HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2017 Cumartesi - 17:03

CHP İzmir'de gençler seçimi yaptı... Yeni başkan kim oldu?

CHP İzmir Gençlik Kolları yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçim Uyan-Altanhan yarışına sahne oldu. Sandıktan 154 oy alan Uyan zafere uzanırken, Altanhan 137 oyda kaldı.

CHP İzmir de gençler seçimi yaptı... Yeni başkan kim oldu?

EGEDESONSÖZ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları yeni başkanını seçti. İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse'nin 'tamam' diyerek aday olmadığı kongre Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’inde 2 adaylı olarak gerçekleşti.

Divan Başkanlığını PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın yürüttüğü seçim Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Ozan Uyan ve Konak Gençlik Kolları İlçe Başkanı Orçun Altanhan'ın yarışına sahne oldu.

2 adayın yarışı nefes keserken sandıkta gülen taraf Uyan oldu. Uyan 154 delegenin oyuyla CHP Gençlik Kolları'nın yeni il başkanı olurken rakibi Altanhan 137 oyda kaldı.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Uyan’ın il yönetim kurulu listesi Erhan Keleş, Dila Koyurga, Ali Can Çınar, Emre Kaygusuz, Ozan Varol, Yağmur Topçu, Hüseyin Yörük, Seyit Ali Fırat, Cem Uluğ, Buse Kılınç, Orhan Balcı, Mert Atkale, Aylin Tozkoparan, Mehmet Kılınç, Salman Demir, Berçem Erdemesinli, Asena Karcıer, Arda Kılıç, Anıl Ülgür ve Emine Kıdal Nelson yer aldı. Kurultay delege listesi ise Elif Nacar Dinç, Özge Çinleti, Can İrat, Koray Kıran, İsmail Semih Şanay, Mert Anıl Akgül, Oğuz Seryan, Ramiz Şahin, Akın İldeniz, Dila Koyurga, Begüm Türkyılmaz, Cem Yücel Yıldız, Oğulcan Okver, Buse Demirgıran, Okan Yasin Ayaz, Gökhan Uzuner, İzlem Arıgümüş, Aslı Yelda Erdir, Korcan Uçman, Gamze Algır, Semih Kalfa, Yasin Ergül, Mehmet Bulgurcu, Uğur Ermeş, Ezgi Alkılıçgil ve Erhan Keleş’ten oluştu.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

 HEYECANINIZI KAYBETMEYİN
Divan Başkanlığına seçilen PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç yaptığı konuşmasında kendisinin de gençlik kollarından geldiğini hatırlatarak “Heyecanınızı kaybetmeyin” dedi. Kılıç “Partideki görevlerim dolayısıyla çeşitli illerde ve ilçelerde divan başkanlığı yaptım. Fakat ilk defa bir gençlik kongresinde divan başkanlığı yapıyorum. Çok heyecanlıyım, tam 13 yıl önce 9 Kasım'da il başkan adayı olarak çıktığım ve il gençlik kolu başkanı seçildiğim kongredeki heyecanımı şu anda o günkü gibi yaşıyorum. Ne mutlu bize ki Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının üyesiyiz. Bu ailenin bir parçasıyız. Ne mutlu bize ki bu okuldan yetiştik ve yetişiyoruz. Ne mutlu bize ki diş ile tırnak ile sokakların tozunu yuta yuta, emek ile büyüdük, büyüyoruz. Ne mutlu bize ki en büyük kriterimiz ve referansımız verdiğimiz emektir. Çok şanslıyız. Ama bir o kadar da zorlu koşullarda mücadele içindeyiz. Bu ülkenin gençleri olarak işsizlikle mücadele ediyoruz, adalet için mücadele ediyoruz, baskı ve zulme karşı mücadele ediyoruz, insanlık için özgür ve onurlu bir yaşam mücadelesi veriyoruz ve en önemlisi tarihi bir sorumluluğun ve görevin de neferleriyiz. 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı ve cumhuriyetle taçlandırdığı bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini yaşatmak ve 2019'a taşımakla görevliyiz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ülkemiz çok badireler atlatmıştır ancak en zorlusunu 2019'da yaşayacağız. Zorluklarla karşılaşacağız, engellerle karşılaşacağız. Belki de yolda düşenlerimiz olacak, yumruğumuzu sıkacağız, dişlerimizi kenetleyecek ve düşen yoldaşımızın elinden tutup ayağa kaldıracağız ve yolumuza devam edeceğiz. O an düşüneceğiz bu kişisel bir mücadele değil bırakma, pes etme, vazgeçme hakkımız yok. Bu çocuklarımız için güzel bir Türkiye mücadelesi. Bu halk için özgürlük mücadelesidir. Bu hürriyet için verilen bir mücadeledir. Bu faşizme karşı verilen bir mücadeledir. Bu mücadeleyi büyütelim, üniversitelerden, fabrikalardan, sokaklardan genç yoldaşlarımızı bu mücadeleye davet edelim.  Genç yoldaşlarımızı aramıza katalım, umudumuzu hiç kaybetmeyelim, umudumuz büyütelim” dedi.
EN GENÇ MİLLETVEKİLİ PURÇU
Kongrede söz alan İzmir Milletvekili Özcan Purçu da gençlere seslendi. Purçu, “Partiye çok büyük katkınız var. En büyük eksiğin maalesef genç katılım olduğunu biliyoruz. İzmir’deki gençler diğer illerden çok farklı. İzmir’deki gençlerin çalışkanlığı, enerjisi tüm Türkiye'deki il ve ilçe örgütlerine örnek. Kutluyorum emekleriniz için. Bugün iki kardeşim yarışacak. Şimdiden ikisini de kutluyorum. Bu yarışın kazananı CHP ve gençleri olacak. Diğer milletvekili abilerimin selamını getirdim. Şu an itibariyle en genç İzmir Milletvekili benim. Mecliste yoğun çalışmanın ardından 1. Bölgeyi gezdik. Dün tamamladık. Sizlere selamları var, beni temsilen gönderdiler. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

ARSLAN GENÇLERE SESLENDİ
İzmir İl yöneticisi ve gençlik kolları eski Başkanı Ednan Arslan gençlik kolları delegelerine seslendi. Arslan 2 liste yarışsa da kazananın CHP olduğunu vurguladığı konuşmasında “Gençlik kollarından gelen, mücadele eden ve geri adım atmayan biriyim. Umarım layıkıyla yapmışımdır ki sizlerin de önünü açmış oluruz. Bunu başaracak güçte CHP gençlik kolları.. Gençlik kolları başkanlığı en onurlu görevdir. O gün duyduğum heyecan siyasete tutunma sebebim oldu. Siyasetin okulu gençlik kollarıdır. O siyaseti diğerlerinden ayıran da samimiyettir, sevgidir, saygıdır.  Genç arkadaşlarımız menfaate değil, gelecek kaygısına değil yürekleriyle siyaset yaparlar. Her bir üye Mustafa Kemal askeri, Deniz Gezmiş yoldaşıdır, Ali İsmail Korkmaz'ın kardeşidir. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Gençlerin önemi arttı. Siyasete ilgi azaldı. Atatürk gençlere hitabesinde ve Bursa Nutku'nda Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Tüm ümidimiz gençliktedir demiştir. Birbirimizi sevmekten vazgeçmeyeceğiz. Kim kazanırsa kazansız yürek yüreğe Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs'ta yaptığı gibi dışa dönük siyaset yapacağız. Birbirimizin rakibi değil yol arkadaşlarıyız. Burada en sert şekilde eleştireceğiz. Tamamlayacağız. Dışarı çıkınca yarın aynı sandığın başındayız. Bir tek genci bile kaybetmeyeceğiz. 70 yaşında 450 kilometre yürüyen bir genel başkanımız var. Ona yakışan bir gençlik olmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

HAYATIMIN EN BÜYÜK KOLTUĞUYDU
İl Başkanı Sarküse yaptığı konuşmada, “Ben her zaman göğsümü gere gere örgütüme sordum, gençlerime sordum. Bunu herkes biliyor. Gençlik kolları sürecini manipüle etmeyin. Üst kademeleri dahil etmeyin. Burada kararı gençler verecek. Bülent Ecevit’in de dediği gibi gençler bu partinin öz gücüdür. Bu şiarla çalışacağız. Dönenler dönsün yolundan biz dönmeyeceğiz.  Ses kayıtlarıyla mevcut il gençlik kolları başkanını yıkmaya çalışmak ne kadar doğrudur. Bunun hesabını 325 delege verecek bu salonda. Bugün bu sandıkta sadece gençler konuşacak. Ben Küçük Menderes'in topraklarında büyüdüm. Eğitim için metropolde Bornova'ya yerleştim. Yetinmedim. Siyaset sadece metropolden ibaret değil. Kınık’ın Elmadere, Selçuk’un Gökçealan Köyüne, gideceksin. Siyaset böyle yapılır. Masa başında rakı sofralarında yapılacak kadar düşmedi arkadaşlar. Sizlerle gurur duyuyorum. 2 sene önce bu kürsüde Sinan Sarıküse bedel ödemedi dediler. Arkadaşlar Sadece Sinan Sarıküse değil benim il yöneticilerim, ilçe başkanlarım yargılanırken nerelerdeydiniz. Önemli olan insanların yanında durabilmektir. Bir kardeş ve abi olarak dik durdum bundan sonra da devam edeceğim. Ant içerim. Bu göreve tekrar talip değiliz. İki pırıl pırıl arkadaşımız talip o arkadaşlarımız barağı ileri taşıyacaklar. Ancak yarışı kazanan bir tane olacak. CHP’lilik kültürüne yakışan şekilde destek olacağız. Hiç bir ilçeyi ayırt etmeyeceğiz. 2 dönem boyunca yaptığımız ortada. Ama ben hiçbir zaman karşımda durdu diye kimseyi görevden almadım. Bende bu kültür yok. Bu kültür bana Mustafa Kemal'den emanet. Ben bu emaneti yüceltmek için yaşıyorum.  Hayatımın en büyük koltuğu buydu. Çocuklarıma anlatacağım en büyük görev buydu. Hepiniz teker teker hakkınızı helal edin arkadaşla” dedi.

DİKTAYA 15 YIL DAHA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

İl Başkan Adayı Orçun Altanhan, “AKP’nin yaratmış olduğu faşist rüzgarlara direnen yoldaşlar 525 gündür OHAL ile yönetilen dur durak bilmeyen baskı, cadı avı, ihraç, tutuklama, yolsuzluk ve son olarak Man’da yuva yapıldığı ortaya çıkan ülke gündemi Dallas’a döndü. Cenaze namazını kılıp, helvasını kavurduğumuz eğitim sistemi ile Çapulcu Odasını talep ettiğimiz adaleti ile öldüren sağlık sistemi ile  devirdik 15 yılı. Borcumuz var bizim. Abdocan’a, Berkin’e Mehmet’e Metin Hoca’ya Malatyalı yoldaşlara, Soma’da katledilen yüzü kara alnı ak madencilere, götürdükleri oyuncak bebekler le katledilen genç bedenlere, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Uğur Mumcu’ya, Hayır diye haykıran onurlu insanlara, açlık grevinde onurlu mücadele vermiş Nuriye ve Semih’e Ersin Çıldır abime. Sözümüz var bizim. Bu düzeni değiştirmeye. 15 yıl daha boyun eğmeyeceğiz bu diktaya. Omuz omuza vereceğiz bu mücadeleyi. Hep birlikte yıkacağız bu düzeni.  Biz gençler çıkar menfaat gözetmeden, biat etmeden, birilerinin adamı olmadan birlik olduğumuz sürece yıkamayacağımız düzen, yıkamayacağımız dikta yoktur. Bunu hem yerel hem genel siyaset için söylüyorum. Gençlerin birilerinin gölgesi altında kalmasına son vereceğiz. Bunu hep birlikte sağlayacağız. Bugün burada kaybeden olmayacak. Bizlerin hedefi bireylerin siyaseti değil, gençlik siyasetidir. Kazanan kim olursa olsun il başkanlığı çatısı altında olacak komisyonlar ile daha aktif, daha örgütçü ve daha birikimli gençlik ile alalarda olacağız. İzmir’in gücünü ve birliğini Türkiye’ye yayacağız. Ve gençliğin sadece bayrak asıp üretmediğini söyleyenlere şunu da söylemek isterim ki yarınlarda o. Mevkilerde CHP’nin gençlik örgütünde yoğurulan, harmanlanan fikir üreten biz yürekli gençler olacağız” diye konuştu.İZMİR’İ 5’E BÖLECEĞİZ!
Diğer aday Ozan Uyan ise "Sizlere umudu örgütleyecek olan gülümsemeyi görerek konuşuyorum. Faşizmin kol gezdiği zalimin zulmettiği siyasetin çirkinleştiği dürüstlerin sofra altına atıldığı 2017. Türkiye’sinde memleket sevdasını halkın umudunu modele çevirecek.  Bize düşen görev 1919 ruhuyla 2019’ yürümektir. Alın teriyle hak hukuk adalet demektir. İlk adımız olan Anadolu Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin gençlik örgütü gibi davranmaktır. Sivas kongresi delegesi sorumluluğu taşımaktır. Umduğumuz İzmir’den Türkiye’ye yaymak umudu örgütlemektir. Biz umudu örgütlemek için çıktık. Bu yoldan vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz. İzmir’i süslü sözlerle yönetmeyeceğiz. Bugünden itibaren süslü sözlerin yanında gençliğin projelerle yöneteceğiz.  Biz duyguları paylaşmaya geldik.  İzmir’de oluşturacağım en büyük model bölge modeli örgütlenmesi olacak. İzmir’i 5 parçaya ayıracağız Menderes’i Menderesliler, Bakırçay’ı Bakırçaylılar, Yarımada’yı Yarımadalılar, metropolü metropollü ilçe başkanları  yönetecek. Ses tabandan yükselecek. En büyük eksikliğimiz üniversiteler. İzmir’de 180 bin üniversiteli genç var. Bizde üniversite komisyonu yok. Bunları düzeltmek zorundayız. Bunu oluşturacağız. Üniversite gençliğini partiye çekeceğiz. Karşıyaka’da daha önce başardığımız ancak İzmir’de olmasını istediğimiz bir gençlik evi var.  Bir Gençli evimiz olmasın mı? İzmir gençliğine 5 metrekare 10 metrekare yetmez. Adını Ali İsmail Korkmaz olduğu bir gençlik evi yakışır.  Bir dergi çıkarmayı planlıyoruz. Düşüncelerimiz tabana ve halka yaymanın öncülüğünü yapmamız lazım. Sözleri halka aktarmamız lazım. Deniz Gezmiş ve arkadaşları gidip Zapsuyu’na köprü yaptılar. Bizim halka dokunmamız lazım. İhtiyacımız olan şey budur. İzmir’i ortak akılla yönetmek için geliyoruz. Ortak akılı ortak noktada yakalamaktır. Birilerine bir noktada karşıt olan arkadaşlarla ayrı noktalarda değiliz. Bugün sonuç ne olursa olsun CHP’den yanayız. Birilerinin hastalığına düşmemek zorundayız. Bizlere soruyorlar, bugün ‘ocu bucu’ diyenlere sözümüz var. Biz Ödemiş’te patates tarlasında çalışan işçilerin, Karaburun’daki emekçilerin, Çiğli’den Aliağa’ya giden işçinin adayıyız. Her noktada herkesin adayıyız. Kimsenin değil. Türkiye’de bir dikta dönemi yaşanıyor. En önemli sorun KHK’lar yarın savaştığımız şeyleri bulamayabiliriz. Kan revan içinde ülke. Biz neyi konuşuyoruz. O il yöneticisi olacak mı şuraya gelecek mi? CHP gençliği Partini kurucusu küçük şeylerin pazarlığına düşmemeli. Bu ülkenin toprak altında yatanlardır. İlk delegelerimiz. Kendini delege için pazarlayanlar delegemiz değildir. Bugün bu ülkede AK Parti faşizmine vereceğimiz en büyük cevap birlik olmaktır.  Bugün dışarıda AK Parti iktidarının vicdanı yoksul gençlik örgütleri kavga bekliyor. Bugün birleşme var. Kavga yok. Bize yakışan en önemli ey birlikte girmek birlikte çıkmaktır” açıklamasında bulundu" 

 

 

 
İzmir'i sağanak vurdu!
 
Yılbaşı ekonomisine 'komşu' dopingi'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gençler Gelecek, Gelecek Sarıküse 3 Ocak 2018 Çarşamba 10:09

Sinan Sarıküse CHPden gider yorumu yapanlar Sinan Sarıküse Başkanımızın kongre konuşmasını dinlesinler.

Yorumu oyla      11      5  
GÜLTEPE 31 Aralık 2017 Pazar 11:23

Sarıküse yakın bir dönemde CHP den gider. Onun yönü sola değil sağa doğru meyilli.

Yorumu oyla      11      5  
Örgüt gençliği 30 Aralık 2017 Cumartesi 21:44

İnan ne yapti ne etti yine istedi?i adami ile sectirdi. Is ortağı yucel cem yildiz kurultay delegesi yazildi. Egerki inanc kurultayida kazanabilirse yuceli myk olarak gorecegiz. Iste o zaman inan kaldigi yerden belediyelerden ihale almaya devam edecek. Pi kare muhendislik bu sirkete dikkat edin. Inancin adamlarini kazandirmayacagiz, karabaglar ilce baskaninin oglunu myk yaptirmiyacagiz. Ihalele kazanamayacaksiniz. Orgutun cocuklari belediyelerde cop temizligi yaparken siz istanbullarda sampanya patlatip ihale kovaliyordunuz. IZMIRI KAZANMIS OLABILIRSINIZ AMA KURULTAYI KAZANAMAYACAKSINIZ !!!

Yorumu oyla      11      5  
fuatcan 30 Aralık 2017 Cumartesi 18:48

çare orçun kardeşimde sana güveniyoruz ve destekliyoruz

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Gümrükçü’ye 20’nci yıl ödülü: Başarı için tüm birikime sahibiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye 1923 ...
Başbakan Yıldırım: Edirne'ye hızlı tren geliyor
Başbakan Yıldırım, 'Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında ...
Kılıçdaroğlu'na çok sert 'tek tip elbise' tepkisi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kastamonu İl Kongresi'nde ...
 
CHP İzmir’de Karataş 6’ıncı dönem için kolları sıvadı: 30 ilçeyi alamazsam…
Partide geçmiş dönemlerde toplam 5 kez il başkanlığı görevini yürüten ...
Kılıçdaroğlu'ndan 2019 mesajları: İzmir'i örnek gösterdi... Resti çekti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimleri ile ilgili ...
Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasını istediler
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney, partilerin ...
 
Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e uyarı!
ABD'nin Chicago kentinde devam eden Amerikalı Müslüman çatı kuruluşlarının ...
CHP'nin '2 numarası' Yücel'in adaylığı için konuştu: Örgüt rahatsız!
Başkan Kocaoğlu'nun Yücel'i işaret etmesi ve sonrasında gelen açıklama ...
CHP İzmir'de il başkanlığına sürpriz aday!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Urla Belediyesi Meclis Üyesi Aytül Tokgözlü, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva