HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2018 Pazartesi - 14:55

CHP İzmir’de Kocaoğlu ve Yücel, Genel Başkan’la görüştü: PM için kimlerin adı geçiyor?

İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İki başkanın 3-4 Şubat’taki gerçekleşecek kurultay için PM’ye isim önerdiği öğrenildi.

CHP İzmir’de Kocaoğlu ve Yücel, Genel Başkan’la görüştü: PM için kimlerin adı geçiyor?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

İl Başkanı Yücel idaresindeki il yönetiminin 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek kurultay için Genel Başkan’a İzmir’den 52 delegeyle tam destek gideceği mesajını vermesinin ardından yaşanan gelişmenin kurultaya sayılı günler kala fikir alışverişi niteliği taşıyacağı öğrenilmişti.

İl kongresinin ardından gözler genel merkezde kurultay sonrasında oluşacak yapıya çevrilmişti. İki başkanın Parti Meclisi (PM) için isim önerebileceği iddia edilmişti.

Süreçte ismi il başkanlığı adaylığıyla anılan İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın, geçen kurultayda kadın kotasından PM’ye giren Sevda Erdan Kılıç’ın, Yücel’in il başkanı seçildiği kongrede kurultay delege listesinde yer alan Alaattin Yüksel’in ve Ali Engin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun genel merkeze önereceği isimlerden olması bekleniyordu. İl kongresi öncesinde yürüttüğü ilçe başkanlığı görevine talip olmayan Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in de ismi PM için kulislerde konuşuluyordu. Meclis üyeliği ve il yönetim kurulu üyeliği yürütmüş olan ayrıca kongrede tek listeye yazılarak en yüksek oyu alan Hatice Tatlı’nın da aklının bir köşesinde PM olduğu öne sürülmüştü.  İl eski Başkanı Asuman Ali Güven’in de PM’ye ‘hayır’ demeyeceği ifade ediliyordu. İzmir eski Milletvekili ve PM’de yer alan Mustafa Moroğlu’nun da devam noktasında refleks göstermesi bekleniyordu. Yücel ve Kocaoğlu’nun bu isimlerin hiçbirine soğuk bakmadığı biliniyor. İki başkanın Lider’e bu kapsamda bir öneri sunduğu öğrenildi.

HANGİ İSİMLERİN ANAHTAR LİSTEDE YER ALACAĞI MERAK KONUSU
Başkan Kocaoğlu’nun Ankara ziyaretinden önce nabız yokladığı ve bazı isimlerden özgeçmiş istediği belirtildi. Yücel ile ortak çalışma yürüten Kocoağlu’nun Ankara temasında sunduğu isimlerin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine girip girmeyeceği 3-4 Şubat tarihlerindeki kurultayda netleşecek. Fakat isimlerin listede yer alıp almayacağı şimdiden merak konusu oldu.

KURULTAYDAN SONRA TAM KADRO GİDİLECEK
7 Ocak’taki il kongresinde 355 delegenin oyunu alarak ipi göğüslemesinin ardından il başkanı sıfatıyla ilk kez CHP Lideri Kılıçdaroğlu’yla görüşen Yücel’in kurultayın ardından gerçekleşecek bir programda İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte tam kadro halinde bir ziyarette daha bulunacağı ifade edildi.

Öte yandan görüşme ilgili olarak açıklamada bulunan İl Başkanı Deniz Yücel, "Göreve başladıktan sonra, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bir nezaket ziyareti yapalım istedik. Önümüzdeki kurultay süreci ve ülkenin genel durumuyla ilgili bir fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca İzmir'deki çalışmalarımızdan bahsettik. Parti Meclisi'ne isim önermemiz söz konusu değil. İsimden ziyade, 2019 seçimleri öncesinde ve seçim sürecinde partimize ve ülkemize faydalı olacak, genel başkanımıza katkı koyacak kadroların güçlendirilmesi hususunda görüşlerimi ifade ettim" dedi.

Yücel, 2019 seçimlerine az sayılacak bir süre kaldığına da dikkat çekerek, "Bizler de en az Sayın Genel Başkanımız kadar çalışmak zorundayız. Şimdi, kimin nerede görev alacağından çok, 2019'da CHP'nin iktidar olmasıyla ilgileniyoruz. İzmir'deki oylarımızı yükseltmek, ulaşılmayan vatandaş bırakmamak, partimizin programını ve AKP'nin ülkeyi soktuğu çıkmazı anlatmak için göreve talip olduk. Böylesi bir dönemde, şahıslar değil, partimizin ve ülkemizin geleceğini düşünürüz" dedi.

 
Göz-Göz gurbetçi avında!
 
Fatih YAPAR yazdı... Rektör Hoca bu ne iş?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP Lİ 23 Ocak 2018 Salı 16:27

eyy partili arkadaşlar, öncelikle kaybedilen 8 ilçe kaybedilmesi ile ilğili bir komisyon kurulmalı buna sebep olanlar sorgulanmalı ve suçu olanlar partiden ihraç edilerek ibreti alemlik yapilmalidır.Değişim olmalıdır bu değişim öncelikle büyükşehir belediye başkanından başlıyarak olmalıdır.Aday olup kaybeden adaylar kesinlikle aday yapılmamalıdır.Eğer ön yapılacaksa parti üyeleri oy kullanarak yada bağımsız ve tarafsız olarak kamuoyu araştırmaları yapılarak adaylar belirlenmelidir.2019 YEREL SEÇİMLERİNDE İYİ PARTİ GERÇEĞİNİ KİMSE GÖZ ARDI ETMESİN .SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      12      5  
Vatandas 22 Ocak 2018 Pazartesi 23:31

Yenilenme genclesme sart ozellikle kadinlar daha fazla desteklenmeli egitimli konuya hakim insanlar desteklenmeli.

Yorumu oyla      12      5  
menderes 2 22 Ocak 2018 Pazartesi 21:10

CHP inşallah Aziz Kocaoğlu'nu aday gösterir. Bizlerde rahat rahat çalışırız...

Yorumu oyla      11      7  
Parti 22 Ocak 2018 Pazartesi 17:33

Bu partinin genç siyasetçileri nerede neden değerlendirmeye alınmıyor.hep aynı isimler.zaten bu yazdığınız isimler yaptıkları görevleri gereğince başarılı olup olmadıkları ortada.yeter demesinide bilmeliler.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de ikinci başkan adayı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 3-4 Şubat 2018'de düzenlenecek 36. Olağan ...
AK Partili Dağ, SonSöz TV'de konuştu, hedefi koydu: İzmirli bir gün AK Parti'yi İzmir'de iktidar yapacak!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, kentin başarısız yönetildiğini ...
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün saat 14. 00'da Afrin'i görüşecek
 
Mehmet KARABEL yazdı... İyi Parti, 90 günde nereden nereye…
Mehmet KARABEL yazdı... İyi Parti, 90 günde nereden nereye…
Erdoğan'dan sokak çağrısına rest: Takip ediliyorsunuz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun kısa sürede bitirileceğini ...
'Afrin darmadağın edilecek, kaçış yok!'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'daki MHP kampında Afrin ...
 
CHP: Bu harekata desteğimiz tam!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bu harekata ...
CHP İzmir'de kongre mesaisi... Kadınların başkanı belli oldu!
CHP İzmir Kadın Kolları üyeleri, yeni başkanını seçmek için sandık başına ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva