecek son kişilerdir. Son olarak Sayın vekil “İzmir gereken cevabı verecek” diye bir açıklama yapmış. Kendisinin haberi yok galiba ama İzmir Yerel seçimde de, Genel seçimde de, Referandumda da cevabını verdi. Bu vesileyle kendiside bu cevaplardan haberdar olmuştur. İzmir ile ilgili bir açıklama yaparken, sürekli aynı sözleri kullanıp, aynı geçersiz argümanları kullanmaktan vazgeçip, bundan sonra bu cevaplardan faydalanmasını umarız"

AK PARTİLİ KAYA'DAN JET YANIT
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İl Başkanı Güven'in sözlerine ise sosyal medya üzerinden verdi. Kaya, HDP'lilerin geçtiğimiz aylarda Gündoğdu Meydanı'nda yaptıkları grup toplantısını ziyaret eden Güven'in fotoğrafını paylaştı. 

Kaya şunları söyledi:

?"Kuruluşun ve kurtuluşun sembol kenti İzmir’de, Gündoğdu Meydanı’ndaki Cumhuriyetimizi temsil eden Cumhuriyet Ağacı Heykeli’nin dibinde, HDP destekçisi CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girdiği bu kareleri unutmak mümkün mü?
HDP destekçisi CHP İzmir İl Başkanı Güven’in yanındakilere bir bakın! Bunlar daha geçtiğimiz gün Şırnak’ta ölü ele geçirilen terör örgütü PKK üyesi Hülya Eroğlu’nun cenazesine katılmadılar mı?
Biz herkesle farklılıklarımız üzerinden siyasi tartışmalara girebilir, savunduğumuz doğruları anlatma imkânını bulabiliriz. Ancak bölücülerle, bölücülere arka çıkan, payanda olanlarla siyaset zemininde tartışacak bir şeyimiz asla yoktur.
 Bu kareye giren birinin söylediklerine cevap vermeye değer bulmadığımı, takdiri vatanına ve bayrağına aşık İzmirli hemşehrilerimize bıraktığımı belirtmek isterim. Bu CHP'ye en güzel cevabı kurtuluşun ve istiklalin şehri İzmir'imiz verecektir!"

 
Erdoğan: Kirli bir senaryo uygulanıyor
 
Trifunovic'in oğlu Karşıyaka'da
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ekmek ve Aş 22 Kasım 2017 Çarşamba 19:40

Sayın vekil zamlara dayanamıyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz, hava soğuk bu kış günü battaniye ile oturuyoruz.Bazı şeyler dikkatinizi çekmiyor mu? 15 senedir kayıtsız şartsız partinize destek veren, kimse ile dirsek teması olmamış, siyaset sayesinde zenginleşmemiş kesim artık konuşuyor,soru soruyor eleştiriyor.İthalat %30.8 artmış ihracat %8 artmış ekonomi bakanı ihracat tarihi rekor kırdı diyor ithalatı ağzına bile almıyor.Bu millet salak değil.Devam edin inşaata dökün toprağa betonu meraları yerleşime açın.2019‘a kadar yaparsınız.İyi partiyide hafife almayın sessiz sedasız tabandaki desteği çığ gibi büyüyor.

Yorumu oyla      15      5  
Söz Izmirlinin 22 Kasım 2017 Çarşamba 18:16

Chp il başkanını kutluyorum Izmirli halkın duygularına vesile olmuştur bize söyleyecek Söz bırakmamıştır tabiki anlayana

Yorumu oyla      14      5  
Herkes işini yapmalı 22 Kasım 2017 Çarşamba 16:43

İl başkanı ayrıdır milletvekili ayrıdır.Sayın Delican il başkanıdır gereken durumlarda gerekli cevabı vermektedir.İl başkanının konularına müdahale etmek onun yerine sahneye çıkıp polemik yapmak onu yok saymaktır bu etik değildir.İzmir‘li milletvekili olanlardan şehrine metro yatırımı bekliyor.Türkiye ise milletvekillerinden canına tak eden hayat pahalılığına çözüm beklemektedir.Yağmur gibi gelen akaryakıt zamları,enflasyon,işsizlik, ithalata çözüm istemektedir.15 yıldır iktidar olan bir partinin başarısızlıklarını sürekli başkalarının üzerine atmasını artık millet kabul etmiyor.Yok ben dönüp mahallede siyaset yapacağım diyorsanız o da sizin tasarrufunuzdur.

Yorumu oyla      14      5  
HDP yasal mı? Değil mi? 22 Kasım 2017 Çarşamba 16:14

HDP yasal bir parti ise , toplantısına iyi niyet ifadesi ile gitmek ne zamndan beri suç oldu? Yasal değilse kapatılır;kapatılmıyorsa konuşmak kimseye düşmez.

Yorumu oyla      13      6  
Tunç Kurtuluş 22 Kasım 2017 Çarşamba 15:15

Demek bu Milletvekili'de..

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kirli bir senaryo uygulanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, zenginliklerini, ...
Kılıçdaroğlu: Bakın İzmir'de sorun yok...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanları toplantısında ...
'Senin kaç milyon doların var?'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert ...
 
ABD Sözcüsü'nden Erdoğan'a haddini aşan yanıt!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın New York’ta devam eden Reza Zarrab davasına ...
MHP'ye Ege'de şok! 250 istifa birden!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Teşkilatı'nda 250 üye, partiden ...
Leyla Zana'nın milletvekilliği düşürülüyor
Meclis Karma Komisyonu HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın vekilliğinin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boşuna çaba harcamayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemizde sayıları az fakat sesleri çok çıkan ...
Sarraf için neden bu kadar telaşa kapılıyorsunuz?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'deki Rıza Sarraf davası üzerinden hükümeti ...
AK Parti İzmir'den engelliye WhatsApp'la 7/24 hizmet
AK Parti İzmir Engelli Koordinasyon Merkezi, İzmir genelinde yaşayan tüm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva