HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2020 Pazar - 03:11

CHP İzmir'de Deniz Yücel yeniden başkan!

CHP İzmir İl Kongresi'nde mevcut başkan Deniz Yücel güven tazeledi. Oy kullanan 611 delegenin 258'inin oyunu alan Deniz Yücel ikinci kez üst üste başkan seçilmiş oldu. Yücel, "CHP'yi iktidara taşıyacak kadroları seçtik, seçiyoruz" mesajını verdi.

CHP İzmir de Deniz Yücel yeniden başkan!

MEHMET İŞLER/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. 37'nci olağan kongre Kültürpark’taki Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Yapılan kongreyi 258 oyla mevcut başkan Deniz Yücel kazandı.

İl seçimine Genel Başkan Yardımcıları ile İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Aziz Kocaoğu, görevde olan ve önceki dönemlerde koltukta oturmuş belediye başkanları, vekiller ve yöneticiler katıldı. Ayrıca Millet İttifakı'nın bileşeni olan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve il yöneticileri de kongrede yer aldı.  

Kongrenin divan başkanlığına Ankara’dan Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca atandı.

- CHP İZMİR’DE KALEM KALEM LİSTE RAPORU: KİM/NE KADAR OY ALDI?

BUGÜN İZMİR’DE YENİ KADROLARIMIZI BELİRLİYORUZ
İl Başkanı Yücel 258 oy alarak yeniden il başkanı seçildi. Yücel yaptığı açıklamada, “Bugün olağan il kongremizi gerçekleştirdik. İlçe kongrelerimizi yapmıştık. Bugün İzmir’de yeni kadrolarımızı belirliyoruz, sayımla hala devam ediyor. önümüzdeki ayda kurultayımızı yapacağız. CHP’de kongre süreçleri her zaman büyük bir heyecan ve beklentiyle geçiyor. CHP’de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerimiz yapılıyor. Bugün yine aynı şekilde kongre gerçekleştirdik. Bu dönem görev alan arkadaşlarımızın CHP’yi iktidara taşıyacak kadrolar olduğuna inanıyorum. İlçe kongrelerimizden beri bu bu şekilde gerçekleşiyor. Kurultayda da bunu aynı şekilde gerçekleştireceğiz. Ben kongremizin İzmir’e, partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı olmasını diliyorum. CHP 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidara çok yakın. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ve liderliğinde CHP tüm kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazır bir partidir. Bunun bize yüklediği bir sorumluluk tarihi bir misyon var. Bunun bilinciyle partimizi ilk genel seçimlerde iktidara taşımak için gayret edeceğiz” dedi.

ARKADAŞLAR UNUTTUĞUNU TARAFIMIZA İLETMİŞLERDİR
611 delegenin oy kullandığı seçimde sandıktan kendisine 253 oy çıkmasını değerlendirirken, “Aday olma yeterliliğine sahip, örgütün, delegenin desteğini alan herkes aday olabilir. Birden fazla aday da tek aday da olabilir. Geçtiğimiz hafta içinde 30 ilçe başkanımızın adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Bu beni ok mutlu etti. Çok anlamlı ve önemli bir açıklamaydı. Ben hiç aday olacağımı söylemedim. Çünkü bu görevlere aday olunacağını düşünen bir kişi değilim. Bu görevler talep edilmez, verilir. Özellikle de ilçe başkanlarımızın açıklamasıyla görevin tarafıma tevdi edildiğini ve görev il sorumluluktan kaçamayacağımı ifade ettim. Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok arkadaşımızın il başkan adaylığı kısmında işaretleme yapmayı unuttuğunu tarafımıza ve ilçe başkanlarına ilettiklerini öğrendik. Onun dışında İzmir gibi bir kentte 30 ilçede mutabakat ve uzlaşı sağlamak kolay değil. Kendilerini listede görmemiş olan arkadaşlarımız tepki koymuş olabilirler. Bunları da anlayışla karşılıyoruz. Ama bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in görüşlerini aldık ve mümkün olduğunda listeye yansıttık. Daha sayımlar devam ediyor. Çıkacak sonucun partimize güç katacağına inanıyorum. 30 ilçede uzlaşıyı sağlamak kolay değil. Listede kendini göremeyen arkadaşlarımız tepki koymuş olabilir. Bunu doğal karşılarız. Bu konuda hiçbir kırgınlığımız olamaz biz herkesi kucaklayarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?

DENİZ YÜCEL TEK ADAY!
Narlıdere İl Delegesi olan Ezgi Deniz Urunga ise adaylık için yeşil ışık yakmıştı. Urunga yeterli imzayı bulamadı ve salonda eleştirel bir konuşma yaptı.

Öte yandan İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’un yeterli imza sayısına ulaştığı ve divana teslim etti. Deniz Yücel de yeterli imzayı toplayınca iki adaylı seçim olacağı öngörülmüştü. Ancak bazı delegelerin hem Oğuz hem de Yücel'e imza verdiği ortaya çıkınca delegeler yeniden divana çağrıldı. Mükerrer oy veren delegeler tercihini Deniz Yücel'den yana yapınca Oğuz'un yeterli oy sayısı geriledi ve aday olamadı. Bu yüzden seçime Deniz Yücel tek aday olarak girecek.

KAMULAŞTIRMALARA DEĞİNDİ!
İl Başkanı Yücel kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Kürsüye gelen Yücel iktidara yüklendi. İzmir’deki kamulaştırma hamlesi ve kötü ekonomi gidiş üzerinden sert ifadeler kullanan Yücel, “Urla’da 511 parselde köylünün, çiftçinin, DİSK’in arazilerine el konulurken kendi arazilerine dokunulmayan Ensar Vakfı var. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarmış. Acele kamulaştırma kararı verilmiş. Şanslı ve ayrıcalıklı kurumlarından olan Ensar Vakfı’nın arazilerine dokunulmuyor. Kıt kanaat yaşayan vatandaşın arazini alınırken inci Ensar Vakfı’nın arazine dokunulmamış. Acele kamulaştırma yapılacak şeyler yurt savunmasıdır. Burada cumhurbaşkanının aldığı karar halkın mı yoksa belli kişilerin yararına mı? Kamu yararı nerede? Peşini bırakmayacağız! Vatandaşın bir karış toprağını yandaşa, sermaye odaklarına yedirmeyeceğiz” dedi.

EKONOMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA!
Yücel, “Bugün Türkiye’de ekonomi çökmüş durumda. 7 milyonu aşkın işsiz var. 2020’nin Ocak ayında 600 binin üzerinde icra dosyası var. 500 binin üzerinde atanamayan öğretmen, 1 buçuk milyon üzerinde EYT’li yurttaşımız var. 18 sene önce iktidara geldiklerinde komşularıyla sıfır sorun yaşayan Türkiye sorun yaşamadığı komşusu kalmayan ülke haline gelmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Bu işe dur demek sizlerin görevi. Bu işe dur demek CHP’nin ve örgütlerinin görevidir. Bu gidişe dur demek vatanını, milletini seven tüm yurttaşlarımızın görevidir. CHP kurulduğu günden beri tarihiyle özdeşleşmiş bir misyonu var. Kurucumu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettilerse siz de bu ülkedeki insanların daha huzurlu, daha çağdaş ve daha demokratik bir ülkede yaşaması için mücadele ediyorsunuz” diye konuştu.

BU BAŞARIDA HEPİMİZİN PAYI VAR
“31 Mart yerel seçimlerinde Mart’ın sonu bahar olsun dedik. Baharı getirdik. Türkiye genelinde bir başarı yakaladık. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP 11 büyükşehir ve il ile içe belediyeleri kazandık. İzmir’de Yüzde 58 gibi rekor bir oyla seçim kazandık. İzmir’de 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. 24 ilçede kendi adaylarımızda 1 ilçede ittifak ortağımız İYİ Parti adayıyla Millet İttifakı olarak toplamda 25 ilçede seçim kazandık. 25 sene sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu iller AKP’ye genelde iktidara taşıyan iller. Bugün Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. Bu başarıda hepimizin payı var. Bu başarıda ittifak ortaklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri için kaygılanan ve mücadele eden yurttaşlarımızın emeği var. Ama bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiği günden beri CHP’yi ve örgütlerini topumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, herkes için adalet diyerek 435 kilometre yürüyen, Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük eden ve attığı doğru adımlarla süreci doğru yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu’nu kutluyorum ve İzmir il örgütü adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÜRETEN, PAYLAŞAN, MUTLU GEÇECEK BİR KONGRENİN ÖRGÜTÜMÜZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Kongre özelinde değerlendirme yapan Yücel, “Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğiz. İlçe kongrelerimizi yaptık. Parti içi kadrolarımızı yenilediğimiz bu süreçte mahalle delege seçimlerinden bu yana sandığa irade yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ilçe başkanlarını, yöneticileri ve delegeleri kutluyorum. Birlikte görev yaptığımız ilçe başkanları ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. CHP bugün genel başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm örgüt ve kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır. CHP bugün iktidara çok yakın. Üreten, paylaşan bir Türkiye'nin kurulması için mutlu geçecek bir kongrenin örgütümüze hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

DİVAN BAŞKANI KARACA: GENEL BAŞKAN’IN SELAMINI İLETİYORUM
Kongrenin divan başkanlığına getirilen Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Hak, hukuk, adalet diyerek milyonları arkasına alarak Ankara’dan İstanbul’a yürüyen, 31 Mart’ta siyaset mühendisliğiyle kurduğu ittifakla Türkiye’ye nefes aldıran genel başkanımızın selamlarını iletiyorum” dedi.  

OYLAMA YAPILDI BLOK LİSTE REDEDDİLDİ!
Divan Başkanı Karaca kongrenin blok mu çarşaf mı yapılacağı noktasında oylama yaptırdı. Fakat öncesinde blok listeyle seçime gidilme noktasında bir eğilim oluştuğunu ifade eden Karaca lehte ve aleyhte söz vereceğini aktardı. Bunun üzerine blok listenin aleyhinde konuşan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Farkındaysanız ilk kez bir konuda hemfikiriz. Nedir bu? Yaşadığımız ilk seçimde iktidar olacağız.  İlk genel seçimde CHP mutlaka iktidar olacak. Peki yıllardır partiye emek vermiş, ak saçlı arkadaşlarımız, partinin iktidar gittiği bugünlerde partiye emek vermek istediklerini, yönetim kurulu üyesi, disiplin kurulu üyesi olmak, kurultay delegesi  olmak istediklerini söylüyorlar. Bunu talep ediyorlar. Bugüne kadar 37 yıldır aktif siyasetin içinde, geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapmış, ön seçimden çıkmış bir kardeşiniz olarak çarşaf liste birleştirir, blok liste ayrıştırır diyorum. Blok listenin en fazla zararı seçilecek olan il başkanı ve genel başkanına olur. 655 delegesi olan İzmir’in listelerde yaklaşık yer bulabilecek arkadaşımızın sayısı 95 civarındadır. 540 civarında il delegesi arkadaşlarımız kendi adını bu listede göremeyecek. Ama örgütün kantarına çıkmak istiyor. Niye engel oluyoruz? Bırakın yarışsınlar. Kimse aleyhte konuştuğum için buradan bir tartışma çıkmasını beklemesin. Bekleyenler çok beklersiniz. Kavga etmeyeceğiz. Birleşerek çıkacağız ve doğrusunu yapacağız. İktidara yürüyen bir partinin İzmir gibi bir ilde kongre yakışan kongre çarşaf liste ile yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.  

Bunun ardından İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül’ün önce aleyhte sonrasında da lehte konuşmak için söz istemesi şaşkınlık yarattı. Ergül’e söz hakkı tanımayan Karaca delegeler arasında oylama yaptı. Açık ara farkla çarşaf liste kazandı.

CHP’DE FETÖ VE TEK ADAM OLMAZ!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yaptığı kısa konuşmada, “CHP’de ne olmaz? Demokrasi dışında bir şey olmaz! FETÖ, tek adam olmaz. Her gün ağız dolusu bir şekilde CHP’ye küfredenlere söylüyorum; FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsanız bu salonda değil sarayda arayacaksınız! Biz kazanacağız. Biz iktidara yürüyoruz. İktidar ateşinin fitilini yakacak İzmir il delegelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum” açıklamasını yaptı.

YÜZDE 58’LİK REKOR İÇİN YÜCEL’E TEŞEKKÜR EDİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tam 10 ay oldu… Bu 10 ay içinde İzmir’in tarihindeki en büyük yatırımlarından birine başladık.  Buca metrosu… 1 milyar 70 milyon dolarlık bir projeydi. İzmir’de yepyeni bir adım atıyoruz. Aslında bu sadece bir metro projesi değil. Türkiye’de demir ağ atılımlarıyla ilerliyoruz, en büyük yatırımlarına bu dönemde imza atacağız. 3 yıl içinde körfez temizliğini sağlayacağız. Kooperatiflere sahip çıkmak ve onlarca yüzlerce proje ve başlığımız var. 2 ay sonra 1 yılda neler yaptıklarımızı bütün Türkiye ile paylaşacağız. Hepinizin gurur duyacağı, onur duyacağınız 1 yıl olacak.  Yüzde 58’lik rekor başarıyı kazanmamıza emek veren tüm milletvekillerimize, sevgili Deniz Yücel başkanımıza, il ve ilçe yöneticilerine, tüm CHP’lilere teşekkür ediyorum” dedi.  

ERGÜL-KARACA GERGİNLİĞİ!
Konuşmacılar kürsüye gelerek bir bir salona seslendi. Ayrıca kongre delegelerinin imzalarıyla gelen önergeyle konuşma sürelerinin 5 dakikayı geçmemesi istendi. CHP’li eski Vekil Ergül söz aldı ve uzun bir konuşma yaptı. Süre kısıtlaması için genel merkeze eleştiriler sıralayan Ergül’e Divan Başkanı Karaca müdahale etti. Ergül ise, “Sözümü kesme hakkınız yok” dedi. Karaca da, “Bu kısıtlama genel merkezimiz tarafından ifade edilmemiştir” cevabını verdi. Ergül sonrasında sözlerini sürdürdü ve “Bu örgüt her şeye egemendir. Bırakın konuşsun” dedi. Ergül’ün kürsüyü terk etmesinin ardından Karaca, “Bir hususu düzeltmeliyim. Konuşmaların 5 dakika ile sınırlandırılması talebi İzmir İl kongre delegelerinin 90’ına yakın imzayla gelmiş bir önergedir. Divan olarak bunu oylatmak bizim sorumluluğumuzdur” diye konuştu. Oylamada  5 dakikalık süre sınırı kabul edildi.

ADAY OLACAKLARA DAVET
Karaca ayrıca saat 14:30’a kadar il başkan adayı olmak isteyenleri yeterli imza sayısı ile divana davet etti. Yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri için aday olmak isteyen partililerin de saat 16:30’a kadar başvuru yapması istendi.

SALONDA İMZA TOPLAMA YARIŞI
İlçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının da kurultay delegesi olmak için topladıkları teslim ettikleri belirtildi.  Narlıdere İl Delegesi olan Ezgi Deniz Uranga da yeterli imzayı toplayamadı. Söz hakkı isteyen Urunga kürsüye gelerek eleştirel bir konuşmaya imza attı.

URUNGA ADAY OLAMADI SERT KONUŞTU: SİYASET YÜREK GEREKTİRİR YÜREĞİN KADINI ERKEĞİ YOKTUR MERT OLANI NAMERT OLANI VARDIR
Süreçteki gelişmelere vurgu yapan ve İl Başkanı Yücel’in açık bir şekilde desteklenmesini ima eden Urunga, “CHP İzmir’de ilk defa bir adaylık birine tevdi edildi. Tabanın sesinden mi korktuk? Bugün size soruyorum bu yolda mola vermek yok. Bu yol aydınlığın, medeniyetin, bağımsızlığın yolu. İşte, parti içi mücadele de bu anlayışla olmalıdır. Buraya gelirken il delegesi arkadaşlarımızla beraber liyakat sahibi kadroları seçmek için heyecanla, umutla geldik. Yarışlar partilerin umudunu güçlendirir, bu savaş değil yarıştır. Daha çok çalışmanın daha iyiye ulaşmanın iddiasıdır. Bizleri bu iddiadan alı koymaya çalışan kimdir?  Bu anlayışı, örgütlü ruhu yok eden kimdir? Keşke tek başıma imzayla çıktığım bu yolda burada sizlere tek başına çıktığım adaylık yarışında bir kadın olarak aday olabilseydim. Tam da bugün 8 Şubat günü ilk defa bir kadının milletvekili olarak meclise girdiği gündür. Keşke bir başkan adayı olarak burada sizlere kürsüde konuşabilseydim. Akşam salonun kapıları maalesef kapalıydı, pankartlarımız asılamadı. Sabah pankart asmaya gelen arkadaşlarımız tartaklandı. Biz neyi kimden kaçırıyoruz? Biz kimlerle yarışıyoruz arkadaşlar? Ne olursa olsun mücadeleye devam ediyoruz. Unutmuyoruz çünkü devrimciyiz, solcuyuz. yıkılmayız, yorulmayız. Hem parti içinde hem de parti dışı mücadele içinde canla başla mücadele etmeye varız! Siyaset yapmak doğru bildiğin yolda yürümek için cesaret işidir. Cesaret ve yürek gerektirir. Yüreğin kadını erkeği yoktur. Ya mert olanı vardır, ya da namert olanı” dedi.

BU, İZMİR’E YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR!
Divana iletilen mükerrer imzaların tespit edilmesi ve 30 tanesinin geri çekilmesi sonrasında adaylığı düşen Cüneyt Oğuz söz aldı ve konuşma yaptı. Oğuz, “Ben bildiğiniz üzere geçtiğimi hafta il başkanlığına adaylığımı açıkladım. Bir takım baskılar karşısında sadece aday olmak, 65 imzayı toplamak için verdiğim mücadele gece gündüz devam etti. 80’in üzerinde imzayı divana verdik. Bir takım mükerrer imzalar olduğu tespit edildi. Bu  imza toplama kampanyası 1 ay önce ilçe başkanları tarafından başlatılmış bir kampanya. Bugün burada kongre heyecanının çok daha fazla olduğu bir kongrede il başkanı olabilmek için yarışmak isterdim. Yarım saat verilen süreyle bize verilen bu hak elimizden alınmıştır. Divan başkanımız hukukçu olmasına rağmen bu hakkımızı elimizden almıştır. Bu demokrasiye cumhuriyete yapılan bir prangadır. Büyük bir baskı altındayız. Adalet tecelli etti başından beri savunduğumuz çarşaf liste kazandı. Çarşaf liste tüzükte yazar. Şimdi çarşaf liste ile tek adaylı bir seçime gidilecek. Hepinizin vicdanlarına sesleniyorum; sizlerin içinden çıkmış bir arkadaşınız olarak CHP’de üye olmak çok önemlidir. CHP’de herkes  1 buçuk milyon oy veren cumhuriyet sevdalısına karşı sorumludur. Bugün bu kararı kendi menfaatiniz için vermiyorsunuz. Sizleri delege yapan, oy veren insanların sorumluluğunu sırtınızda taşıyorsunuz. Bu salondan çıkacak sonucun daha demokratik olmasını dilerdim. Deniz Yücel bu seçimi kazansaydı, ben onu sırtıma alıp taşıma sözünü vermiştim. Maalesef olmadı. 600 tane seçilmiş ve 55 tane doğal delege arkadaşımız var. Sizlerin iradesine zincir vurulmuştur. Bu İzmir delegasyonuna yapılmış bir hakarettir. Bunu  kabul etmiyorum. Bugün buradan bir mesaj vereceksiniz. İzmir çok önemlidir. 8 bin 500 yıllık tarihinde bu kutsal topraklarda medeniyetler yaşamış. Biz bugün onların temsilcileriyiz. Biz şu an bir takım algı operasyonlarıyla 21 yüzyılda CHP’yi bu hale getiriyoruz. Sizlerin vicdanına güveniyorum” çıkışını yaptı.

KARACA: DİVANA SATAŞMA VAR!
Divan Başkan Karaca ise, “Divana bir sataşma var. Bilgilendirme yapmak istiyorum. Lütfen sataşma olarak algılamayın” dedi. Karaca yüzde 10’luk adaylık şartının tüzükte yer almasını hatırlattı ve “Cüneyt Oğuz’a 75 civarında bir imza vardı.  Deniz Yücel’in de 540 civarında bir imza ile başvurusu oldu. İki adaya oy verenler divanımıza çağrılmıştır. 30 delegemiz Cüneyt Oğuz’dan imzasını çekerek Deniz Yücel’i tercih etmiştir. 3 kişi de Deniz Yücel’den imzasını çekerek Cüneyt Oğuz’a verilmiştir. Divanın davetine gelmeyen 12 delege de her iki listeden de düşülmüştür. 65 imza sağlanamamış olduğundan Cüneyt Oğuz’un adaylığı geçerli imzayı bulamadığından onaylanmamıştır” diye konuştu.  

ŞİMDİ İL BAŞKAN ADAYI OLARAK HUZURUNUZDAYIM!
Başkan Yücel adaylık açıklaması yaptı ve, “Birkaç saat önce il başkanı olarak açılış konuşması yapmıştım. Şimdi de il başkan adayı olarak huzurlarınızdayım. Kuruluş ve kurtuluş şehri İzmir’de CHP’nin kadrolarını seçmek için bir aradayız. Emperyalizme karşı millete güvenip ya istiklal ya ölüm diyenleri partisidir CHP. Hilafeti kaldıran egemenliği kayıtsız şartsız millete verenlerin partisidir CHP. Dünyada insanlar ölürken Avrupa’da yıkımlar yaşanırken, ülkesini savaşa sokmayanların partisidir CHP. Ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen diyenlerin partisidir CHP! Çok onurlu bir görev yapıyorsunuz. Bu ülkede dosta, kardeşçe yaşamanın mücadelesini veriyorsunuz. İnsanlarımız yataklara aç girmesin, kadınlar katledilmesin, çocuklar şiddet görmesin, gazetecilerimiz doğru gazetecilik yaptıkları için hapse atılmasın diye mücadele ediyorsunuz. Gelir dağılımındaki adaletsizliği bozmak için mücadele ediyorsunuz” dedi.

İKTİDAR HEDEF ALDI
Yücel, “Bu salondaki tüm yoldaşlarımızı, yol arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Bugün ülkemizi yöneten siyasi anlayış temel hak ve özgürlüklere, laikliğimize büyük zararlar vermiştir. 18 yıllık AKP iktidarında Türkiye yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluk ülkesi haline gelmiştir. Huzuru bozan kamplaşma ve düşmanlaştırma siyaseti yapılmıştır. Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu ve nicelerinin uyarılarına rağmen hain örgütle yıllarca kol kola giren ve 2010 referandumuyla yargıyı FETÖ’ye teslim eden AKP iktidarı 15 Temmuz’u bu millete yaşatmıştır. 20 Temmuz sivil darbesiyle referandum öncesi yürürlüğe giren tek adamın rejimi, mühürsüz oyla tarihe geçen seçimler sonrasında kurumsallaşmıştır. Tüm güçler sarayın elinde toplanmıştır. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için önemli olan 24 Haziran seçimleri öncesinde Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşü ile başlayan süreç Millet İttifakı kurulması ve 31 Mart ile 23 Haziran seçimlerinde CHP büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarının mimarı Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diye konuştu.

2 SENE ÖNCE VERDİĞİM SÖZÜ TUTTUM!
Yücel parti içine yönelik önemli mesajlar verirken, “Birazdan seçim yapmak için sandık başına gideceğiz. Benim sandık öncesi sizlerle paylaşmak istediklerim var. 2 senedir il başkanı olarak görev yapıyorum. Bu sürede ben demek yerine biz demeyi tercih ettim. 2 sene önce bu salonda bir söz vermiştim; görevimden istifa etmeyeceğim, görev süremin sonuna kadar başında kalacağım demiştim. Bu sözü tuttum” dedi.

EĞİLMEDİM, TAVİZ VERMEDİM, DOĞRU BİLDİĞİMDEN ASLA ŞAŞMADIM!
Yücel, “Görevimi hiçbir zaman şahsım ya da birilerini mutlu etmek için kullanmadım. Ne görevi ilk aldığımda ne de şimdi makam yükseltme kaygım olmadı. Görev ve yetkilerimi her zaman partimi başarısı için kulandım. Eğilmedim, taviz vermedim, doğru bildiğim yoldan asla şaşmadım. Mustafa Kemal Atatürk’ü bir sözü var bağımsızlık benim karakterimdir der. Ben bu sözü kendime yaşam felsefesi yapmış biriyim. Siyaset insanla yapılır, siyasetin malzemesi insan. Zaman zaman bazı kişiler bu görevlerimi ve yetkimi parti içi iktidar mücadelesi için kullanmak istediler. Ancak buna asla ve asla izin vermedim. İl başkanını genel başkanımızın İzmir’deki temsilcisi olduğunu asla unutmadan buna uygun davranmadım. İl başkanı annedir, babadır, kardeştir, yoldaştır dedim” ifadelerini kullandı.

EKİPÇİLİĞE TAVİZ VERMEDİM
“Bu tavrımdan dolayı zaman zaman hedef oldum” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, “Ama hiçbir zaman rövanşist davranmadım, herkesi kucaklamaya devam ettim. Partime zarar gelmemesi için sorumluluk almaktan ve risk almaktan kaçınmadım. Ancak partime zarar verecek her davranıştan kaçındım. Ekipçilik, adamcılık, klikçilik… Bunlara asla taviz vermedim. İlçe turu yaptık. Bu ziyaretlerde birçok yöneticimizin göreve devam etmem yönünde düşünceleri oldu. Bugün varız, yarın yokuz. Makamların hepsi gelip geçici. Biz bu görevi yaptığımız sırada bizden önce yapanların yaptıklarının üzerine bir taş, tuğla koyabildiysek ne mutlu bize. Adaylık açıklaması yapmadım. Ne zaman 30 ilçe başkanı bir araya geldiler, o zaman görev tarafıma tevdi edilmiştir, sorumluluktan kaçmak olmaz dedim. İlçe başkanlarımın destek açıklaması benim için çok çok önemliydi. Onlara teşekkür ederim” dedi.  

İKİNCİ DÖNEMDE YAPACAKLARINI SIRALADI!
Yeni dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin bilgiler veren Yücel, “Daha üretken, çalışkan bir il başkanı olarak partime hizmet edeceğim görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. Yeni dönemde partimizin kurumsal yapısının güçlenmesi için önemli adımlar atacağız. İzmir il örgütüne bir bina kazandırmak için yönetim kurulu üyelerimizle uzun süredir çaba sarf ediyoruz. Kadın, gençlik kollarımıza ve parti okulu eğitmenlerimize olanak sağlayacak fiziki koşullara sahip, siyaset üretebilecekleri bir il binası almanın hazırlığındayız. Yeni dönemde tüm üyelerimize ulaşılması ve eğitim almamış üyemizin kalmaması için yoğun çaba sarf edeceğiz. Tüm üyelerimize ulaşılacak ve mücadelemize aktif olarak katılması sağlanacak. İlçe başkanları ve örgütlerimizin arasındaki dayanışmanın arttırılması ve sadece seçim dönemlerinde değil her zaman sürekliliği olan seçmenle diyalog kurulasını saplayacak çalışmalar yapacağız. Yerel yönetimlerimizle birlikte, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleriyle ve kentin tüm dinamikleriyle daha sıkı ilişkiler içinde olacağız. Daha adil, özgür bir düzen için mücadele etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin, kadınlarımızın, kotalara, kontenjanlara sıkışmaması, daha geniş siyaset alanları için önemli çalışmalar yapacağız. Parti içinde birlik, beraberlik, aidiyet duygusunu güçlendirecek etkinlikler yapacağız” açıklamasını yaptı.

BUGÜN CHP TÜM KADROLARIYLA TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIRDIR
Yücel ayrıca, “Bugün iktidar kapısı CHP’ye aralanmıştır. Bu kapıdan tüm CHP’liler olarak birlikte gireceğiz. Bugün genel başkanıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, örgütleriyle ve tüm kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır. Eşit ve özgür bireylerin yaşadığı tam bağımsız bir Türkiye için birlik ve beraberliğimizi asla bozmadan iktidara yürümeliyiz. Kendi çıkar, hedef, beklentileri için bu birlikteliği engellemek ya da bozmak isteyenler çıkarsa onlara asla izin vermeyeceğiz. Bu çok daha onurlu ve değerli bir mücadeledir. Kongremizin partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

HANGİ İLÇELERDEN, KAÇ OY GELDİ?
Urla, Kemalpaşa ve Bornova’nın yer aldığı 1’inci sandıkta 72 oy kullanıldı. Yücel 37 oy aldı.

Foça , Kınık ve Karşıyaka’nın yer aldığı 2’nci sandıkta 75 oy kullanıldı. Yücel 26 oy aldı.

Karaburun, Ödemiş, Karabağlar’ın yer aldığı 3’üncü sandıkta 74 oy kullanıldı. Yücel 21 oy aldı.

Beydağ, Buca, Gaziemir’in yer aldığı 4’üncü sandıkta 78 oy kullanıldı. Yücel 39 oy aldı.

Bayındır, Tire, Balçova, Konak’ın yer aldığı 5’inci sandıkta 76 oy kullanıldı. Yücel 45 oy aldı.

Selçuk, Çeşme, Seferihisar, Güzelbahçe ve doğal delegelerin yer aldığı 6’ncı sandıkta 81 oy kullanıldı. Yücel 35 oy aldı.

Dikili, Kiraz, Çiğli ve Bayraklı’nın yer aldığı 7’nci sandıkta 77 oy kullanıldı. Yücel’e 15 oy çıktı.

Menemen, Menderes, Narlıdere, Torbalı, Bergama, Aliağa’nın yer aldığı 8’inci sandıkta 78 oy kullanıldı. Yücel 35 oy aldı.

 
İzmir'de açacağı restoran için şampiyon şefle anlaştı!
 
İzmir'de FETÖ'den 15 kişiye tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 9 Şubat 2020 Pazar 12:35

611 delegenin 540 civarında imzası ile aday gösteril ve 258 oyla il başkanı seçil. 611 — 540 — 258 bu sayılar anlayana çok şey söylüyor. Basit çoğunluk olan 306 oya bile ulaşamayan bir il başkanı başarısızlığa mahkumdur.

Yorumu oyla      6      5  
Lombak 9 Şubat 2020 Pazar 12:34

611 delegenin 258'i onaylamış. Ciddi sıkıntı olduğu belli.

Yorumu oyla      6      6  
9 Şubat 2020 Pazar 11:32

Delegeler suclusunuz. Koskoca baskan unutulur mu? Tek adayli demokraside baskan unutulmamali. Ayip yapmissiniz.

Yorumu oyla      3      7  
yavuz yüksel 8 Şubat 2020 Cumartesi 17:58

İzmrin tarihine kara bir leke olarak geçeecek bu seçime seçim dersek bu zamana kadar yapılan tüm seçimlere aksızlık etmiş oluruz.İzmir bu manzarayıhiç haketmedi Yazıklar olsun

Yorumu oyla      13      7  
Münire. 8 Şubat 2020 Cumartesi 15:54

Sayın Urunga'yı aday yapabilecek 65 kadın delege yokmuydu?

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet Çetin 8 Şubat 2020 Cumartesi 15:39

SAyın Uranganı söylediklerinin altına imza atarım.Lahey düşü gibi davranan sayın yücelden il başkanı olmaz.Ne ideolojisi var nede duruşu İnşallah halkın istediği gibi bir örgüt oluşur Beeldiye başkanlarının adamlarının oldugu il yönetimlerinden partiye fayda gelmez

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 8 Şubat 2020 Cumartesi 13:19

Kardeş kentkart meselesi var diye adamlar kurultay yapmasın mı? yada dur bir kentkart olayını halledelim ondan sonra mı kurultay yapalım desinler? Hiç olmadı kentkart meselesi var diye #Egedesonsöz CHP kurultayı haberi yapmasın bumudur? Yorumun için teşekür ediyoruz ibrahim ama bence sen yorum yapma .

Yorumu oyla      11      7  
ibrahim 8 Şubat 2020 Cumartesi 08:56

kentkart meselesi ne oldu. izmir için önemli olan bu. bir partinin kurultayı değil.

Yorumu oyla      7      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Teşkilat Başkanı'ndan İzmir mesaisi!
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ...
CHP’de il kongresine doğru: Örgütün kafasında sorular!
İzmir İl Örgütü, yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 2018 ...
CHP'li başkanlardan zirve: Soyer de katıldı, gündemde ne var?
CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Adana'da "Bereketli Topraklar Üzerinde ...
 
CHP İzmir’in en şanslı ismi: Hem seçilmiş hem doğal delege!
Deniz Yücel’in başkanlık koltuğuna oturduğu 2018 kongresinde yedek yönetim ...
Bakan Gül'den Belçika'ya PKK tepkisi
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Belçika Adalet Bakanı Ekselansları Koen ...
MSB'den Şam yönetimine sert uyarı
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ''Yapılacak her ...
 
'Rus heyet idlib için yarın geliyor'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'deki durum vehametini koruduğunu belirterek ...
CHP’li Sertel’den yerel televizyonlara nefes aldıracak öneri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
Cumhur BULUT yazdı... Pegasus, Pagos, Atos ve Patos
Cumhur BULUT yazdı... Pegasus, Pagos, Atos ve Patos
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva