HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2017 Perşembe - 11:58

CHP İzmir’de hafta sonu mesaisi: 2 günde 14 sandık kurulacak

İlçe kongrelerini sürdüren İzmir İl Örgütü 9-10 Aralık tarihlerinde metropol ve kırsalda delegenin önüne konulacak sandıklara kilitlendi.

CHP İzmir’de hafta sonu mesaisi: 2 günde 14 sandık kurulacak

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de zaman zaman donuk zaman zaman da heyecanlı yarışlar geride kaldı.

İl Örgütü’nü önümüzdeki hafta sonu 9-10 Aralık tarihlerinde yoğun bir sandık mesaisi bekliyor. Kırsal ve metropolde toplam 14 ilçede seçimler gerçekleşecek.

Aliağa, Karabağlar, Kemalpaşa, Menemen, Narlıdere ve Selçuk’ta 9 Aralık Cumartesi Günü delegenin önüne sandık konulacak.

Balçova, Bergama, Bayraklı, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir ve Karşıyaka’da 10 Aralık Pazar Günü seçim heyecanı yaşanacak. İlçelerdeki son durum hakkında önemli gelişmeler ön plana çıktı.

9 ARALIK CUMARTESİ

Aliağa

İlçe Başkanı Özcan Durmaz yeniden aday. Büyük bir sürpriz olmadığı takdirde kongre Durmaz’ın tek adaylığıyla gerçekleşecek. Mahalle delege seçimleri sırasında bazı ilçelerde karşı listeler çıkmıştı. Fakat bu oluşumun ancak yüzde 12 civarında bir oy alabildiği öğrenildi. Dolayısıyla tüm delegeler Durmaz’ın yazdığı isimlerden oluştu. Seçime çok az bir süre kala Durmaz’ın karşısında yer alacak bir hazırlık görünmediği ifade edildi. Başkan Durmaz, “Sanıyorum seçimimize tek liste ile gideceğiz. Delege seçimleri sonucu itibariyle muhalif bir hareket yok. Yeni yönetimimizi daha güçlendirerek çıkacağız.  Taze bir yönetimle Türkiye’nin hazırlandığı 2019 büyük seçimlerine ve Aliağa’daki belediye seçimlerine hazırlanacağız” dedi.

Karabağlar

İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın yeniden aday olacağı kongrede 3’lü yarış yaşanacak. İlçedeki muhalefetin öne sürdüğü Eğit-Der İzmir Şube Başkanı Necati Akpınar ve partili Onur Utkan İlçi Başkan Yıldız’ın karşısına rakip olarak çıkacaklarını geçtiğimiz günlerde açıklamışlardı. Dengelerin hassas olduğu Karabağlar’da İlçi’nin son dakikada yarıştan çekilebileceği konuşuluyor. İlçe Başkanı Yıldız, “Aday olmak herkesin demokratik hakkıdır. Aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Kazanan CHP olacaktır. Kongremizin demokrasi şölenine çevrileceğine inanıyorum. Karabağlar’da üyelerimizin özgür iradesiyle daha güçlü bir ilçe örgütü oluşsun. Partimize ve Karabağlar’a hayırlısı olsun” diye konuştu.

Kemalpaşa

İzmir’de 4 kadın ilçe başkanından birisi olan Ulviye Üreten görevine devam etmek için kolları sıvamıştı. Öte yandan İlçe eski Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ayçil’in de aday olmasıyla kongrede iki isim yarışacak. Seçimin çarşaf listeyle mi, blok listeyle mi gerçekleşeceği kongre salonundaki oylamayla belli olacak. İlçe Başkanı Üreten, “Örgütümün güvenini tekrar geri almak istiyorum. Her beraber yeniden çalışacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Menemen

İlçede Belediye Başkanı Tahir Şahin’in delege üzerindeki etkisi hissediliyor. Başkan Şahin İlçe Başkanı Hürol Taklak ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Mahalle delege seçimleri sürecinde ilçedeki mevcut yapıya karşı cılız bir muhalefet oluşmuştu. Kongrede İlçe Başkanı Taklak’ın tek aday gitmesi bekleniyor.

Narlıdere

Belediye Başkanı ile örgütün uyumlu olduğu ilçeler arasında bulunan Narlıdere’de mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat yeniden aday… Seçime sayılı günler kala herhangi bir sürpriz olmazsa Başkan Fırat, ‘İlçeye kadın eli değsin istiyorum’ çıkışıyla adaylığını ilan eden Parti Eğitmeni Bahar Özgören ile yarışacak.

Selçuk

Belediye eski Başkanı Vefa Ülgür’ün mahalle delege seçimleri sürecinde etkili olduğu gözlenen Selçuk’ta İlçe Başkanı Hasan Uysal’ın kongredeki yarışa tek aday olarak girmesi bekleniyor. Başkan Uysal ikinci dönemi için birlik, beraberlik mesajları verirken 2019 seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

10 ARALIK PAZAR

Buca

Buca’da İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile Buca Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Akdağ’ın kıyasıya rekabeti söz konusu… İki isim yer yer birlikte poz vererek Fair-Play örneği sergilese de Buca kongresinin büyük bir kapışmaya sahne olması bekleniyor. Son olarak yönetim, kadın kolları ve gençlik kollarının tamamının desteğini alan Başkan Kaya'nın mahallelerdeki imza toplama çalışması ise sürüyor. 

Karşıyaka

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile muhalefetin adayı Serdar Koç arasındaki yarışın kıran kırana geçmesi bekleniyor. Mahalle delege seçimlerinde önemli noktalarda delege çıkaran muhalefetin kongre için Koç isminde uzlaşması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Başkan Yıldırım son günlerde gerçekleştirdiği mahalle turlarında beraberindeki önemli isimlerle adeta gövde gösterisi yapıyor. 2 adayın yarışmasına kesin gözüyle bakılan Karşıyaka’da il delegeli için yoğun bir çabanın sarf edildiği öğrenildi.

Gaziemir

Sürecin başından itibaren ‘tamam’ diyerek görevine devam etmek istemediğini açıkça ifade eden İlçe Başkanı Umut Tekin’in kongrede yarışmayacağı kesinleşti. Kongreye gidilirken göstereceği refleks merak edilen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un geçtiğimiz günlerde, ‘benim adayım hala Umut Tekin’dir, çünkü başarılı’ diyerek yaptığı çıkış önemli bir ayrıntı olarak görülmüştü. Çünkü Tekin’in ismi, belediye başkanlığı, milletvekilliği, PM Üyeliği ve il başkanlığıyla anılıyor. Fakat Şenol’un açıklamasının ardından bir gelişme yaşandı ve belediye kanadının kongrede Murat Balcı ve Mahmut Şaylan’dan birini kongrede aday göstereceği iddia edildi. Tekin’in yakın çevresinin ise aday arayışı içine girdiği ve en kısa sürede isim açıklayacakları ifade edildi.

Balçova

Kentteki kadın ilçe başkanları arasında yer alan Aygül Eryılmaz sürecin başından itibaren yola devam etmek istemediğini ısrarla vurguluyor. Seçime sayılı günler kala Balçova’daki durum hala belirsizliğini koruyor. İlçede Başkan Eryılmaz’ın görevine devam noktasında ikna edilip edilemeyeceği merak konusu oldu.

Foça

İsmi sık sık 2019 yılındaki yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı ile anılan Günal Biçer kararını açıkladı. Mahalle delege seçimlerini çarşaf liste ile gerçekleştiren Başkan Biçer kongrede görevini İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’a bırakacağını ifade etti.

Bergama

Kadın ilçe başkanları arasında bulunan Ayşe Şimşek Bergama’da adaylığını ilk açıklayan isim olmuştu. Ayrıca Şimşek’in karşısında Akın Yasa ve İlçe eski Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz yarışacak. Kongrenin 3 adaylı geçmesi bekleniyor. Fakat Bergama’da adaylıktan çekilme şeklinde bir son dakika sürprizinin yaşanma ihtimalinden de söz ediliyor.

Beydağ ve Bayraklı’da da mevcut başkanların tek aday olarak kongrelerde yarışması bekleniyor. 

 
Burası İzmir… Sürücülerden örnek davranış
 
İçli köfte tarifi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli vatandaş 7 Aralık 2017 Perşembe 15:26

Nasıl bir özgür irade olacak,Hep beraber göreceğiz.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 7 Aralık 2017 Perşembe 13:30

Bucada Kasım Akdağ.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'nın 'mor şapkalı' kadınları damga vurdu
Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 83’üncü yıldönümü ...
Erdoğan: 'Ey Trump, ne yapmak istiyorsun'
Yunanistan ziyareti öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs ...
İzmir'de AK Partili 30 başkandan Kudüs tepkisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ...
 
Bozdağ'dan 'bedelli askerlik' sorusuna yanıt
Milletvekillerinin bedelli askerlik ile ilgili merak edilen soruyu yönelttiği ...
CHP Buca'da başkana yönetimden açık destek 
CHP Buca’da yapılacak ilçe kongresi için yeniden adaylığını açıklayan ...
Buca'da 'proje' tartışması... AK Parti'den sert tepki!
Karayolları'nın Buca'da başlattığı yol projesinin Buca Belediyesi'nce ...
 
Erdoğan'dan Kudüs uyarısı: 'İnfiale yol açar'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir ...
Bahçeli'den sert tepki: Zaman ayarlı bomba!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Kudüs kararını sert tepki göstererek ...
Kılıçdaroğlu soruşturmasına CHP'den yanıt
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva