HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2017 Perşembe - 13:17

CHP İzmir'de sandık heyecanı... Torbalı yeniden 'Uygur' dedi!

İlçe kongreleri gerçekleşirken Torbalı’da seçim mesaisi yaşandı. Kongreye İlçe Başkanı İsmail Uygur tek aday olarak girdi. Seçim sonuçlandı. 411 delegeden 242’si oy kullandı. 169 delege ise sandığa gelmedi. 5 oy boş çıkarken Uygur 237 oyla yeniden başkan seçildi.  

CHP İzmir de sandık heyecanı... Torbalı yeniden  Uygur  dedi!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında start alan ilçe kongreleri İzmir’de tüm hızıyla sürdürülüyor.

Geride kalan yerel seçimlerde AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında yer alan Torbalı’da delegenin önüne sandık konuldu.

Sultan Düğün Salonu’ndaki kongrenin divan başkanlığına İzmir Milletvekili Musa Çam getirildi. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır,  Murat Bakan, Erdal Aksünger ve partililer kongreyi takip etti. 

Kongre mevcut İlçe Başkanı İsmail Uygur’un tek adaylığı ile gerçekleşti. 

LİSTELER BELLİ OLDU!

Başkan İsmail Uygur’un yeni ilçe yönetim kuru listesinde, Ersin Aslan, Hasan Atak, Ramadan Berber, Serkan Çakır, Hüseyin Deveci, Mesut Güler, Engin Gülten, Erol Günaydın, Ayhan Kaya, Muharrem Köse, Ersin Kurt, Yavuz Selim Özgan, Onur Toklu, Mübeccel Tonguç, İlker Yıldız, Aydın Yılmaz yer aldı.

İl delege listesi ise şu isimlerden oluştu:  Faruk Akpınar, Sedat Uzunbay, Ayhan Kaya, Sefer İpekli, Yunus Karakoç, Özgün Ünver, Özkan Altun, Akan Şengül, Levent Şenyüz, Mehmet Yıldız Sivrikaya, Metin Şahin, İsmail Uygur, Mustafa Varol, İsmail Takak, Fetiye Şengüzel, Ufuk Yörük

Kongredeki katılımın düşük olduğu aktarıldı. 

TAŞKIN’DAN ELEŞTİRİ!

Yücel Taşkın isimli partili söz aldı ve eleştiri getirdi. Taşkın, “İlçe yönetimi partiye gerçekten emek verenleri dışladı. Listeye bu parti için çalışanlar ya yazılmadı ya da yedeğe yazıldı. Ortada büyük bir haksızlık var. Bu durumun bilinmesini istiyorum” dedi.

BAŞKAN UYGUR’LA DEVAM…

Seçim sonuçlandı. 411 delegeden 242’si oy kullandı. 169 delege ise oy kullanmadı. 5 oy boş çıkarken Uygur 237 oyla yeniden başkan seçildi.  

Torbalı kongresinde konuşan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna sunduğu Man Adası belgeleri üzerinden konuşan Bayır ciddi bir iddiada bulundu.

BAYIR’DAN CİDDİ İDDİA: BUNLAR RÜŞVET PARALARI!

Bayır, “Bir emekli öğretmen nasıl oluyor da 2 buçuk milyon dolar havale yapıyor. Aranızda emekli öğretmenler var. Hayatınızda hiç 2 buçuk milyon doları bir arada gördünüz mü? Ben 40 yıllık iş adamıyım ben 2 buçuk milyon doları bir arada görmedim. Beyefendinin eniştesi, oğlu eski özel kalem müdürü milyon dolarları adını yeni duyduğumuz Man Adası denilen bir yerde 1 sente kurulmuş bir şirkete gönderiyor getiriyor. Bu benim kişisel kanaatime göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin inşaat sektörüyle devlet ihalelerinde tünellerde, köprülerde vs dolanan rüşvetin belgesidir. Rüşvet paraları bunlar. Başka yabancı bankalar aracılığıyla Türkiye’ye geri getiriliyor. ‘Sen bana ihaleyi filmle ben sana şu kadarını fon olarak vereyim’… Bu iddianın ciddi bir iddia olduğunu biliyorum. Ama Türkiye ekonomisini şu an inşaat sektörü ayakta tutuyor” açıklamasında bulundu.

KİMSE YENİ ATATÜRK BEKLEMESİN!

Hükümete yüklenen Bayır bunun paralelinde parti için mesajlar verdi. Bayır, “Artık benim siyaseten, ticareten, şunu, bunu alayım beklentilerim geçti. Bütün endişem, korkum evlatlarım ve torunlarımın cumhuriyet rejimi içinde okuyamamalarıdır. Onun için çok koşturuyor ve gayret ediyoruz. Kimse yeni bir Atatürk beklemesin. Her birimiz Atatürk olmalıyız. Bu iş Murat, Musa, Tacettin, Asuman Güven’in işi değil. Hepimizin işi. Hepimiz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gibi çalışmalıyız. Yürekli olmalı, doğruları söylemeliyiz. ‘Acaba beni yargılarlar mı?’ diye düşünmemeliyiz.  Bu geri adımı attığımız için bu durumdayız. Ağzını açanı FETÖ’cü, PYD’ci, terörist yaftasıyla toparlayıp atmaya çalışıyorlar. Biz size söz verdik. Sizler bizi seçtiniz, milletvekili yaptınız. Bize mecliste sesimiz gözümüz kulağımız olacaksınız dediniz. Bu görevi verdiniz. Biz de bunu layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.  Başımız dik. Mesai kavramı diye bir şeyimiz yok. Ama bu işi tek başımıza yapamayız. Sizlerle birlikte yaparsak güzel olacak” dedi.

RABİA İŞARETİNE TİLT OLUYORUM!

Bayır, “2019’da bu adamlar gidecek. Bütün diktatörler gitti. Hitler, Stalin, Franco gitti. Hatta Türkiye’ye geldiğinizde Rahmeti Özal, Demirel gitti. Kimse iktidarda kazık çakmadı. Bunların son kullanma tarihi 2019’dur. 2019’da bunları sandığa gömeceğiz. Onların bize devamlı yaptığı şu işarete (Rabia işareti göstererek) çok tilt (sinir olmak) oluyorum. Bize böyle yapıyorlar. Devamlı gözümüze sokuyorlar ya size bu işareti yapana siz de 5 parmağınızı gösterin. Niye? Bu işaretin bir anlamı var. Biz Torbalılılar ve İzmirliler yaşadığımız doğamızı severiz, yaşadığımız yere aşkla bağlıyız. İki; Türkiye’de mutluyuz. Onlar gibi başka yerlere kaçamayız. 3; ay yıldızlı kırmızı bayrağımızı çok severiz. 4; cumhuriyete sevdalıyız. 5; bu toprakların yetiştirdiği en büyük lider olan Mustafa Kemal Atatürk’e aşığız. Bu 5 sevgiyi bizden, içimizden söküp atamazlar. Kellemizi alabilirler ama bu 5 şeyi içimizden sökemezler” diye konuştu.

BİZ FETÖ’YE DÜN DE TERÖRİST DİYORDUK BUGÜN DE TERÖRİST DİYORUZ!

Bayır ayrıca, “Bu parti artık iktidar olmalı. Artık kongrelerimiz bütünleşme kongreleri olmalı. Birlik beraberlik içinde iktidara yürüme kongreleri olmalı. İsmail Başkan’a bakıyorum, heyecanlı ayakta. Bize artık ana muhalefet partisi olmak yetmiyor. Biz artık iktidar olmak istiyoruz. Sadece istemek yeter mi? Hep birlikte çalışmalı, bir şeyler yapmalıyız. 15 yıldır bu ülkeyi yönetenler sistemli bir şekilde Atatürk ve değerlerini yok ediyorlardı. Son günlerde neredeyse genel kurullarında İzmir Marşı çalacaklar. Atatürk’ü koyacak yer bulamıyorlar. Düne kadar senin bakanların okullardan Atatürk büstlerini kaldırdı. Rize’de belediye başkanın Atatürk büstünü kaldırdı. Sen kimi kandırıyorsun? Onların başı sıkışınca ‘bizi FETÖ, Zarrab kandırdı’ diyorlar. Sen çocuk musun, herkese kanıyorsun. Bu ülke sana ciddi bir oy verdi. Kanmayacaksın. Devlet adamı olmak ciddiyet ister. İşine geldiği zaman her şeye eyvallah edeceksin. Biz FETÖ’ye dün de terörist diyorduk bugün de terörist diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 
İlginç bir dostluk öyküsü
 
İzmir'deki vahşi cinayette yeni gelişme!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil 8 Aralık 2017 Cuma 11:16

İsmail beyi izmirden takip ediyorum bir donem torbalıda oturdum gercekten baskan kisiligi var basarili bir insan

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de hafta sonu mesaisi: 2 günde 14 sandık kurulacak
İlçe kongrelerini sürdüren İzmir İl Örgütü 9-10 Aralık tarihlerinde metropol ...
Balçova'nın 'mor şapkalı' kadınları damga vurdu
Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 83’üncü yıldönümü ...
Erdoğan: 'Ey Trump, ne yapmak istiyorsun'
Yunanistan ziyareti öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs ...
 
İzmir'de AK Partili 30 başkandan Kudüs tepkisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ...
Bozdağ'dan 'bedelli askerlik' sorusuna yanıt
Milletvekillerinin bedelli askerlik ile ilgili merak edilen soruyu yönelttiği ...
CHP Buca'da başkana yönetimden açık destek 
CHP Buca’da yapılacak ilçe kongresi için yeniden adaylığını açıklayan ...
 
Buca'da 'proje' tartışması... AK Parti'den sert tepki!
Karayolları'nın Buca'da başlattığı yol projesinin Buca Belediyesi'nce ...
Erdoğan'dan Kudüs uyarısı: 'İnfiale yol açar'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir ...
Bahçeli'den sert tepki: Zaman ayarlı bomba!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Kudüs kararını sert tepki göstererek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva