HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2020 Cuma - 15:18

CHP’de il kongresine doğru: Örgütün kafasında sorular!

İzmir İl Örgütü, yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 2018 yılından itibaren koltukta oturan Başkan Yücel’in her ne kadar adaylık açıklaması yapmasa da yola devam etmek istediği biliniyor. 56 kişiden oluşacak kurultay delege listesinde kimlerin yer alacağı merak ediliyor.  

CHP’de il kongresine doğru: Örgütün kafasında sorular!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 37’nci olağan kongreye sayılı saatler kaldı. Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda saat 10:00’da başlaması beklenen seçim öncesinde örgütte hareketlilik devam ediyor.

Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel resmi bir adaylık açıklaması yapmasa da önceki gün en net tavrı sergiledi. 30 ilçe başkanıyla bir araya gelen Yücel toplantı sonrasında örgütün kendisine yönelik desteği için, ‘Görev tarafıma tevdi edildi, sorumluluktan kaçmak olmaz’ mesajını verdi.

KAÇ ADAY OLACAK?
Diğer yandan adaylığını ilan eden ve ilçe turuna çıkan İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’un salonda yeter imza sayısını bulup bulamayacağı merak konusu oldu. 654 il delegesinin yüzde 10’luk kısmını alarak 65’i bulan kişinin aday olacağı belirtildi. Ayrıca Narlıdere’de yaptığı çıkışla adaylığa yeşil ışık yakan İl Delegesi Ezgi Deniz Urunga’nın göstereceği refleks de dikkat çekiyor. Tüm bu gelişmeler eşliğinde başka bir ismin adaylığa soyunup soyunmayacağı da merak konusu oldu.

YÜCEL TEK BAŞINA GİRERSE ALACAĞI OY NE KADAR ÖNEMLİ?
Genel merkez ile yereldeki örgütün açık desteğini alan Yücel’in divana bildirim yapması ve olası tek adaylı bir seçim yaşaması halinde meşruiyetinin tartışılmaması için alacağı oyun bir kat daha önem kazandığı aktarıldı.

BLOK MU, ÇARŞAF MI?
Süreçte ayrıca blok liste-çarşaf liste tartışması da yaşandı. Her kurultayını çarşaf liste yöntemiyle yapan CHP’de uzun yıllardır İzmir’de de aynı gelenek sürüyor. İstanbul ve Ankara gibi metropollerin blok liste tercihin aksine hareket eden ve aslında tüzük gereği yol yürüyen İzmir örgütünde yine çarşaf yönünde bir seçimin yapılması bekleniyor. Fakat seçimin blok listeyle yapılması için bir hareketliliğin yaşandığı belirtildi.

DİVAN BAŞKANLIĞI SIKINTISI
Ayrıca divan başkanlığı için Ankara’dan yapılan Gülizar Biçer Karaca atamasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığı öne sürüldü.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Yönetim kurulu ve disiplin kurulu asil ile yedek listelerinde kimlerin yer alacağının merak edildiği aktarıldı. Ancak asıl soru işaretinin 56 partilinin yer alacağı kurultay delege listesinde olduğu vurgulandı.

30 ilçe başkanının eksiksiz yer almasının beklendiği öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve metropol belediye başkanlarının listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Kırsal belediye başkanlarında yer yer sürprizlerin yaşanabileceği iddia ediliyor.

Diğer yandan önceki dönemlerde bazı belediye başkanlarının eşleri listede yer almıştı. Balçova’da 15 yıl koltukta oturan Mehmet Ali Çalkaya’nın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde adaylığı düşürülmüştü. Genel merkez Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya’yı aday göstermişti. Gelinen süreçte 10 aydır koltukta oturan Başkan Çalkaya’nın mı, eski Başkan Mehmet Ali Çalkaya’nın mı kurultay listesinde kendine yer bulacağı merak ediliyor.

Liste oluşturulurken kadın ve genç kotasına uyulacağına dikkat çekildi. İzmir İl eski Başkanı ve Parti Meclisi (PM) eski Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun kurultay listesinde yer alması bekleniyor.

KOCAOĞLU YAZILACAK MI?
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kurultay delegesi olup olmayacağı da merak edilen hususlar arasında… Urla’nın Altıntaş Mahallesi’nde kayıtlı görünen Kocaoğlu’nun bu durumla ilgili bir değerlendirme yapmadığı ve kimseye bir şey söylemediği belirtildi.

BÜROKRATLAR LİSTEYE GİRECEK Mİ?
İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, EGEŞEHİR planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Başak gibi örgütte kendini var etmiş isimlerin listede yer alıp almayacağı da dikkat edilen durumlardan birisi olarak gösteriliyor.

 
Karabağlar Belediyesi muhtarları dinliyor!
 
Aydın şehidini gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 7 Şubat 2020 Cuma 16:13

30 ilçe başkanı,1 il başkanı 20 belediye başkanı,rn,mö,mç,yo,sç,ib eşittir 56

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan zirve: Soyer de katıldı, gündemde ne var?
CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Adana'da "Bereketli Topraklar Üzerinde ...
CHP İzmir’in en şanslı ismi: Hem seçilmiş hem doğal delege!
Deniz Yücel’in başkanlık koltuğuna oturduğu 2018 kongresinde yedek yönetim ...
Bakan Gül'den Belçika'ya PKK tepkisi
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Belçika Adalet Bakanı Ekselansları Koen ...
 
MSB'den Şam yönetimine sert uyarı
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ''Yapılacak her ...
'Rus heyet idlib için yarın geliyor'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'deki durum vehametini koruduğunu belirterek ...
CHP’li Sertel’den yerel televizyonlara nefes aldıracak öneri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
 
Cumhur BULUT yazdı... Pegasus, Pagos, Atos ve Patos
Cumhur BULUT yazdı... Pegasus, Pagos, Atos ve Patos
'Mart ayında Astana süreci toplantısı yapılabilir'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de Kabine Toplantısı sürerken ...
Bahçeli'den tepki: Kepazelik ve soysuzluktur
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Avrupa Birliği'nin terör örgütleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva